Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Basahalom boulevard

1015 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bukéja és a tetején úszó piros zsírfoltok hosszantartó hányásra késztették mindazokat, akik harci kedvüket fokozandó belekóstoltak. Mostanság, hogy a miniszterelnök úr és kopipészt beosztottjai minden nap legalább háromszor elmondják, hogy hadban állunk ezzel-azzal, a…..
Basahalom boulevard 2011.06.02 14:26:56
@Tepsifan: Délről jöttek, Jugoszlávián keresztül, és konkrétan digók voltak. Őket győztük le. Nem is egyszer!
Most módosították a BTK-t. Megoldottunk ezzel valamit? Módosította a BTK-t az Országgyűlés. Kósa Lajos – többek között – a Fidesz országos alelnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta az ATV műsorában, hogy mostantól a másokat félelemmel eltöltő megmozdulások ellen…..
Basahalom boulevard 2011.05.19 14:52:43
@Bachterman: A blogger kapott egy telefonhívást, amiben felhívták figyelmét súlyos tárgyi tévedéseire. A blogger ellenőrizte a sérelmek jogosságát, elnézést kért és eltávolította a bejegyzést. Mindez még reggel 8 óra előtt megtörtént!
Basahalom boulevard 2011.05.19 17:51:21
@Bachterman: Tényleg csak annyi történt, hogy a blogger hibázott, s van bátorsága ezt bevallani.
Törik az ág, szakad a fa / Épül-szépül Cívishaza. Nagy dolgok történnek Debrecenben, csak kicsit lassan. Meg sokszor trehány módon. Magasabb körökben a seftelés gyanújával. És ne feledjük: az Európai Unió támogatásával! Ez különösen érdekes egy olyan városban, ahol a…..
De kinek az elsőbbség? Egy debreceni kerékpárút hirtelen vége tárul elénk a ma készült fényképen. Számos kérdés megfogalmazódhat bennünk, ha néhány percig elmerengünk a látványon. Mi most csak egyet fogalmazunk ide. Ki(k) lehet(nek) az „Állj! Elsőbbségadás…..
Utánpótlást szervez az egyik debreceni pláza. A tűzoltók nagyon bátor emberek. Úgy általában is. Mostanság pedig a demonstrációikon bizonyítják, hogy nem félősek. Ha szükségét látják, érdekeik védelmében szembeszállnak a fülkeforradalom kormányával, nem sunnyognak, nem…..
Postaládás matricával válaszolnak a kormánynak. A fülkeforradalom a postaládák ellen! Ez a harc bontakozik ki mostanság. A választási kampányok után azt hihettük, hogy a politika visszavonul a levélszekrényünkből, ismét teret engedve a mindenféle kereskedelmi anyagnak,…..
Elirányítják cívishonból a szállni vágyókat. Miközben meg-megújuló és rendre elenyésző erőfeszítéseket tesz Debrecen városának vezetése saját repülőterének (ki)használására, aközben Hortobágy kiépítette a maga airportját. Erről tájékoztatnak a cívisvárosban…..
A nagy világrocksztárok is megöregednek, pocakot eresztenek, aztán végül pénzért mindenre hajlandók lesznek, többnyire. Miért lennének különbek egy kisország politikusai. És a többiek. (Ez az írásféle abból az alkalomból született, hogy új országos elnöke van a magyar…..
A híresztelések szerint igazán csúszós terepre készül Debrecen polgármestere. Fővárosi jégkörökből jött a hír: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöki székébe készül Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának…..
Egyedül az elhallgatás állíthatná meg a Jobbik gárdaszerű polgárőreit. Hajdúhadház város lakosságának jelentős része a médiából értesült arról, hogy az ő utcáikon masírozgat a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tucatnyi tagja. A tizenkét és fél ezres…..
Elmaradt a hét végére tervezett nagyszabású honosítási ünnepség. Helyette a magyar disznókat méltatta Debrecen polgármestere és népe a város főterén. Vízkereszt után egy nappal, idén január hetedikén Kósa Lajos polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy…..
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
A gőgös hatalomgyakorlásról, a sajtó megfélemlítéséről, a nyalonc médiáról. A Debreceni Civilek a Sajtószabadságért kezdeményezésére és szervezésében ismételten – a januári első demonstráció folytatásaként – tüntetés volt a Kossuth téren. Januárban a…..
„Manipuláció és egyben szenvedélybetegség.” „És amióta létezik a sajtószabadság, egyre nagyobb ütemben fejlődik.” Négy féléves intézményi kommunikátor képzésen résztvevő 18-20 éves fiatalok azt a házi feladatot kapták tanulmányaik kezdetekor (2009…..
Egyre több esélyt kap a választópolgár, hogy megzavarhassa önkormányzati képviselőjét. A polgármesteri vezetés még bujkál. Már öt hónap is eltelt a helyhatósági választások óta, de ne higgyük, hogy ez az idő elegendő volt arra, hogy minden debreceni városatya kitalálja:…..
Kósa Lajos kétszer szólt nagy nyilvánosság előtt tegnap, mindkét megszólalását értetlenség követte itt-ott, itthon. A nemzeti Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a nemzeti Magyar Labdarúgás Fórumán Kósa minden polgármesternek azt tanácsolja, fordítson nagy figyelmet a…..
Semmiféle elképzelés nincs arról, mikorra és mi módon fogja visszafizetni hatalmas adósságait Debrecen városa. Vagy ha van elgondolás, terv, stratégia, azt nagyon titkolják a város vezetői. Cívishon 2011-es költségvetését tárgyalta a héten a város önkormányzata, s ahogy…..
Visszamenőleg megváltoztatja tudósítását, majd helyreigazítást kér az önkormányzati média. Volt egy gyerekeket megmérő versengés Debrecenben, aminek furcsa környülállásai annak kikövetkeztetésére adtak okot a szemlélődőknek, hogy netalán hatalmi beavatkozások…..
A másfélszeres meg a tíz százalék. Elkezdődött a debreceni 2-es villamos nyomvonalának kiépítése a Thomas Mann utcán – adta hírül az önkormányzati hírportál, s igyekezett egyből megnyugtatni azokat, akik ismét az egészséges fák kivágása miatt ráncolják homlokukat.…..
Mocsokfronton a helyzet nem változatlan, hanem romlik. Basahalom-Alsó. Három hónappal ezelőtt pillantottunk be a debreceni Nagyállomás melletti felüljáró alá. Azóta befejezték a síneken átívelő közút felújítását, a renoválási lendületből azonban csak annyi maradt alább,…..
A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben. Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles…..
Voltunk. Leszünk. Idézet a nemzeti hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda tudósításából: Debrecenben a sajtószabadságért gyújtottak gyertyát; a Nagytemplom előtti Kossuth szobornál mintegy nyolcvanan-százan demonstráltak. Az internetes levelező rendszeren keringő levél…..
„Még sokat kell menni. Kifelé.” Demonstráció lesz ma este a sajtószabadságért a Kossuth téren. A fővárosin. A debreceni Kossuth téren nem lesz, mert itt nincs rá igény. Ebből az alkalomból idézem ide Kósa Lajos 2005. januári vezércikkét. Kósa már akkor is igen…..
Amikor elolvad a hó, újra előtűnik a mocsok. Barbárok földje. Basahalom-legalsó. A most következő friss fotók korhatáros képek. Csak felnőttek, lehetőleg katonaviseltek, de mindenképpen erős idegzetűek nézzék meg. A három napja megmutatott belvárosi szemét szűzlánysóhaj…..
Ha lenne kedvünk viccelődni, mondhatnánk, ismét új nevezetessége lett cívishonnak. De nincs kedvünk. Ezért következzen kommentár nélkül Konyhás István tegnapi fotója! A helyszín: Debrecen, Pac. (Előzmény: A víz az úr – meg a képviselő) ..