Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jabba2

0 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos vagyok benne, hogy az étel alapanyag alapján most sokan elküldenek valahova, de kevesen tudják azt, hogy a ló az egyik legegészségesebb hús és hazánkban a lókolbász, különböző lószalámik vásárolhatók és sokszor kerül alapanyagként szalámikba. Különbséget kell tenni házi állat, versenyló,…..
A Városház utcától Berlinig „A világ legnagyobb háborús fotósa” – Stefan Lorant, a legendás képszerkesztő nevezte így –, azaz Robert Capa 1913. október 22-én Friedmann Endre Ernő néven született Budapesten. Apjának divatszabósága volt a belvárosban, és bár a…..
jabba2 2016.08.11 20:58:33
A TV2 időjárás-jelentőjének jövőjéről a Bors írt: a népszerű tévés szeretne kicsit pihenni, és a családjával tölteni az időt, és ehhez a nyugdíj tűnik a legideálisabb megoldásnak. A lapnak egy TV2-s forrás megerősítette a dolgot, mondván egyelőre semmi változás nem lesz, de 18 évnyi folyamatos meló…..
A szakszervezet radikalizálódik, és tömeges felmondást helyezett kilátásba, a kéményseprő-ipari vállalkozások képviselői pedig elhatárolódnak tőlük, és türelemre intenek, a tárgyalásos megoldás sikerében bízva. Kinek van igaza? A Kéményseprők Országos Szakszervezete…..
Pihenőidőnek csupán az az időszak minősül, amit a munkavállaló maga oszt be belátása szerint és azzal teljes mértékben maga is rendelkezik. Ennek tükrében a bíróság megállapította, hogy nem szabadidő a munkavállalók utazási ideje, amennyiben állandó vagy szokásos…..
Nagy szeméremajkak Zsanett... 2015.07.21 18:00:00
 ..
jabba2 2015.07.22 17:55:44
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
Barna hajú lányok Irina 2015.02.01 07:01:00
..
jabba2 2015.02.02 18:36:42
Azt hiszem, itt lenne az ideje szobrot állítani annak az ismeretlen reklámszakembernek, aki felépítette a kéményseprők pozitív imázsát. Ez az ismeretlenül is nagyot alkotó már óvódás mondókával gyermekkorban belevési az emberekbe, hogy: "Kéményseprőt látok, szerencsét…..
jabba2 2014.12.10 22:30:29
@bestpixel: Ne hazudj hogy olyat láttál, hogy azonnal leszerelték a gázórát! Ahhoz csak a gázszolgáltató nyúlhat!! A kéményes nem szerelhet le semmit! Milyen lánggal? milyen CO mérővel mértek? Max. huzat mérővel, de csakis a kéményt! A készülékhez vizsgálatához gázszerelő kell... nem egy 2 év szakmunkást végzett kéményseprő!!!
jabba2 2014.12.13 12:42:50
@A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt!: HA nem kötöd be a biztonsági övet a kocsiban, akkor is megbírságolnak. Pedig te halsz meg ha baleset van!
A műsorvezető élete csupa púder és csillogás, szavait milliók lesik, élete stresszes, de irigyelt – legalábbis a filmek szerint. A valóság persze a szakma döntő többsége számára teljesen más, ám akadnak kivételek, például azok az amerikai sztárműsorvezetők, akik esetében…..
Szóval az van, hogy amíg Zuglóba nem költöztem, a kéményseprőket jófej szimpatikus embereknek tartottam. Szülőfalunkban például úgy nézett ki a kéményseprőbácsi, mint Gagarin, s ha megláttuk, nyomkodtuk a ruhagombjainkat rendesen. Aztán felköltöztem a fővárosba, s egy ideig panelben laktam, tehát a…..
jabba2 2014.09.13 00:47:19
@Gazz: Mint fentebb leírtam, a @polyvinyl szöveg értési problémákkal küzd! Meg egy kicsit kötözködni, trollkodni akart! ;) És az hogy ő csak egy sima user? Nem hiszem. Szerintem valami kéményseprő féle lehet, csak nem lát túl jól a pályán! Próbálja védeni a mundér becsületét, adni a jól értesültet, de kicsit hülyeségeket beszélt össze. Valamiért nem szereti a gázszerelőket , ez is kiderült számomra! Féligazságokat ismer, és ezekkel okoskodik! Ezért is ajánlott CO jelzőt egy zárt égésterű, kondenzációs készülékhez!
A kéményről csak annyit, hogy a használaton kívüli kürtő, (ami attól használaton kívüli, hogy nincs rákötve semmi) valóban csak kürtő! Arra én köthetek elszívót, gáz- vegyes ,vagy akármilyen készüléket, az határozza meg hogy a későbbiekben minek minősül. A kondenzációs, zárt égésterű készülékeknek égéstermék elvezető rendszere van, nem kéménye! Mindettől függetlenül, a a kéményseprők fennhatósága alá van rendelve ezeknek az időszakos ellenőrzése. :( ( Egyszerűen kilobbizták maguknak, és a parlamentünk a maratoni, éjszakákba nyúló törvény módosító szavazgatásokon, mikor a sok félig alvó képviselő, akinek fingja nincs az egészről, egyszerűen megszavazta és törvénybe foglalta ezeket a jogköröket! ) És most még súlyosbításként alá rendelték őket az Országos Katasztrófa védelemnek is, amivel hatósági jogkört kaptak! Kilobbizták többek között azt is, hogy ne lehessen vízszintes égéstermék elvezetést alkalmazni zárt égésterű turbo parapetes készülékeknél, (sok esetben 1 könyök, 1 mérő-tisztító idom, 1 m. cső, ára kb. 20e. ft. ) , csakis függőleges égéstermék elvezetést, több 100-e. ft-os költséggel, mert ugye ha 3-4 emeleten kell keresztül vezetni , akkor ennyi az ára! És ezt csakis ők szerelhetik, mert egy gázszerelőnek bizonyára meghaladja a képességeit a gyári gumigyűrűs idomok, csövek összedugdosása! :) És hogy egy ilyen rendszert évente ellenőrizni kell? Amit csak ők csinálhatnak? Hát ez csakis őket minősíti! Egyszerűen nincs semmi ami el tudna romlani egy ilyen rendszerben! Egy év alatt kipálik a szilikon gumi tömítés? Vagy mi a Ló....sz? De ellenőrizni KELL! Mert le kell húzni a sápot a semmiért!
Más! Azért van a "több kézben" A kéményeink sorsa, mert a sima gravitációs kémények ellenőrzése a kerületi kirendeltségek hatáskörébe tartoznak, míg a zárt égésterű, úgynevezett turbós "kémények" pl. Bp.-en egy központi kirendeltséghez tartoznak... Rákospatak u.
A gravitációs kémények ellenőrzése egy huzatmérő kézikészülékkel történik, és kész. (ciki volt már a kaminablakba dugott újságpapír ,meggyújtva)
A turbós készülékekkel már kissé más a helyzet. Itt már nem csak huzatot, hanem káros anyag kibocsájtást is kéne mérniük, ezért egyszerűbb volt létrehozni egy "elit" egységet, akiket felszereltek a megfelelő mérő műszerekkel, és elvileg kiképeztek a használatukra is! Egyszerűbb és olcsóbb volt, mint minden kéményseprőt beiskolázni és felszerelni! (azt se felejtsük el, ezt a bonyolult szakmát 2 éves szakképzésen lehetett elsajátítani, mivel nem volt mit beszélni róla 3 évig.... ) És ezeket a méréseket csak úgy lehet elvégezni, hogy a készüléket egy úgynevezett " kéményseprő üzemmódba" kell kapcsolni. Tehát ezért nyomkodják össze -vissza a készüléket......... DE az egész szerintem csak egy nagy parasztvakítás! Csak arra megy ki, hogy a saját létjogosultságukat bizonyítsák, a törvény eszközeivel, és a törvény mögé bújva! És ez csak még rosszabb lesz, ha behozzák az évenként kötelező "zöldkártyát" a készülékekre vonatkozóan!
És akkor ne felejtkezzünk arról sem, hogy egy olyan "szolgáltatást" kényszerítenek rá az emberekre a saját eszközeikkel,a saját szabályaik szerint, amit nem rendeltek meg tőlük! Kötelező jelleggel! Az általuk előírt időpontban, (időpont egyeztetés lehetősége nélkül) Ránk kényszerítve azt is amit mi nem akarunk! :( Hát mi ez ha nem diktatúra?
Mesélhetnék reggelig az inkorrekt hozzáállásukról! :(
Ha ezt valaki végig olvasta, hátha egy kicsit átlátja miről szól ez az egész!

És ha forintosítani akarjuk ezt az egészet?
Ha betérdel mondjuk a cirkód? Kb fél milka a cseréje, amiből csak a kémény,(mert mindig újat kell csinálni) a szakvélemény ,és az engedélyek kb 3 kiló, a többi a készülék, és a szerelési díj! És a végén a gázszerelőn van az összes felelősség! Aki mondjuk kap 15-20-e. ft.-ot az egészért!

Üdv mindenkinek! :)
jabba2 2014.09.13 17:25:35
@polyvinyl: Szerintem te meg egy egyszerű, okoskodó f@szkalap vagy! a hozzászólásaid téged minősítenek,és anyukádnak ajánlgasd a tudodmidet! :) De további személyeskedésbe nem bocsátkozom! Részemről ennyi, nem válaszolok többet a provokációidra, akár mit is írogatsz! :)
Legyen szép a napod!
The very best of VoyeurWeb Yumi-NIP 2014.07.20 14:45:00
..
jabba2 2014.07.22 15:28:25
...aki nemrég autót vett Németországban. Egy kiváló, 330.000 km-t futott benzin-gázos-klímás-horgos-tempomatos Voyagert 1996-ból, első tulajdonostól. Nagyjából 120 km-re volt az autó. Beült egy kölcsönautóba, maga mellé vette két gyermekét, aztán elvezetett Bockauba.…..
A vándorcigányok első európai megjelenésének idejéről nem sokat tudunk. Ennek legfontosabb oka az, hogy a cigányság mint olyan soha nem alkotott egységes entitást. Egyes elméleteket hogy a cigányság valahol, valamikor önálló népként létezett, már régen megcáfolták. Genetikai vizsgálatok kimutatták,…..
jabba2 2014.07.09 12:01:49
@mojoking77: Én azért hadd kommentáljam, csak egy kicsiiit! :) Léci,léci,lééécííí!
Nézzétek meg az utolsó képkockákon kik ülnek a fehér asztalnál! Orbán Viktor és Pásztor Albert. Az előbbi tehet most valamit hogy ne így kelljen élniük, a másik tenne, de az már rasszista! Lásd az utóbbi pár napban történteket! Szóval változni semmi nem fog, amíg nincs valódi akarat és megvalósítás!
jabba2 2014.07.09 12:13:52
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Ezt azért nem mondanám hogy megszűnt a vándorlásuk! Mivel pont a cigány etnikum az Magyarországon aki a leginkább hajlamos házat, falut, várost, megyét,országot váltani,egy generáció alatt többször is, mindenhol kihasználni az épp adódó lehetőségeket, kedvezményeket, szoc.juttatásokat! És szó nélkül tömegesen odébb állnak ha már kihasználtak mindent és mindenkit! Hát mi ez ha nem vándor élet? Mert ez bizony az! Nem kéthetente mennek tovább hanem havonta ,évente!
Barna hajú lányok Celesta (1) 2014.02.11 07:34:00
..
jabba2 2014.02.11 22:58:08
..
jabba2 2014.02.11 22:53:52
Naked Nastya 2014.02.09 11:00:20
..
jabba2 2014.02.10 02:01:02
@fabcsi: Mi az a rajt?
Netán rajta?
Szőke hajú lányok Diana Doll 2013.12.28 07:34:00
..
jabba2 2013.12.28 13:12:36
Szőke hajú lányok Rubie 2013.11.23 07:34:00
..
jabba2 2013.11.23 14:25:41
Sexy Asian Girls Kotomi 2013.10.14 06:00:00
..
jabba2 2013.10.14 11:16:50
..
jabba2 2013.10.06 22:55:27
DopeManTV TANGADÓ BÉLA VISSZAVÁG 2013.08.16 14:37:34
 A DopeMan háta mögött álló közismert cigánybűnöző és éjszakai figura, TANGADÓ Béla megelégelte, hogy a védencéről tiszteletlenül nyilatkozik az Ózdi Hőscincér, ezért most videóüzenetben szólítja meg a kormány besúgójává vált egykori La Mafia tagot...Röhögni…..
jabba2 2013.08.17 02:28:06