Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fehersolyom

344 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
.  A blokkláncot tartják az internet óta legfontosabb technológiai fejlesztésnek és az erre épülő Bitcoin az évezred eddig legjobban teljesítő befektetési eszköze, melyet a „Pénz Internetének” is neveznek.  A debreceni Bitcoin Buli célja ezen globális technológiai forradalom bemutatása és…..
Ne habozz – avagy  Igyunk sok folyadékot!  A címben szereplő felhívásnál kevés aktuálisabb dolog van ebben a nyári melegben. De mi köze ennek az innovációhoz és a startuphoz? Beszélgetés Budai Istvánnal, az Debreceni Egyetem munkatársával, aminek az innováció és startup környezet adta az…..
Az 1969 óta létező és eddig több mint 50 millió albumot eladó ZZ Top főnöke, Billy Gibbons gitáros-énekes váratlanul megjelentetett egy szólólemezt pár hete. Kevésbé ismert tény, hogy ő egyébként időnként csinál ilyet, hiszen a zenekaron kívüli próbálkozásainak száma ezzel az anyaggal elérte a…..
DebTech Sport, tech és inkubáció 2021.05.17 11:11:52
A Debtech csapata már bő két éve elkezdett foglalkozni a sport és technológia határterületével.  Ennek digitális lenyomata a kifejezetten ezzel a témakörrel foglalkozó Sport/Tech/Esport című #podcast adásunk, amely ITT hallgatható meg.  Azoknak a leendő startuppereknek, akik megihletődnek ettől,…..
A Syncee egy debreceni ecommerse sikertörténet, amely nemrég óriásit lépett előre: bekerültek a világ legnagyobb online kereskedelmi platformjának, az AliBabának a partnerei közé.  Hogyan tud egy 20+ fős debreceni startup ilyen lehetőséghez jutni? Mi volt az út a sikerig? Milyen lehetőség ez egy…..
Ma van az Űrhajózás Szüli- Világnapja. 1961-ben Gagarin ugyanis ezen a napon indult el első emberként az űrbe. És mi köze mindehez az old time rock and roll muzsikákhoz? Nos, a rockzene evergreenjei akarva-akaratlanul ott keringenek a végtelenben, és "háttérzenét" szolgáltatnak az emberiség mai…..
fehersolyom 2021.04.12 11:13:46
soundcloud.com/fm90campus/jovonezo-extra-urkutatas-kiss-akos?in=fm90campus/sets/j-v-n-z-extra Hogyan áll ma az űrkutatás? Egy rádióadás a témában a fenti cikk szerzőjétől.
30 éve (1991. április 2-án) jelent meg Lenny Kravitz második nagylemeze, a Mama Said. Az anyag a korszak egyik legfontosabb kiadója, a Virgin Records gondozásában látott napvilágot, társszerzőként és muzsikusként pedig szerepelt rajta Kravitz gyermekkori barátja is: Slash, a Guns N' Roses…..
DebTech Űrjog és űrgazdaság ? 2021.03.16 08:56:58
  A DebTech Podcast adását 2019 nyarán a Holdra szállás 50. évfordulója ihlette. (ez az adás egyébként ITT hallgatható meg. ).  Kétségtelen, hogy az űrkutatás és az űripar volt mindig is az innovációs ökoszisztéma legfőbb mozgatórugója.  Ezért gondoltuk, hogy nem csak a múltba révedés, hanem a…..
  Mi inspirálta az Open Innovation rendezvénysorozatot?  A sorozatot az Interreg Central Europe Program InNOW projekt keretén belül hívtuk életre. A projekt 2019 áprilisában indult öt ország – Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország - és hat partner, köztük a Debreceni…..
Az űrkutatás és űripar az innováció bölcsője. Napjainkban az emberiség űrtevékenység második aranykorát éli, egy folyamatosan növekvő, dollár százmilliárdokat mozgósító iparág rajzolódik ki a szemünk előtt.  Erre a hypera ülünk fel mi is március 13.-án, az új podcast adásunkban, ahol hazánk első és…..
DebTech Gamification Podcast 2021.03.01 11:44:09
A Debtech podcast sorozatának 20. epizódjában az ország egyik legelismertebb gamification szakértője , Pusztai Ádám, a Kollektíva alapítója volt a vendégünk.  Közel 60 percet beszélgettünk a témáról, az alap definíciótól a szakmai titkokig jutottunk:  Az adást hallgathatod Anchor.Fm csatornánkon…..
A napokban vált ingyenesen elérhetővé (február 16-ig) Hajdú Eszter Siess haza, vár a mama! című filmje, amely az LGT egykori gitárosának, Barta Tamásnak állít emléket, méghozzá rendhagyó módon. A történet egy része már korábban is ismert volt ismert: a ’70-es évek elején példátlan sikereket…..
A klasszikus punk muzsika rajongói számára van egy jó hírünk: a hajdúsági ATOM zenekar december 13-án jelentkezik második lemezével. A zenekar első anyaga inkább a vidámabb, kaliforniai punk hangulatot idézte, az új album viszont már kissé komolyabb hangvételű, erős Bad Religion hatásokat mutat. ..
Nemzetközi mentorálási szolgáltatással bővült az INPUT Program, így jelenleg hét ország tizenkét nemzetközi mentora révén biztosít térítésmentes szakmai támogatást a külpiacra lépés előtt álló magyar startupok számára - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért…..
A lokális szervezetekhez becsatornázott európai innovációs törekvések -ről beszéltünk Végh Andrással.  Mi az EIT?  Egy Európai Uniós szervezet, a teljes hivatalos neve European Institute of Innovation Technology , magyarul Európai Innovációs és Technológiai Hivatal.  Célja, hogy Európa határain…..
Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a győri StartITUP közösség technológiai ötletversenye, az Ideathon. A "korszellemnek" és az egészségügyi előírásoknak megfelelően az esemény ezennel online zajlott.  A DebTech Podcast csapata (Kiss Ákos, Barabás Botond, Tassi Viktor és Töviskes Imre)…..
A (rock)zene oda-vissza kölcsönhatásban él a popkultúra többi ágával, így a képregényekkel is. A comic kultúra és a rockzene aranykora ráadásul ugyanakkorra esik, a 60-as és 70-es évek volt mindkét műfajban a leggyümölcsözőbb időszak. A rockzene akarva-akaratlanul több képregény-figura…..
  A legutóbbi podcastben kiterjesztettük a valóság határait: ellátogattunk a VR Port studiójába, és a vezető Zakar Ferenc bevonásával a kiterjesztett-és virtuális valóság technológiákról beszélgettünk.  Az adást ITT éritek el. ..
Robert Mark Kamen történetéből John G. Avildsen forgatott 1984-ben filmet Karate kölyök címmel, amely nagy kritikai és közönségsikert aratott. Az 1986-os folytatás inkább megismételte az első rész sikerét, mintsem túlszárnyalta, de ez a két mozifilm elég volt ahhoz, hogy a Karate kölyök egy örökös…..
Máj Szabolcs, a GoodGrind.Tech munkatársának vendégcikke a DebTech blogon.  Ha szoktál tech blogokat vagy startup híreket olvasni akkor az az érzésed lehet, hogy már a csapból is a gépi tanulás (ML) és a mesterséges intelligencia (AI) folyik. Melyek azok a kulcspontok, amelyek mindig felbukkannak…..
Tavaly nyár elején, a Holdra szállás 50. évfordulóján indítottuk el a DebTech podcast sorozatát.  Az elmúlt 12 hónap alatt 13 adást örökítettünk meg. 10 adásban a 4 állandó szereplő (Töviskes Imre -HR szakértő, Tassi Viktor -programozó, Barabás Botond- mérnök és Kiss Ákos startup ökoszisztéma…..
  A múlt hónapban egy interjú erejéig sikerült elkapnunk a kriptovalutákkal foglalkozó francia-magyar startup , a B.Cube AI egyik tagját egy beszélgetésre. Az interjú ITT olvasható.  Az írott anyagoknak azonban van egy limitáltsága, és éreztük, hogy ebben a témában még bőven potenciál.  Ezért a…..
1980. június 30-án jelent meg a nyolcadik Queen-album, a The Game, amely boltokba kerülése után az angliai és amerikai toplisták élén végzett, és több mint 20 millió példányban kelt el világszerte. Az album a müncheni Musicland stúdióban készült 1979 júniusa és 1980 májusa között. A produceri…..
Három éve írtam a világ legsikeresebb "sikertelen" gitárjáról, majd arról, hogy hogyan találták fel az ötvenes években a nyolcvanas évek metáljának hangszereit, de egy klasszikus kimaradt. Eddig. Ha tízéves korom környékén valaki megkér, hogy rajzoljak le egy elektromos gitárt, szinte biztos, hogy…..
fehersolyom 2020.06.25 15:45:48
  A debreceni startup világa meglehetősen sokrétű, sőt egyesek szerint már túltelített is. Juditék alig egy éve költözött Debrecenbe a fővárosból,és szinte azonnal szervezkedésbe kezdett. Tudatosan kereste azokat a közösségeket, ahol együtt lehet fejlődni, inspirálódni. Először az IgenDebrecen…..