Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joni1

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem a kutyus nemigen tudja hová tenni ezt a pihés, kicsi, sárga, csipogó valamit, ami folyamatosan kergeti őt. El sem tudom képzelni, mit gondol, ha utolérné, mit is kezdhetne vele? Attól tart, hogy megráncigálná a fülét? :) Nagyon helyesek! Forrás: Indaideó, Takonypocok…..
"Sziasztok!2 évvel ezelőtt már küldtünk be képeket amerikai bulldogunk első fialásáról "ronda" korcsok címmel, idén megérkezett a második alom. Remélem, a képek méltóak a cukiságra, mert véleményünk szerint igen. Nem lehet velük betelni. :) Az első alomnak egy…..
Néhányszor felvetettem már, hogy érdemes lenne a héber mítoszok környékén is keresgélni témát (itt találtok is egy ilyen posztot tiboru tollából), nem mintha már ráuntam volna az eddigiekre, de közös kultúránk igen fontos részéről van szó, és nagyszerű sztorik rejteznek…..
Joni1 2011.02.02 13:46:46
@Judea: uralkodjál vagy uralkodni fogsz rajta - két magyar fordítás is van, mindkettő helytelen. a helyes fordítás: választhatsz, hogy uralkodj-e rajta.

John Steinbeck nem biztos hogy autentikus forrás (az Édentől Keletre erről a dilemmáról szól), de nekem ez a verzió tetszik
Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen…..
Joni1 2010.11.09 14:26:05
@Dr. Körömlakk ®: Ezzel együtt, bár az én kutyáim akkor mehetnek ki a kertbe amikor akarnak, ha egy mód van rá velem lógnak a házban. Igaz, napi 1 órát bringázom velük az erdőben, lehet hogy ez kellőképp lefárasztja őket.
Lakás/kert.. szerintem ha megfelelő a fajta, akkor mindenképp jól érzi magát jó gazda mellett. Ha van egy terepjáróm, akkor beviszem a földútra, nem árt neki. Ugyanúgy nem árt a komondornak, ha csak kinti kutya. Ha viszont nem tudok vezetni, akkor a terepjárót is széthajthatom, tehát ha nem vagyok jó gazda, akkor se lakásban se kertben nem érzi magát jól a kutyám. Egyébként egyetértek a homár kommentjével: megfelelően nevelt kutya nem okoz problémát sehol, kivéve a fertőzésre érzékeny helyeket (égési osztály, stb). Egy ápolt, a gazdi lábánál sétáló, asztal alatt vagy a sarokban csöndben fekvő kutya miért zavarna bárkit?
Joni1 2010.11.09 14:33:39
@Dr. Körömlakk ®: hát ja..
Joni1 2010.11.09 15:08:39
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Akkor már inkább lakásban legyen, de legalább szereti/eteti valaki.
Ideális esetben kutyatartás feltétele lenne egy alkalmassági vizsga a gazdának és kötelező engedelmességi vizsga kutyáknak. Kötelező chip és regisztráció, ivartalnítás ha nem tenyészkutya, stb.. Viszont ha ezt most bevezetnék, megsokszorozódna a kitett állatok száma, nem oldana meg semmit.
Szia Tibi! Hát, hogy ti még így bírjátok! Őszinte tiszteletem. Le a kalappal!Megevett a fene. De ez most legalább egészséges. Valaki másnál kutyám született, én meg megint hülye voltam. Egyébként sok sok kafaságot még, már ha ezt így lehet. Sok sikert:Buffout Kutya,…..
Joni1 2010.10.31 08:06:02
www.kislexikon.hu/antropomorf2.html
Szerintem bók, hogy a macska sunyi, a kutya meg szolgalelkű, az ilyesmi magas fokú intelligenciát feltételez. Sunyinál, hogy a macska tudja, hogy én mit gondolok, ezért ő így-meg-így félrevezet. Tehát tudja, hogy ő van, azt is hogy én is tudom hogy vagyok és át tudja magát helyzeni a helyzetembe. Ez tudományos áttörés, ezeknél az állatoknál eddig az öntudatot sem sikerült bizonyítani.
Eddig úgy gondolták, hogy a kutya-macska olyan állatok, amelyeknek többé-kevésbé sikerült az ösztöneiket annyira változtatni/lazítani, hogy képes meglenni az ember mellett.
Más kérdés, hogy az ember képes-e mellettük meglenni. Elvileg az ő dolga lenne, hogy megteremtse az együttműködést, mert neki pl már van öntudata és tud sunyi, manipulatív is lenni. Szerencsére, abban az esetben is csillogtatja a felsőbbrendű intelligenciáját, amikor az kudarcot vall: a nála sokkal ostobább állatot hibáztatja a bakikért, ehhez előtte persze felruházza emberi tulajdonságokkal, hogy legyen némi alapja is a vádaskodásnak.

Egyébként: aki azt mondja, hogy kutya nem való lakásba, ennyi erővel fennhangon kiabálhatna, hogy a kocsi meg nem való földútra. Ahogy van terepjáró, úgy van lakásba való kutya is.
Láncra való kutyáról viszont nem tudok, csak olyan emberről, aki lusta megjavítani a kerítését.
A Deedee nevű anyaorángután a floridai Lowry állatkertben adott puszit kisfia, Randee beütött ujjára. ..
"Jolántól kaptuk ezt a kupac kutyát, mindenféle kommentár nélkül. Annyit tudunk, hogy 8 hetesek és még nincs túl sok helyre szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. ..
Joni1 2010.06.08 12:24:44
Modorosblog Hungarikum 2009.12.19 13:19:00
  -Kellemes hely ez a Zöldlugas, Jancsi bácsi, szeretek ide járni. Rendesek a felszolgálók, jó a konyha is. -Magyar konyha, az már valami! Tudod, miből áll a magyar konyha: zsír, paprika meg panír, ennyi! Hova ez a nagy mellény, amikor a hazai paradicsom vízízű, a…..
Joni1 2009.12.20 10:49:35
www.bradshawfoundation.com/journey/

az emberiség vándorlása, ie 150 000-től ie 1000-ig
Viktor a veresegyházi Medveotthonban élő kölyökfarkasokról küldött nekünk képet, aminek azért is nagyon örültünk, mert igen ritka, hogy a Cukiságon cuki farkasokról tudunk beszámolni. További képek Viktortól a Medveotthonból itt láthatóak...
Az igényes nő randi előtt hat órával elkezd készülődni, mert ő mindig ad magára - ez nála belső késztetés -, és mert nem jelenhet meg akárhogy ilyen jelentős eseményen (jelentős: végre egy férfi, aki egy hullámhosszon van vele, kedves, jó beszélgetőpartner és yachtja van az…..
A tavalyi magyarországi könyvforgalom több mint 67,6 milliárd forintot tett ki; bár ez 1 százalékkal magasabb volt az előző évinél, az infláció miatt valójában stagnált 2008-ban a magyar könyvpiac - közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) szerdán.…..
"Két törpenyulunk képét szeretném megosztani veletek, mind a kettő nagy fazon. A fehér nyuszi Jojó, de nevezhetnénk akár Einsteinnek is a kép alapján. A fekete nyuszkó neve Füles, mivel általában szanaszét állnak a fülei, de a képen inkább óriási tappancsait villogtatja…..
Joni1 2009.03.13 17:16:08
Kutyajó „VIDRAKUTYA” 2007.12.28 19:23:00
     Mivel házi kutyáink kizárólagos ôse a farkas, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a farkasból lett az egyetlen háziállatként tartható kutyaféle.  A messzi Dél-Amerikában akad egy kutyaféle, amelyet meg lehet szelídíteni – mi több, kedves…..
Joni1 2009.03.12 17:25:57
Sajnos fogalmunk sincs, hogy a képen milyen fajtájú eb található, de nagyon csinosnak tartjuk a pulcsiját és testtartását is. De vajon miért tárja oldalsó középtartásba mellső mancsait?..