Regisztráció Blogot indítok
Adatok
2colours

30 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ErsterPleght JavaScript óra 2013.06.14 16:18:44
Sziasztok! Egy apró randomság a mai menü, baromi egyszerű kód (41 sor tokkal-vonóval), baromi egyszerű működés (mit csinálsz az órával ??? nézed) jellemzi, integráltam az oldalba: Ennyi lenne mára. 2colours..
50. LENNY KRAVITZ I Belong To You http://youtu.be/ucvLuGgsGS8 If You Can't Say No http://youtu.be/uxm11aSfSR8 It Ain't Over Til It's Over http://youtu.be/TmENMZFUU_0   49. THE POLICE Roxanne http://youtu.be/3T1c7GkzRQQ Message In A Bottle http://youtu.be/MbXWrmQW-OE Wrapped Around Your…..
2colours 2017.03.02 19:07:19
@Flea30: Okés, de azért ne csináljunk úgy, mintha a Beatles nem lenne túlhypeolva, másrészt ha zajtechnózol, vegyél kicsit visszább a Metallicából.
A Racionalista Párt méltányolja az egyházak közösségépítő szerepét, történelmi jelentőségét és humanitárius tevékenységeit, ugyanakkor nagyon komolyan veszi az állam szekuláris mivoltát, és szigorúan különválasztja az állam és az egyház működését gazdasági, társadalmi, erkölcsi és filozófiai…..
2colours 2018.03.25 00:37:26
Na igen, szerencsére Amok kolléga viszonylag tűrhető érvelést tudott felmutatni....
Először is leszögezném, hogy ugyan családi hátteremből kifolyólag elég közelről ismerem a katolikus egyházat, de semmiképpen sem nevezném magamat hívőnek, a Biblia sem túl hiteles, sok helyen ellentmond saját magának, aztán ott vannak a nem kanonizált, "eretnek" evangéliumok... de alapvetően egyet kell értenem azzal, hogy az igazi "szektás" ateisták tulajdonképpen a vallásnak a számukra "racionálisan" nem értelmezhető részét egyszerűen ignorálják. Marad annyi, hogy a Biblia valami mesekönyv, amiben olyasmit magyaráznak, hogy "valaki meghalt helyettünk, hogy megmentsen a büntetéstől" (ha valami, hát ez abszolút meggyőz arról, hogy aki írta, az a kereszténység fő tanításával sincs tisztában egy témába vágó vita során). Az, hogy az erkölcs, a lét mibenléte és értelme központi kérdések, és a racionális megközelítésnek igazából még csak nem is nagyon célja lefedni ezt a kérdéskört, valahogy elsikkad. Hisz még a tudatról is olyan keveset tudunk... egyáltalán, hogy ismerjünk meg bármit, ami a tudatunkon kívül zajlik... vajon Descartes miért tartott fontosnak egy istenérvet a filozófiájában? Mert máshogy nem tudta kizárni, hogy a tapasztalati valóság csak egy fikció, kellett egy jóságos Isten, aki ezt nem hagyná. :)
Azt se szeretem, amikor a hívők bizonygatják, hogy a felsőbbrendű létezése mennyire szükségszerű, és milyen nevetséges "a semmiben hinni" helyette - de nekem az nem tetszik, hogy a bizonytalanságban tartó metafizikai kérdésekre kényelmes választ adnak, és többet nincs rá gondjuk. Na, a "szektás ateistáknál" azt látom, hogy ők éppenséggel fel se fogják, hogy itt kérdések fogalmazhatók meg, vagy valamiért nem hajlandóak szembenézni vele. Egy elborult képpel élve: a hívők kapaszkodnak egy rács külső oldalába, de az a rács igazából az ateistákat zárja egy hatalmas ketrecbe. (Én meg kinyitottam a ketrec ajtaját... nos, azóta is zuhanok, megnyugtató válaszok reménye nélkül.)
A racionalizmushoz meg hadd tegyek annyit hozzá, hogy a laikusok körében is eléggé ismert Gödel nemteljességi tétele. Ennek a lényege némi egyszerűsítéssel, hogy triviálisnál bonyolultabb elméletekben meg lehet fogalmazni olyan kérdést, amire válasz nem nyerhető bizonyítással. (Ezek között a kérdések között vannak egész természetesen felmerülők is, szóval ez nem csak süket duma.) Nos, ez egy tétel, enyhén szólva racionálisan levezetve. Nekem itt a ti "racionális" álláspontotokból úgy látszik, hogy ezt a "racionális" tételt mégiscsak meg kéne tagadni, elvégre ilyen furcsa kérdéseknek egy "racionális világban" helye nincs. Nemhiába, úgy tűnik, hogy Amok erkölccsel kapcsolatos felvetéseire sem érkezett semmiféle válasz.
Sziasztok! A csatorna videói: Jrs, 2colours, 1colours: Minecraft - Stratosphere survival Jrs: Minecraft: wool begyűjtő 1colours: Minecraft - Randomgenerátor EP-módra Minecraft - Feed The Beast Jrs, 1colours, Peketr: Minecraft - Mapcserélős Hardcore 2colours:…..
Woow micsoda cím. Hekkerkedjünk egy kicsit! Először vázolom miért folyamodtam ilyen eszközhöz utána elmondom mire lehet még használni. Szükségem volt a BME egyik tárgyának egyik régi zárthelyi dolgozatára. Fel szokták tölteni őket a http://cs.bme.hu/~wiener/bsz2 oldalra. A gond…..
2colours 2017.06.04 21:08:28
@pythonozok: Az NSA-s kommentárod remélem, vicc volt... a c) pontban pedig az van, hogy "megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetéenné tesz".
Szóval kötekedni én is tudok. :P
Albert gazda A félreértett Béla 2010.12.21 19:00:00
Ahogyan arról beszámoltam a maga idejében, a Szépirodalmi Figyelő főszerkesztőjének ösztökélésére végre megírtam évekig tervezgetett esszémet vagy mimet Hamvas Béla A bor filozófiája című művében. Amely aztán annak rendje és módja szerint megjelent a lapban, a szám…..
ErsterPleght Aknakereső 1.2 2014.05.16 19:09:00
Játssz! Sziasztok! Kezembe akadt ez a közel egyéves projekt, és egy technikai jellegű frissítést (süti helyett localStorage) vezettem be rajta. Majd szinte azonnal találtam egy(-két) bugot, így magát az adateltárolási módot kicsit "ráncfelvarrtam". Elvileg minden úgy működik,…..
Mindennapi kockaságok iRógép 2013.10.27 20:05:49
..
2colours 2014.05.06 19:58:38
http://rapidshare.com/share/3526A8F65879307742CB64EE3EAD60B9 Sziasztok! Jelentem, újra elővettem a sudoku-témát, és ennek kapcsán egy kevéssé kapcsolódó problémát is megoldottam: Hányféleképpen állítható elő 'db' számú, a ['min';'max'] zárt intervallumba tartozó egész,…..
Link. Üdv! Végre itt van, megérkezett! Nagyon hosszas várakozás után publikálom a HTML/Javascript-alapú Malomfoci-programot. Ha eddig csak annyi bug volt, amennyit észleltem, és toldoztam-foldoztam, akkor elvileg most bugmentes. Kapott egy kis vérfrissítést (localStorage a sütik helyett), illetve…..
ErsterPleght Polinomosztás JS-sel 2014.01.08 16:30:48
http://m.cdn.blog.hu/er/ersterpleght/index.htm Sziasztok! Mint a legtöbb algoritmust követő matematikai bonyodalmat, úgy ezt is viszonylag egyszerűen megoldja egy kis programozás. Most a polinomosztás került górcső alá, melyre ráguglizhattok. Használjátok egészséggel!…..
http://rapidshare.com/share/2D3180FC0A71E31C30F3021DD6F14AA5 Sziasztok! Az ember könnyen feltalálja magát egy KöMaL-számmal, ha programozni akar, ugyanis ezzel kapcsolatos feladatokat is tartalmaz az elsősorban fizika és matematika témájú folyóirat. Időnként én is elkészítek…..
A mai napon hivatalosan is megjelent a stabilnak nyilvánított 17-es verzió. A teljes változáslista elég hosszú. Az alábbiakban a fontosabb újdonságokat olvashatjátok a 16-os stabil verzióhoz képest: Chromium 30-as motor Fülek rögzítése Program indítási opciók (előző…..
http://rapidshare.com/files/1926225272/matek.zip Sziasztok! Ezúttal a legnagyobb közös osztó és a legkisebb közös többszörös megállapításának terhétől szabadítalak meg benneteket. Választani a kettő közül a fel-le nyílgombok segítségével lehet (utána ENTER), a többi már…..
Sziasztok! Ezzel a cikkel állítok emléket az egyéves sudoku-fejtő programnak, ám ez lényegesen kevesebb munkába, 2 órába került (ez köszönhető a nagyobb rutinnak is). Nem Pascal, hanem JS, és nem sudokut, hanem "szóvadászt" (szókihuzogatós) fejt. A működése egyszerű: az első…..
Azoknak, akik elfelejtették volna, szeretnék egy kis ismétlést tartani. Ha nem is nagy mértékben, de kerültek be új szavak, és nem akarom, hogy elfelejtődjön egy olyan projekt, ami a blog indításának (egyik) kulcsa volt. Íme:Polgár Márton/Polgár Márton-Sándor…..
en.akinator.com Sziasztok! A fönti linken erérhettek egy meglehetősen érdekes játékot, ami voltaképpen egy barkochba, ahol te gondolsz egy figurára, lehet az kitalált, sőt, állat, vagy más teremtmény is. A program elég fejlett, ezért készítek egy összeállítást azokról a…..
http://rapidshare.com/files/1928132019/usablesets.pas Sziasztok! A fönti link egy pascalos unit kódja, amit Free Pascallal lefordítva, programjaitokban a 'uses' foglalt szó után megadva használhattok. Lazarusban fordítani sem kell.A unit tartalmilag egy kiterjesztett halmazt tartalmaz,…..
ErsterPleght Zenelejátszó 2012.12.20 19:12:51
Minden a videóban.IE 9 ---> 85%Opera --->90%Chrome --->80%Firefox ---> ?Safari ---> ?A Firefoxhoz és a Safarihoz QuickTime player szükséges. Enjoy! 2colours Update: már több mint 25 számmal! ..
Sziasztok! Kissé meglepő lehet az előző bejegyzés után, hogy ugyanazt még egyszer megpróbálom eladni, de megvan az oka: mostantól egyes programoknak elkészül a "hordozható" változatuk is, ami annyit tesz, hogy HTML-ben is elkészítem a programot (szükség esetén ez JavaScript-tel…..
2colours 2012.08.30 16:56:54
@bacsi97:
Nekem más volt a hiba, nem lehetett színt váltani, hanem hibásan fehéret csinált a színekből.
@icsir13:
Ez nem tudom, hogy lehetséges. Nincs a Safariban debugger? Ha lenne, akkor feltehetőleg f12, de szerintem akkor csak elő tudod csalni, és úgy nézd meg (a consol lapon)! Ez segítene a javításban, és akkor már lenne 3 jól működő böngésző.
Köszönöm, hogy életjelet adtatok! Nagyon jót tett a lelkemnek. :)
MOLIblog hu-minecraft.net 2012.08.25 16:30:30
sziasztok. ki akar 100%magyar minecraftal játszani?katt a linke: <iframe src='http://hu-minecraft.net/banner/index2.php?ids=4977437659738' frameborder='0' style='center' scrolling='no' align='middle' width='485' height='90'></iframe> Weboldal: ..
2colours 2012.08.27 11:19:03
https://rapidshare.com/files/3183801289/mlogika.zip Sziasztok! A nyár vége felé megint csináltam egy programot, ami funkcionális, de elsősorban igyekeztem vele lekötni magam, amíg nem voltam gépközelben. A játékprogram most nem olyan nagyszabású, mert a számítógép nem megfejti a…..
https://rapidshare.com/files/622798499/sudoku.zip  Sziasztok! A cím egyszerű ravaszkodás, amit általában mesterséges intelligenciának hívunk, az valójában nem intelligencia (latin eredetű szó, jelentése: felfogás). Most sincsen ez másképp, de az új programom látszatra komoly…..
Sziasztok! Egy kis szabadidős programmal szeretnék kedveskedni: nekem szabadidős, de másnak aligha lesz az.  Ugyanis a program vérbeli diákprogram: azt számítja ki: hány ötöst kell szereznünk, hogy egy tantárgyból matematikailag ötösre álljunk. Természetesen ez sem a tanár…..