Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yakk

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz évvel a Számkivetett után az egész bolygó elsivatagosodott egy Nap-kataklizma következtében és Tom Hanks, aki az előző filmben egy Wilson nevű labdát választott társul, most Finchben egy kutyával és egy robottal próbál túlélni. A Finch intimista dráma, amelynek forgatókönyvét még a pandémia…..
Miután Gyuri elhagyta a farmot és a Covid miatt lehetetlenné vált az utazás, nehéz döntés várt a vezetőségre. A farmra nem lehet eljutni, Wiscott meghalt, hogyan tovább? Az alaptézis sajnos, hogy egy farmot Afrikában nem szabad 1 hónapnál hosszabb ideig magára hagyni, mert minden el fog tűnni. Pisti…..
Valaki egyszer azt mondta, hogy az első benyomás az utolsó is és ez remekül alkalmazható a valóságban. Míg egyes embereknek nem okoz gondot elindítani egy beszélgetést, mások eléggé le vannak maradva. Nincs rosszabb, mint egy olyan személytől, aki nekünk tetszik, választ sem kapni az első…..
Mintegy 7-8 hónapnyi aktív tárkeresőzés és 10 db on-line társkeresőn való regisztrálás után összegyűlt némi tapasztalat arról, hogy milyen problémák vannak az ilyen módon történő párkereséssel. A 4 legfőbb gondot emelném ki: Passzivitás Megtévesztő fényképek Kamu-profilok Pénzfejés Nézzük…..
Tábori élet Bár egy-egy ilyen sorozat utolsó részében általában kellemesebb témákat érintünk, a köztársasági haderők esetében ez másképp lesz, ugyanis a tábori élet kapcsán is csupa meghökkentő és elborzasztó részletről kell szólnunk.  A Hau Nghia tartománybéli Trung Hoa-i ranger-kiképző tábor…..
Interjú dr. Megyesy Jenő jogásszal Úgy hozta a sors, hogy ismét egy amerikai magyar veteránnal ülhettem le interjút készíteni. Az ilyen beszélgetések kétszeresen is érdekesek, hiszen a háborús téma mellett egy világlátott honfitársunk élettapasztalatai is megkerülhetetlenül főszerepet kapnak. Dr.…..
Yakk 2020.12.15 16:01:11
@CsendPenge: A Kádár rendszert ne relativizáljuk! Az ismerősödet sajnálom, de ez azért egy elég extrém példa. A valóság meg az, hogy nagyobb jólét van, mint az emberiség kialakulása óta valaha. A Kádár rendszer kisemberének jóléte egy nagyon relatív dolog volt csak - ráadásul az jórészt hitelből valósult meg, amelyet államadósság, társadalmi és gazdasági elmaradottság formájában a mai napig is nyög az ország.
Focker Blog Upgrade (2018) 2018.08.20 15:30:00
Ez az a film, amit már tűkön ülve vártam. Amiről minden kijött infót elolvastam, és több tucatnyiszor megnéztem az előzeteseit. Aztán befutott végre...és nem tudtam megnézni. Dolgoztam, mint az állat, végig egy egész hetet, a filmet pedig már szinte minden ismerősöm látta, mire odáig jutottam, hogy…..
Zambiában két forrásból lehet földhöz jutni. Vagy már regisztrált, „földhivatali” a föld, vagy törzsi tulajdonban van. A törzsi földek fölött a törzsfőnök (chief) rendelkezik. Így jutottak el a barátok (Pisti és Ben) Chief Chitambohoz. Chief Chitambo egy fél dunántúlnyi területen 300 ezer alattvalót…..
Rengeteg kisebb és nagyobb nehézség, probléma, baleset legyőzése után, jó 3 hónapos késéssel a tervekhez képest, de júliusban végre elindult a kereskedelmi célú növénytermesztés a farmon! A savanyú talaj meszezése Mint egy korábbi blogbejegyzésben ez már szerepelt, a farm területén gyakorlatilag…..
Taktika Bár felületes szemmel nézve a vietnami háború szárazföldi harcainak során alkalmazott amerikai taktika igen egysíkúnak tűnhet, jobban megvizsgálva találunk számos különféle harceljárást. Közös jellemzőjük természetesen a technikai és logisztikai háttér, illetve a tűzerő kihasználása volt.…..
Yakk 2018.07.25 18:57:21
@szepipiktor: Hát ne haragudj, de amit írsz az igen távol áll a valóságtól.
Bírom amúgy, hogy minden második cikknél felbukkan valaki okostojás, aki lefikázza a blogot, miközben arra sem vette a fáradtságot, hogy néhány cikkbe beleolvasson.
Ember, ha nyomon követnéd itt a cikkeket, meg a szerző munkáját a fb-on is, akkor látnád, hogy baromira kiegyensúlyozott, nagyon alapos, precíz munkát végez, hihetetlen mennyiségű szakirodalmat használ fel, soha nem ítélkezik, csak a tényeket mutatja be és azt igenis mindkét oldalról, ráadásul mindezt teljesen hobbiból a szabadidejében teszi igen nagy erőbefektetéssel. Biztos nagy örömet szerez neki, hogy valaki, aki azzal nem tiszteli meg, hogy több cikkét is elolvassa, idekommentel valami lehúzó szöveget.
De ha vetted volna a fáradtságot, akkor látnád, hogy már több interjú is volt itt a blogon, olyanokkal, akik az amerikai oldalon harcoltak a háborúban, sőt a rendelkezésre álló szakirodalom miatt talán az amerikai oldal sokkal részletesebben is van bemutatva. Szóval ne haragudj, de ezt amerikaellenességgel, meg szovjet/kommancsbérencséggel megvádolni, hááááááát... nem vall valami komoly tájékozottságra.
De hogy megnyugtassalak, amúgy szerintem is a szovjetek voltak a rosszemberek a hidegháborúban. Tragédia, hogy a nyugati hatalmak odalöktek minket is a karjaikba a háború végén, de még a saját szövetségeseiket, mint pl a lengyeleket is. Azért erről se feledkezzünk meg, mielőtt nagyon isteníteni kezdenénk őket.
Yakk 2018.07.25 19:14:52
@Untermensch4:
:D
Amúgy nagyot röhögnék vmi Expendables/Rambó film paródián, amely ismét Namban játszódik, és kiderülne, h. a kommancsokat az igencsak megöregedett Lenin vezényli személyesen egy földalatti bunkerből, és John Rambó egy 40 centis zsebkéssel lékelné meg a nagy dinnye buksiját...
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
A Ho Si Minh-ösvény Az eddigi posztokban már többször szóba került a vietnami háború egyik legjelentősebb „szereplője”, mely döntő szerepet játszott a konfliktus történetében, és lényegében a Dél-Vietnamban harcoló kommunista erők harckészségének záloga volt. Jelen cikk ezt a sokat emlegetett…..
Yakk 2017.10.27 14:27:51
@Pierr Kardán: ...vagy Dél-Korea. Azóta is nyomorban tengődnek...
Ja, nem.
  Még mielőtt bárki megvádolna, hogy kipécéztem magamnak Pál apostolt, sietek leszögezni: egészen a mai napig halvány fogalmam sem volt róla, hogy a címbéli közmondás tőle származik. Nem csupán a thesszalonikaiakhoz írt második levelét, de valójában egyiket sem forgatom sűrűn. Annyit azért tudtam,…..
Yakk 2017.10.27 12:42:40
@Frady Endre: Korrekt, Köszi!

Azt gondolom, akit egészségügyi tényezők nem hátráltatnak és ennek ellenére nem is AKAR dolgozni, azt ne tartsák el mások. Az alapjövedelem csalóka dolog. Ha hozzászoksz, hogy semmit nem kell tenned a jólétért, az eléggé negatívan hat az ember személyiségfejlődésére. Megkockáztatom, még több lesz a depis, szenvedélybeteg, drogos, alkesz stb lenne mint most, akiknek nem szól semmiről az életük, csak arról, hogy mire verjék el a pénzt.
Szóval a legjobb esetben is komoly feltételekkel adnám oda a pénzt, azaz valamit muszáj legyen tenni érte - pl alapból pénzt keresni valahol, diákként tanulni, x időt igazoltan családi vagy közösségi tevékenységre fordítani stb.
Yakk 2017.10.27 13:44:12
@erol: Kivételesen nem a hazai viszonyokra, hanem a cikkben említett dubaji 3e dolcsira gondoltam. Igen kíváncsi lennék egy valós felmérésre, hogy hogy hat ez az ottaniak személyiségére.
Az uralkodó gondolkodás időnként "hamis könyörületet" ajánl, olyat, ami abban hisz, hogy az abortuszokat támogatni a nőknek segítségnyújtást jelent; hogy eutanáziát igénybevenni méltóságteljes cselekedet; hogy tudományos áttörés gyermeket "gyártani", és úgy tekinteni rá, mint jogra, és nem mint…..
Mert mind egy szálig azok vagytok, ti ingatlanközvetítők! Úgy csináltok, hogy ez egy szakma, pedig dehogy! Nem is tudtok és nem is akartok dolgozni, csak összevissza hazudoztok és becsapjátok az embereket! Nem értetek ti semmihez se! Tudod, hogy mit kellene veletek csinálni? Nem ám felkötni…..
Az idei év legvártabb Sci-Fi filmjének ígéretével kecsegtetett a Csillagok között (Interstellar) című film. Az előzetesek nem voltak túl beszédesek, de engem valamiért mégis felcsigázott. Ismerjük korunk egyik legjobb filmrendezőjének munkásságát, így amikor meglátom egy…..
Múltkor megpróbáltam megértetni, hogy miért nem volt kidobott pénz a 4-es metró építése, s nagyrészt a politika démonizációja miatt lett ilyen rossz a fogadtatása. Most szeretnék ezen továbblépni, s megnézni a lehetőségeket a metró meghosszabbítására.  Kelet Folyamatosan…..
Yakk 2015.10.20 23:13:43
@frn: Egyetértek. Budaörsön a teszkó, meg a madarasteszkó mellé mehetne 1-2 megálló, és ezt a legutolsó szakszt akár kelenföldről is már lehetne a felszínen vinni. A nagy áruházakat biztos meg lehetne kérni, hogy fizessék már a költség egy jó részét, mert akkor a belvárosból lehetne oda kijárni vásárolni, viszont baromi sok hely lenne ott P+R-nek.

Amúgy meg a 4-es metró mostani szakaszán 3 teljesen fölösleges megálló van, amelyek árából eleve meghosszabbíthatták volna valamerre. Én azt szeretném, ha Magyarország egy olyan hely lenne, hogy az ilyen fokú szakmai inkompetenciáért, amely 100 milliárd plusz kiadást jelent (arányítva kb a 3 felesleges megálló) bizony bizony néhány ember börtönbe kerül teljes vagyonelkobzással...
Kis híján belehalt az emberiség első űrsétájába. Aztán kis híján meghalt az űrhajón. Végül kis híján megfagyott, amikor földetérés után társával együtt két éjszakát -30 fokban kellett eltöltenie a farkasok között, mire megtalálták őket. Ebben a posztban most…..
Yakk 2014.06.08 10:58:33
Időről időre lehet statisztikákat hallani arról, hogy mennyire siralmas a magyarok nyelvtudása. De nem kell a számokhoz nyúlni, hogy ezt belássuk: személyes élményem volt idén májusban, hogy Amszterdamban egy külvárosi Media Markt pénztárosa folyékonyan és hibátlan angolsággal…..
Yakk 2014.02.03 10:35:20
Egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy szerintem ma már a TV filmeknek nincs akkora jelentőssége, legalábbis nagyon remélem, én már vagy 10 éve nem nagyon nézek, nekem nincs is, mert utálom hogy az arcomba tolják azt, ami nem érdekel. Szerintem a mai fiatalok számítógépen néznek filmet (az én környezetemben legalábbis igen, és szeretném remélni hogy máshol is), ott meg ők döntik el hogy milyen nyelven, milyen felirattal. Ennek a fenti ötletnek a 80-as, 90-es években lett volna igazán jelentőssége, hogy a mi generációnk már angol szöveget hallgatva nőhetett volna fel.
Ha pedig már a TV-nél tartunk, arról is írhatnátok majd, hogy maga a Tv-n keresztül áradó ocsmányság az mennyit árt az országnak. Amikor tényleg az emberiség legalját képező söpredéket tolják a lakosság pofájába, (gondolok itt a Csaló Világ és hasonló szennyműsorokra) az mennyire megmérgezi az emberek gondolkodását, lelkivilágát, tudat alatt is ezeket a véglényeket tekintik majd példaképnek. Holott a TV szólhatna az ismeretterjesztésről is. Hogy csak egy példát mondjak, pl. lehetne olyan hogy reklámszpot jelleggel akár egy percnél rövidebb időtartamban valamiről gyors és érthető módon elmagyarázni dolgokat az embereknek. (Mondjuk például egy-egy egyperces adásba beleférne több tipp is hogy mondjuk hogyan takarítsunk meg egy-egy dologgal akár csak 100 Ft-ot egy hónap alatt a háztartásban, amiből 30 tipp már elég lenne hogy 3000 Ft-ot megspóroljanak, namost amikor tényleg a lakosság nagy részének kevés a pénze, ez egy elég hasznos kis adás lenne, és ha pár ezer ember ettől egy kicsit tudatosabban élné az életét, és több pénze maradna annak már volna értelme.) És ezt akár az állam törvényben is megkövetelhetné a tv csatornáktól hogy nyomjanak ilyen bejátszásokat.
Ma ezeken a helyeken már a végső simításokat végzik, illetve talán már a próbafutások is zajlanak, de 2011-ben és egy évvel későbbi metróépítés-látogatásaimon még kalapálást, flexelést, és hasonló zajokat lehetett hallani a mindössze szerkezetkész föld alatti terekben.…..
A zengzetes nevű China Rockchip Electronics Co., Ltd szokatlan bejelentést tett. A leginkább kisebb kínai márkájú tabletek, mini PC-k, ebook-olvasók SoC-jainak gyártásáról ismert shenzeni cég egy új, tabletekre szánt 4.2.2-es Android-változatot jelentett be. A rendszer nagy…..
Ki ne álmodott volna már arról, hogy egy hatalmas és ódon várkastélyban él, megszámlálhatatlan ablakkal, rejtett szobákkal, esetleg parkkal, elbújva a világ elől? És mi tudná a legjobban védeni? Hát persze, hogy egy tó, tenger vagy vizes árok. Középkori verziók Európából…..
Az előzményekJelenlegi lakhelyünkül szolgáló kicsiny falunkat már jó előre kinéztük magunknak balatoni nyaralásaink alkalmával. Ekkor - ma már férjurammal - még csak kapcsolatunk első hónapjait töltöttük, de közös érdeklődési körünk, ízlésünk és boldog életről…..
Egykoron az emberi teljesítőképesség csúcsát jelentette, ha valaki megmászta az Everest csúcsát. Ma már mindez a múlté: csak tavaly több mint félezer ember mondhatta el magáról, hogy feljutott a világ tetejére, a csúcs népszerűségére pedig hatalmas iparág…..
Yakk 2013.05.26 13:05:36
@Ándi bácsi: Igen, én is kíváncsi vagyok mikor lesz az alaptáborig felmenő kisvasút, ott az alaptáborban kiépített látogatóközponttal, múzeummal, hotellel, éttermekkel, ajándékárusokkal, helikopterleszállóval, kórházzal. Nagy befektetés, de biztos nagy volna az igény is rá úgyhogy gondolom előbb utóbb megcsinálják.