Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bona Fides

0 bejegyzést írt és 1183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha vonz a szabadság, ha régóta tervezed, hogy autód volánja mögött bejárod Európát, és mindezt kötöttségek nélkül szeretnéd megtenni, legjobb, ha magaddal viszed a lakásod valamilyen formában. Így nem kell izgulni a szállásfoglalások miatt, és ami még jobb, bármikor dönthetsz úgy, hogy…..
Bona Fides 2017.03.28 23:49:01
@Kinai cuccok blog: Vajon milyen okból tiltják a vadkempingezést? Vagy azt, hogy egy lakóautóban lakjak? Nem mindegy, hogy a munkámhoz használt furgonom parkol éjjel az utcán, nappal a műhelyem előtt, vagy én is benne lakom?
Bona Fides 2017.03.28 23:55:03
@laci_52: Hát igen... Amerikában. Itt Európában lassan minden tilos. Komolyan gondolkodunk a párommal azon, hogy nyugdíjas korunkra elvonulunk valami balkáni országba, amelyik nem tagja az EU-nak. A tökünk tele van vele, hogy itt minden tilos és minden agyon van szabályozva. Én Albániával kokettálok. A lányom meg szerbül tanul és minden szabadidejét igyekszik a Balkánon tölteni a Németországban keresett pénzéből. :)
Valér (ő választotta ezt a nevet) problémája Házmestermedve előtt sem ismeretlen, gyakran kapunk hasonló segítségkérő leveleket. Lássuk! Kedves Házmestermedve! Olvasgattam az oldaladat, de nem találtam pont olyan írást, ami a problémámról szól, így szeretnék kérdezni tőled, vagy legalább…..
Bona Fides 2017.03.28 22:51:41
Tényleg semmit nem szabad kint tárolni. Házunk szegény, mint a templom egere, mert egyrészt a korábbi közös képviselő lelépett a kevéske zsetonnal, másrészt a 140 m2-en senyvedő nyögdíjasok, meg a nyóc általánost végzett léhűtők nem tudják fizetni a kkltsg-et. Drága szomszédom, Klárika (akinél átfedést mutat a fenti két kategória) nagyon ráér azzal foglalkozni, hogy ki mit csinál. Miután két létránkat is ellopták a padlásról (ahova egyébként is nehéz volt bejutni, mert az egyetlen, Klárika által felügyelt kulccsal csen-csen gyűrűt játszottak a házban), a párom vett egy méregdrága szuperlétrát és azt felszerelte a körfolyosón a falra 180 cm magasságba a lakásunk falára.
Na, ez nagyon a bögyibe volt drága Klárikának, másfél éves baszogatás során mindent megmozgatott, hogy azt onnan leszereltesse és annak rendje-módja szerint elpoassa a padlásról.
Aztán egyszer drága Klárika szar kéménye bedöglött, a kéményseprők pedig azt mondták, hogy szarnak létrát hozni, adjon létrát a ház (ami ugye nincsen neki). Akkor padig drága Klárika nagy feszengve eljött kölcsön kérni a létránkat. A párom pedig megmondta neki, hogy vegyen magának létrát és majd ha elmentek a kéményseprők, dugja fel magának, vagy vigye fel a helyére a padlásra.
Mert az isten nem ver bottal.
Minden házban van olyan barom, aki kirakja a cuccát, meg olyan barom is, mint drága Klárika, akit mindig minden zavar.
Bona Fides 2017.03.28 23:08:43
@Csipyke: Az én szomszédasszonyom is büszke rá, hogy semmiféle bútort, vagy lomot nem tesz ki a körfolyosóra.
De az ajtajában a lábtörlőn tárolja a szemetet zacskóban, szelektíven gyűjtve. Egy nagyobb szél esetén görögnek a pillepalackok. A gyerek pelenkája és a tengerimalac-alom külön kis zacsiban. Kint van a hamutartó, mert az ajtó előtt dohányoznak. Kint vannak a cipők szép sorban, minden családtag lábszagát külön megismerem. Esős napokon pedig kint vannak a nyitott esernyők.
De hát ugye ezek nem torlaszolnak el semmit..... csak ideiglenesen vannak kirakva. :))))
Újabb szörnyű baleset világított rá a hétvégén, hogy ami a magyar utakon folyik, az tarthatatlan. Egészen elképesztő, hogy kurva nagy technológiai fejlesztéseket képesek elvégezni a nélkül, hogy a fő problémákat orvosolni próbálnák. Mert mi van most? Ugyanaz, mint már sok éve, nagyjából a…..
Bona Fides 2017.03.20 11:34:01
@GiaMarie: Ha komolyan veszed a KRESZt, akkor nincs kint felejtett tábla, csak tábla van. Be kell jelenteni. S ha majd egyetlen embert sem tudnak megcsípni a 30-as ("kint felejtett") táblánál, akkor szépen eltakarítják onnan.
A kint felejtett táblán azért kaszál a sündőrség, mert mindenki leszarja a szabályokat.
Bona Fides 2017.03.20 11:37:57
@GiaMarie: A lincselő csőcselékről pedig csak annyit, hogy ha a te gyereked ült volna abban az autóban szombaton a Szentendrei úton, gondolom, kevésbé lennél elnéző.
Úgy egyébként azt a Mercit már egyébként sem kell bezúzni.
Bona Fides 2017.03.20 11:41:51
@Hajdú Peter: A kormánytagok (képviselők, leendő kormánytagok) szerintem a népességben mért átlagon felül teljesítenek gyorshajtásban. Épp ők veszik a bömiket.
ÉLETMÓDVÁLTÁS, életmódváltás, életmódvhál…, életmhóó…. Igen, én is ásítottam, miközben írtam… Számtalanszor próbáltam én is életmódot váltani, gyötrelmes utak voltak ezek, hogy miért? Megmondom én, miért, MERT SENKI NEM MONDTA EL, HOGYAN CSINÁLJAM! Persze, mozogni azt kell, ezt tudtam, meg jól…..
Bona Fides 2017.03.17 11:38:24
@Dorinda41: Szerencséd van, hogy ezt megtehetted és örülök, hogy neked sikerült.
A mi cégünknél viszont minden szobában volt nyomtató, 8 méteren belül Wc és teakonyha. Ha véletlenül sétáltál a folyosón, megkérdezték, hogy "Nincs munkád?" a 3 szobával odébb dolgozó kollégákkal csak értekezleteken találkoztam, minden munkakapcsolat telefonon és belső levelezőrendszeren ment. (A kolléganőm elment szülni és nem is tudtam, hogy terhes.) Természetesen ebédidő előtt mindig akadt valami nagyon sürgős feladat, amit ebédidő végére el kellett készíteni, tehát munka közben toltam be a parizeres zsemlét, a nyomtató széléről eszegetve, mert máshol nem volt hely az asztalomon.
Egész nap diliház volt, ezért bent kellett maradni este 7-ig, hogy a nyugodt időszakban a munka is menjen.
Ez a remek munkahely Állam bácsié volt.
Otthon pedig várt az anyám, hogy megfürdessem, kicseréljem a pelenkát, megetessem, tornáztassam és beszélgessek vele. Miután lefektettem, este fél 10-kor már nemigen volt kedvem, erőm mozogni, hiszen reggel 5-kor keltem, főztem anyámnak, megetettem, pelenkáztam, felöltöztettem, beadtam a gyógyszereit és indultam dolgozni. (Egy darabig próbálkoztam az elemózsiás csomaggal, de az esetek 50%-ában otthon felejtettem a reggeli rohanásban.)
Bona Fides 2017.03.17 11:57:43
@Köldök_szösz: Függetlenül attól, hogy teljesen igazad van, szeretnék rámutatni arra, hogy azért végzel rendes pénz keresést biztosító ülőmunkát, hogy megvehesd magadnak azokat a gépeket, egyéb eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy elkényelmesedve élhess és kifizethesd a sárga csekkeket,
Tehát, ha megelégszel kevesebb luxussal, akkor kevesebb pénzt is kereshetsz. Ésssss!!!!... leginkább betarthatsz azoknak, akik lassan kéz és láb nélküli zsírdaganatot csinálnak az emberekből annak érdekében, hogy minél többet fogyasszanak.
Verik a férfiakat. Ugyan nem a megszokott módon, ám annál inkább. Sokan tudják. Mégsem beszélnek róla. Pedig nem tabu téma. Egyszerűen csak azért, mert ciki. No meg azért, mert nem tudnak ezzel mit kezdeni. Sem a feministák, sem a családbarátok. A bántalmazott férfiak minden fiókból kilógnak. A…..
Bona Fides 2017.03.15 17:36:31
@Herschmi: Nem kell bemenni sehova, hanem egyszerre kell ÍRÁSBAN kell feljelenteni a bíróságon és a rendőrségen úgy, hogy két címzett van a levélen és a bejelentés bevezető részében leírod, hogy első körben már elhajtottak, ezért kéred, hogy a hatóságok egyeztessenek egymással, kinek a hatásköre az ügy, továbbá szíveskedjenek HIVATALBÓL beszerezni a mobilszolgáltató listáját, mert a mellékelt ÍRÁSBELI válasz szerint a mobilszolgáltató s elhajtott.
Jelezd a levélben, hogy amennyiben nem oldják meg a problémádat, levélben fogod megkeresni a miniszterelnököt, hogy ugyan jelölje már ki a hatáskörrel rendelkező szervet, mert eleged van abból, hogy ebben az országban nem tudsz nyugodtan élni.

Én már csináltam ilyet, csipkedték is magukat.
Bona Fides 2017.03.15 21:11:01
@tcshooker: Hát... nem egészen. Az egyetemen volt egy édes, aranyos, csinos, pici, mosolygós, gyönyörű fogsorral, szép, dús hajjal, nagyon okos, nagyon szerény, nagyon jóravaló csoporttársam, aki nem járt menő cuccokban, rá se néztek a pasik. Egyszerűen nőként nem vették észre. A másik csoporttársam egy nyomulós, kissé maszkulin cula volt, csúnya, rekedt hanggal, az egyik legjobb pasit cserkészte be férjnek, aztán egy vállrándítással hagyta ott, amikor az beteg lett. Az aranyos kis csoporttársam meg vénlány lett.
Március 15... Valakinek egyet jelent egy szürke munkaszüneti nappal. Mások ilyenkor büszkeségük teljében érzik át magyarságuk eget rengető tényét, míg a tahó baromarcúakból, idiótákból verbuvált füttyhadsereg ki fog vonulni tönkretenni mások ünnepét.  Az 1848–49-es…..
Hozzávalók: 350 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 80 g búzasikér 50 g lenmagpehely 50 g lenmag 270 ml langyos víz 1 ek olíva olaj 1 tk só 3 dkg élesztő Elkészítés kenyérsütő gépben:Először beleöntöm a vizet, az olajat és a sót, majd beleszitálom a lisztet, ezután pedig hozzáadom a…..
Bona Fides 2017.03.14 21:54:36
Zavar érzékelhető a kormányzati kommunikációban mióta kiderült, hogy a főváros népszavazás helyett inkább visszavonja a 2024-es olimpiai pályázatát. Az elmúlt időkben ugyanis sorra cáfolták egymást a vezető kormánypárti politikusok annak kapcsán, mi lesz a Budapestre…..
Amerikai elnöknél már csak volt amerikai elnöknek lenni jobb dolog, legalábbis ha szigorúan csak a dolgok anyagi oldalát nézzük. Az elnökséget követően ugyanis jön a kötelező memoárírás (erre Obamáék már le is szerződtek), illetve a különböző, általában rendkívül jövedelmező beszéd- és egyéb…..
Bona Fides 2017.03.12 10:31:28
@karandash: Ezzel tökéletesen egyetértek. A zseton ütemezésének megoldása az egyetlen különbség. A vége viszont mindig az, hogy gennyesre keresik magukat.
Kelet-Európában azért kell hatalmi pozícióban lopni, mert még nem alakult ki az a zsírgazdag réteg, amelyik utólag kifizetheti a hatalmi elitet.
Ez a fizetőképes réteg épp most van kialakulóban Pénztároslőrinc és hasonszőrű társai személyében.
Bona Fides 2017.03.12 10:41:07
@karandash: Az pedig önmagában is érdekes kérdés, hogy a Kennedy-klánt miért lőtték ki.
Kíváncsian várom, hogy a Trump-jelenséget - ami kavicsként került be az olajozott gépezetbe - miként kezelik majd. Mindenesetre feltűnő a hisztériakeltés körülötte, esélyes, hogy akad egy "őrült", aki az életére tör .... sikeresen.
Alaposan hátba szúrta szövetségesét Orbán Viktor azzal, hogy az Európai Tanácsban támogatta Donald Tusk, a tanács lengyel elnökének újraválasztását. A honfitársukat kritizáló lengyel vezetők ezzel elvesztették az egyetlen szövetségesüknek hitt uniós miniszterelnök támogatását, és meglehetősen…..
Bona Fides 2017.03.12 10:08:22
@midnight coder: Pontosan így van.
Túlélték a sivatagot, az embercsempészeket és a Földközi-tengert is, mely sok bevándorló temetőjévé vált. Meg nem született gyermeküket is elvesztették az út során. Így érkeztek Olaszországba egy jobb, békésebb élet reményében...
Az egyik legjobban hangoztatott érv a menekültek befogadása ellen az, hogy "akkor legyen nagy a pofád, engedd be őket te a lakásodba aztán meglátjuk". Számoljuk ki hogy is van ez. Alapvetően azt engedem be a lakásomba, aki a barátom és jó ember. Akkor nézzük ki a barátom és jó ember. Ehhez…..
Bona Fides 2016.07.08 10:04:34
@Négyzetrács: Itt nem a szexuális erőszak a legnagyobb probléma. Az a legnagyobb gond, hogy ha idegen kultúrát engedsz be, akkor az európai jogrend és erkölcsi normák szerint köteles vagy tolerálni azt, ami valójában zavar. téged.
Mivel te a saját normád szerint toleráns vagy, az idegen kultúrából érkező pedig a saját normája szerint a te magatartásodat gyengeségként fogja fel, egyre követelőzőbb, egyre pofátlanabb lesz a magatartása veled szemben. Ebből pedig semmi jó nem származik.
Bár Eszter levele decemberben végül nem került ki a Homárra, a Revotica nem most debütál nálunk. Most pedig a Homár leghírhedtebb cégeinek is dicsőségére váló húzással vonja magára a kitüntető figyelmet: ha jól értjük, egy panasz kapcsán egy kozmetikázott levéllel próbálták bizonygatni az igazukat a…..
Bona Fides 2016.07.05 12:07:05
www.youtube.com/watch?v=FA33mMvr4Xw&list=PLrj7cEXFDF0KSlqp_hpf1WmQPMRmB58vs&index=11

Nálam ez a minőség jöhet szóba alvó és ülőfelületként. 2:00-tól érdemes megnézni.
Direkt azért tanultam meg kárpitozni (a párom meg bútort restaurálni), hogy jó minőségű és értékes antik bútoraink legyenek. (A II. Világháború előtti, ma már antiknak számít.)
Befektetésnek sem rossz kukázott antik hattyúágyra rákölteni 55.000 forintnyi anyagot, kényelmesen aludni rajta, majd szükség esetén 400.000-ért eladni.

Ilyen undorító, seggpállasztó szivacshulladékot akkor se vegyetek, ha egy darabból szabják! (Kivételt képez természetesen a porallergia.)
"A büszke Csejthe várának hatalmas asszonya, Nehézkes álmokat lát, ha megjön alkonya. Mélyen, sötét üregben nagy sziklavár alatt, Sok embercsontot lát, halomra hordtakat..." (Garay János: Báthory Erzsébet). Vajon ki lehetett ez a gyönyörű asszony? Véreskezű gyilkos, vagy szerencsétlen  áldozat?…..
Bona Fides 2016.07.04 09:26:38
@Alvirág: Nagyon tetszik a blogod. Volt egy könyvem tinikoromban, a magyar nagyasszonyokról szólt, de az élet valamerre elsodorta (lehet, hogy könyvtári volt?) és nagyon hiányzik.
Abban olvastam, hogy ebben a korban a nők 14-16 éves korukban házasodtak (rendszerint idősebb férfival) és nagyon komoly feladat volt a háztartás megszervezése (évente többször, olykor több száz fős főúri vendégfogadások bonyolításával), amit saját maguk végeztek. Logisztika, hadtáp nagyon ment nekik. :)
Nekem Báthory Erzsébet a kedvencem és nagyon örülök, hogy már mozgolódik a rehabilitácója a köztudatban is.
Szegény Erzsi valóban a vagyonára faragott rá és persze arra, hogy mert más lenni.
Nem tudod véletlenül, hogy mi volt az oka annak a szemfájásnak, amit a postban idézett levélben írt?
BE igényes volt a külsejére, de valószínű, hogy nem felelt meg a kor női szépségideáljának, viszont lehet, hogy ma "jó nő" lenne.
Azt hiszem, rossz időben született. :(
"A földi javak elveszhetnek - az nem nagy baj -, de aki a becsületét elvesztette, az mindenét elvetette." Zrinyi Ilona levele fiának, II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek. Jakobey Károly: Zrinyi Ilona  A csillogó barokk korban, XIV Lajos király és Versailles pompázó virágkorában  élt egy  gazdag…..
Azért a maga perverzitásában szerintem nagyon izgalmas és történelmi időszaknak lehetünk tanúi. Az elmúlt években folyamatosan kénytelenek vagyunk olyan eseményeket átélni, amiről biztosan tudhatjuk, hogy akár már az unokáink történelemkönyvében benne lesz. Most itt a hangzatos nevű BREXIT, ami azon…..
Bona Fides 2016.06.27 07:47:29
@Ad Dio: Pontosan. Addig szavaztatták őket, amíg jól" nem döntöttek. :)))))
A templomokban s mosták az agyukat, de az akkor és ott, nem volt probléma. :))))
Bona Fides 2016.06.27 07:55:00
@MEDVE1978: " ...A globalizáció egyre több vesztest hagy maga után, ..."
Így van. Miközben az EU csak és kizárólag a pénztől, a támogatásokról és a GDP-ről szól. Amiből a vesztesekhez semmi nem jut el.
  Tévedésben vannak azok, akik szerint a demokrácia azt jelenti, hogy pár évenként a szavazólapon egy x-et húzunk az egyik rubrikába, akár választásokról, akár népszavazásról van szó. Ha ez így lenne, akkor Azerbajdzsán vagy Oroszország ugyanolyan demokratikus ország lenne mint Németország vagy…..
Bona Fides 2016.06.27 06:41:42
@Az apokalipszis lovasa: Végre valakinek feltűnt a "nyilvánvaló". :)))))
London utcáin már nem nagyon látsz fehér embert. Bevándorló, bevándorló gyökerekkel rendelkező és a bevándorló angol caládtagja nem fog a kilépésre szavazni.
Bona Fides 2016.06.27 06:46:03
@gyongyi70: Te olvastad a Soros cikket? 8O
Csütörtökön eldőlt, a britek kilépnek az Európai Unióból, így valóra vált az EU rémálma, hiszen a brit szavazók szoros eredménnyel, de leszavazták az uniós tagságot. A referendum máris súlyos következményekkel járt, David Cameron brit miniszterelnök péntek reggel bejelentette lemondását,…..
Bona Fides 2016.06.26 17:11:01
@egysmás: Pontosan ez a bajom. Hogy EU-n belül mért is fizet jobban a londoni mosogatás, mint a balatoni? Ez EU nélkül is így működött.
Bona Fides 2016.06.26 17:13:27
@1ghost: Mert az EU-nak nem támogatásokat kellene osztogatni. Nem halat, hálót!!!!
Bona Fides 2016.06.26 17:15:46
@1ghost: De az is lehet, hogy te nem érted..... :(
Elég érdekes szenvedélye van Oki Masayukinak, hiszen a japán fotós Tokió kóbor macskáit fényképezi teljes elszántsággal. Azt vallja, hogy mindegyik állat külön személyiséggel rendelkezik, és ő ezt szeretné megragadni...
Bona Fides 2016.06.26 13:41:35
Valamit valamiért. Ha az angolok így döntöttek, akkor menniük kell. Ami történt legyen figyelmeztetés Európa hazardőreinek, populistáinak és nemzetvesztőinek. Elsősorban Orbán Viktornak. Idevezet a hitványságuk: erősödő orosz befolyás, területi igények, zuhanő tőzsdei és valutaárfolyamok. Nem a…..
Bona Fides 2016.06.26 13:29:12
@A megvalósult amerikai ólom..: Pontosan. Ami történt legyen figyelmeztetés az EU vezetőinek. Persze tudják ők ezt...
Bona Fides 2016.06.26 13:32:42
@Scagnetti: Akkor minek van a kampány drága pénzért, ha az sem ad információt?