Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gismanus

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022. januárjában egy hideg, napsütéses napon látogattam el a régi Farkad pusztára, ezen belül Felsőfarkasd és Mende határára. A kirándulás alapjául ismét régi térképek szolgáltak (de a bejegyzésbe végül az 1800-as évek végi, magyarországi filoxéravész is belekeveredett). A második katonai felmérés…..
Végre összerakták egy jól használható dokumentációs rendszerbe (sphinx) a geotools honlapját. Érdemes rámenni! geotools.org..
Itt egy egyszerű kód a geonames adatai behívásához. Ha nem akarunk kapcsolatot létesíteni programunkbók a szerverrel, akkor le is tölhetjük az adatokat, de az nem éppen elegáns, mivel ezel folyamatosan frissülnek. Programunkban egy koordinátához tartozó magassági adatokat hívjuk…..
Sok hasznos GIS adatbázis fellelhető a Neten, ezek közül persze nem mindegyik ingyenes. Szerencsére egyre több olyan kezdeményezés van, amely az open source irányába megy. Ilyen a geonames.org is. Egy kis figyelemre méltó statisztika: 8 millió földrajzi név, 6.5 millió egyedülálló…..
Csináltam egy adatbázist táncantropológusoknak, amely tartalmazza azon Kárpát-medencei helységekhez tartozó adatokat, amelyeken végeztek táncfelvételt. Az adatsor még nem teljes, (így nem publikálható) a kérdésfelvetés csak annyi volt, merre találhatók fehér foltok a…..
Aki nem tudná mit takar az OSM rövidítése (Open Street Map): röviden az OSM közössége egy online szerkeszthető utca szintű térképet készít az egész világról. A térképet több ezer lelkes tracker felhasználó adatai alapján állítják össze. Hogy hol tartanak és mi értek el…..
Üdvözöllek,Magyar nyelvű GIS (Geographic Information System) blogok hiányában indítom talán (remélem) hiánypótló webnaplómat. Lesz itt minden. Online térképi adatbázisoktól, geomodellezésen át javaGIS-ig. A téma óriási, az ötletek tárháza pedig kifogyhatatlan...
GIS-GEO a nagyvilágban Első poszt 2009.03.14 15:56:09
Első poszt tartalma.....