Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wirth6

0 bejegyzést írt és 582 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most biztosan azt gondolod, hogy te teljesen tisztában vagy a divattal és te bizony nem követsz el semmilyen stílusbakit. Sajnos az az igazság, hogy attól mert nem veszed fel a hírhedt ’szandál-fehérzokni’ kombinációt ami valljuk be, nyilvánvalóan a történelem egyik legnagyobb stílushibája, még…..
wirth6 2018.01.17 14:07:07
@Treff Bubi: Pontosabban mentéből és zakóból nincs rövidujjú, ingből viszont van, csak be kell menni egy ruházati boltba és körülnézni. Az meg külön érdekes, hogy sok helyen külön magyarázzák, hogyan tűrd fel az ingujjadat, miközben utána gyakorlatilag ugyan ott tartasz, mintha eleve rövid lenne az ujja.
A 16. lenne Mr. Jackpot, de valahogy mindig mások ütik meg, nem te:      Good vibes only - a carpe diem-srác, szinte biztosan külföldi (sorryka, de nekem be szokott csúszni egy-két fckn bad vibe); rokona az emotionally balanced nőt keresőnek (érik majd még meglepetések ezt a fiút)      A…..
A Jobbik azt javasolta, hogy a választójogot általános iskolai végzettséghez kellene kötni. Munkahipotézisként vegyük ezt a javaslatot egy pillanatra komolyan, és tegyük föl az adódó kérdéseinket. 1. Képzeljünk el egy analfabéta embert. Becsületes az illető. Utcaseprőként, takarítóként vagy egy…..
wirth6 2017.08.14 12:43:54
@LoMo9: "első lépésben levitték az iskolakötelezettség korhatárát 18 ról 16 évre - vagyis a "kötelező" ÉRETTSÉGI HELYETT 16 évesen inkább lépj ki és menj el kulimunkásnak,"

Mert akit 18 éves koráig tanul, az automatikusan érettségit is kap.
  A világ (jó, csalok: szerintem) legrövidebb liftje Pest szívében látható, a Parlament tőszomszédságában -- az általa leküzdött magasság 20 cm körüli. *** S hol másutt is hirdethetné méltóbb helyen a mérnöki tervezés diadalát, mint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala…..
wirth6 2017.08.11 22:46:06
@ZX: Abból aztán nem fogja megtudni, hogy a magyar nyelvben mire használják a lift szót.
A remény rabjai Shawshank Redemption 1994 „Az emberek egy nagyon fura fickónak tartanak.  Pedig nem vagyok. Ugyanúgy van szívem, mint minden kis kölyöknek. Egy befőttes üvegben. Az asztalomon.” Nehéz nem mosolyogni a rémisztgetés királyának eme okfejtésén. Mert lehet akármekkora horrorkirály és…..
wirth6 2017.07.28 15:23:20
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: Nincs olyan film, hogy Shawsanki megváltás. Van viszont egy olyan amerikai film, amelynek eredeti címe The Shawsank redemption, magyar címe pedig A remény rabjai.
wirth6 2017.08.01 08:32:06
@maxval a mélyelemző birca: Nem érdemes összekeverni egy figyelmeztető felirat fordítását egy művészeti alkotás magyar nyelvre történő átültetésével.
Forrás: purewow.com Általában a könyvek filmadaptációinak rossz hírük van, és gyakran ez megérdemelt. Például a Nagy Gatsby is ilyen, de szerintem a Harry Pottert is ide sorolhatjuk, és még rengeteg másikat. Viszont, a következő 11 film jobb, mint az alapjául szolgáló könyveik. 1. A Keresztapa:…..
wirth6 2017.07.31 08:41:30
@masada: Nem csak az élőszereplős film a film, hanem a rajzfilm is, mint ahogy a neve is mutatja.
Az internet tele van Bencze Péter, a részeg riporter esetével, annak ezernyi véleményezésével. Én sem maradok ki :) Szóval, ezt az ifjoncot elküldték tudósítani a Bajai Halfőző Fesztiválra, ahol még a tévés bejelentkezése előtt találkozhatott pár vendégszerető főzőcskézővel és az ő házi…..
wirth6 2017.07.11 18:15:37
@ATS: A probléma az, hogy a kettő között nem tudsz különbséget tenni. Mert ha megkérdezed a notórius szar embert, ő is azt fogja mondani, hogy csak őszinte hibát vétett.
El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben. Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ. Jézus színész volt. Nem ő halt meg. Hanem egy kisfiú. Egy tízéves. A kereszthalál csak egy színjáték volt. Kora Stohl Andrása alakította Jézust. És így tovább. Hujbernek…..
A Fidesz-KDNP egy olyan embert fog áprilisban megválasztani ismét köztársasági elnöknek, aki diplomatikusan, de deklarálta: nem támogatja a kormány és a kormánypártok politikájának alapvetéseit...
wirth6 2017.01.03 15:41:56
@BAZINGA2: Csak névváltozás történt, az ország államformája viszont továbbra is köztársaság.
Úgy tűnik, a japánok döntöttek, és elegük lett a randevúzásból, a másik nem meghódításából, és az egyszerűbb utat választják: a barátjukkal házasodnak. Nem csoda, hogy az ázsiai országban az egyik legalacsonyabb a születések aránya az egész világon...
wirth6 2016.12.12 11:22:45
@rockjano: A baráttal való házasodás gondolom a népesség fogyása miatt probléma. Mert a barátaival sok mindent csinál az ember, de gyereket nem nagyon.
Habár a CGI, vagyis a számítógéppel generált képek idejét a Jurassic Parktól "szokás" eredeztetni, valójában már évekkel korábban lehetett látni filmekben teljesen komputerrel készített jeleneteket, például Az ifjú Sherlock Holmes és a félelem piramisának ólomüveg páncélos lovagja, vagy A mélység…..
Aki esetleg egy kő alatt élt volna az elmúlt pár hónapban, annak röviden arról, hogy ki az a Harambe. Idén májusban került ki az a videó a netre, amin egy hároméves kisgyerek bemászik a Cincinatti Állatkért 17 éves gorillájához, Harambéhoz. A gorilla annyira nem viselte jól a váratlan látogatást, és…..
wirth6 2016.10.20 16:40:43
Elöregedő társadalomban élünk, de vajon tudjuk-e hogy egyáltalán miért öregszünk? Kötelező-e az élőlényeknek meghalniuk? Ha átfogó képünk van az életről és a halálról, olyan válaszokat találhatunk, amelyek segítségével levehetjük öregedésünk terhét a társadalomról, és megbirkózhatunk saját…..
Amióta megjelentek a kis méretű digitális fényképezőgépek, és pláne az okostelefonok, a koncerteken felbukkant egy raklap olyan idióta, aki ahelyett, hogy a zenét élvezné, ugrabugrálna, léggitározna vagy táncolna, mást se csinál, mint magát operatőrnek vagy fotóriporternek képzelve nyomkodja a…..
wirth6 2016.09.12 12:55:24
@FlybyWire: nem ahelyett, amellett.
wirth6 2016.09.16 22:49:41
@FlybyWire: Egyszerű: egy feje van, amivel átéli élőben a pillanatokat, miközben felveszi őket. Vagy ha tényleg azt képzeled, hogy a kamera kézbe fogása lehetetlenné teszi, hogy átélje az ember a pillanatot, akkor bizonyos pillanatokat átél, bizonyos pillanatokat meg felvesz.
Schatz Roberta Nem hinném, hogy bárkinek is magyarázni kéne, hogy az olaszok mennyire kényesek, ha tésztáról van szó. Amikor egy eszement pillanatomban azt mertem válaszolni a boltban arra kérdésre, hogy milyen tésztát akarok venni, hogy „mindegy, a tészta az csak tészta”, azt hittem,…..
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
wirth6 2016.08.19 12:20:46
@skarlát betű: De a kettő nem elválasztható egymástól. Az apácák fityulájával azért nem szokott gond lenni, mert ők más helyzetben vannak.
A Comment blog írt arról tegnap, hogy a Viasat szexista módon promózta új sorozatát, a Supergirlt. A csatorna gyorsan reagált, időben bocsánatot kért, majd meg is szüntette ezeket a hirdetéseket, bennem azonban - az elmúlt hét egyéb történéseinek hatására is - friss lányos apaként elindultak a…..
Még mindig az olimpia elején vagyunk, de azért akad már balhé is a tévéközvetítések körül (és most hagyjuk a magyar példákat). Például azért, mert némelyik tévé és lap sokak szerint szexista megjegyzéseket engedett meg magának. Például Hosszú Katinka egyik győzelme…..
wirth6 2016.08.10 16:27:12
@Advanced Flight: Mert a kajak négyes londoni ezüstje után egy szó sem esett Kati néniről: olimpia.origo.hu/london/kajak-kenu/20120809-kati-neni-puszija-hajtotta-a-negyes.html... ja, de. Úgy beszéltek róla (jogosan), mint az érem kovácsáról. Mint ahogy Tusupról beszéltek az amerikaiak. És ebben itt nyilván az is szerepet játszik, hogy az amerikaiakat jobban érdekli az amerikai edző, mint a külföldi úszó.
Bár tudjuk (vagyis reméljük), hogy csak egy szűk szubkultúrát képviselnek, azért nem mehetünk el szó nélkül a radikálbalos graffitik és falragaszok mellett, amik a német városok utcáit dekorálják. Budapesten összesen nem találkoztunk annyi kreatív tömény marhasággal, mint Németországban egy átlagos,…..
MagyarTarka Autópálya? Vége! 2016.06.29 21:04:52
150 km 5 óra alatt. Azaz 30 km/h átlagsebesség. Ez volt az eddigi csúcsom Balatonról hazafelé. 30 éve járok autóval a magyar tengerhez, de még mindig képes vagyok agyvérzésig felhúzni magam a kedves tisztelt hazai autóstársak bénasága miatt. A jobbra tarts számukra totál ismeretlen fogalom! Vagy…..
Y-GEN A mi helyünk Európában 2016.06.08 18:09:11
 Jobb lesz, ha megértik: aggódunk Európa jövőjéért! Hogy is ne tennénk, nézzük csak, mit művelnek az utóbbi időben ezek a vandálok, csak romokat és pusztulást hagynak maguk után. És ha már beszélünk róluk, eresszük bátran szabadjára a képzeletünket: hová vezethet, ha csak úgy beengedünk ide…..
Kína hivatalos nyelve a putonghua, az egykori pekingi udvar nyelvén alapuló nyelvjárás. Hívják pekinginek és mandarinnak is, előző a császári udvar utolsó évszázadokban elfoglalt helyére, utóbbi a nyelvet használó hivatalnokokra, köztisztségviselőkre utal. A putonghua eltér a Pekingben használt…..
wirth6 2016.05.26 16:03:44
@BircaHang Média szerkesztősége: Nekem az volt érdekes, hogy az omv televíziós reklámjaiban eleinte "ö-em-fau"-nak ejtették a cég nevét, ebből aztán "ö-em-vé" lett, és végül "o-em-vé".
Azt most hagyjuk, hogy a Fidesz-KDNP nevű politikai végtermék képződmény huszonhatodik, tisztújítónak csúfolt kongresszusa mindenféle izgalomra számot tartó esemény nélkül tette világossá, hogy Orbán Viktor további mandátumokra készül és soha nem adja fel. Most speciel nem…..
wirth6 2015.12.14 16:44:07
@Szelid sunmalac: Nem kevered össze véletlen a másik bajuszossal? Magyarország (köztársasági)elnöke Áder János. Kövér az országgyűlés elnöke, nem az országé.
“Keresztény vagy? Igen? Remek, akkor egy pillanat múlva meglátod Istent” – egy túlélő beszámolója szerint az oregoni tömeggyilkos ezt mondta, amikor sorban megkérdezte áldozataitól, hogy milyen vallásúak. Aki kereszténynek vallotta magát, azt agyonlőtte, aki nem, azt elengedte…..
wirth6 2015.10.02 22:54:32
@vilagnezet.blog.hu: Ez bon-motnak jó, de amúgy nem igaz. A vallásosságnak ugyanis sose volt kritériuma az, hogy minden bárki által kitalált Istenben higyjél. A vallásossághoz elég, ha nullánál több Istenben hiszel (sőt, igazából abban sem vagyok biztos, hogy Isten nélkül nem lehet vallás).
Ezen a nyáron úgy véltük, nem egy összefüggő sorozatot indítunk, mint az elmúlt 3 évben, hanem minden héten (augusztus végéig) egy bizonyos témát járunk körül. Most megnézzük…..
wirth6 2015.08.05 09:20:38
@wmiki: A mátrix 1-2-3-at lehet,hogy trilógiának tervezték, de nem úgy forgatták le: a Gyűrűk ura három része együtt készült, míg a Mátrix esetében először leforgatták az első részt, majd évekkel később a másodikat és harmadikat párhuzamosan. De ez nem változtat azon, hogy az első rész önmagában megáll, és jó is, miközben a folytatások messze elmaradnak tőle és szükségtelenek. A Mátrix sokkal jobban működött volna szerintem önálló filmként.

Ahol nem értek egyet a blogíróval, hogy szerintem az első három Hegylakó film még teljesen jó volt, aztán a negyedikkel (A játszma vége) siklott ki a franchise, az ötödik (A forrás) pedig kész katasztrófa lett.

Ami szerintem még rossz folytatás volt a már felsoroltakon kívül az a Majmok Bolygója bármelyik része a harmadiktól (igazából a második se volt már olyan jó, de azt még szeretem); az Amerikai Pszicho kettő amit nem csak hogy nem terveztek eredetileg folytatásnak, de Ellis (az első rész alapjául szolgáló könyv írója) is megtagadta. Aztán említhetném még az Alien 4 - Feltámad a halál, Ahova lépek szörny terem 2, Jurassic Park 2, Superman 3 filmeket is.
wirth6 2015.08.05 18:50:43
@wmiki: Hogyhogy "erről beszéltem"? Hiszen pont azt írtam a hozzászólásomban, hogy az első rész megáll önmagában. Nincs szükség a második és harmadik részre ahhoz, hogy lezárja a történetet.