Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dike

106 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lewis Hine (1874-1940) a Nemzetközi Gyermekmunka Bizottság munkatársa a századelőn feltáró fotósorozatot készített az Egyesült Államok gyermekmunkásairól és a gyermekek általános élet- és lakáskörülményeiről. Az 5 éves Manuel osztrigát válogat a Mississippi melletti Biloxi kikötőjében. Nem beszél…..
Dike 2014.05.15 15:40:25
@molnibalage: Amerikában talán megszűnt, de pl Indiában a mai napig hasonló korú gyerekek milliói dolgoznak, hogy a családnak legyen mit ennie :(
Még több kép a lakáshirdetésben. Amikor megláttam ennek a veszprémi lakásnak a hirdetését, azt hittem, hogy ez ugyanaz, mint amelyik bő két éve szerepelt az Urbanistán. Mert hogy abban is volt egy rakás döglött állat, köztük egy jókora zsiráffej is. Ám hamar rá kellett…..
Dike 2014.01.19 16:17:01
@val: Elég nagy különbség van egy étkezési célra tartott csirke "birtoklása" és egy vadon élő, merő élvezetből megölt állat mutogatása között.
Nyitott koporsós temetést kértünk. De nagy hibát követtünk el a nővéremmel. Nem adtunk hála(?!)pénzt a halottasházban. A koporsó lezárva érkezett. Édesanyám története tavaly novemberi halála óta sem hagy nyugodni. Bánt, hogy tehetetlenül néztem végig szenvedéseit,…..
Dike 2013.05.22 23:53:09
@zünüke: Azért egy egyéves gyerek mellett a "bőven van időd" elég merész kijelentés. De igen, gyeden vagyok, meg tudtam oldani. A poszternek meg nyilván volt szabadsága, el lehet menni fizetetlen szabadságra, vannak ne adj isten rokonok, barátok akik be tudnak segíteni. Vagy ha nincs más lehetőség, akkor vannak napi pár száz forintért erre szakosodott intézmények. A kórház nem erre való.
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
Hozzávalók (1 mama+baba adag):0,5 l paradicsomlé10-15 dkg szarvacska (étvágyfüggő :-) )1-2 dl víz, egy gombóc mozzarella1 kávéskanál sóoregánó, bazsalikom ízlés szerint Elkészítés:A paradicsomlevet egy dl vízzel odatesszük felforrni, közben kimérjük a tésztát. Ha…..
Az előző évek minimál adventi "koszorúja" (fekete gyertyatálon 4db piros vagy fekete és fehér gyertya) után idén megembereltem magam és igazi koszorút készítettem. Vagyis majdnem igazit, mert mézeskalácsból van fenyő helyett. Az elmúlt kb 20 évben a legtöbb mézeskalácsos…..
Jó pár hónapja olvastam egy cikket az amerikai Lenore Skenazy-ről (a blogja: freerangekids.wordpress.com), aki a gyerekek szabadságának, szabadon mozgásának szószólójaként a saját kilenc éves gyerekét egyedül hazaengedte metrózni New Yorkból külvárosi otthonukba, amivel oly…..
Ha az e félévi aktuális szociális salátatörvényre tekintünk, akkor láthatjuk, hogy míg a nyugdíjakat érintő reformokat folyamatosan halogatják, addig a jövedelmi és vagyoni rászorultságtól függő ellátások (azaz a segélyek) körében viszonylag jelentős változásokra…..
Dike 2012.07.13 10:00:34
@M_R: Ebesen pl 8 helyen elfogadják, ebből csak egy étterem, a többi élelmiszerüzlet. De még Kömpöcön is van elfogadó abc. Nem csak a cba és a tesco fogadja el, kár ezen hisztizni.
Kiültetés: a teraszon kapott helyet, dizájnos edényben, sokat éri a nap, de kicsit szeles a hely neki, majd kiderül mennyire tetszik. Az első virág (május 24). Azok a tetves hangyák máris lógnak rajta. Az első termés kezdemény (június 1)   Eltelt kis idő. Az Aji…..
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
Dike 2012.06.05 22:48:25
@Csehszlovák Kém: Na, a harmadik évadot élvezni fogod akkor.
Dike 2012.06.06 18:05:22
@Emmett Brown: valamikor az első évad idején olvastam vagy itt vagy a commentcom-on egy meghatározást: a GoT a LotR felnőtteknek és heteróknak készült változata :-)
Kapanyél A tolvaj és büntetése 2012.05.03 09:00:00
"Jár a kaspós” – figyelmeztetett a szomszédasszony, amikor cipeltem be a kertbe egy újonnan vásárolt növénytartót. Gondoltam, csak nem mászik be a kerítésen valaki egy pár ezer forintos edényért. Tévedtem, reggelre a földre borított növény tanúsította,…..
A főcím két új helyszínnel kecsegteti a komplex történetszálak miatt amúgy is a kétségbeesés szélére sodort alkalmi nézőket - ez az a sorozat, amibe tényleg nem lehet menet közben beszállni, mert nem fogunk érteni belőle semmit. Qarth és Harrenhal a két új makett mellesleg,…..
Az Egészségügyi Tudományos Tanács súlyos fogalmi zavarral küzd. Két okból fontos ezt a zavart eloszlatni. Egyrészt a Tanács a magyar kormányzat része, egész pontosan a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának tudományos háttérintézménye, ami nem lebecsülendő dolog, ezért is finanszírozzuk a működését…..
Dike 2012.04.02 13:06:16
@almodhi: aki meghalt, az végülis nem reumás :-)
Viccet félretéve a cipőcském tele az ilyen hippiszülőkkel, akik a saját hagymázos elképzeléseik miatt a gyereküket is képesek veszélyeztetni.
Praxis Hullarablók 2012.03.25 11:05:00
Üdv! Sajnos,ma volt anyukám temetése...3 hete vittem be a kórházba,pangásos szívelégtelenséggel.A doki próbálta helyretenni anyukámat,de hiába csapolták meg,hiába vízhajtózták,amikor hazavittem már hangja sem volt,illetve nagyon fulladt.   Megköszöntük a gyógyítást…..
Dike 2012.03.25 17:56:46
@Éhes_ló: Holnap lesz 2 éve, hogy elütött egy autó. A mentősök rászóltak az egyik segíteni akaró járókelőre, hogy ne nyúljon a táskámba, pedig én kértem meg, hogy vegye ki a telefonomat. A kórházban az utolsó buszjegyig leltározták a cuccaimat és az uramat addig nem is engedték oda hozzám, míg át nem vette tételesen.
A mai naptól kapható David Beckham "Bodywear" kollekciója, melyet a H&M számára tervezett. Ebből az alkalomból kicsit részletesebben is áttekintjük a világsztár focista elmúlt 15 évét, mely alatt cáfolhatatlanul milliók kedvencévé és sokak számára igazi…..
Nívó Drága magyar bankok! 2012.01.31 08:07:00
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál disszidál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Egy dolog biztosan hiányozni fog Írországból: a túlburjánzó bürokrácia hiánya. És…..
A címbeli mondat - különböző változataival egyetemben - szinte beleivódott a magyar családi mentalitásba: ha nem is anyáink, de nagyanyáink, dédanyáink tuti felemlegették már, hogy mi bezzeg csak becsüljük meg magunkat, örüljünk, hogy nem kell éheznünk. És milyen dolog…..
Dike 2012.01.26 09:27:26
@Terézágyú: Olyan jó, hogy itt mindenki ilyen okos és grammra pontosan ki tudja számolni elöre, hogy mennyit bír megenni. Én is így nöttem fel, hogy meg kell enni az utolsó falatot is, akkor is, ha már inkább kifelé jönne. Aztán felnõttként évekbe telt, mire pl étteremben képes voltam otthagyni kaját. Szegény nagymamám pedig, aki anno belém tömte az utolsó falatokat, most a saját börén érzi, hogy igenis van olyan, hogy egy falat már nem fér (ha ennek ellenére megeszi akkor kb fél óra múlva visszaköszön) . Én se üzök sportot a tányéron hagyásból, de meg lehet enni késöbb is vagy oda lehet adni a kutyának ha mégis úgy sikerül.
Dike 2012.01.26 11:56:53
@fénycsepp: Tényleg sokkal kevesebb a kövér pl. Szerbiában, de ennek egyik fö oka szerintem a dohányzás és a kávé. Az emberek túlnyomó többsége erös dohányos és napi több bögre török kávét isznak. Ez a kettö azért elég rendesen karban tartja az anyagcserét szerintem.
Dike 2012.01.26 12:03:45
@fénycsepp: ja, és a joghurt. Az egyébként jó zsíros "sós rétesekhez" (burek) gyakran isznak NATÚR joghurtot. Nálunk meg úgy kell vadászni az iható, nem gyümölcsös (cukros-festékes-aromás) joghurtot.
  Bizony, a hercegnéket sem kíméli (vagy kerüli el) az a bizonyos harmadik x. A folyton mosolygó Kate Middleton (leánykori neve) a mai napon ünnepli harmincadik születésnapját. Egyébként öt évet simán letagadhatna a korából, vagy hármat, na... A cambridge-i hercegné a…..
Jó hír a rettegőknek, hogy az ATV hírigazgatója kérdésünkre azt válaszolta, hogy a T-Home csatornakiosztásának megváltoztatása után nem esett vissza a nézettségük. Mint Németh Szilárd elmondta, a Híradó egész héten 9-10 százalékos kábeles közönségarányt ért el, és ez…..
Ma elkezdett hullani a hó. A párnámról nézem az ablakon túl hulló, lassú pelyheket. Olyan szépet álmodtam, még húz az ágy, nem szívesen kelnék ki belőle. Talán egy nagyot aludni, egy olyan igazán nagyot… Milyen édes lenne!Rálátok a Hóhalmy térre, ahonnan éjszaka…..
Szeretem a sört, nem is nagyon tagadhatnám le, főleg az előtt nem, aki mostanában benézett a csomagtartómba. Pár hete ugyanis három jókora kartondobozban több száz sörösdobozt zörgetve közlekedek. Nem bírtam már tovább elviselni a temérdek dobozt a garázs sarkában, egyrészt,…..
Világszerte a nők állítólag évi 45 és 66 milliárd dollár közötti összeget áldoznak kozmetikumokra. Ezek között nyilván rengeteg olyan is van, amire valójában semmi szükségük sincs.Gondolkodtál már azon, hogy mennyit költesz szépségápolási termékekre? És hogy melyiken…..
Az tény, hogy a praktika és a divat sokszor elkerüli egymást, de a nagyik privilégiumának tekintett gurulós bevásárlókocsi tekintetében azért ez a helyzet változni látszik. Pár éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki a buszon a piacról hazafelé igyekvő nénik kezéből…..
Dike 2011.09.19 19:23:27
@Kicsi Kacsa: Skandalum. Sőt, az összes kisgyerekes anyuka is maradjon otthon, mert ők is megkérnek, hogy segíts nekik feltenni/levenni a buszról a babakocsit. Rémes. Mindjárt el is szégyenlem magam, hogy 8 hónapos terhesen a múltkor megkértem a sorban előttem állót, hogy tegye fel a szalagra a zsugor ásványvizet helyettem.
Dike 2011.09.19 19:33:00
@Kicsi Kacsa: Még szerencse, hogy vannak emberek, akiket ilyesmire kérni sem kell, maguktól is segítenek.