Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Timil

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rák sztorim 39. Éljen az élet! 2017.09.26 20:44:12
Kedves Rák sztorim! Ez az idő is eljött, a búcsú. Mondanám, hogy könnyes, de hazudnék. Nagyon nagy segítség voltál Nekem a nehéz időkben, hiszen amikor írhattalak, az erőt adott. Kiírhattam magamból a betegséget, megoszthattam a jókedvemet, megértetted, ha magam alatt voltam. Általad szereztem…..
Valamilyent kell, az holtbiztos. De hogy mennyit érdemes költeni rá, az már kérdés. Megpróbáltunk választ találni, amihez első körben beszereztünk három naptejet, a Lidl saját márkás krémjét, a Cient 1500 forintért, egy Niveát 3000 forintért és egy La Roche Posay-t 6000 forintért, majd két módon is…..
Timil 2017.06.21 10:32:15
@szakasz2: igen, az octocrylene nevű hatóanyag valóban felvet kétségeket, vannak arra utaló jelek, hogy szabadgyökképző a bőrben, így elősegítHETi a bőrrák kialakulását. Én pl. csakis ezért vagyok hajlandó drágább naptejeket venni, mert azokból általában kihagyják ezt a - vélhetően olcsó - fényvédőt. A másik megoldás, hogy teljesen fizikai fényvédős (cink-oxid, titán-dioxid) terméket választ az ember, azok nem szívódnak be a bőrbe, vagy csak nagyon minimális mértékben. Ha még ez is para, akkor el kell kerülni a nano titán-dioxidos naptejeket (ez fel van tüntetve a flakonon), mert ott direkt pici a molekulaméret és könnyebben beszívódik.
Rák sztorim 32. Bocsi Maki! 2017.05.07 21:23:57
Nem az Anyák napja ihlette ezt a bejegyzést. Sokkal inkább az elmúlt napok történései. Bár az ovis Anyák napi ünnepségnél nincs cukibb dolog, mégis világvége hangulatban voltam.  Aki nem tudná, annak elárulom, köztudottan híres vagyok arról, hogy a nap minden percében jár az agyam. Ezt nem a rákom…..
Egy boldog rákos lány Jubileum 2016.08.23 13:04:28
Nem igazán ilyen jubileumokat szerettem volna ünnepelni, de azért csendben és halkan eltelt a 25. kemoterápiás kezelésem is, az elmúlt 3 évben ennyi sikerült eddig belém folyatni. 2 éve ilyenkor már bőven azt hittem, hogy azzal a 6 darabbal letudtam a legnehezebb részét ennek a rákososdinak.  Olyan…..
Másodszor eszem a pünkösdfürdői Gyradikoban.Mit eszem: próbálok enni.Mert nálam az evés egy kellemes időtöltés. Ha mindezt többen tesszük, akkor az definíció szerint egyszere, egy időben történik. Nemkülönben, amennyiben salátát eszünk a főételhez, akkor azt is - meglepő…..
Timil 2015.03.31 15:49:13
@ghavrilos: Na, ha bármi kétség merült volna fel, hogy a blogger túloz, akkor a tisztelt tulajdonos úr szimpatikus válasza frappánsan bizonyítja, hogy valóban a lekezelő pökhendiség a bevett stílus az éttermében. :P
Timil 2015.04.01 14:00:55
@das boot: Úristen, az ittjártamról megtudtam (mert ott se bírja megállni, hogy ne osszon ki mindenkit), hogy ez a Ghavrilos-pasi egy PR menedzser!!! Úúúgy szeretném tudni, hol tanult ilyen kiváló ügyfél-kommunikációt. :DD
Zsuzsi két évig gondtalanul vásárolt a Playersroomban, mire végre behúzott egy nyerő cipőt, aminek levált a talpa. Első körben 22 nap "szerviz" után még folyós ragasztóval adták vissza, utána pedig azt találták ki, hogy a szomszédos MM-ben majd megragasztatják: Történet…..
Naiv ügyfél boldogan suhant kedvenc parfümériájába annak jubileumi fennállásának ünneplésére kiadott, havi bontású kuponfüzettel, ahol kiderült, hogy minden kuponos termék épp egy hónapig akciós, ezért egyikre sem érvényes soha az extra kedvezmény. A Müller üzletvezetője…..
Nyilvánvalónak kellene lennie, hogy semmi, de abszolút semmi nem fontosabb a társadalom számára, mint a család tekintélye és struktúrája. Legalább az emberek fele, fiatalok vagy idősek, állandóan függ a családtól, és mindenki függ a családtól legalább élete egy szakaszában.…..
Timil 2012.10.03 15:23:35
@tééényleg?: De te honnan tudod, hogy régen jól működtek a családok? :o

@Counter: Na, hogy micsoda ármány szövi át a mi családunkat, még jó, hogy most megvilágosodtam. :D
Timil 2012.10.03 16:01:49
@Counter: Ha már tudományos kifejezések, be kell vallanom, nekem az erektilis diszfunkció jutott eszembe, amikor a posztot olvastam. :D
  Ugye nem hisszük el, hogy csak a „szüljetek, mert méhében él a nemzet”, illetve az „abortáljatok, mert szabadok vagytok” közül választhatunk? Tegnap este megnéztem  Paranormal Activity-t, az elsőt, vagyis az igazit. Aztán a kritikákat olvasva elcsodálkoztam:…..
Timil 2012.09.12 15:50:40
@_zulu_: Azzal a pici bibivel, hogy önmagában minderre nem képes. És a filozofálgatás is emiatt van.

@kalandfereg: Ott a pont.
Timil 2012.09.12 16:19:36
@Dr. simonmondja.: :DDD Ennyi elvesztegetett magyar élet, ajjaj!
Pénzkérdés Füstszüret 2012.09.11 08:00:00
Részben a szigorodó szabályozás, a növekvő árak, illetve az egészség felértékelődésének köszönhetően egyre csökken a dohányzók száma Európában és a fejlett világ országaiban. Magyarországon is javul a helyzet, bár még a dobogós dohányos nemzet vagyunk. Nálunk talán…..
Timil 2012.09.12 10:48:32
@AnnaKarenina: Ostobaság? Szerintem tény. Szerencsére. :D

Nem kezdenék versenyt, mindegyik undorító, és egyik sem menti fel a másikat. Lehet relativizálgatni nyugodtan, attól még az is tény, hogy a bagósok ruhája, haja, szája büdös. A szürke arcbőrükön is szépen látszik a bagózás, főleg a nőknek. De hát ők tudják, engem nem érdekel, csak ne jöjjenek a közelembe.
Timil 2012.09.12 11:11:53
@nu pagagyí: Érdeklődnék, hogy a dohányzás mennyiben elengedhetetlen a homo sapiens életben maradásához? Ha én asztmás vagyok például, akkor viszont nekem elég fontos lenne, hogy ne nyomják a füstöt a pofámba úton útfélen. A sok hülye, aki önként tönkreteszi a tüdejét el sem tudja képzelni, milyen nagy dolog a szabad lélegzet.
És unalmas már ez a "bezzeg az autók" érv is. Nosza rajta, rontsunk még tovább a levegőn? Már úgyis mindegy? Elég siralmas hozzáállás.
Timil 2012.09.12 11:15:37
@nu pagagyí: Ja, és nem betiltani akarom a dohányzást, azt másnál olvashattad. Én csak azt mondom, hogy a saját körletében, zárt ajtók-ablakok mellett csinálja és élvezze, akinek erre van igénye.
Végre egy kis haladás a fővárosi exotic street-food témában! Az utolsó érdekesség a KisParázs volt évekkel ezelőtt. Azóta nyílt egy Thai Wok a Kálvin tér mögött, de az annyira rossz volt, és főleg annyira magyarosan rossz, hogy nem volt kedvem fárasztani vele a…..
A morgás joga Kós(z)a ötlet 2012.05.08 13:20:00
Abban nagyjából mindenki egyetért, ami hazánkban a mozgássérült parkolókártya intézménye körül van, az tarthatatlan és a rendszerváltás óta bárki bármit is ígért, valójában egyetlen kormány sem tudta a kérdést megnyugtatólag megoldani. Javaslatok jönnek-mennek, a jogtalan…..
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
Timil 2012.02.13 11:50:52
@[megmondoember]: A gének valóban meghatároznak egy alap testalkatot, de ez nem egy megváltoztathatatlan isten csapása: MINDENKI le tud fogyni, és MINDENKI képes tartani egy normális súlyt. Már persze, ha akarja. Ezt megszenvedett tapasztalatból mondom. Sőt, az anyukámnak is sikerült 60+ évesen, a cukorbetegsége rákényszerítette, pedig mást se hallottam tőle egész életemben, hogy ő éhezik, mégse fogy. Amikor VALÓBAN keveset evett (és alig CH-t), akkor érdekes mód képes volt fogyni.
Timil 2012.02.13 15:44:41
@petimegmondja: Ez nyilván így van, csak akkor mondják ezt. Én attól kapok frászt, amikor jön valaki azzal, hogy a genetika (vagy egyéb bla-bla) miatt nem tud lefogyni. Nem a fenét. Azért nem tud lefogyni, mert szeret enni. Tudom, próbáltam.
Timil 2012.02.14 09:34:37
@petimegmondja: Gondolom ez a túlsúlyosak igen kicsi százalékára lehet igaz, de még náluk is kíváncsi lennék egy olyan kísérletre, amikor mondjuk napi 1500 kalóriát esznek, főleg fehérjét és zöldséget-gyümölcsöt. A nyakamat tenném rá, hogy fogynának. Ma például már az is szépen derülget kifelé, hogy egy csomó hormonzavart a finomított szénhidrátok túlzott fogyasztása okoz, lásd pl. a szinte népbetegségnek számító PCO-t a nőknél, ami nem mellékesen általában elhízással is jár.
De amúgy felőlem mindenki olyan ideológiát gyárt a kövérségéhez, amilyet akar, ha úgy jól érzi magát.
  Nagyon szép emlékei fűződhetnek hozzá, ha az esküvőjén is ezt akarta enni. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy ez a sütemény nem jó, csak nincs benne semmi különleges, vagy ünnepélyes: egy esős szombat délutánra, mint a tegnapi, például tökéletes volt.   A királyi…..
Timil 2012.01.22 17:47:08
Praxis Nem akartak altatni 2010.07.21 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog!   Az én kórházi történeteimmel 2 végletet szeretnék bemutatni.   2006. június 6-án - vesztemre - betonpályán kosaraztam. Egy ziccerből visszaérkezve megcsúszott a lábam (poros volt a beton) és magam alá gyűrtem a lábamat és teljes súlyommal…..
Timil 2010.07.23 12:57:24
@bokacsavar: Engem érdekelne, hogy a kórház fel tud-e mutatni általad aláírt beleegyezést a spinális érzéstelenítésbe?
A hangulatjelentés, gondolom, a tokiói tudósító reszortja, igy hát lássuk, mi is a helyzet! A hangulat, jelentem, óvatosan borulátó, akikkek én beszélek, ők persze nem a shibuyai fiúk, hanem kollégák és üzletfelek, mind azt mondják,…..
Az új kormány az igazságügyi reform részeként a Büntető Törvénykönyv (Btk.) több rendelkezését is megváltoztatja, így például 2010. július elsejétől  a Btk. a következő új szakasszal egészül ki: „166/A. § (1) Aki önmagát megöli, bűntettet követ el, és…..
Miután Stohl András szombat hajnalban ittasan közlekedési balesetet okozott, a Duna TV-nél úgy döntöttek, hogy nem játszhatja tovább Bordás őrnagy szerepét a Tűzvonalban új szériájában. A csatorna sajtófőnöke, Herczeg Dóra elmondta, hogy nem végzik ki Bordást, a karakter…..
Különösen lassú felfogásunknak köszönhető, hogy eddig még nem esett le nekünk, hogy Szabó Patrícia mégis min munkálkodik. Mivel  most egészen egyértelművé tette, nyugodtan fel lehet hangosan is röhögni amikor feltűnik a képernyőn. Patrícia akar a magyar Carrie Bradshaw…..
Mit kell elkövetnie a serdületlen vásárlónak ahhoz, hogy a biztonsági őr agyatlan kurvának nevezze? Mindezt egy akciós napon, amikor nyilván hatalmas a tömeg és sor áll a próbfülkéknél is? Nem kell sok: a két fiatal lányka együtt vonult be a fülkébe, ezzel érdemelve ki a…..
Timil 2010.04.16 11:59:13
@hulyekvagytok: mondom, jelentsétek fel a rendőrségen az őrt, ez sima becsületsértés. Csak így lehet észre téríteni az ilyeneket, vagy még így se, de legalább legyen már problémája abból, hogy úgy viselkedik, mint aki most jött a disznóólból, ahol nevelkedett.
Tegnapi jelentésében a brit alsóház Tudomány és Technika bizottsága azt javasolta, hogy vonják meg a homeopátiás kezelések, a homeopata kórházak támogatását, és ne törzskönyvezzék gyógyszerként a homeopátiás szereket. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az általános hiedelemmel ellentétben ezek a…..
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..