Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xxyyzz

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KKBK Ecce occisor! Norvégia 2011.07.25 05:12:00
anders behring breivik, az önmagát lovagnak gondoló norvég elmebeteg tömeggyilkos ezt a videót töltötte fel tette elkövetése előtt a youtube-ra:     ezt azóta eltávolították gondos kezek onnan. Egy Norvégiában élő magyar származású férfi volt a legjobb barátja (persze…..
xxyyzz 2011.07.25 16:26:45
@tesz-vesz:

A politikailag aktív ún. jobboldali fiatalok túlnyomórészt vagy szellemileg, vagy erkölcsileg értéktelenek.
(Nem a mai nómenklatúrával jobboldalnak nevezett eszmerendszert akarom devalválni, hanem a ma jobboldaliként fellépő fiatalokat!)

Nézzük meg a Jobbikban szerepet vállaló habókosokat! Nézzük meg a Gárdá(k)ban menetelő rosszarcúakat!
Nézzük meg a köztörvényes betyárokat!
Nézzük meg a kimúlt Bombagyár közösségét! (Köztük kiemelkedő díszpéldány az a gyerek, aki leszúratta magát plakátragasztgatás közben.)

Ugyanolyan zavaros fejűek vannak most a mi oldalunkon, mint a Magyar Narancs 15-20 évvel ezelőtti törzsolvasói gárdájában. Csak azok akkor is jobban összetartottak, meg ma is.
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
xxyyzz 2011.07.23 12:40:57
@moli:

Nem azt írtam, hogy ne írják le a metódust, azt sem állítottam, hogy nem kell összehasonlítás megkönnyítő táblázat. De kedves Moli, ugyan mondd már meg hogy egy 88%-os ergonómia miben különbözik egy 92%-ostól, ha nincs szöveges elemzés az adott termékről.

Ha meg a magyar szakújságírók tesztjeiben nem bízol, minek tartod el a fordítókat és miért nem olvasod el az eredeti német lapokat? Másfélszer vastagabbak a hazaiaknál. És tele vannak 5 perc alatt csinálj Windows 8-at a Dos 3.2-ből szakmaisággal.
xxyyzz 2011.07.23 12:42:36
@moli:

Ja, és a mostani Chip közli a táblázatokat, a régiben minden terméket külön-külön is jellemeztek. Úgyhogy te a mostani Chippet imádod.
xxyyzz 2011.07.23 13:47:49
@moli:

Majd a Proof of Life helyretesz.
Folytatva a MiniCRM bemutatását, kicsit tisztázni szeretném, miért is találó név az, hogy "mini".Először is: nem a funkcionalitása miatt! Ez nagyon fontos, hogy nem valami nagy megoldás butított verziója, nem is valami szűkített tudású rendszer. A MiniCRM egy teljes…..
Vastagbőr Családok és jogok 2011.05.06 14:31:00
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tartott a minap Nagy Anna kormányszóvivő társaságában. Ekkor jelentették be, hogy különböző médiakampányokat, rendezvénysorozatokat, programokat indítanak a családok, a…..
Még gyorsan az MSZP választmányi ülésének végeredménye és a keddi strukturális reformok bejelentése előtt egy kis hétvégi lazítás. Felvilágosult kütyüfüggő vagyok. Ez annyit jelent, hogy habzsolom az informatikáról, a mobiliparról, és mindenféle magukban áramot folyató…..
xxyyzz 2011.03.03 10:15:24
@Goompah:

Óh, Gempa (sic)!

Leckéztet téged az Élet. :D
A zongoraművész azt mondta egy német lapnak: nem játszik többé Magyarországon, ahol nemkívánatos személy lett. shiff andrás tanít: Andras Schiff הוא מורה Csak bátorság! címmel közölt interjút vasárnap Schiff Andrással a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. A…..
Cigányokról Sajóbábony 2011.01.06 13:21:00
Nem kell ahhoz cigánykedvelőnek lenni, hogy az ember úgy érezze, valami nincs rendben a sajóbábonyi perrel kapcsolatban. Emlékeztetőül: 2009 november 14-én a Magyar Gárda, gyakorlatilag a Jobbiknak kampányolva tagtoborzó gyűlést rendezett a településen. Már itt ordibálásba…..
xxyyzz 2011.01.09 08:10:08
Ma reggel az m1-en egy Bencsik Gábor nevezetű úr beszélt a cigányokat megjelenítő képi ábrázolásokról, mely témából egyébként doktorátust szerzett. (Facepalm)

Azt mondta, hogy az ipari forradalom előtti cigányság bizonyos munkák elvégzésével szerves része volt a magyar és kelet-európai társadalomnak. Főleg a fémmegmunkálást emelte ki ezek közül. Eddig még bólogat is az ember. Sőt hozzágondolja a törököknek való kémkedést és hóhérmunkát is, meg a teknőfaragót és az üstházast.

Aztán egy olyan ordasat hazudott, hogy megakadt a torkomon a kakaó.
Állítása szerint ugyanis a cigány vándorkovácsok magasabb szintű fémmegmunkálási technológiát és technikát alkalmaztak, mint a letelepedettek. Valahol Nyugat-Magyarországon húzta meg a határt, amitől keletre ez így volt.

Mindez a közszolgálati tévé reggeli adásában.

Még egyszer, lassan, hogy mindenki megértse: A Szegkovács, patkolókovács vándorcigányok, akik a kovácsmesterség alját képviselték (senki ne hőbörögjön, a patkolókovács az igenis a belépő szintű kovács) Bencsik úr szerint egész Közép- és Kelet-Európában a kovácsok krémje voltak!

Aztán eszembe jutott, hogy a hivatalos felfogás szerint kovács szavunk is szláv jövevényszó. Hiszen a honfoglaló (szintén hivatalos kifejezés) magyarok, akik a japán kardokhoz hasonló damaszkolással (ez is mai elnevezés) készítettek kardokat (bár nem hajtogatták annyiszor a fémet) és kohó fújtató szelepre rovásírással írtak (ezek a sudribunkó fémipari szakmunkások 1000 évvel ezelőtt úgy csináltak, mint aki tud írni) egészen biztosan a szlávoktól vették át a korabeli (fegyver)csúcstechnolgiát előállító mesterségük nevét is.
Ne lepődjünk hát meg, hogy a szekérrel utazgató patkolókovácsok, akik azokat a javításokat végezték, amit a földműves célszerszámok nélkül már nem tudott megcsinálni, a képzett kovács pedig csak drágán vagy rátartiságból egyáltalán nem akart elvégezni, ma már szakmai elitként jelennek meg a phd bölcsészeknél.

A bitang mindenit. Ma is tanultam valamit erről a világról.
KKBK Antalll 2010.11.29 01:57:00
 Pozsgay Imre: "Az volt a javaslatom, hogy a megbékélést elősegítendő állítsák bíróság elé – ne akasszák – azt az ötven-száz embert, akinek tényleg vér csorog a tenyeréből. Őket tegyük ki a kirakatba. Ezt Antall úgy utasította el, hogy „nem érett a világhelyzet”. Puszta tény, hogy Kádár leváltásának…..
xxyyzz 2010.12.13 18:17:51
@tesz-vesz:

Nálatok lehet, de aki kettessel átmegy egy "nem emelt szintű magyar érettségin", annak egyértelmű, hogy folyamatosan új dolgokkal próbáltad mentegetni magad.

@Alfőmérnök:

Ennek a műsornak 1990. május 24-én kellett volna adásban mennie és akkor is késő lett volna. :(
xxyyzz 2010.12.17 18:10:01
@tesz-vesz:

Csak olvass vissza. És fogd fel.
xxyyzz 2011.01.01 06:34:41
@tesz-vesz:

Boldog Új Esztendőt, kispajtás! :)
A Te céged mire lenne képes, hogyha minden héten két órával többet dolgoznának a munkatársaid? Úgy, hogy még fizetned sem kell érte! Befejeznéd az ezer éve halogatott projektet? Kijavítanád a terméked egyik régi hibáját? Végre rendbe tennéd az irodát? Még több potenciális…..
...A szikár és vöröses fű, mint lángoló ujjak markolásztak a réten, és vékony sávokban húzódtak végig a csupasz lankákra, s kúsztak fel egészen a hegyhát bokájáig. Az egész kép úgy vált ki az amúgy is borús környezetből, mint alattvalók könyörgése a nagy királyhoz.…..
KKBK A Freud-mítosz: Frajd csaló? 2013.08.13 01:02:00
Michel Onfrey könyve kapcsán beszélgetnek a pszichonalatika atyjáról, Sigmund Freudról a Kossuth rádióban   kulcsmondat: a wikipédián is fenn van jungnál, de az új filmben is elhangzik: "Freud a pszichoanalízis nem zsidó terjesztőjét látta Jungban" tehát mindenki más zsidó…..
xxyyzz 2010.09.09 19:34:26
en.wikipedia.org/wiki/The_Century_of_the_Self

The Century of the Self is a British television documentary film that focuses its attention on Sigmund Freud's family,‭ ‬especially his daughter and nephew,‭ ‬who exerted a surprising amount of influence on the way corporations and governments throughout the‭ ‬20th century have thought about,‭ ‬and dealt with,‭ ‬people.

"This series is about how those in power have used Freud's theories to try and control the dangerous crowd in an age of mass democracy." - Adam Curtis' introduction to the first episode.

Apropó: "frOjd" és nem "frAjd" :)
Hétes, az ország legnyomorúságosabb cigánytelepe: Napi találós kérdés: Hány tányéros tévé látható a képen? A havi előfizetési díjat csekken fizetik a DIGI-nek, vagy banki átutalással? Hétes, az Ózd melletti "gettó": 40 szociális bérlakás, 400…..
168 óra: Kukorelly Endre, a jeles költő levegőért kapkodott, amikor Bolgár György beolvasta neki Bíró Zoltán nyilatkozatát arról, hogy tekintsük át, kik a magyar irodalom kedvencei Nyugaton. Az agyonmenedzselt Esterházy Péter, Kertész Imre, Nádas Péter. „A lényeg az, hogy ne…..
A Kuruc.info hozta nyilvánosságra a Kubatov-beszédet, amely a pártigazgató zárt körben tartott előadásán készült. Kubatov Gábor elmondja a felvételen, hogy a pártnak részletes nyilvántartása van a fideszes és a nem fideszes szavazókról, példaként a a pécsi időközi…..
xxyyzz 2010.04.09 08:34:33
Csak röhögni tudok azon, aki felháborodik, hogy mindent tudnak róla. Mellesleg a piti választási "szakembereinken" is. :D

Álljon itt egy szemnyitogató azoknak, akik nem döbbentek még rá a fogyasztói társadalom szépségeire:
www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/persuaders/

Online, ingyen nézhető riport dokumentumfilm a marketingről, benne a politikai marketingről.
Olyan profilalkotás megy a csodás Ámerikában, hogy testreszabott, "méretes" kampányt kap a nyugdíjas néger nagymama is, meg a DINK jampec brókerházaspár is. Szájbarágva, személyesen az aktivistától, aki a PDA-ján a célcsoportjának megfelelő kampányvideót is mutat neki. És ez évekkel ezelőtti állapot. Már várom az Obama kampány alapos feldolgozását. :)

Egyébként ebben a filmben lehull a lepel a "haláladóról" is. Nálunk ugye MDF újított vele. Most megnézhetitek az eredeti, csoporttesztes videókat.

Amúgy meg a marketing guruk a bennetek, bennünk lakozó hüllő ösztönlényt célozzák meg. És ezt nyíltan bevallják.
Nesze neked racionalitás! :D
A Fujitsu még 2007 áprilisában bejelentett színes e-könyv olvasója hamarosan megvásárolható Japánban.A FLEPia 8"-os, 768x1014-es felbontású és 260 000 színű kijelzővel van felszerelve, amely támogatja a 4096 és a 64 színű módot is. Egy feltöltéssel 64 színű…..
xxyyzz 2009.03.18 19:02:46
Egyszerűen röhej, hogy emberek egy technológiában azt kérik számon, ami a lényege. (Háttérvilágítás nélküli, energiatakarékos megjelenítés). Tulajdonképpen nem is értik, mit beszélnek. :-)

Egyszerűen röhej, hogy sokan nem képesek felfogni, hogy az e-book olvasó nem leváltani akarja a papírt, hanem kiegészíteni.
Senki nem akar könyv helyett e-book olvasókat tenni a polcára.

Nem lehet felfogni, hogy mivel manapság a könyv tartalma, az írott szöveg digitális formában készül, ezért pics@ olcsón lehetne terjeszteni? Nincs nyomtatási, szállítási költség ugyanis.
Akkora választék van, hogy érdemes lenne először elektronikus formában megvenni a művet (regényt pl.) és ha tetszett, akkor jöhet egy szép, grafikákkal díszített, keményfedeles kiadás, amit még a dédunokáim is örömmel fognak forgatni.
Én például Jordan The Wheel of Time ciklusáért egy fityinget sem fizetnék, fizetek, mert szerintem gagyi. De Martin Song of Ice and Fire-jét az első 50 képernyőn elolvasott oldal után megrendeltem.
Szóval lenne itt egy előny.

A tamáskodók elgondolkoztak már azon, mennyire megváltoztak a hírfogyasztási szokások? Minek az amúgy is kidobott, legföljebb ablakmosásra használandó tegnapi újság, ha egy rss-ben kedvünkre összeállított friss hírcsokor varázsolódik az olvasó kütyüre?

Vagy mi lenne, ha a huszon-harmincezer forintos Stryer biokémia szakkönyve (és mielőtt belekötne valaki, akár más szakkönyv) mellé kapna az ember fia egy elektronikus verziót, és így mindig a "zsebében" lehetne az 1200 oldalas tankönyv?

Amúgy a pda-soknak üzenem: mi a lófax egy pda a table PC mellett? :-D


Még egyszer, lassan elmondom: az e-book reader az takarékosan, szemkímélően jeleníti meg az olvasnivalót. Slussz.
Miközben Amerikában már az érintőkijelzővel és háttérvilágítással felszerelt Sony PRS-700 hódít, idősebb testvére, a PRS-505 nemrég megérkezett az Egyesült Királyságba, és március 11-től már Németországban is kapható. A fogyasztói ára 299 euro lett, ami a kintihez…..