Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisolasz

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Szakdolgozat lettünk! 2014.06.26 13:48:34
Talán nem túlzás azt állítani, hogy vagyunk itt már annyi ideje és láttunk/tapasztaltunk már határon innen- és túl annyi mindent, hogy ritkán lepődünk meg bármin is. Pláne kellemesen. Néhanapján előfordul, ezt aztán évekig emlegetjük még. A kutya nem gondolta volna, hogy…..
Kisolasz 2014.06.30 12:22:07
@Zsword: Bakker. Én annak idején a diplomamunkámhoz(regionális vasút) a menetrend szerkesztőkkel, ill. a regionális vasutakkal foglalkozó vasutasoktól is kaptam segítséget. Nem témavezetők voltak. Témavezető 1 van, meg lehetnek konzulensek, de ott már nem követelmény a tudományos fokozat. Doktorandusz hivatalosan nem vezethet diplomamunkát, emlékeim szerint, azt általában cocens, vagy tanár vezeti. A napi, vagy specifikus munkába bárkit bevonhat,akinek a témában ismerete, tapasztalata van.
Kisolasz 2014.06.30 12:23:49
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
Kisolasz 2014.04.16 11:46:11
@SemBoga: fólia. még tart a felújítás. 3. képen látszik, hogy gyűrődik, a 4. képen meg az, hogy lobog...
Mi a közös szál a következő felsorolásban?: Tom, Szilveszter, Mir-Murr, Szia-miau, Giovanni Gatto, Lukrécia - természetesen az, hogy mindegyikünk macska, aki valamely mese révén vált ismertté. Összegyűjtöttem 27 44 49 mesemacskuszt egy bejegyzésbe. Amennyiben a teljes mese-macska…..
Júliusban már bemutattunk egy válogatást a Facebook oldalunkra posztolt KÉSŐ ESTI MOSOLYGÁS fotóiból, ma pedig ismét ezekből a vicces, humoros, mosolygós képekből válogattunk Variációk rovatunkba. Mivel az egyéves születésnapját nemrég ünneplő Goldenblog díjas oldalunk…..
Slash - Apocalyptic Love (Dik Hayd International) Van egy gitáros ember, aki olyan riffeket ír tömegével, amiket kevésbé tehetséges zenészek kis túlzással szólónak használnak, és ezt az embert Slash-nek hívják. A Guns N' Roses egykori tagja a zenekar szétmenését követően saját…..
Varánusz SkiccPali tipp-mix 2012.03.27 01:20:12
Statiszta voltam melletted, a gyűjteményedbe kellettem, Azt mondtad, kevés vagyok már, mint gojóstolban a túlnyomás. Lemondjak, vagy ne mondjak, azon tűnődtem.A kézcsókom már nem old meg semmit sem! Te nem szeretsz, én nem szeretlek téged! Érzés nélkül múltak el az évek. Jól…..
A fenti képet Rab Zoltán küldte, aki igen csak meglepődött, amikor Rómában jött vele szemben a Mária-Valéria híd. Ráadásul "ponti d'oro", vagyis az aranyhíd szerepében, alatta a tejjel-mézzel folyó Duna. De vajon miért kell az olaszoknak egy japán autót reklámozni Esztergommal?…..
A Fidesz támogatottsága, Orbán Viktor népszerűsége és a kormány munkájának megítélése lényegesen magasabb szintről indult, mint négy éve, a szocialisták hasonló mutatói. A jelenlegi kormányzati ciklus felénél (pár hónap híján) támogatóinak aránya, kormányfőjének…..
A Facebookon keresik a dél-pesti cserbenhagyásos gázolót, aki az Üllői úton trafált el egy szabályosan közlekedő biciklist. Az egy hete történt balesetben a kerékpáros elvesztette eszméletét. A kerékpár állapotából sokkal súlyosabb sérüléseket is kinéznénk, mint egy…..
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Kisolasz 2011.05.30 16:05:36
Személyes tapasztalataim szerint éppen javul a kerékpáros-autós közlekedési kapcsolat. Két éve alkalma időjárás esetén kerékpárral járok a belvárosba Kö-Ki-től. az út jelentős részét az üllői úton teszem meg, mert a forgalomban látnak, kanyarodó autók ritkábban nem vesznek észre. két éve az üllőin a Klinikák környékén éreztem egy taxi visszapillantóját a kezemen, mikor az út szélén lévő fedlapot jobbról kerültem, azon az 5 cm széles aszfaltdarabon, ami a fedlap és az útszegély között volt. Elég nehéz volt keréken maradni, de ha esek, a mögötte érkető postás teherautó biztos átmegy rajtam.
Mára jobban hozzászoktak az autósok, hogy kerékpárosok is játrnak az utakon, töbnyire megkapom az elsőbbséget is, ritkán van gebasz. az álló kocsisort én is le szoktam előzni, de a lámpáknál áttekerők engem is zavarnak, miattuk szidnak engem is, néhány pöcs miattuk engem is büntet.
Igyekszem minden szabályt betartani, az autósok többsége ezt tolerálja is, engednek, ha látják, hogy jobban tudok haladni. Aki pedig azt gondolja, hogy tekerés közben az ember direkt megy a tükörnek, próbálja ki. nekem egyszer a széldzsekim csattant egy jobb külső tükrön, kellemetlenül megdob már kis sebességnél is.
hozzáteszem, hogy nappal is világítással, láthatósági mellényben, első-, hátsó-, pedál- és küllőprizmával, fényvisszaverő szalagokkal a bokámon és csuklómon tekerek. Így nem nehéz látszódni.

Ha autóval megyek, akkor tudom, mire számítsak, illetve mivel tudom segíteni a biciklisek túlélési esélyét.
Belsőség 125 év helybenjárás? 2011.02.02 14:20:00
Amikor az autózás egy és negyed százados évfordulójára emlékezünk, kimondva-kimondatlanul mindenki egy belsőégésű dugattyús motorral hajtott szerkezetre gondol. Ezt értjük AZ autó alatt, dacára a manapság a csapból is folyó mindenféle alternatív hajtású újdonságnak. Pedig…..
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Ami az Indexen a figyelemfelkeltő cím, és a mindent tisztázó líd a kattintás után, na pont ugyanez a Blikknél a címlap felső fele, és az alsó, amit csak akkor látunk, amikor már megvettük az újságot, és kényelmesen kihajtogattuk. A Blikk eddig is tartogatott meglepetéseket, de a…..
Már megint hatott a Homár Power! Két posztban, a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon és a Megszólal a válogatott meccsen összevert (egyik) szurkoló címűekben foglalkoztunk a felháborítóan megrendezett magyar-moldáv Eb-selejtezőn történtekkel. És a dolog nem is maradt…..
  Mindenkinek vannak rémisztő történetei rejtélyes autós hibákról. Itt egy saját zaftos sztori, de van hepiend. Azaz majdnem… Vélemények az azonos című írásunkról...
FANTASZTIKUS EGYEDI TERVEZÉS- A TULAJDONOS OKLEVELES ÉPÍTÉSZ, AKI EGYMAGA TERVEZTE A BELSŐ TEREK HARMÓNIÁJÁT ÉS AKI, NEM KIS MUNKÁKAT TUDHAT A HÁTA MÖGÖTT.   - ennek a hirdetésnek már ez a mesés kezdése is megérne egy posztot. (Uram Atyám, egy okleveles építész, aki…..
A Pont FM és a Rise Fm kis háborúja augusztus 27-én Rónai Egon és a szövetséges haderők, az NHH és a rendőrség gyors rohamával véget ért. A lakossági house-t játszó Rise FM-et visszazavarták a Balatonra, hogy játszanak David Guettát, meg Sterbinszkyt az őszi avarban bortúra…..
Kisolasz 2009.09.17 17:50:36
@gastro vazze: ezt meg különösen kikérem a magam és nagyon sok ember nevében. Attól, hogy rock zenét hallgatok, nem vagyok sem tapló, sem csöves.
Senki sem mondja, hogy az elektronikus zene kedvelői süket diszkópatkányok, bár az is van köztük.
Nézz szét egyetemeken: a hallgatok kb. fele, ha nem több, rocker, még ha nem is acélbetétesben, vagy szakadt farmerban, hosszú hajjal jár...
Kultúra, gyerekek, kultúra...
UPDATE 2011/06/17: A másodfokú bíróság is elutasította naiv ügyfél panaszát, ennek részleteiről itt olvashatnak.update 14:55: Megérkezett az RS válasza, ami szerint teljesen hülye a vásárló, ezt az eredeti levél után szerkesztve olvashatják:Zoltán igazi kemélypályás…..
Angelika a Malév túlfoglalásának köszönhetően nem fért fel egy Stockholmból Budapestre induló gépre. Mivel nem akart másnap menni, csak az stewardesseknek fenntartott lehajtható székre tudták besuvasztani. Panaszára a Malév exkluzív várótermükbe invitálta, bár állítólag ha…..
Alapszabály, hogy az árleszállítós akciók vagy vevőbecsalogatást szolgáló ordas hazugságok - mint a hipermarketeknél - vagy a cég dolgozóinak nyújtott támogatás az igazi céljuk. Ilyen lehet a kőbányai Interspar péksüteményár-felezése is, Kisolasz tapasztalatai szerint…..