Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harcigolya

25 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Vitapartnerek 2013.12.13 15:15:00
Eszter huszonhat éves, szereti a konfitált kacsamellet, örömmel jár pilatesre, de rendkívül idegesíti, ha beül valahova, és a pincér nem érkezik ki az asztalához két percen belül. Az egyetem elvégzése után egy nemzetközi ügyvédi irodában helyezkedett el. Napi tizenkét órát…..
GFG Blog Női kvóta 2013.12.11 17:59:12
1. ~ liberális drótkerítés által határolt terület 2. ~ a tökéletes politika terve     Példamondat: „A nők nem férfiak”     Van itt egy nehéz kérdés. A kérdést már önmagában liberális drótkerítések övezik, így az ellentétes álláspontot…..
harcigolya 2013.12.13 15:33:05
Policity Tanulj demokráciát! 2013.08.22 15:48:34
Ellenzéki kampánytémává vált, és 2014 tavaszáig tele is lesz a sajtó „Orbán diktatúrájával”. Vajon mi különböztet meg egy MSZP/E14/PM/LMP/MLP-szavazót egy Fidesz-szavazótól? Miért nem fél a jobboldalra szavazó Rózsika néni, míg szomszédját, a balos Juliska nénit…..
Megérkezett az Artisjus évszakos YouTube-toplistája, aminek az első helyét eddig Majka Belehalok című dala foglalt el, most azonban a tavaszi időszak legnépszerűbb száma nem ez lett, hanem ByeAlex Kedvesemje. A harmincas lista szerint ByeAlex eurovíziós szerzeményét több, mint…..
harcigolya 2013.06.11 13:05:00
Tegnap este belenéztem a Versus című műsorba, és a Hír TV hullámhosszán ragadtam. Csermely Péter beszélgetett Szigetvári Viktorral, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Pártszövetség társelnökével (kimondani is nehéz). Bajnai Gordon kabinetfőnöke ezúttal…..
harcigolya 2013.06.11 12:44:56
kerdem Index, hazugság a neved 2013.03.08 11:31:53
Nagy zajjal kerepel a nyugdíjascsesztető: tiszta szemű, ártatlan fiatalok az egyik, aljas komcsi nyugdíjasok narancszászlót lengetve a másik oldalon. Legalábbis az index és az ifjú Debreczeni Józsefek akolja, a Véleményvezér szerint. Ez természetesen nettó hazugság.Tegnap…..
„...semmi kétség az asztrakháni péklány vagy a szent / 
pétervári szajha
 / egy napon megfogja szülni az uj embert.” (Kassák Lajos: A ló meghal A madarak kirepülnek)   Van egy fajsúlyos kérdés. Ki fogja megújítani a baloldalt? Honnan jön majd az a friss erő, amely…..
„E felvilágosodáshoz azonban semmi egyéb nem kell, csak szabadság, annak is a legártalmatlanabb fajtája: nevezetesen az ész minden kérdésben való nyilvános használatának szabadsága” (Immanuel Kant: Mi a felvilágosodás?) Kant történelemfilozófiai művei igen érdekes…..
harcigolya 2013.01.15 11:23:49
iszonyat egy liberális megmondó póz lesz, amit valamelyik nap ezzel kapcsolatban hirtelen felindulásból leírtam. volt egy hír aznap, , hogy a tarnabodi cigány család elvitte egerbe a gyerekét orvoshoz, hazaküldték őket, hogy rovarcsípés, és a gyerek másnap meghalt. Senki nem kiáltott rasszizmust.
Ezt írtam: bármilyen visszataszító jelenség vadai ágnes, az ilyenek miatt bayer zsolt stílusa nem engedhető meg. úgy tűnik, már a cigányozás is belefér, hogy a kormány palástolja a gazdasági és rendvédelmi impotenciáját, szomorú, de ez van. minden más politikai máz. aki ölni tud egy szórakozóhelyen, annak valószínűleg a sitten kellene ülnie, ez a kormány sara. az, hogy olyan a közhangulat, hogy egy orvos úgy gondolhatja, nem kell kellő alapossággal megvizsgálnia valakit, mert cigány, és az esetnek nem lesznek következményei, szintén. Gondolom, most lesz Békemenet, rendpárti követelésekkel, meg Bayer Zsolttal, persze. A menet üzenete a kormánynak a következő lesz: "Rasszista tahók vagyunk". Ők így értik majd, és persze nagy megelégedettséggel veszik mindezt tudomásul. A válaszuk pedig tüneti kezelés lesz, látszatpolitizálás.

Ha a kétharmadot támogatók a saját értékrendjüket nem megtagadva egy pillanatra visszanyernék a politikai éleslátásukat, és vállalnának egy kis felelősséget a saját politikai preferenciájukért (akik megtették azonnal, azoknak respekt) -mégis csak ők tartják felszínen ezt a kormányt, ők adják a többséget - hát egy pillanatig elfelejthetnék vadait, az mszp-t meg az összezárást, és elfelejtenék a rasszista, tahó bayer zsoltot, legalább ebben az ügyben, hiába harcoltak együtt az átkos 8 évben, zsolti itt egy kicsit valóban túllőtt a célon, de mehetnének az utcára, egyenes háttal, követelve, hogy a kormány valóban teremtsen közbiztonságot, és ne legyen rendőr, ami szemet huny, és nem is kezdeményez eljárást (cegléd, tolvajkergetők, sorolhatnám). ha ezt követelnék, és nem Bayer Zsoltot akarnák megvédeni a libsi hisztitől, akkor a kormány is látná, hogy a szavazói nem etethetők meg bármilyen Selmeczi Gabriella által prezentált kommunikációs szarral, hanem venné a fáradtságot, és azt csinálná, amit ígért. Ezért nincs elvi álláspont, mely Bayer Zsolt mellett szólna, csak a vakhit, ez a dolog nem arról a visszataszító cikkről szól, nem a szólásszabadságról, nem a cigányokról, hanem arról, hogy felnőtt-e a társadalmunk, vagy olyan, mint ahogy mindkét oldal elképzeli a másikat.
Amit elbírsz ép ésszel Szép ékszer  ..
"Én egyébként azt gondolom, hogy az LMP-nek egy olyan politikai stratégiát kell követnie, ami világossá teszi, hogy a kormányt le kell váltani. Tehát ez a nulladik pont. Ebben mindenki egyetért. A következő dolog az, hogy egy olyan kormányváltásban vagyunk érdekeltek, egyszerűen…..
A kedvtelen októberi estén Egy sánta, hibás szemű nő Szíven lőtte Norbit És Rékát, ki testével próbálta megvédeni férjét. A gyilkos nem tagadott, sőt önként adta magát fel, Tűrnie nem kell már neki többé "Lívia kedves, vacsi-nuku!"..
A fiatal képviselő szerint nem névben, hanem cselekedetben kell keresztyén módon politizálni. A KerDem blog beszélt még vele a fiatalok megszólításáról, multiellenességről, választási regisztrációról és a Biszku ügyről is. Hollik István és Szánthó Miklós…..
A szinte napra pontosan egyező, tavaly januári, meglehetősen fűtött hangvételű felszólalás és az azt követő vita után, Orbán Viktor ismét arra kényszerült, hogy Strasbourgba utazzon, és helyben védje meg a mundér becsületét „a nemzetközi támadások ellen".  A…..
  2011. december 31.: Megszűnik Bojár Iván András városarculati tanácsadói megbizatása a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzattal.   2012. január 4.: Bojár a Tiszta Kezek Mozgalom által szervezett tárlatlátogatáson a következőket mondja a Nemzeti Galériában…..
Kaufer Virág az LMP képviselője ma lemondott parlamenti mandátumáról. Bátor döntés ez az Új Ellenállás harcosától, na de mi lesz ha majd ismét lopja valaki a showt?Eképp tudnám elképzelni: Holnap reggeli facebook posztjában a volt miniszterelnök hősnek nyilvánítja Kaufer…..
harcigolya 2012.01.04 00:43:18
Megfelelő dramaturgiai pillanatot választott tegnap Vona Gábor az Országgyűlésben ahhoz, hogy pártja EU-ellenes retorikáján a hangerőt komolyan felcsavarja. Az EU mint politikai vállalkozás nincs jó bőrben. A vasárnapi csúccsal végződő tárgyalási sorozat ráadásul első körben…..
harcigolya 2011.10.25 16:21:01
@Vivianna: ha tenyleg igy nezel ki mint a kepen akkor szerelmes vagyok beled.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
harcigolya 2011.03.20 13:10:06
Sokak által megbecsült, tiszta forrásként tekintett politikai elemzőként neked is van felelősséged, Gábor. Kicsit elszaladt veled a ló ezzel a bejegyzéssel, tudod, ahogy te szoktad mondani, vágyvezérelt gondolkodásról volt szó.

Egy nagyon kemény törvénye van a demokráciának, amit az első órák egyikén te is tanítasz: nagy hatalom - nagy felelősség. Ezt sokan, magam is a jelenlegi kormánnyal kapcsolatban hüvelykujjszabálynak tekintem. Bővítették a mozgásterüket, nagy hatalmat koncentráltak, ami esélyt ad az ország megújítására. A másik tepsiben viszont ott van a részint jogos, részint iszonyú szarkasztikus, elkeseredett ellenérzés sokakban. A kormány tekintélyét, és esélyeit pedig mindenekelőtt erodálja a hatalmi gőggel való stigmatizálás. Ennek a szimbólumaként hozta a kurucinfó Lázár szavait, a luxusautós fiatal arroganciájaként, amin mindenki kapva kapott. Miután korábban elismerően szóltál róla, én úgy gondoltam, - nem az ártatlanság vélelméről beszélek, hisz te is tudod, más országokban, de akár a mai magyar baloldalon is ezek a vélemények (ahogy a sajtó lehozta) szalonképesek, a Fidesz ideológiai profiljába azonban valóban nem illeszkednek - szóval azt gondoltam, te higgadtan kontextusba helyezed a szavakat, és nem valódi politikai aktor módjára kiadod az útját.

Mert a demokrácia moguljai, főpapjai vannak elegen, ilyen nagyszerű tanácsokkal szolgálnak mások (az MSZP szerint mindenki mondjon le, ilyenkor a Fidesz fellélegezhet). Sokkal nemesebb feladat a dolgok kibogozása, hogy ezáltal az emberek valódi, igaz képet alkothassanak a kormány munkájáról, egy ilyen, valóban fura, billegő demokratikus helyzetben. Ehhez megvannak az ismereteid, kapcsolataid, ismered a politikust, éppen ezért furcsa, ha démonizálod őket. Ez a bejegyzés nem segített a tisztán látásban, nem szolgálta a demokrácia ügyét, főleg azok számára nem, akiknek a kedvére tettél ezzel a poszttal.
  A nyolcadik kerületi Fidesz meghozta a világ egyik legviccesebb és egyben legszánalmasabb rendeletét. Aki kukázik, az fizessék. 50 ezer forintra büntethető minden állampolgár, aki belenyúl egy kukába, és onnan kiemel valamit.Önmagában a rendelet azért édes-szomorú, mert azt…..
egy meggymag meg mégegy meggymag eriggy innen, hadd haladjakcsak ön után, bakó sújts!gyújts világot, merre kuksolsz?fúj a szél, a testem lobogén is melléd kuporodoka linóleum persze ragad koszos lambéria borítja a falatígy ülünk.ujjait kulcsolja feszengveujjbegyek dőlnek…..
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
„Három súlyos érv szól tehát amellett, hogy a hatalommegosztás gondolatát még akkor is komolyan vegyük, ha egyébként a demokrácia igazolása szükségképpen az abszolút népfelség gondolata alapján lehetséges csak. Az egyik érv történeti: a jakobinus demokráciafelfogás…..
Ilyenre még nem volt példa: a Népszabadság szerint a Fidesz-KDNP – ahogy erről Orbán Viktor már korábban is beszélt - mindössze a határidő lejárta előtt pár nappal kívánja megnevezni jelöltjét a köztársasági elnöki posztra. Miközben korábban – emlékezzünk csak…..
Orbán Viktor faluja egy éve még az első háromszázba se fért be. Az idén publikált adatok alapján a budapesti Rózsadomb is "szegény-negyed" Felcsúthoz képest. A CID Cég-Info Kft. 1998. óta évenként kiadja a marketing célra készített Jövedelemindex és Fogyasztói…..
A szombati madridi BL-döntő és a vasárnapi győri magyar bajnoki után Orbán Viktor ma a budapesti parlamentbe volt hivatalos, ahol elkezdődött az „új korszak első kormányának” programjáról zajló vita. A miniszterelnöknek javasolt politikus beszédében az elmúlt napokban…..
harcigolya 2010.05.25 20:29:47
@kamarti: Szűk látókörűségre vall, hogy ezt a két pólust felállítod. Nem tudom, mit csináltak rosszul a keresztények, persze, az lehet az irtó unszimpatikus, hogy a vallásos muksó azt gondolja, hogy a keresztény ember jobb nálad, pedig egy hülye pöcs. Megnyugtatlak, nem gondolják ezt, lehetnél ennyire toleráns. És amit írtál, az roppant cinikus. Senkit nem kényszerkeresztelnek meg, viszont abban nem látok kivetni valót, hogy egy kereszténydemokrata párt keresztény. Rétvárit pedig az egyik legtehetségesebb fiatal politikusnak tartom.
harcigolya 2010.05.25 20:42:26
@ó jaj: Ez egy olyan kérdés, amivel nem elég szembenézni a mostani kormánynak, de kommunikálnia is jól kell. A tényezők: történtek jó dolgok az utóbbi 8 évben? Természetesen. Erről beszéljünk? Inkább ne. Erre alapozhatunk? Nincs más esély. Nyíltan? Azt kéne még. Akkor most jó volt vagy rossz az előző két ciklus? Meggyőződésük szerint rossz. De nem szabad a tagadásra alapozni a korm. politikát. Az emberek is tudják, hogy valami nem volt kóser, de a helyes álláspont mégis visszafogottabb, ami nem tagadja azt, amit mégiscsak együtt értünk el, és nem tagadja a fizikai valóságot sem. Ezért hangsúlyozzák sztem azt, amit ők "építettek fel" az utóbbi 8 évben. Amiről el kell hitetni, hogy nem rombolás, tagadás, hanem koherens rendszer. Szerintem eddig jó úton járnak.