Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csupáncsak (törölt)

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz Izgulsz, Pali? 2010.06.28 08:00:00
A heti parlamenti mulatság kétségkívül legvidámabb pillanata lesz, mikor Schmitt Pált államfőnek választják kedden. Mert megválasztják elsőre, ehhez kétség nem fér. A legsnájdigabb elnök lesz a III. Köztársaság történelmében, és a legkevésbé elfogadott is.Mert minden…..
csupáncsak (törölt) 2010.06.28 17:35:57
@alien: még egyszer mondom: reprezentációs szerepre remek választás. Másra nem kell. Neki nem kell alkotmányoznia (az, hogy Sólyom nem bírt magával és az elnöki szerepen belül is alkotmánybíróként tetszelgett, legyen az ő baja), ellenben hidd el, Amerikában előbb fogadja őt Barack Obama, mint bárki mást.
Szerintem a magyar sport is büszke lehet arra, hogy olimpiai bajnokok közül került ki Magyarország első embere.
S kérdezd meg a 50 éves és idősebb nőket, asszonyokat - imádják Schmitt Pált. Nem véletlenül.
Olvasónk számára teljességgel érthetetlen, ami vele történik."2007 augusztusában vásároltunk párommal Monoron egy házat, melyet az ERSTE banktól kapott Fundamenta lakáskasszával kombinált hitelből finanszíroztunk. Ennek részleteit fizettük is, csak időközben a helyzet…..
csupáncsak (törölt) 2010.05.28 13:25:53
@hitelkarosultak: a saját házunkba. arra vettük fel a kölcsönt 2 milla volt. A házat megvettem kp. Nincs rajta hitel. A személyi kölcsön sem igényelt ingatlanfedezetet. Ennyi.
csupáncsak (törölt) 2010.05.28 13:35:16
@hitelkarosultak: személyi kölcsön arra kellett, hogy amikor kp-ben kifizettem a házat, akkor legyen normális kerítése. erre kellett, meg teraszra. Azaz erre akkor nem volt kp-m, de mindenképpen meg akartam csinálni. erre kellett. de olyat vettem fel, amelyhez nem kellett ingatlanfedezet, amely nagy tételben is törleszthető (azaz előtörlesztés ingyenes) és amelynek részlete nem vágott a földhöz
csupáncsak (törölt) 2010.05.28 13:38:07
@Belpo: igazad van. de sok ügyfél nem jár a bank nyakára, ha kell hetente, naponta. Ülnek otthon hónapokig és várják a csodát.
Olvasónk szeretné az OTP által felajánlott hitelt vállalható részletekben törleszteni, de a Bank valamiért nem ad rá engedélyt."Mint sokan mások - sajnos - mi is nagy bajba kerültünk anyagilag.Az OTP-hez már 10 éve érkezik havonta a fizetésem. Mint sokan mások, én is éltem…..
Újra érdemes nézni a parlamenti vitákat: az új szereplők érdekesebbé és egyben kiszámíthatatlanabbá tették a törvényhozást, ráadásul egyelőre szokatlanul komolyan is veszik feladatukat, versenyre késztetve ezzel a korábbi időszak „egyik A-t, másik B-t” unalmában…..
csupáncsak (törölt) 2010.05.21 10:46:07
Azt gondolom - nincs ebben túlzás - történelmi este volt ez a május 20.
A falak most omlanak le - végleg. Mert az lehet, hogy a kettős állampolgárság nem a legsürgetőbb dolog, van ennél most nagyobb gond, Simor, árvíz (remélem, az offsorpojácát elviszi a víz), de a legFONTOSABB, mégis csak az, amiről itt szó esik.
A nemzet egyesítése.
Azt gondolom, az MSZP tökéletes GYÁVASÁGA mindaz, hogy vezérszónokként egy olyan ismeretlen fiatalt nyom fel a szószékre, aki kis híján elájul. Alig bírta végigmondani a beszédét. De aztán túlélte.
Ám az MSZP ezt nem fogja túlélni. A nácizó nyakó, a közvetítést otthon bámuló Lendvai, Qurcsány (vagy lehet, elmentek egy kocsmába együtt nézni, mint a BL-t a Digin?) mér kevesek ehhez. A Jobbik nagyon európaian (Bár Zagyva únak nem ártana egy kis kommunikációs tréning), ezzel együtt hatalmasakat ütve, a Fidesz és a KDNP szintén megfontoltan beszél, még az LMP is.
Az MSZP-nek itt egyetlen lehetősége lenne - a nyilvános és azonnali bocsánatkérés. Ez azonban nem fog bekövetkezni.
Mert tessék emlékezni: előbb volt a 23 millió román, majd Qurcsány, aki KÍNAIAKAT akart idehozni.
Emberek: gondolkodjatok. Jöjjenek ide a kínaiak (amúgy semmi bajom velük, mert szeretnek lés tudnak dolgozni, lehet róluk példát venni), de a magyarok ne. Döbbenetes.
Úgyhogy én azt gondolom: az MSZP szép lassan úgy fog elfogyni, mint a Hold abban a bizonyos fázisban. És én 38 évesen nem fogok értük könnycseppet hullajtani.
Nem azért, mert a ma reggeli futam első 30 körében több esemény történt, mint az előző évadban összesen, nem azért, mert ismét versenyben láthatjuk a sportág vitathatatlanul egyik legnagyobb alakját, és még csak nem is azért, mert Sebastian Vettel személyében egy nagyon…..
csupáncsak (törölt) 2010.03.28 11:09:47
Szerény véleményem szerint ma Magyarországon egyetlen ember van, aki maximálisan ért ehhez a sportághoz: FRANKL ANDRÁS
Fájdalom, ő mostanság San Franciscóban és Londonban tengeti mindennapjait. Néha átugrig Monacóba is, amikor az ottani GP van.
A Kossuth Rádióban szoktam őt hallgatni. Élmény. Ellentétben Földi Attillával, aki maga a megtestesült borzalom. Pont olyan okoskodó és semmitmondó, mint a tévében a Palik, vagy a Czollner.
Visszatérve Frankl Andrásra: az ő hosszú évek alatt felgyülemlett tapasztalatát miért nem kamatoztatja senki? Neki szinte szabad bejárása van Bernie Ecclestone-hoz, olvastam a könyvét, láttam a benne lévő képeket, ezek nem fotósoppoltak.
Persze, azért nem alkalmazzák, mert azonnal kiderülne, hogy van, aki ezt jobban csinálja, mint a Lacika, vagy a Gyuszika.
A dolog - a magyar f-1 közvetítés - akkor kezdett sekélyessé válni, amikor Palik Lacika kilopta azt az MTV-ből. Az MTV még járt futamokra közvetíteni, ellentétben az RTL-lel, ahol megelégednek egy liftből való kommentálással - off tube. Így válik az egész sekélyessé, unalmassá, ehhez kell a Palik féle üvöltözés, ami egyfajta kompenzáció.
Bár ki kell mondani, hogy az F-1 közvetítése nem éppen közszolgálati feladat, azért remélem, egyszer visszatér majd az MTV-be és visszatérnek még a helyszíni közvetítések. Ennek lenne értelme, s akkor még Frankl Andrist is hallhatjuk. Remélem.
A Costes éttermet szerették a Michelin titkos ügynökei, így végre Magyarországnak is van csillagos étterme. Szuper. De mi az ördögöt jelent ez valójában? Ki osztogat csillagokat? Mióta? És egyáltalán minek? A történet 1891-ben kezdődött, mikor André és Edouard Michelin…..
csupáncsak (törölt) 2010.03.18 15:49:35
@Rékuc: az a baj, hogy a fogalmatlanságodat ide teszed rékuc.
berkenyére - és hidd el, nem dolgozom ott, semmit nem kapok tőlük - budapestről járnak el emberek enni. menj el oda vasárnap és nézd meg azt az autótömeget, ami ott van, s milyen autók!
ezeknek az autóknak a costes meg a bock előtt kellene állniuk, de nem mennek oda. mert hidd el, a házi szörpöt kínáló berkenyei menyecske sokaknak több csillagot jelent, mint a costesben sürgölődő és bájgúnárvigyort az arcára eröltető pincér siserehad.
csupáncsak (törölt) 2010.03.18 16:00:04
@TGV: megosztanád velünk, pontosan hol van ez a házikó?
Van ám még havazós sztori a postaládában, de már attól elkezdek fázni és beázik a zoknim, ha a blogra jövök, úgyhogy amíg meg nem jön a mára ígért újabb adag hó, történetből is másfélét kaptok. Mondhatjunk, hogy Csaba peches, a címből sejthető is, hogy miért. Tud valaki…..
A felreppent híresztelésekkel ellentétben nem hosszabbítják meg az ingyenes thai turistavízum programot, 2010. március 5-től újra fizetni kell a nagykövetségeken és a reptéren a turista vízumokért. Néhány hete éppen a thai turisztikai miniszter nyilatkozatában szerepelt, hogy…..
Baló Györgynek rossz éve volt tavaly. Februárban otthagyta A szólás szabadságát, aztán felesége, Morvai Krisztina miatt nem vezethette az MTV EP-választási műsorát, majd szeptemberben, mikor már a tévéújság is beharangozta, az utolsó pillanatban kiderült, hogy nem indulhat el…..
csupáncsak (törölt) 2010.02.04 11:43:37
@orsvezer1: Figyelj, mondok én neked szépen beszélő tévést, akinek a fejében nagy üresség van. Liptai Claudia művésznő pl. Politikai adásban van ő is, azaz ebből a szempontból nem sarkított az ő példája. Akkor most Liptai vagy Baló?
csupáncsak (törölt) 2010.02.04 11:54:47
@reccs: köszi, ez szép. De azért nekem az általános iskolában, a gimnáziumban és a főiskolán is azt mondták, ne használjuk - lehetőleg.
Ma viszont már boldog-boldogtalan nyomatja, divatból.
Azt már jó régen megírtam, hogy a 2006-os futball-világbajnokság RTL-es közvetítései alkalmából viszonylag kevés szeretetet kapott Léderer Ákos sportriporter megtalálta a helyét, amikor rábízták a Fehérvár EBEL-meccseinek kommentálását. A fiatalember érti a hokit, ritkán…..
csupáncsak (törölt) 2010.02.03 11:58:07
@Morgó Muki: Török Lászlónak súlyos agyvérzése volt 2008-ban. Az a csoda, hogy ennyire felépült és beszélni tud. Több tiszteletet az időseknek, kedves Muki
csupáncsak (törölt) 2010.02.03 12:10:15
@Morgó Muki: Figyi, amikor az ember kap egy agyvérzést, utána - ha felépül - nem beszél úgy, mint annakelőtte. A sok szóismétlés minden bizonnyal ezzel van összefüggésben, bár nem vagyok orvos. Az biztos - ebben igazad van -, hogy nem kellemes hallgatni, de szerintem az RTL tök normális, hogy idősebbként, s ebben a helyzetben alkalmazza.
A futball a 19. század közepén, gyakorlatilag a gyarmatosítás melléktermékeként került Afrikába; francia, portugál, brit papok, katonák, tengerészek és misszionáriusok honosították meg a korábban sosem látott játékot. Az iparosodással egy időben nemcsak gazdag…..
csupáncsak (törölt) 2010.02.02 11:21:36
@Walmer: asszem pajtás, te beteg vagy.
Jobbulást kívánok mihamarabb. Nehéz lehet neked, szívemből sajnállak, de ha megadod a címed, ígérem, kapsz tőlem egy szép képeslapot júniusban.
Pá.
csupáncsak (törölt) 2010.02.02 11:51:52
@kiscsillag001: nem ő. Ő beszélő. Én író.
csupáncsak (törölt) 2010.02.02 11:56:26
@Walmer: Kedves Walmer!
Azért a nagy felháborodásodban néhány tényre is reflektálhattál volna.
1. Mit szólsz ahhoz, hogy a 20.30-as meccsek után nem ajánlatos az útra kelés?
2. Mit szólsz ahhoz, hogy a szervezők óva intik a városi sétáktól az oda utazókat?
Véleményedre várva üdvözöl: Cscs
Mégsem értékesítheti tovább az MTV a futball-vb közvetítési jogait – döntött váratlanul a közalapítványi kuratórium, miközben a szavazás eredményeképpen győztest kellett volna hirdetni a két esélyes pályázat, az RTL Klub-Chello és a Digi TV között. Hoppá, megint…..
csupáncsak (törölt) 2010.01.21 17:09:45
@Bougheau Tschiga:
igen, a FIFA nem volt elégedett, hiszen volt olyan európai ország, ahol csak és kizárólag fizetős tévén ment a vb, ennek pedig semmi értelme nem volt, mert a FIFA nem ezt akarja.
Abban igazad van, hogy az MTV egy pénznyelő. Csak egyetlen pici példa. Az MTV Híradóban egy riportra 3 ember megy el. Egy riporter, egy operatőr és egy technikus. A TV2-ben ugyanezt 2 ember végzi, azaz vagy a riporter vagy a kameremann vezeti a kocsit. Ez csak egy pici példa, de megszorozható és akkor kijön a nagy pazarlás száma.
Amúgy nagy konspirálás ment a háttérben. A Dignek azért lett volna fontos a vb, hogy életben maradjon, mert azt gondolta Teszári tulajdonos úr, hogyha náluk a vb, a szolgáltatók egészen biztosan felveszik a csomagba a csatornát. Ám a Digi elköveti azt a hibát, hogy erőből megy neki a dolgoknak, ugyanis a Digi feltétele az, hogy minden egyes szolgáltató tegye be a Digit az ALAPCSOMAGBA.
Azaz emelje egy szintre a TV2-höz, az RTL-hez és az M1-hez.
Ezt pedig egyik szolgáltató sem tette meg, vb ide, vb oda.
Feszegethetjük továbbá, hogyha belenézel a Digisportba, egyetlen perc reklámot nem látsz. Hogyan van ez? Hogyan tud a dolog így üzemelni?
Az EBU természetesen visszaveheti a jogokat. Nagy meglepetés lenne, ha így lenne, mert a héten itt voltak az EBU fejesei és nem fogod kitalálni, kikkel találkoztak?
A két nagy vezető párt politikusaival... Vajon, miért?
csupáncsak (törölt) 2010.01.21 17:32:56
@nehülyéskedj: a lényegre tapintottál
Magyarországon jelenleg 2,2 millió ember tévézik szobaantennával, azaz m1, rtl, tv2
a 2,2 millió 75%a kis falvakban él.
csupáncsak (törölt) 2010.01.21 17:47:05
@paragulisz: ez a folyamat 2000-ben vette kezdetét, amikor az első nagy bástya ledőlt, azaz a Formula-1 MTV-s segítséggel került el az RTL-hez, nézzétek meg, kik voltak ebben a buliban benne.
Utána szép lassan veszett el minden. A kézi eb, vb pl. akkor, amikor a sporttévé összegével nem tudta tartani a lépést az mtv.
de van itt más is. egy sportcsatorna könnyebben illeszti adásába az eb-t. mert ugye amennyiben továbbjut a válogatott ausztriában, akkor a jövő héten játszhat 16.30, 18.30, 20.30, amit most még nem lehet tudni, hiszen ez csak azután dől el, hogy a csoportmeccsek befejeződtek.
Na most, a köztévé pl. a 18.30-as meccskezdést nem tudja vállalni, mert a hiradót nem tolják le a kézimeccs miatt. Ha pedig az m2-re teszik, az olyan, mint a kutya vacsorája, mert azt az országban nagyon sokan nem látják.
egy sporttévé a napi 24 órás adásfolyamába viszont játszi könnyedséggel teszi be a kézit...
Kerékagy Bike the Strike, Budapest 2010.01.11 14:12:00
Komolyan megszívatta a budapesti utazóközönséget a BKV, azzal hogy rossz időben sztrájkol. A hideg miatt a legtöbben valószínűleg autóval próbálják majd helyettesíteni a tömegközlekedést, amitől nemcsak hogy büdösebb lesz a város, hanem idegtépő dugókat okoz. A…..
csupáncsak (törölt) 2010.01.11 16:21:11
@Funkerman: finnország
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
Olyan sok, fapados légitársaságokra panaszkodó levelet posztoltunk már be, hogy direkt üdítő egy kis magyarozós utasgyalázást olvasni. A véres kardot Gyöngyvér hozta, akit kiborít a magyaros ügyeskedés a Wizzair járatain. Hány csomag az egy kézipoggyász? Milyen hosszú a pannon…..
Bevégeztetett. Vasárnap óta 24 magyar vasútvonalon nem járnak személyvonatok. (Jellemző a szaktárca hozzáértésére, hogy közleményeiben – mostanáig – nem sikerül eltalálnia a helyes számot.) A kormánypropagandának bedőlő, vagy a kormánnyal szimpatizáló, esetleg az…..
csupáncsak (törölt) 2009.12.14 15:13:53
@erminavet: @B.Jackson:
Kedves JAckson
Én Bp-től 53 km-re Verőcén lakom.
A kocsi nem tud versenyezni a vonattal.
Ugyanis, ha reggel megyek be Bp-re, akkor az M3-ason a Shellnél áll a sor vége. Verőce-Benzinkút 30p, onnan a munkahelyem 45 a sorban tötyögve. Ahhoz, hogy ne álljak sorba, el kellene indulnom reggel 5.15-kor, vagy 9.00 után. Sajna, ez ritkán megy.
A vonat? A zónázó 34 perc Verőce-Nyugati, így a házam ajtaja és a munkahelyem ajtaja 60-62 perc. És a bérletemet fizeti a melóhelyem, a 86%-át. Azért írtam azt, hogy ebben az esetben a vasút nyer.
Persze, aki Veresegyházán lakik, az mást mond, mert az a vonal (Vác-Veresegyház-BP) tragikus állapotban van.

Imre te meg maradj higgadt és ne süllyedj le a névtelen nethuszárok stílusának mélységeibe.

Üdv: Lg (egy másik vasútbuzi zsurnaliszta)
Lehet számszerűsíteni mennyit ér ma bármilyen sportágban országodat csapatkapitányként képviselni? Én már Gera távozását a focistáktól is értetlenül néztem, de úgy gondoltam, egy hisztis primadonnával kevesebb, na bumm, és akkor mi van? De Nagy László, (a férfi kézilabda…..
Lehet azon keseregni, hogy a két nagy párt tényleg mindenhez pofátlanul odadörgöli, és jól megmutyizza, és még teli szájjal röhögnek is hozzá. Kétségbe lehetünk esve amiatt, hogy tényleg szarnak a botrányra, eladnák ezek az anyjuk is, ráadásul harisnyatartóban, latextangában,…..
csupáncsak (törölt) 2009.11.02 12:02:20
@Bambano: Hogy kinéznek-e a házból?
Édes fiam/lányom, akkora tévedésben vagy kábé, mint a Borosbocskor, akik magukat isteneknek képzelik.
Kinéznek a házból?
Nézzenek már el mondjuk az Ormánságba, a Viharsarokba, az Erdőhátra, a Cserehátra, hogy ott mi van.
Ja, hogy ott nincs net, sms, fogyasztó, aki megveszi ezt a mocskot, amit ők produkálnak?
Hát igen ez sajnálatos. De az is Magyarország.
Véleményem szerint - ha másért nem - azért igenis köszönettel tartozunk, hogy ez a két mocskosszájú megy a levesbe. Persze azt is tudjuk, csak egy ideig. Majd megjelennek a Klubrádióban, vagy az ATV-ben.
Ám legyen. Ott a helyükre kerülnek.
Ez az össznépi bégetés tart még november 18-ig. December 18-án a most bégetők lelkesen hallgatják majd az új rádiók régi zenéit.
Ami pedig a ma reggelt illeti: 8.00-kor a Blahán voltam, elég forgalmas. Nulla dudálás. Sehol egy szalag.
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..
csupáncsak (törölt) 2009.10.20 12:17:24
Sokat gondolkodtam, írjak-e?
Nincsenek illúzióim, az MTV nem szorul rá az én védelmemre, de:

- minden kritikusnak azt szoktam mondani, nyomjon le egy félidőt. Persze off-tube, azaz Budapestről. Ha pedig ez hibátlanul megy, mehet a vitriolba mártott toll.

- ez egy utánpótlás vb volt. Nem felnőtt vb, ahol Beckham, Totti, Klose játszik. Itt az ellenfelek ismerete, felismerése, off-tube közvetítés alkalmával sokkal nehezebb. Hiszen nem olyanok játszanak, akik nap nap után a szemünk előtt vannak.

- csak az nem téved, aki nem dolgozik. Igaz ez a mondás Egri Viktorra is. Tényleg, ha a vb előtt feltesszük a kérdést, mi van akkor, ha a bronzmeccsen 90 perc után x az állás, hányan kattannak rá arra, hogy legott 11-esek jönnek? Természetesen ebből illik felkészülni. Hiba volt nem tudni. De csak hiba, nem több. Nem hazaárulás, amely azonnali fővesztéssel jár.

- ha a helyszínen vagy, izgalmasabb a közvetítés. Ha nem, nem annyira. Pl. hallottátok már HBI-t (Hajdú B. Istvánt) off-tube ordítani? Én még nem, pedig gyakran hallgatom.

- ami pedig az ügyet általánosságban illeti, kérdem én, hol volt az RTL? Az a tévé, amely a mögöttünk lévő vb-selejtező sorozat első meccsét (tavaly szeptemberben HUN-DEN 0-0)leadta, majd az albán és a máltai meccseket átpasszolta a Sporttévének (ez ugye nem annyira érdekes, szarok az ellenfelek), majd amikor 13 pontunk lett, megint előjött (HUN-SWE, HUN-POR), majd az utolsó két meccs már megint nem kellett neki.
Hol volt a tv2? Amely csak arra képes, hogy üresfejű magamutogató emberek sorversenyét adja, ja meg a BL-t, de azt is csak kedden.
Az MTV legalább volt. Ezért pedig köszönet jár a Telesportnak.
Flegman nevű olvasónknak hála kiváló videóval gazdagodott a "tévébemondók hülyeséget beszélnek"-rovatunk, ebben éppen az m1 egyik arca javasolja a ma délutánt munkahelyükön töltő ezreknek, hogy hagyják a francba a melót, inkább nézzék online a Magyarország-Ghána…..
csupáncsak (törölt) 2009.10.13 11:13:04
@dr. Wilbur Swain: Az MR1 Kossuth Rádió munkatársa kint van Egyiptomban, hallható majd 17.15, majd Esti Krónika, majd a meccs végén, majd 19.05 Sportvilág.
Pimasz úr Vasárnap ellenőrzünk 2009.03.25 15:58:01
Furcsa, de mióta napokat volt szerencsém hivatalos minőségben eltölteni a BKV különböző járatain, egészen máshogy figyelem az ellenőrökkel meg a tömegközlekedéssel kapcsolatos híreket. Az ellenőr-balhé – mikor négyen lebuktak, hogy saját zsebre bírságolnak és végül…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..