Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pala

0 bejegyzést írt és 254 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Társasozni jó! Kockajáték - Bas 2011.07.30 23:37:00
A Bas egy rendkívül egyszerű, ámde igen pörgős és szórakoztató party játék. Alapjaiban nagyon hasonlít a Svindlire, hiszen itt is néha füllenteni kell, csak nem kártyával, hanem kettő darab dobókockával kell játszani.  A játékosok körbe ülnek, az első dob a két kockával…..
A mai bejegyzés is egy régi villamosos fotóval kezdődik, de a téma mégsem az öreg tuja lesz, hanem mögötte az a két rácsos valami: A Gubacsi úton járunk, a rácsos valamik pedig teleszkópos gáztározók, melyeket néha gazométernek is hívnak. Közelről valahogy így néztek ki: Amennyire értem, a…..
Vajon finomabb volt-e a zöld üveges sör vagy az egri cigaretta, és volt-e arany a 73-as kétforintosban? Utánajártunk a szóbeszédeknek...
1888. Fridtjof Nansen norvég felfedező csapatával Grönlandon. Nansen nemcsak sarkkutató, hanem oceanográfus, diplomata, nagykövet, fotográfus, feltaláló és gyorskorcsolyázó is volt egy személyben. 1888-89-es grönlandi, majd 1893-96-os északi sarkvidéki expedícióinak köszönhetően emelkedett Norvégia…..
Elhagyatottan, üresen és kifosztva áll az egykori MSZMP, majd később az MSZP székháza. A hatalmas épületkomplexum 2007 óta funkció nélkül áll, mióta a baloldali párt kiköltözött onnan...
Pala 2021.10.07 21:21:53
@Moin Moin: Méghogy sosem léteztek a pincebörtönök! Jó néhány létezésére egyértelmű bizonyítékok vannak. A Köztársaság térit speciel nem találták meg, noha számos jel utal arra, hogy a pártházban voltak lejáratok a föld alá. A pártház bontásakor például találtak egy gigantikus, a talajvízszint alá érő betontömböt.

Szomorú, hogy ilyen-olyan színezetű kormányok jönnek-mennek, de a kommunista múlthoz senki nem akar vagy mer hozzányúlni. És szomorú, hogy például a Köztársaság téri pincék témájáról a gyomorforgató (viselkedésében az általa teljesen jogosan kritizált komcsikat idéző) Pesti Srácok heccportálon kívül szinte sehol nem olvashatunk.
1894. Dina Sanichar - a Dzsungel könyve Mauglijának ihletője -, akire kb. 6 éves korában, 1867-ben vadászok találtak, farkasok között, az indiai Uttar Pradesben..
Folytatom a néhány hete elkezdett sorozatot, amiben gyerekkorunk kedvenc televíziós hőseit, meséit igyekszem feleleveníteni.Volt már szó a különböző magazin műsorokról, a vetélkedőkről, így most áttérhetünk az ifjúsági sorozatokra, amelyek bőségesen készültek itthon és a szocialista tábor más…..
Pala 2020.04.22 01:25:21
Majkába szerintem minden fiú szerelmes volt. Kinek ne kellene egy olyan csaj, aki tud repülni? Igaz, egyszer elromlott a stabilizátora (egy gúla alakú kis ketyere az övében), ami miatt gyengélkedett szegényke, és repülni sem tudott. Meg még arra emlékszem így harmincvalahány év távlatából, hogy a kiscsaj tagoltan mondogatja: „A nagy-mama meg a dok-tor.”

A Lábus postásból számomra az maradt meg, amikor kétféle paranccsal összezavarták a robotot. „Egyszerre… két dolgot… nem tudok… csinálni. Nyomja meg a főkapcsolót-kapcsolót-kapcsolót…!” Még arra emlékszem, hogy a robot a kislány párnájára montírozva táncolt. Semmi másra. Még a címe sem volt meg.

A Lakótelepi gyerekekből egy apró részletre emlékszem: a legkisebbnek kell bekúsznia egy csőbe, talán labdáért. Az illető közli is, hogy milyen rossz legkisebbnek lenni.

Eszembe jutott még két régi sorozat, az egyik nem csehszlovák, hanem emlékeim szerint keletnémet, a Szellem a toronyházban (itt csak az rémlik, hogy hármat kopogtak a falon, és át tudtak járni rajta), a másik már talán csehszlovák, viszont rajzfilm, egy kisfiúról, Antiról és az apjáról szól (itt arra emlékszem, hogy a jégeralsót betették a hűtőbe, mosogatóba vagy kamrába, és aztán fetrengtek a röhögéstől).

Ja, még kettőt mondok: Lukas, a rongytigris, illetve egy olyan, nem teljesen animált rajzfilm, amelynek Rajmund volt a főszereplője, de a címét nem tudom (valaki a Gyakorikérdéseken is megkérdezte, és eddig nem tudták megválaszolni (80-as évek mese? címmel a 6532496. kérdés).
Eredményes lett a BKK húsz szóló, plusz opciósan újabb húsz, autóbuszra kiírt szolgáltatói tendere. A végeredmény meglepetés, ugyanis kivételesen nem a Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva húzta be a pályázatot, hanem a százhalombattai M6 L.O.G. Kft. egyik cége a B6 Euro Car Kft...
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Gyilkos járhat közöttünk, kinek már nem kell tartania az igazságszolgáltatástól. Aki tudja, hogy gyilkolni büntetlenül is lehet... Ha még valóban itt jár, hetven-nyolcvan körül lehet. Két áldozata már rég elporladt, az aktáját is lezárták, a bűntette már huszonkét éve elévült. A krimi arra tanít,…..
A horogkeresztet, más néven szvasztikát sokak hajlamosak a nácizmussal azonosítani. Azonban önkényuralmi jelképként való megjelenése előtt már sokan használták a pozitív jelentést hordozó, jószerencse jelképeként általánosan elfogadott motívumot...
Az A38 hajó 2003-as megnyitását követően pillanatok alatt a budapestiek és a városba látogató külföldiek kedvencévé vált. Az elmúlt években számos nemzetközi díjat zsebelt be a kiszuperált ukrán uszályból épített koncerthelyszín. A hajó sajtósa, egyik programszervezője és kiemelt nemzetközi…..
Pala 2017.02.07 14:02:49
A sok hülye boltos meg szolgáltató után jöjjenek igazán hülye utasok, G. azon háborog, hogy hiába lehet pontosan tudni, hogy a fapados gépekre fejenként egy darab kézipoggyász vihető föl, az ő londoni gépén rengetegen próbálkoztak be többel, amiből mi más lett volna, mint…..
Pala 2010.11.08 18:37:31
@Peter T. Sinclare: Pont ez a lényeg, hogy ne a sajátodat vidd be, hanem bent vedd meg drágán. Az a bosszantó, hogy hülyének nézik az embereket, hiszen a biztonságra hivatkozó maszlagot egy alsó tagozatos iskolás sem hiszi el, ha logikusan végiggondolja.
retro gastro Donald rágó 2010.05.05 06:51:00
A '70-es '80-as évek egyik szimbóluma. Darabja 3 Ft volt, amiből bőven kijött egy zacskó Dunakavics, vagy két Sportszelet. Szóval nem volt olcsó, nem is nagyon jutottam hozzá. A golyórágóhoz hasonlóan 2-3-at összerágva óriási lufikat lehetett fújni belőle. Egy-egy ilyen rágót…..
Az elmúlt években a Filmmúzeum Privátfilmek Vágatlanul szériája nagyon népszerű lett, megcáfolva azon véleményeket, hogy a super8-as technikával készített, csak családi használatra szánt felvételek élvezhetetlenek lennének a nagyközönség számára. A Privátfilmek hangulatos,…..
Nagyon igaza volt tegnap este Faragó Richardnak: szörnyű, hogy négy évig nem lesz vb. Főleg nekem, aki rájöttem, nem is foci-rajongó vagyok, hanem vb-rajongó. A vb-k (és eb-k) alatt mindig nézem a meccseket, és megállapítom, mennyire jó ez. Aztán később a szokásos bajnokságok…..
Bár valamilyen rejtélyes okból még mindig nem került nyilvánosságra közvélemény-kutatás azzal kapcsolatban, hogy vajon a magyarok mennyire elégedettek Orbán Viktor államfő-jelöltjével, a választókat feltételezésem szerint megoszthatta a döntés: elkötelezett kormánypártiak…..
Pala 2010.06.26 11:10:57
@simonmondja.: Nem '89-ről beszélek, hanem arról, hogy Gönczöt pártpolitikusként tették meg köztársasági elnöknek - ahogyan most Schmittet.
Olvasgattam ezt a a”Rendőrrel akartak kivezettetni” című blogot és mosolyogtam. Ez is valami? A fiamat egy életre elintézték. Az eset a következőképpen zajlott. Alhasi fájdalmak miatt beutalták az érettségi előtt álló fiamat a korházba, ahol vakbélgyulladást…..
retro gastro Színes fagylaltpor 2010.03.29 06:38:00
Vendégposzt kfszsz-től A nyolcvanas évek közepén kezdtem ráébredni, hogy szeretek a konyhában forgolódni (mára ez a lelkesedésem alábbhagyott). Sajnos falusi gyerek révén viszonylag ritkán jutottam hozzá napi betevő fagyimhoz. Akkoriban elég sokféle, különböző fajtájú…..
Orbán Viktor egy vidéki lakossági fórumon kijelentette, hogy amennyiben pártja kormányra kerül, legalizálja az otthoni pálinkafőzést. Ezzel gyakorlatilag elkötelezte magát a messze legtöbb közegészségügyi és társadalmi ártalommal járó drog szabályozásának liberalizációja mellett. Alapvetően lehetne…..