Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dawe

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen különös kapcsoló jelenik meg a Notifications beállításai között az iOS 5-ben, a Quake Alerts bekapcsolásával az Apple azt ígéri majd, hogy bizonyos területeken előre jelzi a földrengéseket a készülékek gazdáinak.Ez egyelőre a japánokat jelenti, és egyelőre csak a…..
Itt a black friday, ennek örömére egy rakás Apple-termék árát csökkentették az Egyesült Államokban. Előre szeretném leszögezni, hogy ez a poszt nem a hazai helyzet anyázásáról szól: sajnos nálunk számos oka van annak, hogy minden többe kerül.Például, hogy Európába már…..
Az elmúlt években talán az egyik legtöbbet kért fícsör a Facebooktól a dislike / nem tetszik gomb volt. Nyilván megvan az oka annak, hogy miért nem vezette be, és miért nem is tervezi bevezetni a Facebook ezt a funkciót.A virtuális közösségek akkor működnek jól, ha a pozitív…..
Webisztán Ingyen wifi a BKV-tól? 2010.05.23 16:25:00
Tudom, hogy van most ez az új busz tesztelés Budapesten, de annyira nem merültem bele a témába, hogy feltűnjön: egyik-másik busz ingyen wifit is szolgáltat az utasoknak. Úgyhogy annál nagyobb volt a meglepetés, amikor átkelve a Krisztina körúti zebrán egy wifis matricát…..
Bigyóblog Tubusfejek 2009.12.12 09:23:00
A fogmosást is fellehet dobni, gyerekkorban például állatos/barbis/autós fogkefékkel mostunk fogat. De nem csak a fogkefét, a tubust is fel lehet dobni állatfejekkel.Via Inspire me now!..
A Károlyi-kert, Chuck Norris, és egy félig letörölt óvodás-szépségverseny... ... avagy Péterfy Bori & Love Band - Bűvös vadász. írta Orgyen, én meg gyanútlanul rákattintottam a linkre, de Ti ne tegyétek. Nézzétek meg inkább a beágyazott videót, ha másért nem hát…..
Hölgyeim és Uraim, folytatjuk az "olvasó kérdez és aztán meg is válaszoltatjuk vele a kérdést" rovatunkat. Vagyis lássuk mivel fordultatok az Urbanistához, amelyre sajnos nem volt időm/erőm/intelligenciám válaszolni. Úgyhogy most Titeket kérlek, ha tudjátok a megfejtést,…..
dawe 2009.11.21 14:20:43
A Wikipedia egyike a legzseniálisabb dolgoknak, amit a hétköznapi élet valaha is megteremtett magának. Az emberi tudást soha nem összegezték egy ennyire könnyen elérhető és ennyire mindenre kiterjedő adattárban. Ráadásul rengeteg tematikus Wikipedia is készült (például ez), és…..
Legalábbis ezt állítja Walt Mossberg, a Wall Street Journal legendás újságírója, akinek életműve leginkább a Mac istenítéséről szólt. Éppen ezért ha ő nyiltakozik ílyesmit, annak nagyobb a jelentősége, mint amikor Ballmer böfög valamit.Ahogy írja:Az elmúlt években sok más…..
A jó reklámhoz néha nem kell több, mint egy jól megválasztott szó. Erre látunk remek példát a kecskeméti kutyakiállítás lángososánál, amit KeFear fotózott le nekünk. ..
Könny szökik a szemembe, drága munkakerülő kollektíva. Alig 15 hónapja ígértem meg, hogy lesznek KMK-pólók, és máris megvalósul mindannyiunk álma, a bombermannal ékesített ruhadarab, minden valamirevaló flashjátékgeek vágyainak netovábbja! Annyira finisben van már a projekt,…..
dawe 2009.07.02 09:33:04
Ismeretterjesztő előadás következik azoknak, akik innen-onnan keresik a válaszokat a nagy kérdésekre: hogyan törjék fel, hogyan függetlenítsék a telefont, hogyan kapcsolják be az MMS-t és a tetheringet az új iPhone OS 3.0-ban. A leírás kizárólag iPhone 3G-re vonatkozik, és csak…..
dawe 2009.06.25 10:04:49
Még jó hogy ebben is vannak security bugok, anélkül nehéz lenne feltörni :)

@Shalala: Szvsz. biztos benne van a szolgáltatóval kötött szerződésben, hogy nem babrálhatod a szoftvert, szóval valószínű illegális, csak nem foglalkoznak vele, mert fizeted az előfizetést. Majd ha úgy érzik, hogy ebből jelentős káruk van, akkor fognak lépni.
dawe 2009.06.25 10:39:16
@trixilw: Ok, lehet hogy nem illegális (nem ismerem a vonatkozó törvényeket), de valószínű szerződésszegésnek számít, amit ugye aláírtál a szolgáltatónál. Nekik meg van olyan lehetőségük, hogy letíltják a szerződésedet. Nyílván nem fognak ilyet tenni, amíg nagyobb hasznuk van a havidíjból, mint amennyit vesztenek a jailbrake és függetlenítés miatt.
dawe 2009.06.25 11:28:44
@mcs:
Ott károsul(hat) a T, hogy belerakhatod a másik sim-kártyádat, ami nem T-s, és máris másnak fizetsz helyettük.
Sok telefonnál spéci T-s szoftver van előre telepítve, és ezeken például csak hekkeléssel tudod átkonfigolni a mindig netre csatlakozós gombot. Ha hekkeled, akkor abból bevételkiesése lehet a T-nek. Persze ez utóbbi nem érinti az iphone-t (lévén a szoftverhez a T nem nyúlt), de emiatt nem írtak új szerződés rizsát.
A tapasztalatok szerint a kerékpárbalesetek felelősei szinte kizárólag a személygépjárművek és teherautók vezetői, akik nem figyelnek kellően a kanyarodás során - állítja a területen jártas ügyvédünk. Nagy Péter szerint az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban keresték meg…..
dawe 2009.05.11 13:35:37
@Editor Bob: Azért egy előrecsorgó bringás talán nem megy akkora tempóval, hogy a csontja törjön. Ha mégis, akkor legfeljebb darwin-díjra pályázhat.
Viszont egy forgalmas úton a bringást a haladó autók fogják leszorítani, így kénytelen közel menni a parkoló autókhoz, hiába próbál szabályosan közlekedni.
Persze, persze, utánacsinálni nem szabad, pedig olyan egyszerűnek tűnik, ahogy a súlypont szép ívet követve repül, a vektorok átsiklanak egyik kerékről a másikra. Öt nap alatt másfél millió ember látta, és valószínűleg a többségnek ugyanúgy leesett az álla, amikor végig…..
Bigyóblog Száz éves a toaster 2009.03.31 18:45:00
Ki gondolta volna, hogy már ilyen régen piacra dobtak egy, a maihoz hasonlító kenyérpirítót. Pedig így történt. A General Electric 1909-ben jelent meg Frank Shailor találmányával, a D12 nevű toasterrel. Persze ez nem jelenti azt, hogy előtt ne pirítottak volna kenyeret, de…..
Végre nem eredt el azonnal az eső, amikor a nyeregbe ültem. Nem volt szélvihar sem. A fogaskerekű tömve volt bringákkal.Jegyet a BKV jóvoltából nem kellett venni, még ha akart volna is az ember. Az állomáson nem működött egyetlen automata sem, és a városmajori végállomás…..
dawe 2009.03.15 14:08:25
@RustySpoon: Ez komoly? Nagyobbat szív az, akinek van jogsija?
Valószínűleg gyerekkori beidegződés, valamint az önpusztításra való erős hajlam visz rá, hogy a reggel 8-as kincstári Híradó után nap mint nap belevágjak az időjárás jelentés feldolgozásába. A szakszerűen rapid és hosszú duruzsolást kábé 5-10 másodpercig tudom…..
Az Urbanista olvasói a világ legjobb olvasói. Nem csak remek témákat vetnek fel, de ki is dolgozzák azokat! Ezúttal Áginak jár nagy köszönet, aki először az alábbi levelet küldte nekünk:   Helló! Kisebb (és nagyobb) rendszerességgel olvasom az urbanista.blog.hu-t, és a…..
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
"A kirajzolódó részletek egy 250-280 szobás, 800 fős konferencia-központtal és a szállóvendégek rendelkezésére álló éttermen túl, üzleti találkozók helyszínéül is alkalmas vendéglátóhellyel felszerelt, 5 csillagos hotel képét vetítik előre, amelynek…..
Urbanista Egy lakás, két alaprajz 2009.01.13 09:26:00
Mielőtt rátérnénk a Tankcsapda körút ingatlanpiacának bemutatására, lássunk két hirdetést (ezt és ezt) a Nagy Lajos király útjáról. Mindkettő ugyanazt a 43 nm-es a lakást hirdeti (ráadásul mindkettő új építésűnek, miközben láthatóan lakott és a leírás szerint…..
Kis kecó beépített szakálszárítóval Eladó egy sakk-klub Furcsa alaprajz, furcsa galéria - lakás a Kodály köröndön Nagyon kék panel AngyalföldönFurcsa alaprajzú lakás szép ajtókkal Józsefvárosi lakótelep: 30 nm 18 millióért "Ne riassza meg az utcára néző…..
A Loops of Zen alkotója újabb játékkal jelentkezett. Az Entangled gyakorlatilag az előző program egy verziója, amiben már többféle elem található, ezért bonyolultabb hurkokat kell kiraknia a játékosnak. Nekem éppen a többféle elem miatt tűnt könnyebbnek, mint a Loops of Zen:…..