Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemöszöd

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy különösen szigorú amerikai szövetségi törvény miatt akár 15 évre rács mögé kerülhet Marvin Wimberly, egy játéktermi automatákat gyártó és szervizelő orlandói cég alkalmazottja, mert megbuherálta a cég játékgépeit.Marvinnak, mint az elromlott gépeket megjavító…..
Ma Orbán Viktor és miniszterei bejelentették a megszorító csomagjaikat. Mivel ez nem egy politikai blog és engem amúgy sem érdemel a politika, csak egy dolgot emelnék ki. Hadd idézzek az Index.hu cikkéből: A korkedvezményes nyugdíj felszámolása a szakszervezetek szerint összesen…..
nemöszöd 2011.03.02 08:39:21
@watchfun: Bizonyára sok dologban -pláne, a feltételek részletezésében- igazad van. Csak a valóság és az elmélet alapvetően más! S ettől a mondandód bizony gellert kapott, mint az eltévedt golyó. Számos, mondom számos embert ismerek, akik 40-45 éves korban köszönték szépen, idegi kimerültségre hivatkozva elmentek - elmehettek nyugdíjba. S nem ám 70-80 ezerrel, hanem 130-tól fölfele...Azt mondod, ez társadalmi szerződés volt. A ménkűt volt az! Ez az éppen "uralkodó" réteg seggének a megvédése volt társadalmi költségen! Nem emiatt választotta ezt a pályát a fiatal régen, hanem a viszonylag jó jövedelemért, és a szolgálati lakásért. Más kérdés, hogy mára csak a nyugdíj taklimakli maradt. Csak ezt nem támogatja ám a társadalom!
Persze, itt se minden egy kalap alá veendő, mert nekem a tűzoltó meg a rendőr-katona nem egy kategória.
Abban igazad van, hogy 50 felett szinte lehetetlen munkát találni. Csakhogy ez nem korengedményes nyugdíj kérdés, hanem mindekori kormányaink elképesztő bűne. A mostaninak is, hogy félreértés ne essék...
nemöszöd 2011.03.02 13:05:51
@watchfun: Ne haragudj, de egyfelől összekevered egyéni dologaidat az általános érvényűekkel, másfelől pedig éppen te vagy tájékozatlan az általános életfeltételeket illetően.
Régen: tehát gengszterváltás előtt. Utána már összevisszaság volt, a rendőrségen belül különösen. Az, hogy veled mi történt, erre példa. Sajnos balfasz tábornokok is részesei lettek ennek a nyugdíj bulinak, ezért maradt meg máig s kelt életre egy önálló üzletág.
Elvettek ezt, meg azt...Nem zavar, hogy ennél sokkal többet vettek el másoktól???
Nettó 145 ezer...Többdiplomás tanárok, 35 év után kapnak 125 ezret...Ne akard bemesélni, hogy te többet tettél le a "társadalom" asztalára!
És az (volt? lesz?) a nagy-nagy különbség, hogy a más számítási mód, meg a sumákolás miatt a nyugdíjad is ennyi vagy több lesz. Úgyhogy, egymást bátran hülyíthetitek, de aki ismeri a valóságot, azzal ne fáradj...
És ha már rendőrség: akinek volt vele dolga (ellopták a kocsiját, betörtek hozzá stb.) az pontosan tudja, mit értek és hogyan dolgoztok!
Bebe szolgáltatót váltott és ezzel sikerült az őrületbe kergetnie saját magát. A T-Com mindent elcseszett, amit csak lehetett: hűségidőt, tarifát, összeget. Úgyhogy most hiába van túlfizetése, két behajtó cég is követeli tőle a T szerint elmaradt díjakat. Kereken két éve…..
A korrupció már a helyi építési szabályok megalkotásánál van jelen. Az áruházak és benzinkútláncok jelentős része így épült. Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár vizsgálódik, hogy hogyan épülhetett Felsőzsolca mellett egy Auchan áruház a Sajó árterébe, ami…..
Szívatós Nem adom a nyugdíjamat! 2010.06.08 08:00:00
 A kormány azt tervezi, hogy államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Na nehogy már! Az az én pénzem! El a kezekkel tőle! Ezért léptem át annak idején az új rendszerbe, mert ott lebegett előttem nagyszüleim példája. Egy életen át fizették a járulékot, aztán most meg alig…..
 Kósa Lajos elkúrta, nem kicsit, nagyon. Szijártó Péter ráerősített Varga Mihály nyugtatgatott, ez volt a hétvége termése kormányoldalról.Az elmúlt 8 évben megszokhattuk azt az ellenzéki kiállást ami mindenek ellent mond, csak azért, hogy ő nyerjen. Amiben a cél…..
...igaz ez még mindig jobb, mintha kormányozna. Még meg sem száradt a tinta Feri legutóbbi remekművén, máris egy újabbal kívánja megörvendeztetni a magyar, dolgozó népet! Következő könyve negyven oldalas dolgozatáról, illetve az arra érkezett véleményekről fog szólni, s…..
Nagyot fordult a világ az elmúlt napokban, a külföldi és hazai elemzők egyre inkább gyanakodva nézegetik a Fidesz gazdasági terveit. Nem véletlen, az elmúlt napok eseményeiből ugyanis egy nagyon átgondolatlan gazdaságpolitika képe rajzolódik ki. Ha a Fidesz így folytatja, egy…..
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Gábor arra gyanakszik, hogy a T-Home direkt szemétkedik vele, amiért nem tőlük, hanem az Externettől rendelte meg az IPTV szolgáltatást. Hiába rendelte, ugyanis egyre bizarrabb indokokkal húzták az időt, míg a végén a Naiv Ügyfél meg nem elégelte a dolgot. helyesírási dráma…..
Varánusz Felcsút felé, félúton 2010.03.17 08:00:00
Hetekig, hónapokig, évekig hallhattuk: majd a Fidesz.Minden hétre jutott egy ilyen szólam. Majd mi visszavonjuk, létrehozzuk, eltöröljük, bevezetjük.A hatalom ne fáradjon, majd a Fidesz megoldja. Egymillió munkahelyet, azonnali nagyarányú adócsökkentést, Jézus kezét aranyból,…..
A kormány hazai és uniós forrásból 900 millió forinttal támogatja a főváros közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét, azaz a "fregolibiciklik" kialakítását, jelentette be Molnár Csaba kancelláriaminiszter budapesti Gödör Klubnál tartott sajtótájékoztatón. A…..
Azt hinné az ember meg a Homár, hogy egy olyan válság idején, ami leginkább az autóipart verte földhöz, a megmaradt kevés vásárlóval úgy bánnak, mint a hímes tojással. Vagy a kihalóban lévő vombattal. De legalábbis nem verik át őket csúnyán és átlátszóan. A magyar…..
Ma reggel a postaládámban színes, nyomtatott üzenetet találtam, mely a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól érkezett. Mondanám, hogy egyszerű szórólap volt, de hát megszólított, beszélgetést folytatott le velem. Még azt is előre megmondta, melyik kérdésre mit kell válaszolni.…..
A hétfői Süddeutsche Zeitung-ban (Németország vezető baloldali napilapja) egész oldalas publicisztika jelent meg Magyarországról „Nem, nem, soha“ címmel. A cikk feletti fényképen egy szögesdrót kerítésen keresztül láthatjuk a magyar zászlót. A képaláírás szerint…..
nemöszöd 2009.05.09 19:59:27
@patrona-: Mármint milyen tekintélyre gondolsz, kérlek alássan?! A sosemvoltra??
nemöszöd 2009.05.09 20:02:19
@is: Ezt Te érted is? Mert olyan betanult izének látszik...
Megértük, hogy a civilek már nem azzal szekálják anyalapunkat, az Indexet, hogy bulvárosodik, hanem maguk is erre az útra lépnek. Mivel sejtjük, hogy mi motiválja a lelkes aktivistákat, tárgyszerűen számolunk be a kezdeményezésről. A Critical Mass támogatói filmsorozatot…..
Demszky Gábor már valószínűleg a városháza börtönpincéjének megőszült, szakállt növesztett lakosa lehet, mikor 2039-ben próbaútra indulhat a négyes metró. Mostanában nem múlik el úgy hét, hogy fel ne hívná valamely metrótudós a figyelmet a függőben lévő brüsszeli…..