Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Watt25

9 bejegyzést írt és 453 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #211: Descent 2023.05.21 21:38:43
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mindenki hibázik. Nap, mint nap. Aprót vagy nagyot, és sajnos néha végzeteset. Ebben a témában kerestem fotókat az MTI Fotóarchívumában. Kíváncsi vagyok, kinek mi jut eszébe a képekről, hozzászólásaitokat szokás szerint várjuk a kommentszekcióban, 1964. november 1. Somogytúr elírt…..
Watt25 2021.01.22 10:15:48
@Öngerjesztő Erg: Ebből az időszakból kb. az összes kép beállított. Ebből a listából a rallybalesetes talán az egyetlen kivétel. (Meg amin nincsenek emberek.)
Sok film és sorozat készül felépített díszletek között, filmstúdiókban. Aki járt az Etyek melletti, a Korda Filmstúdióban láthat számos szép példát erre, de a világ több részén (hogy még egy példát említsek, Marokkóban és ez nem a legnépszerűbb Hollywood) látogathatunk meg olyan stúdiókat, ahol…..
Múlt hétről kicsit átcsúszva a mostaniba, itt az új Checkpoint (ami azt jelenti, hogy a héten kettő lesz, péntek magasságában kitolok egy Minit is). Régen ültünk vendéggel a stúdióban, úgyhogy rögtön kettőt is szerveztünk, és baromi jó hangulatú felvétel lett, nem is nagyon…..
Watt25 2015.10.13 10:05:24
Watt25 2020.01.10 14:43:19
@molnibalage: Én például pont nemrég néztem bele valamiért egy Amigás Settlers videóba. Akkor jöttem rá, hogy mennyire tetszett a zenéje (játék közbenire gondolok) és most meghallgatva nem is értem, hogy hogyan szólhatott ilyen jól ez Amigán. (Figyelembe véve, hogy hangeffektek is voltak a játékban.)
Általánosan elterjedt nézet, hogy régen az emberek sokkal hamarabb meghaltak, mint mostanában. Biztos előfordult ilyen, bár ugye az ilyen általános kijelentéseknél nem árt tisztázni, hogy ki mit ért a "régen"  szó alatt. Mert a múltunk nem egy egységes massza, hanem sok-sok különböző korszak…..
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
Watt25 2019.09.30 15:47:41
@rez: Az a lényeg, hogy németeknél 60-ban már hordozható tv volt, míg nálunk egy év múlva is csak egy böhöm nagy izé...
Mindannyian láttunk már hűtőtornyokat - leginkább a kocsi ablaka mögül. Ott állnak ezek hatalmas, betonból készült hiperboloidok, s hol eregetik, hol okádják magukból a füstöt. A környezetvédők előszeretettel mutogatják őket, mint az ipari szennyezés jelképeit, de ezzel teljesen félrelőnek, mert…..
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Watt25 2019.07.19 13:35:24
@Generic Jingle: Na igen... Mondjuk az 576-ot csak az 5. számtól vásároltam meg... (De utólag megrendeltem mind.)
Az orosz matematikus lány kedvence a CCCP-42382 lajtsromszámú 1958-ban gyártott egykori Aeroflot Tu-104A-as repülőgép...
Watt25 2019.06.25 07:36:35
@teéjesenmindegy: Az biztos, hogy a nő létezik, és tényleg ezzel foglalkozik. A YouTube csatornájából is ez derül ki. www.youtube.com/user/maryka1984/videos?view=0&sort=dd&shelf_id=0
Érdekesség, hogy van egy felvétel a HA-LIX (Goldtimer alapítvány gépe Budaörsön) pilótafülkéjéről is.
Egyéb helyen utánaolvasva gyakorlatilag arról valóban letett, hogy repüljön a gép, viszont egy olyan múzeumot képzel el belőle, amelyen minden működőképes. (Gondolom a műszerekre gondol. Hajtómű biztos nincs benne és nem is lesz...)
Újabb vendégposzt Don Carolytól, aki ezúttal a legendás hidat vette célba. Kétségtelen, a thaiföldi szabadság egyik fénypontja a híres híd a Kwai folyón meglátogatása, Kanchanaburi városban. Évente több tízezer turista él is ezzel a lehetőséggel. Pedig ha erősen tárgyilagosan nézzük, Thaiföldön van…..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
Lássuk be, jótét lelkek ezek a T. Mészárosék. Faültetési akciót indítottak a Papi földeken felépülő záportározó körüli területen. Várják azok jelentkezését, akik szívesen ültetnének a területen. A növényeket, ültetéshez szükséges eszközöket a város biztosítja. Eddig tartott az önkormányzat…..
Alapvetően nem tartoznak a kedvenceim közé a megfilmesített musicalek, és nagyon ritka az, hogy dramaturgiailag értelmét látom a film közbeni dalbetéteknek - ez alól három alkotás képez kivételt. Ezek pedig a Jézus Krisztus Szupersztár, a Grease és a Hair, rajtuk nőttem fel, főleg azért, mert…..
A régi adathordozók esetén mindig ott a nagy kérdőjel, hogy vajon mi van rajtuk. A legtöbbször fel vannak ugyan címkézve a kazetták, szalagok, de huszon- harminc év távlatából már elég nehéz hinni a feliratozásnak. Főleg, ha nem te készítetted, és már nincsen lejátszó hozzá, hogy…..
A múltkori posztban említettem, hogy a Grund Stúdió egy már nem használt, régi műhelyből kerül kialakításra. Ebben a műhelyben korábban spiáter, sőt, egy időben alumínium öntés is történt, de lakott itt műanyagfröccsöntő gép és ipari méretű eszterga is. Ehhez illő módon bizony igen komoly elektromos…..
Watt25 2019.02.15 08:34:43
@Tamás Schreiter: "ami nyilván hosszabbítóról megy majd (amit évente kell minősíteni)"
Ezt hogy kell érteni? Minden, a lakásban lévő hosszabbítómat minősíttetnem kellene évente?
Ha igen, akkor ne csodálkozzatok, hogy eszetlen pampogásnak fogja fel a "laikus" a villanyszerkők ilyen szövegeit...
Watt25 2019.02.15 08:35:27
1862. körül. IX. Pius pápa, születési nevén Giovanni Maria Mastai-Ferretti, az első pápa, akiről fotográfia készült. Az 1792-ben született egyházfő a leghosszabb ideig ült Szent Péter trónusán, 31 évig és 7 hónapig..
Watt25 2019.02.04 10:02:04
@bandigyerek: Gondolom nem az egész drótkerítésben futott áram, hanem külön "szálakban". Ha ahhoz értél hozzá, az volt kellemetlen...
A most következő négyes lista slágerei bizonyára túl sok újdonságot nem rejtenek abból a szempontból, hogy szinte mindenki ismeri őket. De vajon hányan tudják, hogy az ikonikus I Will Always Love You nem is Whitney Houston száma? És ha nem, akkor mégis kié?  1. I Love Rock N Roll Ezt a dalt…..
Helló Pakisztán! Megint admin 2018.11.18 16:18:48
Sziasztok! Tudom, tudom, régen jelentkeztem. Nagyon sokan írtatok, kérdeztétek, mi történt velem és mikor lesz újra blog. Az történt, hogy volt egy vizsgám, amire próbáltam tanulni és minden szabadidőmet ezzel töltöttem. Sajnos emiatt a blogot hanyagoltam. Voltam otthon, túl vagyok a vizsgán…..
Függönyöket akartunk csináltatni az ablakokra. A helyi magyar közösségtől kaptam egy függönyös kontaktot, egészen konkrétan egy névjegykártyát. A névjegykártyán, ahogy lenni kell, volt telefonszám, e-mail cím és egy cím is, így gondoltam nem lesz nehéz eltalálni a boltba. Tévedtem. Pakisztánban, ha…..
Watt25 2018.11.20 20:08:53
@Jasber G: gondom kifelé nyílik az ablak?
Watt25 2018.11.20 20:08:53
@Jasber G: gondom kifelé nyílik az ablak?
1906. A San Franciscó-i földrengés után készült egyetlen eredetileg színes képsor..
Watt25 2018.11.19 12:37:14
@Worlon83: Amigák
Történet egy matematikusról, aki két hegedűdarab eljátszása közben kardélre hányta a nehézlovasság teljes tisztikarát.  ..
Az nem újdonság, hogy léteznek mindeféle cégek, melyek trükkökkel, apróbetűs vagy nem egészen pontosan kifejtett információkkal próbálkoznak rásózni és a nyakán is hagyni valamit az embernek, hiszen írtó sokat ütünk a Homáron ilyen miatt párkereső oldaltól kezdve telefonkönyves cégig mindenféle…..