Regisztráció Blogot indítok
Adatok
trainz

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy erminavet már korábban jelezte, a Bombardier újabb 24 villamost szállíthat Krakkóba, de ezen kívül számos dolog történik még a lengyel villamosüzemekben. A korábbi - itt is szóba került -  tenderek kezdenek beérni, így folyamatosan érkeznek az új kocsik az ország…..
Mostanában nagyon divatos lett mindent jobban tudni, erről én sem szeretnék lemaradni. Ebben a városban leginkább az utasok értenek a tömegközlekedéshez, és mivel szerénységem is ilyen hozzáértő, több napig tartó ön-ötletelésemet szeretném veletek megosztani. Természetesen a…..
trainz 2010.07.27 20:54:22
HamPLÓ Sodrós jobbkanyar 2010.06.27 23:29:00
Sodrós, és némileg életveszélyes; persze nem az autósnak, hanem a gyalogosnak, aki esetleg pont a megállóban van, amikor az autós elnézi a saját sebességét:Szerintem csak azért nem volt még halálos áldozata ennek a remek kanyarnak (asszem még nem volt), mert a gyorsulásbajnokok…..
  Újabb Budapest- illetve országimázsfilm került a netre, ezúttal a Sanghaji Expo kapcsán. A Budapest Business Region imázsvideója is hasonló volt, és bár az is egyensúlyozott a kötelező közhelyek határán, de tökéletesen megtalálta az egyensúlyt. Nem véletlen, hogy óriási…..
"A busz kék, a villamos sárga, a troli piros, a HÉV zöld, ezt minden fővárosi gyerek tudja – és a taxik is beállhatnak a sorba." - foglalja össze a Totalcar Bojár Iván András MTI-hez eljuttatott tervét. A Fővárosi Önkormányzat városarculati tanácsnokának, amikor…..
Szlovénia–USA 2-2 (online közvetítés) 15:26 Történelmi pillanat küszöbére érkezett a szlovén válogatott: kivívhatja a világbajnokság legjobb 16 csapata közé jutást. Ilyen még nem volt, 2002-ben – egyetlen vb-szereplésünk idején – három vereséggel zúgtunk…..
Komárom-Székesfehérvár, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred, Lajosmizse-Kecskemét A Kötött pálya úgy értesült nem hivatalos, de megerősített forrásokból, hogy napokon, heteken belül öt olyan vasútvonalon indulnak meg ismét a személyszállító vonatok, ahol a Bajnai-…..
  A Központi Vásárcsarnok nagyon jól néz ki. Egy barátom mesélte, hogy egy angol ismerőse magyarázott neki valamiről hogy "az a templom a Váci utca végén", és eltartott egy darabig, míg rájött, hogy a Pecz Samu tervezte, Zsolnay-tetős, neogótikus szépségről van szó. Na most…..
trainz 2010.06.15 15:30:53
@bariga:

Akkor járjál hozzánk Budaörsre a Tescoba! Parkolhatsz hétfőtől péntekig.........
Tavaly márciusban bontották fel az EuroVelo 6-os kerékpárútvonal részét képező a Bem rakparti bringautat a budai csatornaépítkezés és az ahhoz kapcsolódó villamospálya-felújítás miatt, de a március végére tervezett átadás elmaradt, mert a főváros nem tudott dönteni, hogyan…..
Már korábban megírtuk, hogy a külföldi elemzőknek nem tetszik a fideszes csontvázkeresés. (Főleg, hogy a "csontvázak" egy része nyilvánvalóan kamu). Ma azonban Kósa Lajos belecsapott a lecsóba. A Napi Gazdaság konferenciáján kijelentette, hogy "a közvetlen…..
trainz 2010.06.04 07:43:29
@stratez:
A nagyanyám meg villamos.
Napi Budapest Mini Tesco 2010.05.27 01:00:00
A Tesco még 2007-ben vezette be Magyarországon új bolttípusát a Tesco Expresszt, ami a sűrűbben lakott belvárosi területekre lett kitalálva. Magyarországon 21 ilyen típusú bolt létezik. Ebből 18 Budapesten van. A képen a Bimbó úti látható...
"Dr. Temesi Tibor ügyvéd, az Expo Center ügyeit vizsgáló bizottság tagja szerint összefogással, környezetükért tenni akaró, segítőkész, lokálpatrióta szakemberekkel földalattit kéne építenünk, így hosszú távon megoldható lenne a város észak-déli irányú…..
trainz 2010.05.20 14:20:16
@borzaskata:

Örüljetek a felújított 10 felújított térnek, hamár turista nem lesz rajtuk. Én meg elmegyek Essenbe EKF -ezni lissabonban meg kávézom egy jót kis keskeny meredek utcákon, aztán felszállok terasz előtt 20 cmre közlekedő villamosra,amit zabálnak a turisták.
HamPLÓ Lomtalanítás 2010.05.14 21:35:00
Azon gondolkozom, van-e az intézményesített bugrisságok közt ocsmányabb és primitívebb, mint a lomtalanítás budapesti módja.És ez még egy kulturált, rendezett, és közegészségügyi szempontból is csak mérsékelten aggályos csendélet a képen az átlaghoz képest...
Nagyon drágán meg fogunk fizetni a Bajnai-kormányért. Könnyen lehet, hogy több évi gazdasági növekedést bukunk el. (Fotó: MeH) A hétvégén az EU vezetői a görög probléma miatt úgy döntöttek, hogy a válság kezelésére egy 750 milliárd eurós pénzügyi segélyalapot…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
trainz 2010.05.07 15:07:33
@Mr. Nobody: Ha nem melóznak akkor bojkottálni kell a görögbe inrányuló turizmust. Majd rájönnek, hogy nem ők diktálnak, vagy éhendöglenek....
Annak idején már morogtam egy sort Pécsről, de csak takarékon, mert féltem, hogy a választás közelsége idecsalogat olyanokat, akik politikai szándékot képzelnek a kritika mögé. Most viszont, ha már egyszer feltettem pár képet és videót a pécsi élményvonatról (ami tök jó…..
Az "Új Főutca" program részeként épült a Szabadság tér déli végébe ez az interaktív szökőkút, melynek sikerült az a médiatörténeti jelentőségű bravúr, hogy még az Index újságírói is csupa jót írtak róla ;) És nem véletlenül: ez a "közel megyek a…..
trainz 2010.04.26 08:14:28
Hogy minden idők egyik leghíresebb magyar színészének Lugosi Bélának, hogy került a Vajdahunyad várára a mellszobra azt senki se tudja. A talapzat szövege alapján (ami Bela Lugosiként emlékszik rá) az sem lehetetlen, hogy egy külföldi rajongója állított neki ezzel emléket.…..
Ha esetleg nem tudná valaki Gyurcsány nem is olyan rég kiadott egy könyvet Gyarapodó Magyarország címmel. A könyv az utóbbi nyolc év MSZP-SZDSZ kormány sikereiről (nyehehehe) szól. Beharangozásképp Feri közölte, hogy "az ország bizony gyarapodott, csak mi más fele…..
  Pár napja az LMP is előrukkolt Budapest-programjával. Bár nem tartalmaz olyan látványos elemeket, mint az MDF "szélcsatorna-tisztítása"  vagy a Jobbik tehervillamosai, de elég sok mindenre kiterjed. Valójában két dokumentumból áll össze: egy általános…..
Több éves tervezés után várhatóan az év végén megkezdődik a szlovák főváros vasúti főpályaudvarának rekonstrukciója. Az elképzelések szerint a 2013-ra befejeződő kivitelezési munkálatok után rá sem lehet majd ismerni a felvételi épületre és környékére. A…..
trainz 2010.04.06 11:35:10
@Benbe:
Tény, hogy nem nagy, de akkor is:)
Na igen én a vasúti alagútra is gondoltam...:)

Nálunk is mikor lesz valami hasonló?:)

Kelenföld is még mindíg sehol nincs..........Lépcső a mozgólépcsők helyett ......pl.............. Az új aluljárót is csak a metróval együtt ígérik..........
A Lágymányosi híd átadásával egyszerre kellett volna elkészülnie a budai oldali csatlakozó úthálózatnak is. A Hamzsabégi úton élők sikerrel akadályozták ezt meg, így alternatív útvonalként a Szerémi út – Andor utca – Egérút nyomvonal lett kijelölve. Ami az…..
Pécs az egyik kedvenc városom. Valószínűleg családi alapon, hiszen szüleim is sokat jártak oda, és imádták, és ez az imádat kiskoromban átragadt rám. El nem mondhatom, mennyire drukkoltam, hogy Pécsé legyen az "Európa Kulturális Fővárosa 2010" cím, és…..
trainz 2010.03.23 21:53:23
@jack o'neill:

Nekünk a megynyitón nem volt szerencsénk a Nosztalgiával! Gyakorlatilag átb@sztak a palánkon a jegyekkel....