Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magy1

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissé hosszúra nyúlt a Wikileaks és Julian Assange történetét bemutató cikksorozatunk – és még így sem mutattunk be szinte semmit. A több mint 250.000 diplomáciai iratnak alig 1%-a lett feldolgozva, de ez a mennyiség is bőven elég ahhoz, hogy elgondolkozzunk: miféle világban…..
magy1 2011.01.22 12:36:50
@Ébredj Fel:
A mese ezen része mind szép és jó, amire még mindig nem lett rávilágítva világosan, HOGYAN is működne egész pontosan, KI IRÁNYÍTANÁ, ÚJ ÉRTÉK HOGYAN KELETKEZNE A RENDSZERBEN és HOGYAN SZOLGÁLNÁ a rendszer és VÉDENÉ az adott területen élő NÉPET, NÉPCSOPORTOT, illetve az adott rendszer hogy illeszkedne be a SZOCIÁLIS HÁLÓ-ba.
Ha ezekre(nagybetűs rész) a dolgokra nincs tiszta egyértelmű válasz, akkor továbbra is fenntartom az állításom, hogy NWO szaga van a dolognak :)
Mert ugyebár a korábbi mesén már rég túl vagyunk, hogy a szocionizmus a népet szolgálta, abból köszönjük nem kérünk, illetve az újabb háttérhatalmi "rendszerváltások"-ból sem :)
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
magy1 2011.01.31 14:06:56
@Grifter: Látom épp a lényeg nem ment át:)

Amit mond Hetesi azon része mondhatni mind igaz, kivéve, hogy nem létezik másmilyen energiaforrás, ami helyettesíthetné az egész fosszilis energiát.
Viszont mint írtam a háttérhatalomnak nem célja mindenki számára könnyen elérhető INGYEN ENERGIA nyilvánosságára hozatala.
Ezért minden fejlesztésük abba az irányba hat, hogy tökmind1 milyen új energiaforrást alkotnak meg a lényeg az legyen, hogy valami erőműben előálljon az energia, majd a hülye átlag ember azt megvegye!
Nah ezen a szemléleten kell változtatni!
Fogd fel úgy, hogy egy energia óceánban élünk, akkor mi a fenének kell nekünk rászorulnunk olyan dologra, ami korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll(hívhatod azt az energiát vákuum energiának, nullponti energiának, vagy éter energiának, ugyanarról van szó)!

Ha esetleg nem tudod miről van szó, a gugli majd eligazít:)
magy1 2011.01.31 14:16:05
@Refuse/Resist!:

Nem kell hogy konzisztens legyen a jelenlegi kémiai és fizikai ismeretekkel, mivel azokról nem 1 esetben már bebizonyították, hogy megdőltek jó néhány esetben, vagy csak az esetek nagyon szűk esetében használhatóak. Einstein relativitás elmélet, Maxwell egyenletek
Nézz meg pl. 1 Egely előadást, abban is szó esik erről.

A lehetőség amúgy nálad és mindenki más számára adott, hogy hasonló eszközt újra létrehozzon:)

Neked is tudom ebben a témában ajánlani a gúglit, ha érdekel "INGYEN ENERGIA" címszó alatt:)
magy1 2011.01.31 14:26:13
@Refuse/Resist!:

"@magy1: Gondolom, nálad már éter-kazán fűt, és vizet tankolsz az autódba."

Tudok ajánlani a napi megélhetésedhez kőbaltát, hogy a mamutot le tudd vadászni:)

(Nah ezután OFF. A lényeget leírtam, szvsz érdemes elgondolkodni rajta mindenkinek és ebbe az irányba elindulni!)
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..
Az Olasz Nagydíj első szabadedzését nyerő mclarenesek nagyon elégedettek, állítják, teljesítményüket leginkább a KERS-nek köszönhetik.”A KERS óriási segítség itt, négy tized körül nyerünk vele körönként” – nyilatkozta a nap végén Lewis Hamilton, aki…..
magy1 2009.09.12 08:00:36
@states1: Én is támogatom nagyon ezt a KERS cuccot amit év elején betettek pár autóba, sőt kötelezővé is tenném:)
Mégpedig azért, mert a közeljövőben ahogy szépen lassan kifogy az olcsó olaj(már csak drága olaj lesz várható) úgy szép lassan teret hódítanak az elektromos autók. A KERS fejlesztésével pedig óriási lehetőség nyílik meg az elektromos autók fejlesztésében. Mind a vezérlőelektronika, az elektromotorok és ami talán a legfontosabb mind az akkumulátorok új generációi felé.
Így egyszer csak arra döbbenünk rá, hogy a közúton rohangáló autók egy része már elektromos autóként van olyan jó, mint a korábbi autók.
Ehhez a fejlesztéshez persze nagyban hozzájárulhatnak az ilyen fejlesztések, főleg ha ösztönzőleg is hatnak a szabályok ezen a téren.
Háromszáz négyzetméteres paksi borospincére tett szert a Szekvin Kft. a Dél-Dunántúli Borkultúráért Kft. (DDB) megvásárlásával 2008. augusztusában Pakson. A DDB eladói Dr. Molnár Károly, az atomerőmű igazgatóságának elnöke, Kocsis István, az MVM vezérigazgatója, Kovács…..
A Magyar GP időmérőjének második harmadában, nem sokkal a leintés előtt a gumifalba rohant Felipe Massa Ferrarija a Hungaroringen.A brazilt nagy sebességnél fejen találta egy pályáról felpattanó rugó, ami Rubens Barrichello gépéről eshetett le.A pilóta nem tudott kiszállni,…..
f1 Hamiltoné a 3. szabadedzés is 2009.07.25 12:22:00
A McLaren háromból három tréninget megnyert a Hungaroringen, az angol kettőt, szombat délelőtt is a leggyorsabb volt.Előnye jelentős, 4 tized a második Nick Heidfeld, 5 a harmadik Nico Rosberg előtt.A vb-esélyesek lemaradtak, Sebastian Vettel 10., Jenson Button csak 17. lett. A mezőny…..
 Munkaügyi vita során 30 ezer vasmunkás csapott össze rendőrökkel egy kelet-kínai acélműben, majd agyonverték a konkurens vállalat igazgatóját.A pénteki összetűzésben több százan sérültek meg - jelentette egy hongkongi emberjogi központ. A munkások dühét az váltotta…..
Tony Blair és a New Labour egykori főideológusa a klímapolitikáról írt könyvet, és az olajhozamcsúcs miatt aggódik...
magy1 2009.05.27 06:58:44
@is:
"na szóval ott tartunk, hogy még évtizedekig tart, amíg az olaj elfogy."
Senki nem azt állította, hogy hipp-hopp holnap elfogy, hanem az eddigi gazdasági modell már nem megfelelő, ami a folyamatos energia növekedésre építette a gazdasági növekedést, mivel csökken pár éven belül az összes fosszilis "energia" kitermelése, így a gazdaság is csökken, lásd napjaink.

"de közben már ezerrel megy a szélenergia, az energiatakarékosság, építik az ITER-t,"
Szélenergia megbízhatatlan, hol fúj a szél(viharban is leállítják) hol nem.
A villamosrendszert veszélyezteti a bizonytalan működésük, gondolj bele órákon belül változhat a helyzet és hipp-hopp akár 40% is kiesik, vagy hirtelen túltermelés keletkezik, egyik sem jó.

"felhúznak atomot (tudom, az se jó)."
Igen, az sem jó, ha nem építenek több atomreaktort, akkor az az 2030-as éveknél lehet ott ahol most az olaj van, hogy az olcsón kitermelhető nagy mennyiség a kitermelési csúcs után van.(Most mindenki gőzerővel atomerőművet akar építeni, így hamarabb elfogyna akár pár évvel is, mire paksi újabb blokkokat átadnák kb.2025-ben , meg is történne a kitermelési csúcs)

"évtizedek múlva semmilyen gondot nem fog jelenteni az olaj elfogyása, ezzel teljesen felesleges bárkit is riogatni. senki nem fog szénre áttérni, semmilyen ilyen terv nincs."

Jelenleg úgy néz ki, hogy 2030 és 2040-2050 között nem lenne ami kiváltaná a Föld energia igényét.(Persze lehetnek lokális készletek, amikért hatalmas harcok mennek majd, de ez nem oldja meg a globális problémát)
Illetve 2025-2030-ig hatalmas lesz az fosszilis energia kínálat visszaesése, ami háborúkhoz, és észak-koreai szintű világéhínséghez vezethet majd.
Jelenleg az egyedüli megoldásként(amit már lehetett olvasni több helyen is a neten) világjárvány, illetve világháború lenne képes ezen változtatni. Várni arra hogy a hatalmas energia igényt kiváltsák pár éven belül bármivel is, felérne a csodával, ugyanis azt már most építeni kellene(sőt befejezési fázisban kellene lenni az építésnek), hogy ne okozzon hatalmas visszaesést a fejlődésben.
magy1 2009.05.27 07:04:39
@is: "de közben már ezerrel megy a szélenergia, az energiatakarékosság, építik az ITER-t,"
Az még kimaradt, hogy a globális szintű teljes energia összeomlást elkerüljük a villamos hálózatban, ahhoz naponta 400 MW új energiát kellene a rendszerbe állítani, persze olyat ami nem fosszilis energián alapul!
ITER első próba működését csak 2040-re épülne fel, stabil működést 2050-re tervezik.
magy1 2009.05.27 08:00:35
@pbgi: Persze, 9 milliárdan is képesek "elvegetálni" vidéken, vagy legyenek csak 0,5-2-3 Mrd-an a Földön, de azok jó körülmények között...
Szerinted a döntéshozók a 2 lehetőség közül melyiket fogják választani?
Főleg ha a jobb módú nyugati civilizáció kezébe adod a döntés lehetőségét.
Ha pedig észak-Koreán múlik(ne felejtsük Kína mögötte áll), sok éhező miatt nem hinném, hogy túl sok veszteni valója van.
Vagy még mindig ott van a sertéspestis(és jövőbeli hasonlóan laboratóriumban előállított influenzák) is mint szelektáló(gazdagok előnyben) tényező.