Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vinyi

0 bejegyzést írt és 245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zöldek legyünk, de milyen áron? Örök dilemma a megújulók lakossági felhasználása kapcsán, hogy mennyire éri meg ezekbe beruházni, milyenek a megtérülési mutatók, ha napelemmel kívánjuk beborítani a tetőnket? Nem utolsó sorban azzal is tisztában kell lennünk, milyen garanciális feltételek vonatkoznak…..
vinyi 2018.05.16 18:01:08
@inreallife: Én új építésű házra terveztettem elektromos fűtéssel (+ kandalló) gáz helyett. A beruházás ára kb. egálban volt a gáz központiéval, megtérüléssel így nem nagyon számolok. Kész házra nem tudom feltenném-e...
Pápai Joci nyerte A Dalt, a közmédia éneklős műsorát, amivel az is eldőlt, hogy ő indul Magyarország színeiben az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Az elődöntőket betegség miatt kihagyó Tatár Csilla visszatért a beugró Rátonyi Kriszta helyére, de lényegében nem változott semmi. A győztest a döntőben…..
vinyi 2017.02.18 21:55:50
@Dave555: Csak egy túl nagy része? Hogy mi?
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
vinyi 2015.01.08 19:10:41
@Karón Varjú: Megengedett, ha azzal nem zavar senkit, pláne nem veszélyeztet.
Magyarország, 2014. Nagyjából a következő beszélgetés zajlik le egy új magyar tévésorozatot bemutató sajtótájékoztatón: - Mennyi a költségvetése?- Erre a kérdésre nem tudok válaszolni, de a szerződés nemsokára nyilvános lesz. Az Átlátszó már elkérte. A kérdést…..
vinyi 2014.08.26 20:25:10
:D
Első versenyzőnk egy totalcaros kolléga, Papp Tibi tulajdona, aki motorozáshoz használja, és igen meg van vele elégedve. A Sperian munkavédelmi boltból származik, a büdös életben nem hallottam róla. ha fogadnom kéne, arra tennék, hogy az olvasó sem, pedig a Sperian a honlapja…..
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
vinyi 2014.04.25 21:14:08
@ex-dr. vuk: te meg azon liberális idióták közé, akik szarnak a szabályokra és még büszkén hirdetik is. Autóvezetés mellett jómagam is kerékpározom évente 2-3000 km-t lakott területen és azon kívül egyaránt és nagyon tele a tököm azokkal, akiket te most védesz. Főleg akkor, mikor jövök bringával és a hülye kölök a zebrára LEHAJT ELÉM BRINGÁVAL A JÁRDÁRÓL. Kiabálok, vészfékezek és még neki áll feljebb. Ennek a majomnak is lekentem volna kettőt az autós helyében Azért remélem neked is leken egy párat valaki, mert nagyon rád férne a kijózanodás.:)
vinyi 2014.04.25 21:14:59
@ex-dr. vuk: ez nem elmélet kisfiú, ez jogszabály.
vinyi 2014.04.25 21:24:08
@ex-dr. vuk: "A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia."
Elkészült a második komposztkazán, amit építettünk, immár sikeresen. Működik. Viselkedését, hőtermelését és teljesítményét kimondottan erre a célra kifejlesztett számítógépes mérő rendszerrel folyamatosan figyeljük és vizsgáljuk. A közel 40-50°C fokos belső…..
Kedves Olvasók! Fogadjátok szeretettel Izak2 első írását, aki a blog új társszerzője... ________________________________________________________________________________________________________ Csaknem harminc éve, 1984. december 3-án történt a történelem egyik legsúlyosabb ipari…..
Továbbra is sötét fellegek gyülekeznek a Nyugat-magyarországi Egyetem fölött. Az pénzek még mindig nem kerültek átutalásra. Kérdés, hogy meddig bírja az egyetem. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egyetem pénzügyi gondokkal küzdött októberben, ezért a hallgatók nem kapták…..
vinyi 2013.10.27 20:43:19
@Ignác Pióker: a dolog onnan indul, hogy 2002. Ekkor volt az általános béremelés, csak a bérkeret nem változott. Innentől kezdődött meg a hanyatlás. Ez volt az oka annak, hogy 2006-tól kezdve minden évben óriási pénzeket kell előkeríteni az egyetemnek külső forrásokból (pályázatok, külső megbízások, stb.), a számokról ha nem baj, nem mondanék semmit. Ehhez jött hozzá a források kurtítása és az a pazarlás amit említettél, de ez csak hab a tortán.
vinyi 2013.10.27 20:53:28
@Ignác Pióker: ha így lett volna, nem lettek volna gondok már 2006-ban.
vinyi 2013.10.27 20:54:21
@Ignác Pióker: ezt nem vitatta senki.
Az a röhej az ebben az egészben, a regnáló mutyikormány ismét olyan megoldáson töri a fejét amikor megment valakit, aki lehet pont miatta került nehéz helyzetbe, hogy az neki minél kevesebbe kerüljön, jól lehessen hivatkozni rá, vagy inkább a szóvivők hangzatosan tudjanak róla…..
TComment Bűnronda és nem ez a baj 2012.08.09 08:17:01
Lassan kékbe borul a város anélkül, hogy az itt lakó pár millió ember véleményét kikérték volna. Az ocsmány buszok után jöhetnek a ronda taxik is. Mai cikkünk blogposztja...
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
vinyi 2012.06.19 18:50:19
@Mikrobee: halkulj le inkább... Meg sem próbálták megoldani a problémáját. Egyébként meg az olyan sokak által szemétnek és szarnak tartott cég mint pl. a UPC ennél enyhébb ügyben is bőven méltányosabban jár el mint a T jelen esetben.
Nem válik az ember mindennap COTY-taggá, most ketten vagyunk ilyenek Magyarországról. Az biztos, hogy furcsa perspektívák bontakoznak ki a láthatáron. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ha már alaposan megszigorították a büntetéseket, akkor legalább a posztban szereplő furgonosnak kijárna alaposan, főleg, hogy tudomásom szerint a hatóság félrevezetése már bűncselekmény. És bár egy "egyszerű" karambolból indult, Melinda mégis hosszú procedúrával kell, hogy…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
vinyi 2012.04.26 19:31:32
@atomarc: köszi. Nekem elég volt a bevezető, megkíméltél attól, hogy elolvassam.:)
vinyi 2012.04.26 19:33:28
@subrik: nem fogják megérteni. Talán soha.
Hát ezt is megértük. Családunk mindenkori biztos tartóoszlopa, a feleségem 190-es Mercije, máshogyan mondva - az „újautónk” is megérte a félmillió kilométert. 432 ezerrel vettük 2006 márciusában, tehát mi tettük bele a gyűjtemény közel egyhatodát. Így nézett ki…..
vinyi 2012.04.15 22:31:50
@Csikós Zsolt: nekem feleennyi zörgő csontúhoz se lenne elég bátorságom, mint amennyit eddig láttam itt a belsőségen.
vinyi 2012.04.16 14:07:28
@Csikós Zsolt: a Csikós-félékre gondoltam.:)
A Lotus is blamával kezdi az első tesztnapot, nem lehet ez másképp nálunk sem - állt mellettem még egy perce Karotta, akinek a téli álomból felébresztett Hacsiján stabil az alapjárat, csak éppen 2500. Sipos úr Sierrája már néhány napja Merci-rugókön ül, de a Slovakiaring…..
vinyi 2012.03.14 11:53:48
@effendi79: hát te meg mér nem vagy sosem szkájpon bibás?:)
vinyi 2012.03.14 19:02:30
@effendi79: tibyke nem enged be, pedig már ze is propagálta. Monnyon le. Mármint tibyke.:)
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..
vinyi 2012.03.14 08:43:38
@georgie58: a látással neked van bajod. Nem kicsit, nagyon.
vinyi 2012.03.14 08:45:44
@Chicano: erre a kommentre is igennel szavaznék.:)
  Tűzoltók tüntettek pénteken a brüsszeli utcákon. Az ok: a kormány szigorítani akarja nyugdíjazási feltételeiket, így megszűnne az eddigi korkedvezményes, 58 éves nyugdíjkorhatáruk. A tűzoltók nem kímélték a velük szemben kivezényelt rohamrendőröket, a meglehetősen…..
vinyi 2012.02.12 19:28:20
@STX Joe: 10 pont.
Orbán Viktor pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a felsőoktatással kapcsolatban kifejtette: az nem megy, hogy „állami pénzen drága képzésben részesülnek fiatalok, majd utána - érthetően egyébként, a nehéz helyzet miatt - fogják a batyujukat, és ezzel…..
Tisztelt Közterület-felügyelet! Ma reggel találtam egy papírpacát az autóm szélvédőjére fagyva. Csak úgy pőrén, zacskó nélkül dugva az ablaktörlő gumija alá mállott a gyűrt-tekert saláta. Elsőre az ugrott be, hogy eredetileg talán valamilyen nyomtatvány lehetett. Az…..
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Az MSZP elbukott. Az SzDSz elbukott. A Fidesz elbukik. Mi lép a helyére? Jobbik? LMP? Új formációk? Nem is volt az olyan régen, hogy egy bizonyos szerző álnéven értekezett a féltudású magyar elitről (egyébként érdekes módon ebben a folyóiratban továbbra is menő az álnéven…..
vinyi 2011.12.22 10:55:32
@Rive: a szarkupac összetétele azért igen változatos. A toronymagas államadósság miatt sajnos úgy cicázik velünk a pénzvilág, ahogy nem szégyell. Joggal nem akarunk befeküdni nekik -hiszen miért egy nemzetközi pénzügyi szervezet kormányozzon itthon ugyebár- , emiatt viszont ők ügyesen eltüntették a leminősítésekkel az államadósság csökkentést, amely újabb intézkedéseket -adók, zárolások stb.- generál itthon. Ördögi kör és nem nagyon van fegyverünk. Ha az államadósság a jelenlegi felére rúgna csak, nyugodtan lehetne még nagyobb pofánk is: nehezebben kezdenének ki.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..
vinyi 2011.12.08 09:54:05
@vészmadár (pica pica): nem igazán vetted a dolog lényegét...