Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meleardil Eressea Iluvadan

0 bejegyzést írt és 708 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2013.03.23 16:47:36
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
"-Mi a panasza?
- Nem tudok menni.
- Akkor hogy jött ide?"

Erre volt anno Hofi válasza: Jönni tudok...menni nem tudok!
Hülye kérdésre hülye feleletet.
Vastagbőr Molinótól plakátokig 2013.02.15 09:15:00
Sejteni lehet, hogy melyik lesz a győztes, de azért erős a mezőny. 1, A molino-ügy kiteljesedéseMivel Csizmadia László CÖF-elnök azt mondta az éhségmenetek Parlamenthez érkezésére „egyfajta flashmobként” kifüggesztett molinóval kapcsolatban, hogy nem kértek, és nem kaptak…..
Vastagbőr Szolgáltak és védtek 2012.07.04 09:01:00
Múlt hét szerdán megszületett az első fokú ítélet a West Balkán-ügyben. A bírónő azonban azt is megemlítette, hogy a rendőrök is mulasztottak, amikor nem mentek ki a telefonhívásokra, amiket csatoltak a peranyaghoz.Vasárnap Morva Krisztina feljelentést tett a legfőbb…..
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
605 nap után lemondott Schmitt Pál köztársasági elnök. Örülünk, hogy a 20 évvel ezelőtti csaló távozik. Örülünk, hogy az elmúlt hónapokat-heteket-napokat-órákat minden idők legnagyobb és legpofátlanabb hazugságcunamijával elárasztó köztársasági elnök távozik. Eme…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.04.02 16:03:16
www.youtube.com/watch?v=er3bmOz0HKc&feature=player_embedded
Imígyen szól 5:15 -nél:
"Az ártatlanság véDelme, tisztelt hölgyeim és uraim, mindenkit megillet az önök álltal hozott törvény szerint.

Annak idején a jó Bernadett mondotta vala:"Szilvásy Györgyöt is megilleti az ártatlanság védelme."

Akkor még azt hittem, nyelvbotlás, de azóta megtanultam, hogy ez bizony az új arisztokrácia egyik előjoga, ami a pozicióval jár. Ezen felül ez a védelem születési jogon jár az erre kiválasztottaknak is, valamint az "elit" védeme alatt állóknak.

Mindenki más elégedjen meg a vélelemmel. Kivéve a magyarokat, azoknak az sem jár, mert köztudottan mind bűnös a rohadtja!
A Hírszerző elindított egy cikksorozatot, ahol a felkért szakértők írják le a véleményüket a cigányság helyzetéről. Az első írás, amelyet Forgács István írt, mindjárt óriási kavart.Pesty László visszatért a MTV-hez, és az első dokumentumfilmje ebben a témában…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.03.22 10:30:20
- Pistike, ne engedd ki a tigrist! A tigrist ketrecben kell tartani.
- Én nem vagyok rasszista. Nem tarthatok rács mögött egy tigrist, csak mert tigris.
- Pistike, a tigris ragadozó, embert is eszik, ez a tulajdonsága. Ezért tartjuk ketrecben.
- De én nem vagyok rasszista! Nem általánosíthatok. Majd ketrecbe zárjuk azt az tigrist, aki valóban evett már embert.
- Pistike, akkor emberek fognak meghalni!
- A rasszizmus bűn!
- Pistike, mi a fontosabb, hogy ne haljon meg senki, vagy, hogy ne tartsunk rács mögött tigriseket?
- Ezt a kérdést nem lehet így feltenni.
- Én így tettem fel, mert ha kinyitod a ketrecajtót, kijön a tigris, és embert fog enni.
- Honnét tudhatod? Éltél már tigrisek között? Tudd meg, az én szomszédságomban egyszer pár tigris lakott, és mindig csak lecsót ettek és kuszkuszt. Öööö... Ilyesmit.
- Soha nem is hallottál még emberevő tigrisekről, Pistike?
- Csak rasszista könyvekben. De megengedő vagyok, képzeljük el, hogy van ilyen. Persze ha van is ilyen, azokat megbüntetik. Ez nem lehet indoka a kirekesztésnek!
- Pistike, most tényleg kinyitod?
- Ki én!
- Ez egy ragadozó. Mi kellene ahhoz, hogy elhidd: veszélyes?
- Nem hallgatom tovább ezt a rasszista dumát!
...
- Na tessék, Pistike, ez történik, ha kinyitod a ketrecajtót. Látod, azt a bácsit már megette a tigris, csak a hónalja maradt, annak a kislánynak meg épp eszi a fejét. Most már elhiszed, hogy a tigris embert eszik? Visszazárhatjuk a ketrecbe?
- Undorító rasszista duma, minden rasszista ezzel mentegeti magát, a rasszizmus az rasszizmus! Érted? Rasszizmus!!! (Hörgh, arghh! **szájhabzás**)
- Pistike, én visszazárnám azt a tigrist, ha nincs jobb javaslatod. Lassan mindenkit megeszik az a dög.
- El a kezeket a tigristől! Te vagy a felelős! A rasszizmusod miatt lett ilyenné. Nem igyekeztél eléggé, hogy kiemeld a tigrist az állati sorból, te rasszista!
- Nade Pistike! Adtam pénzt ketrecre, takarítottam a ketrecet, etettem a tigrist. Ennyit tudtam tenni. A tigris állat. Nem lehet kiemelni. Semmi jelét nem mutatta az elmúlt egymillió évben, hogy erre törekedne, igénye lenne a kiemelkedésre, netán emberré akarna válni. Nyugodj meg, és fogadd el a tényeket. Arról mit gondolnál, hogy ha a tigrist visszaengednénk a saját közegébe, a dzsungelbe?
- Nem zárhatod el a kiemelkedés lehetőségét előle, te rasszista náci disznó! A te felelősséged ez az egész vérontás. Ha te nem szorítod a tigrist a rasszizmusoddal évekre a ketrecbe, nem történik meg ez a szörnyűség. Méghogy dzsungel?! Nincs is már dzsungel! Különben is, ennyit tudsz kitalálni, hogy elüldözöd a tigrist a hazájából?
- Hát nem tudom, Pistike... szerinted tényleg ez a hazája? Nem véletlenül India? ...vagy esetleg a ketrec... Valamit csak tenni kéne, mert fogynak az emberek, míg mi arról beszélgetünk, hogy van-e itt hazája a tigrisnek.
- Mi most elmegyünk egy fáklyás felvonulásra gyászolni. Ezt tesszük. Mi mind, együtt, emberek és tigrisek, békében, szeretetben. Ez egy szimbólikus tett, te náci, rasszista rohadék! Addig is gyönyörködj benne, hogy hova vezet a gyűlölködésed és a megkülönböztetés. Fujj! **Kiköp**
- Pistike. A tigris még mindig ragadozó. Téged is meg fog zabálni... nem szimbólikusan.
- Lárifári!!!! **elviharzik**
...
- Pistike. Hol a kezed?
- Az a rohadt...izé... illetve egy rettegő, megtéved tigris ijedtében lerágta. Elnyerte méltó büntetését: a Charta írásos dorgálásában részesült!
- Figyelj, tegyünk rá egy ragtapaszt, aztán zárjuk vissza a ketrecbe együtt, jó?
- Ördögöt, te rasszista! Veled együtt semmit. Nem mocskolom be magam! A tigrist is te zavartad össze. Rasszista! Mi pedig énekeljük el együtt az Internacionálét és utána a Demokratikus Tigrisek Dalát! **Kornyikálni kezd, szívére tett kézcsonkkal**
...
- Pistike, a tigrisek kurvára szaporodnak, valamit tenni kellene. Te mit javasolsz? Mióta betiltották a "tigris" szót, én már nem tudom mit szabad és mit nem, de annyi biztos, ami húsból van, az vagy elfut, vagy megeszik!
- Csak felfújod az ügyeket. Egy-két esetből nem lehet általános következtetéseket levonni. Néhány elszigetelt helyen kirobbant az elfojtott félelem és feszültség. Ezt ne terjeszd ki a tigrisek békés többségére! Ez rasszizmus.
...
- Pistike. Az egész ország hemzseg a tigrisektől. Zabálják az embereket. Komplett országrészekből tűntek el az emberek. Helyenként nem mernek az utcára menni.
- Csak mert a náci propagandád megtévesztette őket. Ezért ellenségesek a tigrisekkel, ezért nem értik őket. Ha odamennének a tigrisekhez és baráti jobbot nyújtanának nekik…
- Akkor megennék az ő kezüket is!!
- Ne légy cinikus!
- Tényleg? Neked hol a kezed?
- Aljas csúsztatás! Rasszista, populista, igen, populista! Populista! Populistaaa!!! Nácirasszistafasiszta! **ugyanez fél órán át egyre lilább fejjel**
...
- Pistike, én elmegyek innét. Szereztem egy erős, páncélozott autót, meg pár géppisztolyt. Felpakolom a családot és elmegyek egy olyan helyre, ahol nincsenek tigrisek.
- Tessék csak. El lehet innen menni! Itt lehet minket hagyni. Tessék....lehet menni!
...
- Központ...Kérem kapcsolja Tigrisföldet. Halló Pistike? (Hörrrr, murr, roarrr! Jaj! Segítség! Meghalok... Szörcs! Nyamm. Hörr. Csám-csám. Böf.) Pistike? Pistike?! Halló! (Hörr. Broahh, morr. beep-beep-beep-beep...)
- ...a hivott szám pillanatnyilag nem elérhető. Kerjük ismételje meg hívását később!...
...
Csend. Valaki megette a telefonkagylót. Bizosan nem tigris volt. Ilyenre még gondolni is rasszizmus lenne... és az bűn!
Stiller Ákos, a HVG fotósa végigkísérte Néző Ferenc tanyagondok egy napját, remek fotókat készített. A tanyagondnok 17 tanyát jár be nap mint nap, már több mint 20 éve és segít az ott lakó embereknek.A béketelepi általános iskolában is készített pár fotót. Békatelep…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.02.15 11:44:35
@Crip Lee: Melyik az olcsóbb?
A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet. Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.01.16 14:14:10
Erdekes logikai eszmefuttatas. Ezen az alapon akinek nem tetszik az aktualis parlament teljesitmenye vagy cselekedetei, az NE akarjon kepviselo lenni, mert az kepmutatas. Tehat ha elitelunk egy intezmenyt, akkor egyaltalan ne menjunk akozelebe se. Az gondolom oriasi elvonatkoztatasi kepesseget feltetelez valakirol, ha azt hiszem, kepes megerteni, hogy el lehet menni sajat erdekeket kepviselni valahova ugy, hogy kozben annak az intezmenynek a celjaival es tevekenysegevel nem ertesz egyet. Mondok egy emberkozelib peldat, hatha az konnyebben atuti az egoburkot. Ha te ruhelld az adohivatalt, mert teged kifosztanak, de a szomszed milliardos adocsalot meg se piszkaljak, akkor NE mnj be az adohivatalba, hogy visszaigenyeld azt a penzt, amit a torveny szerint a beizetetett adodbol visszakaphatsz, mert a ruhelled oket, akkor ne akarj toluk semmit. Na, nagyjabol ezt ereztem a cikk mondanivalojanak, es ezen a kis szelid probalkozason kivul legfeljebb banatos fejcsovalast tudott belolem kivaltani. A "dehat mennyi penzt kaptunk az ejutol" jellegu ervelesek meg ketsegbeejtoen rovidlatok. Ha azt nezzuk, hogy mit adtunk, radasnak mit buktunk, es hhez kepest nezzuk, mit kaptunk, akkor durvan rosszul jartunk. Ha csak a penugyi egyenleget nezzuk, akkor is. A masodlagos hatasok altal okozott karok ennek a tobszorosei. Meg csak nem is arrol van szo, hogy mi volt, hanem foleg arrol, mi lesz. Akinel ez az ultimatum, amit kaptunk, nem veri ki a biztositekot, az nemigen latt meszebb a klozet kuszobenel. Mert akkor visszajutunk a "tossik mondani, oszt leszen 14. havi nyugdij, vagy nem leszen" szintu valasztopolgarhoz. Az is szempont, szo se rola, de milyen?
Ma este az Opera környékére fújja össze az ország szemetét a szél: 1. Az Operában a Fidesz és a KDNP ünnepli az új alkotmányt. 2. Odakint a demokraták tiltakoznak, a demokrácia védelmében: Magyar Szolidaritás Mozgalom gepnarancs.hu Civil Kontroll - EMD Kék Szalaggal a…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.01.03 02:26:09
@nyuggervadász: Micsoda lángoló szónoklat! Csak sajna nem sok jogod van kikérni magadnak Zero hangvételét. Ti is évek óta csőcselékeztek, fasisztáztok és náciztok, egy kalap alá véve válogatás nélkül mindenkit, aki nektek nem tetszik. Semmiféle erkölcsi alapod nincs a felháborodásra, már csak azért sem, mert épp a fölháborodott irományodban nevezed "undorítónak" a Jobbikosokat, szépen egy kalap alá véve mindenkit. (Mellesleg a Jobbiknak ehhez köze nem volt, elhatárolódott az egésztől mindenestől, gárdista pedig 10 kilométeres körzetben nem járt. Az egész a roppant gerinctelen 168 óra hazug uszítása, amire te örömmel haraptál rá, hát váljék egészségedre. Mindenki úgy edzi a fogait, ahogyan szereti.) Magyarázattal aztán meg főleg nem tartozik neked Zero. Már csak azért sem, mert ez a magánvéleménye, és szerintem éppúgy nem fog megrémülni a te pattogásodtól, mint ahogy nem kell hogy érdekelje, ha mondjuk én vagy bárki más szívére vesz valamit, amit írt. Irt mar olyat, föl is háborodtam, aztán le is eresztettem. A magyarázatkövetelés meg aztán totálisan röhejes. Nem vagy te ENSZ biztonsági tanács! Mi lesz a következő, gazdasági szankciókat követelsz?
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.01.03 12:15:42
@Secnir: Na, ez nem tudom, mikor volt, mert mint mondtam, korbejartam, es nem helikopterrol figyeltem a terepet. Ezek kozul egyel sem talalkoztam. Nem hiszem, hogy ennel a fel tucatnal tobb piros-feher kendos ember lehetett, mert nem lattam oket. Rohamdroidot sem, semerre. Ez egy elegge zartkoru szemezes lehetett. Hogy ezek kitol jottek, lovesem nincs, de az altalam ismert szervezetek egyike sem hirdetett tomeges kivonulast, sot, kertek, hogy aki megis megy, civilben tegye. A jobbik pedig valoban nem tette tiszteletet hivatalosan. Hogy kepviselo maga kiment e, azt nem tudom, ha lattak ott olyat, akkor nyilvan kiment. Hiaba hazugozol, azt irtam, amit lattam es tapasztaltam. Azert mert neked keped van arrol, amit nem lattam, meg nem kene mocskolodni. Kicsinyes vagy es kejesen agressziv.

@nyuggervadász: Nem azt mondtam, hogy nincs igazad, amikor maganembereket vedelmedbe veszel. Magam is megtettem mar tobbszor. Mindossze batorkodtam megjegyezni, hogy kisse docogos a kirohanas hitelessege, mivel eppen a nagy haborgas kozepette magad is azt teszed, ami ellen fennhangon kikelsz. Partallasodra es vilagnezeti hovatartozasodra sem tettem megjegyzest, mert a felhaborodasod szempontjabol irrelevans. A szarkazmusom arra vonatkozoztt, hogy egy tul erosre fogalmazott maganvelemeny miatt felesleges ilyen vehemensen hadonaszni a langpallossal.

@Virág et.:
A nyulsereg alatt azt ertettem, hogy nem pont azt tettek, amiert odamentek. Ezen az alapon lehetett volna a tuntetes akar a varosligetben is. En azert felteteleztem volna, hogy legalabb addig varnak, amig a bent unneplok haza nem indulnak, csak hogy rakenyszeritsek oket a sunnyogasra. Azon kivul siman meg lehetett volna kerulni a "Nagy Utlezarast", es nehany barati transzparenssel udvozolni a pancelautokban tavozo serthetetleneket.. Ehhez kepest legfeljebb ha a tomeg szazadresze maradt ott, ok sem sokaig. Akkor a tobbiek minek mentek ki oda? Eleg lett volna, ha "lajkolnak" az arckonyvon egy "nem tetszik a rendszer" videot, es maris mindenki tudhatja, hogy milyen sokan is vannak. A szarkazmusmerotoket meg kalibraljatok be ujra, mert nem minden sertes, ami elsore annak latszik.
Meleardil Eressea Iluvadan 2012.01.03 12:53:49
@csizsikpizsik: ...de csak mert erősen lejt a viz!
Vastagbőr Hajrá Lászlóné! 2011.12.22 08:31:00
Még egy minisztercserét sem tud ez a nyomorult kormány ortodox módon levezényelni? A szupersúlyos, évi 600 milliárd felett rendelkező Nemzeti Fejlesztési Minisztérium élére sikerült egy olyan jelöltet találni, akiről senki nem tud semmit. A Lászlónét! Nekem egyből Kivágó Iván…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.12.22 19:53:55
@netnepper: "Kádárék, Grószkarcsik, és jeles utódjaik jöttek, majd mentek a süllyesztőbe, a néni viszont maradt."
:D Pont ettől gyanús!
A kormány határozata alapján közel 42 ezer egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt. Az idén befolyt népegészségügyi termékadóból (közismert néven "chipsadóból") a pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók a pótlékalap csaknem háromhavi összegének…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.12.17 10:10:15
A Csodaszarvas íjászbarlang, ami a Móricz Zsigmond körtéren van, most zár be éppen. Mert a belvárosi bérleti díjjal nem tudják fenntartani a 20 méteres pályát. Fedett, fűtött, alagsori pálya. Dugig vannak magyar íjakkal, segítőkészek, kedvesek, és egészen töpörtyű kölköket is tanítanak. Mi a lópikula legyen hungarikum, ha nem az íjászat? Namost. Soha a büdös életben semmilyen pénzt nem kaptak. Még csak valami kedvezményt, vagy hasonlót SE! Miért? MERT NEM LÁTVÁNYSPORT! ...és ez egy érv! Hogy a mocsatos mediakurvák nem tudnak rajta gazdagodni.

Evezősök, úszók, öttusázók, s még hosszan sorolhatnám, akik marokszám hordják haza az érmeket, gyakorlatilag semmit sem kapnak. A falábú gyökereknek meg stadiont kell építeni, és milliárdokat beléjük tömni. Mert a foci szent! A gyomrom forog tőle! Ettől meg akkor is kibiztosítaná magát a Kalas a falitartón, ha dugig lennénk pénzzel. Csakhogy nem vagyunk! S hogy nyomjanak még tejszínhabot is a tetejére, nem ám simán focira verik el a pénzt, hanem a FELCSÚTI "akadémiára". A Generalisszimusz hobbija, bazze!

120 milliárd roma felzárkóztatásra, közbiztonság meg sehol. Ellenben hetente gyilkolnak meg időseket pár forintért. Egy éven belül nem lesz idehaza orvos. Fizeted a TB-t, fizeted az orvos tanulmányait 8-10 évig, aztán dögölj meg, mert arra nincs pénz, hogy a doki fizetést is kapjon, hát elhúz idegenbe. Persze Felcsútra fussa. Igaza lesz annak, aki azt mondta, hogy bármekkora böszme is a Feri kölök, azért legalább dumálni tud. Zsebnapóleon még azt se! Így aztán előállhat az a fonák helyzet, hogy amikor a bili borul, akkor utolsó pár előre fuss alapon előbb köt ismeretséget egy kandeláberrel a felcsúti böszme, mint az öszödi.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.12.17 11:42:59
@tourline: Ezek semmihez sem értenek. Ez még nem baj, láttunk ilyet korábban is. A baj az, hogy a házi oltárukon a saját képüket tartják, és meggyőződésük, hogy isteni küldetésük okán képtelenek hibázni, és sugallatok útján kapott magasabb tudás birtokosai. Íjász példát tudok hozni. Törvényt akarnak hozni az íjtartásról. Gondolom nekik is leesett, hogy egy jó számszeríj ellen még a legpöpecebb golyóálló burnusz sem véd. Nosza, szavazásra fel, mert szólít a NER! A látszat őrzése végett igyekeztek a megszavazandó zagyvaságot törvénynek álcázni, vagyis hasraütésszerűen számokat írtak bele. Ebből következik, hogy gyerekíjnak fog minősülni, és nem esik korlátozás alá, aminek 120 cm-nél rövidebb az ideghossza. Anyám, borogass, mert elvisz a láz! Ha nem ért semmihez, legalább kérdezzen meg valakit, aki ért hozzá. Nem is kell nagydobra verni.

Ihol egy török íj. 115cm az ideghossz:
csodaszarvas.eu/kepek/ijak/nagykep/veghrobert_veghtorok/veghrobert_veghtorok_1.jpg
www.kalkulus.hu/media/Image/blog/1200a.jpg
mariaorszaga.hu/images/vasarter/21851.jpg

Na, csak a viszonyítás kedvéért. anno egy hasonlóval lőtték át a Boszporuszt.
Rövid időn belül Matolcsy és Debreczeni könyve után ez már a harmadik könyv, ami a poszt témájául szolgál, de ez a történet is csodálatos - a maga módján. Megjelent Gereben Ágnes ízléses borítóval megáldott könyve: Mong Attila azonban nem átallott kitenni egy…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.12.07 12:53:02
@Transylvanianmixedgrill: Érdekes... nekem, szüleimnek és nagyszüleimnek is pontosan ugyanez volt a tapasztalatunk. Mindössze egy apró különbség akad, ugyanis mi ezt ellenkező polaritással tapasztaltuk. Biztos nem a megfelelő torzítószemüveget hordtuk.

Amúgy föllapoztam a melleket linket, és leginkább ez a mondat ragadott meg:
„Az urak azt hiszik, hogy jobbra mennek, de a valóságban körbe járnak, és addig mennek jobbra, amíg megérkeznek a szélsőbalra.”
Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor bemutatták Debreczeni új könyvét, ami a magyar politikai korrupcióról szól. (Fotó: Index) Köszönjük szépen, hogy új megfejtéssel gazdagították a "vastagbőr" kifejezést! (Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette…..
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.18 16:20:55
@Borenbukk: Most ujat mondtal. Tehat ha egy bank a svajci jegybanktol ker frankot, akkor azt nem az alapkamatra kapja? Hol lehet a CDS aktualis erteket megnezni? Mert az alapkamatot a vonatkozo orszag nemzeti bankja mindig mutatja. Azonban a CDS-t nem leltem. Ha egy bank, ami egy nemzetkozi bankszovetseg tagja, mint mondjuk a CIB az Intesa Sanpaolo-e, akkor ha ez a bank hitelt helyuez ki, amit a svajci jegybankbol finansziroz, akkor az osszeg egyes reszleteire mas es mas CDS vonatkozik attol fuggoen, hogy melyik orszagba folyositotta? Az a 6% tenyleg annyi, vagy csak mondtal egy szamot, amirol korulbelul tudod, hogy mennyi szokott lenni? Ez most erdekelne, mert ez nekem eddig kimaradt.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.18 16:24:54
@Combi a ballibes Ferkófan: Ez a sokadik szemelyeskedesed. Eddig meg nem regaltam rajuk, ugy erzem, mar nem is erdemes. Anyadat sem szidom, lehet baja szegenynek igy is eleg. Mivel ilyen szinten valtal hiteltelenne az ures beszededdel es a Rogant es Kovert is megalazo pokhendi modorodal, udvozollek a trolltartoban. Hosszu ideje az elso lako vagy.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.18 17:22:20
@Borenbukk: Ok. Talatam egy grafikont.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/78/Sovereign_credit_default_swaps.png
Ez az aktualis allas. Ahogyan utanalapoztam, 2006 kornyeken a CDS 1% korul volt. Egyre kevesbe ertem a 7-10% svajci frank kamatot. :P
Az immár egy éve elfogadott, át nem gondolt, ki nem számolt "egykulcsos adó" elkúrása tegnap újabb szintre lépett az elfogadott 2012-es adótörvényekkel. Nem lett volna jobb tavaly januárban, amikor kiderült, hogy elbaszták, javítani és elnézést kérni? Vagy csak…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.15 22:53:05
@Bathory: Azert azt se felejtsd el, hogy mi volt a nemet gazdasag fo trukkje Adolf bacsi idejen.. A maganbankok felszamolasa es belso felhasznalasu mikrohitelek folyositasa. Plusz rahedli allami beruhazas szinten belso hitelezessel (tobbek kozott a hadiiparba, ami bizotositotta azt is, hogy vegig tudjak csinalni).

Ha ma ezt akar csak meg mernenk emliteni (a jobbik mondjuk valami hasonlot szeretne), akkor mar masnap elkezdene pedzegetni Izrael es az USA, hogy ezt a terroristakat penzelo reakcios fasisztanaci kozpontot, ezt a Magyarorszagot elobb utobb bombazni kell majd, de addig is embargo ala helyezik, a hitelminositok meg azonnal ZZZ--- minositest adnanak. :P
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.07 22:51:40
@Jurganov: Emlitette a rosseb egy napon! :) Nem en vontam a parhuzamot. Szerintem sem lehet egy napon emlegetni ezeket. Azert azt hozzatennem, hogy senki sem tudta biztosra 2006-ban, hogy a maszkos sunok nem fognak eles loszer hasznalni, ha minden kotel szakad. Olvasd el a jelenteseket. Keszultek ra. Meg aztan abban is igazad van, hogy a tortenelmet erdemben nem befolyasolta. Folnyitott jopar szemet, de nagyjabol ennyi. Nem banom, hogy igy volt, mert ki tudja, hany eletbe es mennyi verbe kerult volna egy masodik '56.

A Fidesz megalomaniajat eppen olyan rohelyesnek tartom, mint itt gyakorlatilag mindenki. Raadasul akik most ezt a legjobban nyomjak, azok pucoltak el anno legeloszor. A kornyekre sem jottek, sot, negy evig ok maguk is boszen csocselekeztek. Mert volt a "bekes fideszes tomeg", meg ugye a csocselek. Hogy mindkettot ugyanugy es ugyanazert vertek szejjel, az oket sosem zavarta.
2006 Alkotmany utca, amint a rendorok megfekezik az orjongo csocseleket (mar ahogyan az a jelenteseikben allt):
www.youtube.com/watch?v=daBlOMgQb5Q

A kepek nagy resze nekem sem tetszik. Bar a mondanivalot meglattam nemelyikben, de a kivitelezes csapnivalo. Tudod, Chagall rajzaiert sem voltam oda soha, pedig sokan istenitik. Az en izlesem szerint lattam mar naluk kulonb meseillusztraciokat a dormogo domotorben kiskoromban. A lovasrohamos kepet azert magyaraztam fentebb, hogy latsszon, mi a mondanivaloja. Aki nem jaratos pirinyot sem a kereszteny szentek es szentkepek kozott, annak csak egy tartalmatlan fercmu, mert sem a mondanivalot, sem a kiforditott szimbolisztikat, sem a regi muvekre valo stilusbeli utalast nem latja meg benne. Mint olyan kep, aminek tomegekhez kene szolni, sima bukas, mert nem azt a muveltseget celozza, ami ma altalanos.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.07 23:21:22
@Ironfist: "Erre csak azért reagálok, mert pirinyó felsőbbrendűséget vélek kihallani belőle. Nos tehát. Miért is kellene ismerni a szentképeket, meg a többi keresztény blablát? Kötelező? Vagy az általános műveltség része? Elárulom, egyik sem. Én nem is ismertem, úgyhogy kösz a magyarázatot."

Hisz epp azt mondtam el en is, hogy manapsag ez mar nem az altalanos muveltseg resze. Azert is vettem a faradtsagot, hogy leirjam. Nekem par eve egyszer elmondta valaki, en sem a szocialista altalanos suliban szedtem fel. Az ironiadetektorodat meg javittasd meg, mert piszkosul be van ragadva nullaba. Remelem azert meg tudod allni komolyabb fizikai fajdalom nelkul, hogy leirj ugy par mondatot, amikor nem rugsz bele senkibe. Ertem ezt a "kereszteny blabla" beszolasodra. Hiaba... a valodi demokratikus ember arrol ismerszik meg, hogy mindenkinek joga van az o velemenyehez. :P
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.11.08 10:59:42
@AbuBakr: "Egyébként durván kicserélődött a VB olvasótábora. A posztok nagyrészt ma is jók, mint ahogy ez is, de akik most itt csápolnak, azok két-három éve még köpködték ezt a blogot. "

Hogy úgy van! Két-három éve, ha idetévedt is közülük valaki, az az intelligensebbje volt. Ha az égbe is lökte némelyik az ember vérnyomását, de legalább az vita volt. Még az is előfordult, hogy bár a számegyenes ellentétes végeiről indultunk, pár száz hozzászólással később közeledtek az álláspontjaink, még ha nem is értettünk egyet.

A most itt hemzsegő sajtkukacok nagy része nettó fikagyár. Némelyiknek alapvető szövegértési problémai vannak. Leírok valamit, a tompábbak kedvéért pépesítem, szájba is rágom, de azért ezek csak pörögnek olyasmin, amit érteni véltek, de sajna nemigen sikerült. Effajta szűk látókörű nyálfröcsögés olyankor fordult elő, amikor egy-egy cikk index címlapra került, és idetódultak a pártzombik védeni a mundér becsületét. Most, hogy átkerültek a másik oldalra, most onnan köpködnek, de a szint nem javult.

Eléggé felemás, amikor az embernek van egy határozott elítélő véleménye valami kormányzati baromságról, de amikor olvassa a zombik egydimenziós gyökériségeit, vitába kell szállnia velük. Erre a szerencsétlen isten barmai nekiesnek, hogy miért védi azt a szemétséget. Mert az eccerűek világában minden fekete és fehér. Vannak a jók és a gonoszok, és persze ők állnak a jó oldalán, ergó, aki nekik ellentmond, az gonosz. Ennél még az óvodai mesék is összetettebbek, csak hat nem mindenki fejlődik tovább érzelmileg arról a szintről.

Tényleg sajnálatos lenne, ha egy kaccsolat-visszhang bloggá züllesztenék ezt a közösséget a zsigerből fújolók.
El is felejtettem, hogy jövő vasárnap időközi választás lesz Budán, a II. kerületben (Rózsadomb, Pasarét, Hűvösvölgy stb). Jómódú, jól szituált értelmiségi jobboldali a kerület, így az ex-MDF JESZ-plakát egyenes telitalálat: Kovácsics Ádám: "A jelenlegi…..
Vastagbőr Az új magyar baloldal 2011.10.13 09:01:00
Már csak napok, hetek kérdése, és egy hét éves, kemény, áldozatos és aprólékos munka gyümölcse érik be: Gyurcsány Ferenc hazavágja az MSZP-t és úgy az egész baloldalt is. Emellett még jutott arra is energiája, hogy a 43%-os pártból 19%-ost csináljon, hogy teljesen kicsinálja…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.13 12:49:43
@Kurt S. Earp: Szep gondolatmenet. Egyetertek vele. Miert hiszi itt akarki, hogy GYF valaha is tett barmi mas cellal akarmit is, mint GYF szemelyes boldogulasa? O mindig arra torekedett, hogy az adott helyzetbol maganak a legjobbat hozza ki. Elore lathato, hogy legkesobb a valasztasok idejen, ha az MSZP nepszerusege csak nem akar noni, egy "megtisztulassal" igyekeznek hitelesebbe tenni magukat. Ez pedig GYF politikai bealdozasat jelenti. Ugyhogy elore menekul, es sajat partot visz. Tobb legyet ut egy csapasra. Egyreszt kisiklik a parttarsak kezei kozul, akik tobbe nem tudjak hatbaszurni, kitolti a balooldalon tamadt urt, es alternativat nyujt, ha megoly mocskosat is, masreszt friss koponyeget huzhat, liberalisabb mintaval, amivel a volt SZDSZ es jelenlegi LMP hiveket is megdezsmalhatja. Kormanyvaltasra nem eleg, de egy 5% siman osszejon belole, mikozben az MSZP nagy valoszinuseggel kimulik vegleg. De GYF tuleli, sot, megmondoemberi pozicioban eli tul. Mindig is hosszu tavra gondolkodot. Meg f*ingani is csak ugy hajlando, ha az a karierjet tamogatja. O ismet miniszterelnok akar lenni. Ha nem 3 ev mulva, akkor 7 vagy 11.
Vastagbőr Jók a számok, Gyuri! 2011.10.06 09:01:00
Lassan beérik az elmúlt másfél év alaposan átgondolt és az utolsó lépésig kisakkozott gazdaságpolitikája, a gyümölcs kezd végre zamatosodni, szépen jönnek a számok, jönnek az eredmények, nő a jólét és továbbra sincs adóemelés. -Hanyas vagy, Gyuri? -Harmincas! 30% az…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.06 16:37:25
@csoko20: "Azt hittem a helótáknak azt tette be az ajtót, hogy még nálunk is alacsonyabb a nyugdíjkorhatár, de magasabb a nyugdíj, tandíjat, eü-i ellátást ők sem akartak fizetni."

Ja... ez stimmel. Piszkosul tulkoltekeztek, es nyakra fore vettek fel a kolcsont. De ezzel elvoltak laza tiz evig. A "valsag" utan is meg kettot. Ettol nem kellett volna honapok alatt csodbe menniuk. Azonban egyszer csak ugy dontott a Vilagkincstar, hogy na, ezeknek mar kampo, szanalas, kiarusitas, abbol talan meg kiszedheto egy kis profit. Mert azt ugye senki nem gondolja, hogy Hellaszban egyik naprol a masikra mindenhol leallt a termeles, mindenki otthon ult, es cseszett dolgozni? Egyszeruen elzartak a penzcsapot, es legyintve arrebb setaltak. Az ugynevezett "vilaggazdasagban" meg csak az jatszhatja a nagyfiuk jatekat, akit bevesznek a klubba, es betartja a szabalyokat, engedelmeskedik az elnoksegnek. Aki meg nem akar klubbtag lenni, az elmaradott, barbar, terrorista, antiszemita, antiszemanta, vagy ami epp divatosan a megbelyegzes legpraktikusabb formaja, es termeszetesen fol kell zarkoztatni, ha akarja ha nem, meg ha verfurdot is kell rendezni, akkor is.

@fogash: "Izland + Írország mit csinált? gyanúsan nagy a csend körülöttük, pedig ők elvileg beintettek a világnak, nem? "

Ez koltoi kerdes, ugye? Mert azok szoktak magukban hordozni a valaszt is. Tehat ok kileptek a klubbol, elszakadta a Nagy Egyetemes Penzeszsak emlojetol. Ezert aztan nagy is a csend korulottuk. Mert a klubbol kilepni eretnekseg, Aki ilyet tesz, annak maglyan a helye, mert megtagadta a Szent Tanokat. Gondolom nm kell reszleteznem, mik azok a Szent Tanok. Mindenkinek kotelezo tudni, sot, egyes dogmait immaron torvenyben vedelmezik. Ez az uj vallas, amit hitelkihelyezes utjan terjesztenek, es minden eshetosegre keszen fegyverekkel is tamogatnak. Hosszan sorolhatnam megint a peldakat, de akiknek akar csak dereng, mirol beszelek, azoknak nem szukseges ezeket elosorolni.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.06 16:56:38
@Viktus: "lesz*rni lehet, de felfele sz*rni már sokkalta problémásabb"
Es hogy ugy van!

Ami meg a nem letezo hadipotencialunkat illeti, mondtuk mar itt egy paran, hogy "valami" azert kell az ugralashoz. Szun Ce is megirta mar 2500 eve, valaki pedig modernizalt aranykopesbe foglalta, miszerint "minden orszagnak el kell tartani egy hadsereget. Ha nem hajlando a sajatjat, akkor elobb utobb el kell tartania valaki maset" ...es tenyleg. Jelenleg is majd ugyanannyi penzt koltunk hadseregre, mint korabban, epp csak masera koltjuk, mikozben teljesen kiszolgaltatotta valtunk kenyre kedvre, es orulhetunk hogy meg egyik szomszedunknak sem kerekedett kedve egy masodik trianonhoz. Mert azt azert latnunk kell, hogy legnagyobb felelmuk a rabolt teruletek elvesztese, kedvenc abrandjuk pedig magyarorszag teljes felosztasa. Az osszes meghozott torvenyuk, es a teljes retorikajuk ezt tukrozi.
Ma kezdi meg munkáját a "2002-2010 közötti lakossági deviza-eladósodás okainak feltárására, valamint az esetleges kormányzati felelősség vizsgálatára" létrehozott parlamenti albizottság, Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg zuglói polgármester…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.03 18:38:57
@2llkedő: Neked inverterekkel van tele a fejed. Elolvastam az eddigi bégetéseidet. Csak és kizárólag tagadás tellett tőled. Látom, hogy Topo klón vagy te is, mész is szépen a neki alkotott dobozba. Azoknak, akikben pedig kételyt ébresztett a trollröfögés, itt egy árfolyamgrafikon:
www.xe.com/currencycharts/?from=CHF&to=HUF&view=10Y
A 140 és a 240 a két szélső érték. az átlag 160 és 220. Az pedig 37%.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.04 15:26:07
@2llkedő: ""a forint nem lépte át a 308HUF/CHF árfolyamot, hogy a duplára nőtt törlesztőrészlet indokolt lett volna...."

Nos! A boltba, ha bemész, ott se annyiért kapod az árut, amennyiért a boltos megveszi. A bank se és a boltos se jótékonysági intézmény. Mindkettő bizonyos hasznot, és kockázati felárat bele kalkulál. Viszont az arányok azok mutatják, hogy mekkora árfolyamkülönbségnél jön ki a dupla törlesztőrészlet."

Ennyire vagy hiteles. Nekem meg azt bizonygattad, hogy de bizony annyival not a torlesztes, amennyivel az arfolyam. Most meg, amikor egy egeszen konkret peldat kene megcafolni, mar egy masik notat fujsz, ami a megemelkedett kockazatrol szol. Pont azt irtam en is, hogy erre a megemelkedett kockazatra hivatkoztak a bankok, es igy emeltek a kamaton es mondvacsinalt koltsegeken keresztul a torlesztest a duplajara. De mifele kockazat az, amit a lakossaggal kozvetlenul, vagy a kormanyzaton keresztul kozvetve akarnak kifizettetni. Szamukra semmilyen. Penzehes dogevo banda. Pont az lenne a lenyeg, hogy az eddig altaluk PLUSZBAN benyelt penzekbol, (amit ugyebar a kockazatra hivatkozva zsebeltek be) VISELJEK is szepen a kockazat rajuk eso reszet. Az alol viszont a legaljasabb trukkokkel igyekeznek kibujni. Ha tomegesen lincselne meg oket a kisemmizett szaezres tomeg, az sem lenne igazsagtalan, ugyanis eletekkel jatszanak, es ket maroknyi penzert megolnek barkit. Mert ne legyen illuziod. Egy megvezettett, hamis remenyekkel elcsabitott csaladot mindenebol kiforgatni nem kevesse gyilkossag, mint szogesdrotok kozott halalra eheztetni oket. Epp csak igy konnyeb vallat vonogatni, es mosni kezeiket. Ha egy gyereknek merget adsz, az is gyilkossag, hiaba mondod utana, hogy dehat ra vol rajzolva a halafej, meg hat utananezhetett volna, mit iszik, te nem tehetsz rola, igazan lehett volna tobb esze is. Ha egy kozgazdasaghoz nem erto embernek bankok tucatjai, es tekintelyes szakertok szazai bizonygatjak, hogy az a legjobb neki, ha svajci frankban hitelt fesz fel, es lakast vagy autot vesz, akkor bizony be fog nekik dolni. Annak aki tudja a meregrol, hogy mereg, annak felelossege a tobbiek tajekoztatasa. A "hulljon a fergese" gusztustalan filozofia... meglepo modon most pont azok ervelnek vele kozvetve, akik altalaban a legnagyobb "jogvedok". Hat igen. Sokat szamit az, kitol kapja az illeto a fizeteset, kulonosen azoknak, akik mindent penzben mernek.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.10.04 15:49:45
@2llkedő: "Ugyanis a banknak úgy van pénzük, hogy valakik elhelyeznek bennük pénzt"
:)
Koszonom, tisztelt birosag, nincs tobb kerdesem. Ez akkora veretes marhasag volt, ami automatikusan berekeszti a vitat. Ha neked ez a pattintott kokori, cserekereskedelmes kepzeted el a mai banki gyakorlatrol, akkor semmit nem fogtal fol ebbol az egeszbol, es en egy bolcsodest probaltam meggyozni vilaggazdasagi kerdesekrol. Ez uton is kerek elnezest. Az en hibam, nem tajekozodtam, mielott vitat nyitottam.
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.07.25 12:30:16
@laspalmas:
Orbán:
"Orbán szerint azért elkerülhetetlen a régi világ összeomlása, mert nincs alkalmas recept arra, hogy miként lehetne a visszafizethetetlen államadósságokat visszafizethetővé varázsolni. Egy receptet ismerünk, ez pedig a nemzeti valuták leértékelése és az infláció."

Ezzel a legeslegnagyobb baj, és egyben a legsiralmasabb is, hogy a cseszettnagy hazugsághömpölyben ez az egy mondat szóról szóra igaz.

A kölcsönalapú gazdaság kétféleképpen tud az adósságtól szabadulni. A kölcsönvaluta inflálásával, és a termelés növelésével. Amikor már régen a megbízhatóság szimbólumának tartott Mercedes és Toyota is a tervezett elhasználódás szellemében gyárt kocsikat, különben nem lenne meg az éves előírt növekedés, akkor látni kell, hogy ez a pazarlás, pusztítás és kiszipolyozás rendszere.

A gond ott van, hogy senki hatalmon levő nem meri felvetni, hogy az egész úgy rohadt, ahogy van, mert minden irányító a fenntartásában érdekelt, vagy ki van szolgáltatva az üzemeltetőknek. A körhinta nemhogy lassulna, de egyre gyorsabban pörög, pedig már minden rajta ülő sugárban hány. Minél tovább várunk, annál fájdalmasabb leugrani. Egy idő után magától is leszakad majd, de akkor belehalunk.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.07.25 17:03:07
@Hajszás Láncos: "Ja, felajánlotta, csak éppen ez nem volt egy jelentős felajánlás, ugyanis Pistike második gyerek volt"

Úgy tudom, a három fiúgyerekből ő volt a legifjabb. (Persze nem vagyok történész.) Apuka pedig a kor szokásaival ellentétben mindhárom fiát elküldte a háborúba, amikor szarban volt a haza. Mondjuk másban se volt az elmúlt 500 évben, de ez mellékes. :)

"szóval ez egy korabeli nesze semmi fogd meg jól volt. "

Az egyévi jövedelmét 60 000 forintban állapította meg. 1 forint megfelelt 11,693 gramm színezüstnek, vagyis a felajánlás cirka 700 kg ezüst áráról szólt. Ez csak egy volt számtalan egyéb közcélú akciójából.
Meleardil Eressea Iluvadan 2011.07.25 17:56:08
@mcs: Nem kell azt bontani. Annak is az a baja, mint a gazdaságnak és a politikának. Még mindig zömében "elvtársak" terpeszkednek bennük. 89. Az év, amikor váltotta a gulyáskommunizmust a gulyáskapitalizmus. Ahogy Hofi mondta:
"A párt nevéből csak a munkás maradt ki, az ország nevéből csak a nép. Minden más ugyanaz, mint addig volt.."