Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alszakall

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MedIQ Orvosok Twitteren: Top 5 2010.09.13 07:20:00
A The Independent lapjain jelent meg egy cikk a világ top 5 orvos Twitter felhasználójáról, melybe megtiszteltetés volt bekerülni. A szerkesztő a listát a Twitterdoctors.net oldalra alapozta, ahol közel 1300 orvos Twitter profilja van fent és a Klout alkoritmusa határozza meg az…..
Vastagbőr Ácsi gyerekgyilkosság 2010.08.23 13:01:00
Szekuriti Blogger bloggerkollega írása: Egy 28 éves férfi megölte 27 éves élettársát és annak két gyerekét a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A két, 9 és 10 éves gyereket és anyjukat halálra késelte az elkövető, aki utána felakasztotta magát. Szeretnék írni arról a…..
alszakall 2010.08.24 11:26:41
@laspalmas: @gtigram: csak tájékoztatásképpen: a Horizont által mellékelt link, illetve szöveg a CCHR-hoz tartozik, ami a szcientológia fiókszervezete (ld wikipedia vagy google), céljuk a pszichiátria betiltása/károsságának kimutatása. Nem minden arany ami fénylik..
alszakall 2010.08.24 23:29:16
@gtigram: nem, mert csak a Horizont által mellékelt linkről beszéltem.
alszakall 2010.08.24 23:44:18
@Horizont: az interneten nincs kontroll, s a forrás néha félrevezető lehet. Nézd csak meg jobban a honlapot (pl: Pszichiátria: a halálipar dvd), én már a névről gyanút fogtam. Az esetek vagy megtörténtek vagy nem, vagy így vagy másképp, de a forrás alapján jó eséllyel kitaláció.
Bocs, nem szeretem az átlátszó, áltudományos félrevezetéseiket..
Ja a honlap üzenete: ezek az esetek azért történtek mert a bűnöző pszichiátria elcseszte, a helyes út Hubbard (szcient alapító) módszere: diéta, testmozgás, család gondoskodása (nem vicc!!) és egyébként a pszichiátriai kényszerkezelés ellen ajánlanak jogi támogatást.
Sárdobáló Rokonok 2010.06.17 14:30:00
Ugye ez a két ember szemmel láthatóan közeli rokona egymásnak? Nem? Pedig franciául beszélnek mindketten: Franciaország és Haiti elnökei.           Na de ők már tényleg rokonok, nem? Tényleg nem látszik? Pedig törökök. A török és a kazah elnökök.…..
alszakall 2010.06.17 21:01:47
@kolbenheyer: Igazad van, mivel ki nem tudja zarni, igy ellenerv sem lehet. De megerositheti, mivel a genetikai rokonsag esetleges kimutatasa multbeli kapcsolatot jelent.
Viszont oseink lete nem lehet fikcio, kulonban mi is azok vagyunk. Masreszrol talan erdemes leirnom: egy nep, illetve az emberiseg rokonsagi foka genetikailag nagy vonalakban visszakovetheto (ld Afrikabol jottunk). Ez jelenleg a kozos os tavolisaganak kimutatasan, a csak anyai agon oroklodo mitokondrialis DNS-n alapul. Tehat ha pl a bolgar s a torok nep rokon (nem tudom), akkor a mitokondrialis DNS-ukben tobb a kozos elem, mint mondjuk a gorogokeben, azaz az anyai vonal kesobb valt el egymastol mint a gorogoknel. Persze mint minden tud elmeletnel, igy itt is fennall a tevedes lehetosege, de ez jelenleg a top.
A Google által szponzorált 23andMe genetikai cég nyilvánosságra hozta, hogy 96 vevő mintáit összecserélhette egy laboratóriumi hiba nyomán. A dolog sokkal komolyabb, mint amilyennek hangzik, habár laboratóriumi tévedések előfordulnak a legjobb helyeken is. Egy amerikai anya például…..
alszakall 2010.06.08 20:40:52
alszakall 2010.06.08 20:49:56
@wmiki: 1. a tudomany mindig modelleket alkot, amiket "kiserletekkel" ellenoriz.
2. Soha nem tudja az igazsagot mindig csak kozeliti, de az ellenorzesek szempontjabol egyre jobban. Tehat a tudomanyos modellekre az igaz/hamis nem ervenyes, mivel ezek abszolut kategoriak.
Ez a tudomany-dolog egesz jol mukodik: nezd meg az autodat/szomszed autojat/szamitogepedet.
Iskola: hadd kerdezzek vissza. Erted a szamitogeped mukodeset? Ha nem miert magoltad be a hasznalatat?
Sziasztok! Nekem olyan adminisztrációval, illetve területi illetékességgel kapcsolatos kérdéseim vannak, amelyekre még senkitől sem kaptam konkrét választ, bárkinek is tettem fel. A történet a következő: két lakcímem van, egy állandó meg egy ideiglenes (ez hivatalosan a…..
alszakall 2010.06.05 13:18:41
@Coffie: A kommentjeidet elolvastam, a tobbieket nem, ha mar mas megirta, sorry.
Ket dolog: ugyelet/pluszmunka/teruletenkivuliseg illetve valasztott orvos.
Kezdem az utobbival. Csak jotanacs: minel jobban eltersz atlagtol (azaz betegebb vagy), annal nagyobb a jelentosege, mert ez nem csavargyar, ahol masik pontosan ott folytatja. Nem vagyok nogyogyasz, az atlagszulesnel talan valoban nem annyira fontos (kerdes persze, tudjuk-e h atlag vagyunk)
Ugyelet/terkivuli/pluszmunka: Lehet nem ismered annyira ugyeletet, nezzuk. Vegyunk pl. egy klinikat, itt hetkoznap van mondjuk 40-50 orvos, 200 agy intenzivvel. Ugyeletben szakmatol fuggoen 1-4, agyak legyenek 50%-on, 100 beteg. Megjossz, szuper, gond-e? Nem tudjuk, mivel elore sokszor nem tudni ugyeletet. Ha bearamlas nagy/ bent fekvo betegek egy reszenek kritikusra fordul az allapota, a figyelem oszlik, hiba lehetosege no (sokszorosan igaz intenzivre). Ilyenkor elveheted az ellatas egy reszet a teruletiektol. Pluszmunka: fentiek detto, a teruleti elv az egyenletes eloszlas celjabol van, a teruleten kivuli ezen feluli plusz, az ide tartozo munka a pluszmunka. Lehet h kisse postaszerunek latsz minket, ulunk munkaidoben s atvesszuk a leveleket, mindegy kitol. De a munka nem ilyen. Extrem, de velem megtortent pelda: nem tudtam atvenni mentos beteget, a mentosok elkezdtek ujraeleszteni, mivel en is ujraelesztettem egy bent fekvot. Enyem tulelt, ovek nem (nekem tobb eszkozom van), ha idoben lejutok lehet mas lett volna, de ez soha nem derul ki.. Roviden: az ugyeletei eroforrasok szukosek, s hogy aznap mennyire elegendo, nem lehet elore tudni
alszakall 2010.06.05 13:19:46
@Coffie: A kommentjeidet elolvastam, a tobbieket nem, ha mar mas megirta, sorry.
Ket dolog: ugyelet/pluszmunka/teruletenkivuliseg illetve valasztott orvos.
Kezdem az utobbival. Csak jotanacs: minel jobban eltersz atlagtol (azaz betegebb vagy), annal nagyobb a jelentosege, mert ez nem csavargyar, ahol masik pontosan ott folytatja. Nem vagyok nogyogyasz, lehet tevedek, szerintem atlagszulesnel talan valoban nem annyira fontos (kerdes persze, tudjuk-e h atlag vagyunk)
Ugyelet/terkivuli/pluszmunka: Lehet nem ismered annyira ugyeletet, nezzuk. Vegyunk egy klinikat, itt hetkoznap van mondjuk 40-50 orvos, 200 agy intenzivvel. Ugyeletben szakmatol fuggoen 1-4, agyak legyenek 50%-on, 100 beteg. Megjossz, szuper, gond-e? Nem tudjuk, mivel elore sokszor nem tudni ugyeletet. Ha bearamlas nagy/ bent fekvo betegek egy reszenek kritikusra fordul az allapota, a figyelem oszlik, hiba lehetosege no (sokszorosan igaz intenzivre). Ilyenkor elveheted az ellatas egy reszet a teruletiektol. Pluszmunka: fentiek detto, a teruleti elv az egyenletes eloszlas celjabol van, a teruleten kivuli ezen feluli plusz, az ide tartozo munka a pluszmunka. Lehet h kisse postaszerunek latsz minket, ulunk munkaidoben s atvesszuk a leveleket, mindegy kitol. De a munka nem ilyen. Extrem, de velem megtortent pelda: nem tudtam atvenni mentos beteget, a mentosok elkezdtek ujraeleszteni, mivel en is ujraelesztettem egy bent fekvot. Enyem tulelt, ovek nem, ha idoben lejutok lehet mas lett volna, de ez soha nem derul ki.. Roviden: az ugyeleti eroforrasok szukosek, s hogy aznap mennyire elegendo, nem lehet elore tudni
Proszektúra Hóhér nyomoz 2010.05.03 16:53:00
Ki ne emlékezne Csupatira és az ő legendás kutyájára? Filmsorozat is készült róla, Kántor nyomoz címmel. Kántor legérdekesebb esetei például többek között: a kémek által meggyilkolt határszéli erdész története, a hírhedt esztergomi képlopás tetteseinek kézre kerítése.…..
Horváth Csaba MSZP-s főpolgármesterjelölt-aspiráns épp dugódíból finanszírozott ingyenes tömegközlekedést ígér. Ezzel a konkrét javaslattal sokat nem is foglalkoznék, egyrészt mert az egyre inkább komolytalanná váló MSZP-vel sem éri meg, másrészt mert sem politikailag sem…..
Egy nap alatt Orbán Viktor leendő miniszterelnöknek sikerült eltüntetnie 800 milliárd Ft-ot, és senki nem ír erről a hazai lapokban (csak mondjuk itt, de egészen más aspektusban). Az itthoni választások utáni örömmámort csak a Financial Times-ben megtalált cikk ellensúlyozza, de…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Tisztelt Olvasó Közönség!   Történetem…..
alszakall 2010.03.30 09:49:26
@Mária: Kedves Mária,
meglepő, de igen. Ugyanis az Eu-s kártya sürgősségi ellátásra szól, ilyen pl. a baleset, függetlenül a körülményektől (az "extrém" sport kivétel). Ezt csak a dolgozó tudja kiváltani, értelemszerűen. Az ellátás nem sürgős részére (pl. rehabilitáció) és a helyi állampolgárok által fizetendő egyéb díjakra (pl. kórházi napidíj) nem érvényes. Erre a munkáltató köthet biztosítást, de miért is tenné? Miért fizetne azért, h a munkavállalója kevesebbet fizessen mint egy helyi? Ma sajnos ez nem reális. A fuvarozásban egyébként a gyakori megoldás sokkal rosszabb ennél, a mvállaló vállalkozóként dolgozik s ennyi figyelmet se kap. Attól tartok, ebből a szempontból ez a poszt egy pozitív példának minősül...
alszakall 2010.03.30 18:02:38
@Strici: nahat, ezt mar reg lattam. Nem baj, hogy ez az elmelet a gyakorlatban nem mukodik (ertsd: alulmaradnak az igy mukodo orszagok, lasd pl. tortenelem, kapitalizmus eloretorese)?
  Nem tudom, két lakossági fórum között hány olvasónk látogatott ki március elején az Utazás 2010-re a Hungexpóra. Mi kimentünk, de hát finoman szólva kitántorogtunk a helyszínről. Egzotikus utazásokra nincs pénzünk, a társasutakat utáljuk. Különben is jobban…..
alszakall 2010.03.25 11:20:03
@Robinzon Kurzor: Nem ertek hozza: akkor melyik kiallitasunk szol a kulfoldieknek? Aktiv resztvevok vagyunk nemzetkozi kiallitasokon (nem tudom)? Erdekes: europai imseroseim tobbsege soha nem jart itt s nem is tudja miert is kene ezt tennie. Ha egy kulfoldi utazasi ceg embere lennek, magyarorszagi terjeszkedes vagyaval, akkor eloszor talan egy kiallitason neznek korbe, mi is itt a helyzet. De persze lehet ez scifi, nem vagyok szakember..
Geryék videójával kezdődött minden: Magyarország számokban 2002-2010 A most Pulitzer-emlékdíjassá lett Bodoky volt olyan provokatív, hogy belinkelte a videót a szakértő pénzügyminiszter, Oszkó Petya blogjára. (Eddig nem is tudtuk, hogy van neki, talán jobb is) Bodoky számítása…..
alszakall 2010.03.22 19:53:36
@belzebubó: szerintem nem a 265-re gondol (vagy megis?:), hanem hogy nem rosszabb. 320-rol azert pattant vissza anno, mert a Nemzeti Bank kozbeavatkozott: forintot vett. Az arfolyam nagyjabol ma is fokent ennek koszonheto, a gorogok csak kis tetel. ez Oszko valaszabol is indirekte kiderul: a forintvasarlasok soran elkoltott valutat kellett a Nemzeti Banknak hitelbol visszavasarolni. Ha NB kozbeavatkozas nincs, az arfolyam ma szerintem 340-360 korul lenne. Amire gondolhat (realisan): ha nem faragtak volna hianyt, akkor a Nemzeti Banknak meg tobb hitelt kellett volna arfolyamtartasra felvenni
  A március 15-i ünnepen a nagyobb balhék (előrejelzésünktől eltérően) szerencsére elmaradtak, de azért a Jobbik - elsősorban leselejtezett komcsi katonatisztekből álló - lumpenfrakciójának egyik szép alakítását sikerült elkapnunk Naményi kollegával. A radikális párt…..
alszakall 2010.03.17 01:45:54
@csotanybacsi: Sajnos késő van, s egy hiba miatt harmadszor futok neki, de remélem válaszol majd. A Himnuszt tisztelni kell, ez egyértelmű, március 15-t szintén. De mi van egy pártrendezvénnyel? Tegyük fel: Ön rossz helyen lakik, s ott óránként vannak rendezvények. Akkor Ön óránként félbeszakítja amit csinál? Legyen sarkosabb: a szomszédnak ez úgy ünnep, ha ötpercenként lejátszhatja. Akkor Önnek ötpercenként vigyázzban kell állnia? Vagy az autóút nincs lezárva, mondjuk egy másik rendezvényről megy haza kocsival, meghallja, akkor tényleg leparkol s kiszáll?
Külföldön, ha kulturáltan viselkedem (pl. nem akarok átvágni a tömegen vagy nem hangoskodom) akkor tapasztalatom szerint –köztéren- ez senkit se zavar.
Székely Himnusz: többségünk nem székely. Meglepő módon székely barátaimat zavarja, ha Himnuszukat mások használják. Lehet tiszteletben kéne tartanunk a véleményüket?
Számomra a dolog kulcsa a hovatartozás és a köztér: a hivatalos állami rendezvény (bárki is képviseli éppen) mindnyájunké, a pártrendezvény viszont nem, így az elsőn ha arra járok is kötelességemnek érzem, máshol (köztéren) viszont nem.
Sárdobáló Fiatal orvosok 2010.03.04 07:00:00
Ez a vendégpost egy hatodéves, szigorló medikus írása. Írásom célja, hogy röviden betekintést nyújtson az orvostanhallgatók és a rezidensek-szakorvosjelöltek jelenlegi helyzetébe. Ezen keresztül szeretném a kívülállóknak megmutatni, miért volt tüntetésünk, miért lesz még…..
alszakall 2010.03.04 19:35:33
@cambridge.on: Az esetleges ukran/roman orvos neked lesz gond: mert a piaci torvenyek alapjan marad a fanatikusok mellett az, aki nem eleg jo mashova. Ezek hianyszakmak, az en teruletemen pl. kb 50 consultant (foorvosi) allas betoltetlen az Egyesult Kiralysagban, az utolso ajanlat 5 000 euro/het volt. Svedorszag mar par eve rakapcsolt, tobb nemet korhaz is hirdet otthon. Mi lesz itt?
Nehéz a lenti sztoriból bármit is kiemelni, úgy horror ahogy van. Egy modern, felújított kórházba került levélírónk, aminek lehet örülni, nem is azzal volt a baj. Úgy tűnt, hogy túl kicsi a műtétje ahhoz, hogy bárki foglalkozzon vele, hogy aláírja a kórlapját vagy…..
alszakall 2010.01.27 11:10:54
@avman: Erdekes szamok, honnan szedted oket? Kezdoorvos: 150-160e brutto/ho, tanarseged (tehat klinikai szakorvos): 180-200e brutto/ho. Mivel en itt dolgozom/tam, ezert csodalkozom, mennyit is kerestem/unk szerinted..
...aki szerint rendben van az, ami a hazai "igazságszolgáltatásban" történik? Egyáltalán nevezhetjük ezt a rendszert annak? Nekem erős kétségeim vannak ezt illetően. December elején ítélet született a társát agyonverő diák ügyében. 1 év fogház, négy évre…..
alszakall 2010.01.21 16:38:20
@Revolver deluxe: Ugy sejtem, te az igaszsagszolgaltatasban dolgozol. Szamomra a legmeglepobb ebben az ugyben a kovetkezo (ha jol raktam ossze a sztorit):
a tettest haziorizetre, GPS-s karperecre iteltek, de ez a kutyu nincs, soha nem si volt a rendorsegnek. Korabbi rendorsegi nyilatkozatok alapjan az ilyenkor szokasos eljaras h. naponta 3x becsonget a jaror (asszem az iu miniszterunk nyilatkozata szerint). Erre a biro (origo, 2008): az elozetes megszünteti, mert szokestol nem kell tartani. Most a biro (lehet masik, origo): megszokott mert 36 vagy vmennyi oraig nem neztek ra. Komolyan a napi 3x kontroll becsongetes fel-egy napos hianya tette lehetove szerinte a szokest? Lehet hogy tenyleg ilyen hulye?
Frady Endre a neve mellett a költeményével is azonnal lenyügözött. A szóvicces nevű művész az index ügyeleti postaládájába küldte el az alant olvasható, a BKV-sofőrök sztrájkjára reflektáló remeket, ami a politikai-közéleti költészet többszáz éves magyar hagyományát…..
alszakall 2010.01.19 15:22:14
@öregmogyi: Sztrajk: kibaszas masokkal a sajat erdekukben. BKV: budapesten mukodo allami vallalat. BKV buszsztrajk: soforok kibasznak budapestiekkel sajat erdekukben, maguknak tobb penz, tobbieknek kevesebb (plusz potlekaikat mi fizetjuk, valsag idejen). Ezek utan miert is haborit fel az anyazas?
Nyugaton mindenkinek tobb penze van, kevesbe husbavago a kerdes.
Egeszsegugyi sztrajk meg nem volt. Buszsoforsztrajk: nem jarnak buszok. Eü sztrajk: baleseted utan foldon hemperegve halsz meg, mert nem jon mento s nem lat el senki. De gondolom, ez ellen sem lenne semmi kifogasod, hiszen ez is csak egy sztrajk lenne, mint a soforoke..
Sziasztok!   A BKV sztrájk kapcsán szeretnék megosztani veletek pár gondolatot.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek hosszú évek óta nem emelkedik a fizetése (sőt), ugyanakkor az árak, (és a bérletek ára is) nő. A BKV-s munkavállalók jövedelme ugyanakkor minden évben emelve…..
alszakall 2010.01.13 09:25:33
@hazard: Nem rossz, csak egyet felejtesz el a tobbi hozzaszoloval egyetemben: a kalap kozos. Ha a csaladbol vki tobbet kap, akkor a tobbiek kevesebbet. Indirekt modon a kozos kalap miatt ez meg a maganszferara is igaz. Pl. ha megkapjak mit kovetelnek, akkor a BKV/inkormanyzat majd jobban megemeli majd a berlet arat/nem emeli az onkormanyzatban dolgozok fizeteset/kevesebbet fejleszt a korhazakban stb. Tehat a kerdes: kapjanak-e tobbet a BKV-sok a mi rovasunkra vagy sem?
Pusztaederics egy kicsike, 236 lakosú település Zalaegerszeg és Lenti között. A falu határában található az ország egyik legnagyobb gáztárolója, ahol több millió köbméter besűrített gáz van. Az önkormányzat anyagi helyzete stabil, mivel a MOL-tól a gáztároló…..
alszakall 2009.12.18 09:40:28
@Doña ¡Cara(mba)!: Nincs kedved beutni a Pierre Bezuhov nevet mondjuk a Wikipediaba? Vagy valamelyik internetes keresobe?
  Megvált a Duna TV Apáti-Tóth Kata műsorvezetőtől. Az ok: a közszolgálati csatorna vezetői szerint túl keményen kérdezte Mesterházy Attilát és Szijjártó Pétert (Szijjártó azonban azt nyilatkozta, hogy teljesen korrektnek találta a beszélgetést és kikérte magának,…..
Hosszas halogatás után a Fidesz végül kirukkolt a költségvetési hiánycéljaival. A 7,3%-os adat kiverte a biztosítékot az IMF-nél."Az IMF nem tolerálna a 7 százalékos államháztartási hiányt jövőre - mondta újságírói kérdésre James Morsink. "Találkoztunk a Fidesz…..
alszakall 2009.11.29 10:21:01
@Kettes: Elnezest, rosszul klikkeltem
Kedves Kettes,

On szerint a BKV olcso? Dobbenettel olvasom. En Münchenben elek, s a MVG (helyi BKV) arai kb 10%-kal olcsobbak. München pedig Nemetorszag egyik legdragabb varosa (a nemetek szerint). Berlin "BKV" arai nagyjabol egy szinten vannak Budapestevel, Praga kb 1/3-al olcsobb, London kb 2x dragabb. Az olcsosag ez alapjan nekem kozkeletu tevedesnek tunik. Tehat az On szokapcsolataval elve: draga-szeleskoru-levendula vagy draga-szeleskoru-szar
alszakall 2009.11.30 20:53:01
@Kettes: Koszi a valaszt, az ilyenekert erdemes irkalni. Ugyan Bp atszelesehez min 3 vonaljegy kell, s Münchenben a 4. zonaban a repter is benne van, de a lenyegben igazad van belatom
Egészen friss élménye van Tamásnak: a Deák téren találkozhatott a magas beosztásokban fehérgalléros tolvajokat, alacsony pozíciókban pedig agresszív bűnözőket alkalmazó BKV ellenőreivel. A boldog végkifejletet némileg akadályozta, hogy az ellenőr olvasónkat el akarta…..
alszakall 2009.11.28 11:44:29
@CatMother: asszem az ellenor feladata a jegy/berlet ellenorzese, utazaskor ezt a feltetelt passzivan elfogadjuk. Tehat egy uriholgy/uriember nem szaladhat el mert siet, hanem szepen megmutatja, mint a vilag kulturaltabb tajain szokas (pl Nemetorszag).
alszakall 2009.11.29 10:30:38
@CatMother: 1. Amikor jegyet vasarolsz, s felszallsz a buszra/metrora stb, akkor ezzel jogilag elfogadtad az alt. szerz. felteteleket, ez ki van plakatolva ha erdekel. 2. Ha a bejaratnal sorompos automatak lennenek, akkor hosszutavon sokkal tobb idot vesztenel, megis szerintem zokszo nelkul dugnad be az automataba (nem tudnal bemenni kulonban), s nem mennel durcisan haza. Miert a kulonbseg, mikor a jelenlegi modszerrel osszessegeben kevesebb idot vesztesz? 3. Tegyuk fel, mi vagyunk a BKV tulajdonosai, s csaladjaink megelhetese a jegybeveteleken mulik. Nem lenne jogunk jegyeket ellenorizni?
alszakall 2009.11.29 18:47:27
@CatMother: Megtettem.
"OLVASD MÁR EL MIT ÍRTAM EDDIG TE TETVES BAROMÁLLAT, OSZT ÉRTELMEZZED, A KURVAANYÁDAT, AZT"
"Arra jöttem rá, hogy az agresszióra hajlamos embereknek ha elborul az ő agyuk, beszűkül az ő agyukban felfogott információ mennyisége.
Arra is rájöttem, hogy a közjó érdekében ezeket az embereket agyon kéne lőni."
Akkor most öngyilkos leszel?
A mai napomat Sajóbábonyban töltöttem. A falu határában féltucatnyi sárgamellényes rendőr igazoltatott minden be és kilépőt. Az osztrák határon immáron jóval könnyebb átlépni, mint némely magyarországi helység határán.  Az emberek a cigánysoron most is igen…..