Regisztráció Blogot indítok
Adatok
choko

0 bejegyzést írt és 276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Zoliber Ingyen című képe az Indafotóról. Sajnos nem tudtam elmenni tegnap az V. kerületi önkormányzat sajtótájékoztatójára, ahol bejelentették a Váci utca nagy "rebrandingjét". Pedig szívesen megkérdeztem volna, hogy miért egy másik utca, sőt egy másik városrész…..
Varánusz Fábry, sóder 2013.04.07 05:04:14
Olvasom a legfrissebb Fábry interjút és nagyon röhögnöm kell. Úgy látszik általános dolog lesz még a felvilágosultabb jobbereknél is, hogy kell valami az életükbe amitől 0/24 be lehetnek szarva. Vagy ennyire fertőz az agyrágó-szaniszlóvírus, még az lehet. Na mindegy.…..
Valóban példaként emleget minket a külföld. Magam sem hittem, de a magyar kormány sikeres! A németek egyenesen a gyerekeknek példálóznak Magyarországgal. Viktor álma, miszerint példát mutatunk a külföldnek, így hát teljesült. Kijelenthetjük, hogy révbe értünk NERtársak!  A…..
GrandRieux posztja „Avagy virág vagy te, hazám ifjúsága?”Beteg illatú, nehéz virág? Avagy a kérdésen törjünk egyet, állítsuk torzító tükör elé, ekképp: hazám vagy-e? Tovább: hazám, vagy-e ifjúságom? A költőien indult kérdést megválaszolnám, mert jól tudom a…..
choko 2013.03.14 23:21:16
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Magyarország akkor lép a helyes útra, ha eltörli a dühöngő magyar nacionalizmus e szégyenletes ünnepét."

...ez tetszett, így van!
Biztosak lehetünk vagyunk benne, hogy Áder el fogja ítélni Orbánt. Ugyanis Orbán hétfőn a parlamentben szokatlanul élesen kirohant egy bírósági döntés ellen "botrányosnak" és "arcátlannak" nevezve azt (s persze egy gyors törvénymódosítással felülírnák a folyó…..
    Áder Jánosnak nincs választása. Az Alaptörvény S cikke szerint az Alaptörvény módosítását a köztársasági elnök öt napon belül aláírja. Pont. Nincs szó kivételekről. Megtehetné-e azt, hogy nem írja alá, arra hivatkozva, hogy őrködik az államszervezet…..
choko 2013.03.12 20:16:23
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Sokan keresik, kutatják, hogyan fog megbukni az Orbán-rezsim. A közvéleménykutatások szerint vezet a Fidesz, bár én óvatosan fogadnám el e felmérések eredményeit. Egy olyan országban, ahol a megkérdezettek több, mint fele nem mond semmit, vagy bizonytalannak vallja magát, esetleg…..
choko 2013.03.06 23:56:28
@Scagnetti:

egyetértek!

Inaktívak döntöttek és hiába lesz 2014, akinek jó szakmája + nyelvismerete van, annak érdemes megpróbálni külföldön, mert sok minden nem fog változni...NINCS PÉNZ!
Minden más csak parasztvakítás...

Schönen Abend noch
Nagy nap a mai Feleim, ma van a Nagy Bejelentés napja. Ismét abban a kegyben részesülünk, hogy bepillanthatunk a Nemzet Nerológusának lelkébe egy picinyt, és várhatjuk ki felé fordul stabil jövőt hozó tündöklő mosolyával. Fontos dolgok ezek egy országban, ahol a vezéri kegy…..
A kormányülések ugyebár zártak, a bársonyszékek koptatóinak még a mobiltelefonjukat is kinn kell hagyniuk. Ritkán szivárog ki bármi is. Legutóbb azonban beküldtünk egy ballonkabátos, napszemüveges egeret diktafonnal a hátán, s mire kijött, ennyit tudott felvenni: - … kínai…..
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
choko 2013.02.24 12:05:10
@Karinette:

..egyetértek...aki a leendő lakóhely (hosszú távú döntés!) kiválasztásánál nem csak a kiadásokat és a bevételeket mérlegeli, hanem az "élhetőséget" vizsgálja komplexen, akkor NEM költözik vissza Mo-ra!

1.
Bécset ajánlanám (18/19.kerület), mert a világ legélhetőbb városa a felmérések alapján (remélem nem onnan költözöl!)
2.
..aztán onnan könnyen eléred a Fertő tó nyugati "verzióját" is.

Remélem sikerült kedvet csinálni a költözéshez.

Schönen Tag noch!
choko 2013.02.24 15:34:22
@..I..: :-)))))))))))))))))))))

köszönöm, ez jó volt...országimage-nak kiváló...ehhez már csak egy 30 másodperces kisfilmet kellene összeállitani!
choko 2013.02.24 22:08:52
@hagyma:
"...lehet becsbol akar hazakoltozni"
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ez fájt...

1.a közelség miatt folyamatosan hazalátogat az illető...igy folyamatosan látod a változásokat (+/-)
2.ha amolyan hirtelen "fellángolás", akkor néhány hónapig birná a retro filinget, aztán zurück!
A hvg.hu röpítetette világgá a hírt a minap, miszerint ennek a mostani magyarországnak szeretve tisztelt miniszterelnöke fenséges jóvoltából volt szíves annyira hülyének lenni, hogy összekeverte Márait Ottlikkal. Elmondjuk mostan, miért is baj ez. Most abba ne menjünk bele, miért…..
A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos gazdasági…..
choko 2013.02.23 17:35:36
@Katzenbach: :-)))
...pedig az ilyen tipusú beszédeket birják az USA-ban...a gond, hogy Mo-on meg nem!

Állitólag amerikai tanácsadók segitik OV munkáját.
Orbán Viktor évet értékelt, 2012-őt, azaz az elrugaszkodás évét - bár tartalmilag inkább a kicsit távolabbi múltat ostorozó, a közelmúltat feldicsőítő és a jövőt fantasztikus vízióba öntő kampánybeszédnek lehettek részesei a hallgatók, olvasók. Röviden összefoglalva:…..
A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint, jövőre csupán 10 500 hallgató juthat be térítésmentes felsőoktatási helyre. Ha a 1996-ban bevezetett tandíj reálértékét nézzük, még a részösztöndíjas hallgatók is többet fizetnek majd, mint azzal a…..
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
Orbán Viktor alig pár órája Facebookra feltett fotója instant mémmé válhat. Nézzük, hogy eresztik el magukat korunk emblematikus politikusai a vakáció idejére. Viktor Amerikában Merkel Sarkozy Berlusconi Obama És a klasszikus Putyin..
choko 2012.08.27 14:21:33
@Hertelendi:
"Orbán ma a leggyűlöltebb magyar ember és már szinte bármit csinál kiröhögik, kigúnyolják. Hogy miért van ez?"

...egyetértek...

...a "nem rá szavazók" alapból kiröhögik...akik + szavazták rá, azok + azok röhögik ki, mert tulajdonképpen NEM RÁ SZAVAZTAK....azt mondanám, hogy GYF ellen szavaztak...és ez nem ugyanaz!
 Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
choko 2012.08.24 23:15:26
@excellente:
""láttam már mhelyen ilyen "szegény én, 7 hitelem van" embert:""

:-)))...sajnos én is...ezt azért teheti meg, mert sokan b.szopják...másrészt - általában - a főnöknél is jól fekszik! Hétfőn délben jön és már pénteken délben eltünik!

A másik tipus, aki papirokkal a hóna alatt futkorászik a folyosón...mindenkivel mitingel, de rohan tovább, mert nincs ideje....EZEKNEK ÁLTALÁBAN SEMMI MUNKÁJA!
choko 2012.08.24 23:18:24
@Jövőnk a Tét:
"Megvárod míg beesik hozzád az a jelentkező a ki a legkevesebbért elvállalja? Na ez az etikátlan!"

...na ja és komolytalan!
Mostanra bizonyára minden kedves olvasónk megkapta a miniszterelnök legutóbbi (2010 óta egyébként a hetedik) levelét. Ezúttal nem konzultálni kíván velünk Orbán Viktor, hanem tájékoztatni a nemrégiben bejelentett 10 pontos munkahelyvédelmi akciótervről. (Erről szóló…..
Mondom én, hogy Viktort szívatja a habonyárpi, - vagy elment nyaralni - mert Kedves Vezetőnk továbbra is tündököl saját, Mondd ki habozás nélkül ami eszedbe jut - one man showjában. A gondolatmankót jelentő habony nélkül meg úgy esik ki a polgári demokrata szerepéből, mint…..
choko 2012.07.25 15:48:25
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

...ez igy igaz...viszont okosan csinálta!
choko 2012.07.25 18:30:48
@Bakter:
"Egy ideje hiszem, hogy a magyar evolúciós zsákutca.":-)))

...hiszed?...akkor lesz szar, amikor majd biztos tudod!
Általában kétféle kritika szokott érni egy posztot: vagy az, hogy túlságosan érzelmi alapon közelíti meg az elköltözés témakörét, vagy az, hogy túlságosan is a tényekre, adatokra koncentrál. Nos, Vombat írásában szerintem mindenki megtalálja a kedvére valót, hiszen…..
choko 2012.07.24 22:51:01
@rockseiaXLL: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

...ez nagyon jó....hazahozat Selmeczivel vagy SzijGYártóval...Győrben lakik - ha jól emlékszem - hamar kinn van!
Végre megérkezett Hugh Grant válasza a magyar kormány által neki küldött levélre. A brit színész zenélő képeslapot küldött a magyar miniszterelnöknek. A néhány kézzel írt sorban bevallja, először fogalma sem volt arról, hogy ügynöke miért akarja, hogy a magyar sajtó…..
Coca-Cola gyártósort avatott fel a miniszterelnök. Orbán Viktornak ez egy fontos esemény volt. Itt meg lehetett mutatni, hogy nem minden multi ellen kell fellépni, hogy a multi értéket is képviselhet, nem ősellenség, pénzt hozhat az országba, munkahelyeket teremthet, és akkor az…..
choko 2012.07.22 15:42:43
@puffatag: "náci féreg, 2 év múlva mentek a levesbe"

...milyen igaz, de nincs alternativa, sajna!
Ha valaki még nem értesült volna róla: az IMF-küldöttség megállapodás nélkül fog hazautazni júliusban. Augusztusban is. Meg ősszel is és jövőre is. Ha visszajönnek egyáltalán. Nem olvasnak maguk újságot, elemzőkéim? Csak írnak? Sajnos, még mindig sokan vannak, akik nem…..