Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heliox

0 bejegyzést írt és 572 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrSokk Mary Poppins visszatér 2019.01.06 15:03:55
Hollywood aranykorába repít vissza minket Walt Disney tündöklő, sokszínű és grandiózus produkciója – habár Mary Poppins legújabb története mégsem sikerült túlzottan eredetire. P. L. Travers 1934-ben alkotta meg Mary Poppins történetét, a későbbiekben további hat könyve is megjelent a csudálatos…..
Kissé értetlenül állok azelőtt, hogy sokaknak még mindig kérdés, merre akar menni az Apple, holott ők maguk vallották be. Nyilván nem lehet mindent bejósolni, a Face ID-ra is valószínűleg kevesebben tippeltek volna mondjuk két évvel ezelőtt, mint ahányan a kijelzőbe épített Touch ID-ra, de van ez az…..
heliox 2018.07.11 23:38:38
@ReWriter: úgy, hogy egy idő után lesz rá standard, és minden eszköz tudni fogja
A fotózással két probléma van: az egyik, hogy a fotós eszközök nagyobb része elég drága mulatság, a másik, hogy ezekből az eszközökből sosem elég... Arra gondoltam, hogy talán jó volna, ha néha nem csak a madarakról vagy állatokról készült képeket osztanám meg, hanem…..
heliox 2018.05.22 04:17:02
@geegee: XV ker, szerencs utca, csavarbolt. vagy ott, vagy sehol
MagyarTarka Jatt a lelke mindennek! 2016.04.30 13:43:47
Két lakó, mindketten a negyedikről, pont ugyanaznap délután követték el ugyanazt a baklövést: interneten rendeltek élelmiszert. Egyikük az üres bendőjét, a másik az üres éléstárat szerette volna megtölteni. Véletlenül egyiküknek sem volt készpénze: sebaj, az online vásárlást kártyával rendezték.…..
Néha már komolyan fizikai fájdalmat okoz az emberek hülyesége. Nem az a jóhiszemű, véletlen hülyeség, hanem az a szándékos, rosszindulatú butaság, amivel némelyek képesek mindenféle…..
Az alábbi kérdés évente előjön a Zugügyvéden is, de úgy látszik a jogalkotók nem találtak még erre megfelelő megoldást   Még 2013-ban a legújabb szabályos adásvételi szerződéssel eladtam a gépjárművem. Az eladást igazoló okmányokat 5 napon bemutattam a lakóhelyem…..
Mit gondolsz, hány lőfegyver van a lakosság birtokában az Egyesült Államokban? A válasz elsőre hihetetlennek hangzik. Becslések szerint 270 millió, és 310 millió között. Egy 314 milliós országban. Nem véletlen tehát, hogy az ámokfutók mészárlásairól szóló hírek…..
Jobbegyenes Roy és Mátyás 2014.05.05 19:31:58
„Zuhanunk, Szentatyám, zuhanunk!” – írta egykoron II. Lajos királyunk Rómába pár hónappal a mohácsi vész előtt. S mi, maroknyian megmaradt magyarországi demokraták, ugyanígy kiáltunk most Brüsszel, Washington, London, és a világ minden civilizációs központja felé. Mert oly…..
Több szempontból is történelmi bejegyzés ez, úgy gondolom. Egyrészt, mert ez életem első sorozatkritikája, másrészt pedig egy olyan szériát vesézek ki, ami még viszonylag friss, de már most elképesztően nagy kultstátusznak örvend. Az írás nagyon erősen spoileres, ezért…..
heliox 2014.05.04 18:32:31
#442 Hogyan függenek össze a kísérleti atomrobbantások és a pontatlan radiokarbonos kormeghatározások? Mindennek az alapja a szén 14-es izotópja. A „sima” szén-12-ben 6 proton és 6 neutron található és ők kicsit jobban megvannak az atommagon belül, mint mondjuk a Való Világ…..
heliox 2014.03.29 22:43:13
MoonShot Robbantások a Holdon 2014.02.20 10:30:00
Azt mondták, hogy a robbanás a petárdához hasonlít majd. Az asztronauta azonban úgy érezte, mintha egy dupla csövű puskát sütött volna el a Holdon. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből…..
Még tavaly készült ez a cikk, amely nagy vonalakban bemutatná az otthoni felhasználóknak szánt, felhő alapú, ingyenes tárhelyeket. Mivel bejegyzés mérete túlmutatott a javasolton, így a főszerkesztő úgy döntött, hogy inkább 3 rövidebb cikk legyen belőle, mint egy, az orosz…..
Nagyon régen sikerült filmnek ennyire felbosszantania, mint tette azt Thomas Vinterberg kényes analízise egy szűk közösségről. A vadászat az emberi butaság, a naivitás és az ezekkel kéz a kézben járó előítéletekkel vagdalkozó emberekről szól. Egy olyan hamis, de valósnak…..
heliox 2014.01.04 22:46:02
@Lenina Huxley: vagy csak véletlen volt. De onnan kezdve ezt már sohasem tudhatja. És az emberek sem mások, nem okosabbak, butábbak, nyitottabbak, vagy előítéletesebbek, mint előtte. Ami változott az, hogy ezek a dolgok kiderültek. És mégis, vagy éppen ezért ott kell maradni, mert nincs hova menni. Mert máshol is csak emberek vannak. Ugyanolyan emberek.
heliox 2014.01.05 04:19:43
@Gevin: Az Ádám almái egy kiemelkedő film. Azzal a vadászatot nem lehet összehasonlítani.
heliox 2014.01.05 11:07:22
@Lenina Huxley: nem is próbáltam azt mondani, hogy vagányak, vagy, hogy megbocsátottak (mit is?).

Én nem láttam, hogy olyan sokáig nézné, vagy, hogy ott volt, de majd megnézem újra. A mondanivaló ugyanaz. Ha direkt adnak le rá egy figyelmeztető lövést, akkor szájbarágósabb a dolog.
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Az alábbi levél beküldőjének édesanyja elégé sajátosan értelmezi a szülőtartás intézményét. Kedves Zugugyved! En a kovetkezo probemaval forulnek Onhoz. jelenleg kulfoldon elek es terveztem volna hazakoltozni, de a kialakult esemenyek miatt elegge elkeseredetten irok Onnek,…..
Nagyobb térképre váltás Az USA 36-os útja így néz ki a Google Mapson, de a New York Times cikke szerint legtöbbször óriási dugó van rajta. 1952-ben, amikor épült, úgy tervezték, hogy 1980-ra akár napi 3000 autó is mehet majd rajta.Ehhez képest már 1966-ban is 14000…..
A nagy értékű kutya, macska, ló, és egyéb lábasjószág, mivel nem ingatan, és más kategória nincs, ingóságnak minősül. A vagyonmegosztásnál bizony erre is figyelni kell. A lopás miatti feljelentést a vagyonmegosztásnál úgy lehet elkerülni, hogy tételesen fel kell sorolni…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Írt egy szívhezszóló levelet nekem a Tigáz, mondtak egy számot. Mondtam, hogy nem stimmel, mert több mint egy éve egyetlen fillérnyi elmaradásom nincs. Mondták, hogy de a könyvelésük szerint igen. Elküldtem a bizonylatokat, hogy nézzenek már utána, mert nincs…..
Apád egy bűnöző, amikor lekevert egyet? Ez egy csúnyán szexista kijelentés? Miért nem anyád kevert le? Vagy a bátyádnak a nővéred? Nem mérném egy pofon súlyát családon belül és azon kívül, kapcsolatban és azon kívül. Az egyéjszakás kaland pofonja azért mégis csak…..
Bornai Tibor Horthy hangján 2012.06.16 13:23:00
A magyar élelmiszerlánc kokakólát reklámoz egy régen halott magyar színész-óriás képével és hangjával. Amit ő annak idején nem mondott, azt parodistával pótolják. Felmerül bennem, ez vajon ízléses-e? Szabad-e valakinek a halála után szájába adni olyasmit, amiről az ő…..