Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyengetölcser

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közkívánatra, s erős tépelődés után. Nem voltam és vagyok benne teljesen biztos, hogy debilitásom ilyen mértékű felfedése nem jár-e megítélésem jelentékeny romlásával, de végül úgy döntöttem, vállalom a kockázatot.   Szóval, a történet ott kezdődik, hogy férjem meglehetősen édesszájú. Miután…..
Az óvodai tanítás mellékhatása, hogy némiképp kezdek elhülyülni. Ez mondjuk nem nagy újdonság, gyárilag is eléggé fogyi vagyok, s ez nem is különösebben aggaszt, már megszoktam. De kétségtelen, hogy gyerekjátékokkal utoljára a saját gyermekkorom idején játszottam, ami nem mostanában volt.Ehhez…..
3-án belecsapunk a lecsóba, s beindul az óvodai oktatás. A nyelvsulis elvileg még egy hét csúszással jön (bár ki tudja, mit variálnak addig), úgyhogy biztosan hasznosan telik majd a soron következő hétvégém.   Bár én eddig jobbára semmi hasznosat nem csináltam (eltekintve attól, hogy kidolgoztam…..
Merthogy természetesen, ahogy az nem meglepő, itt is fontos a marketing, mint a privát szektorban bárhol, így aztán ezúttal is natív vagyok, saját választásomból kifolyólag kanadai. Pár napja megírtam a promóciós anyagba beleillő, megfelelő bemutatkozó szövegemet is, tegnap pedig zseniális…..
A minap Castelbuonoban jártam az én drága félig hibbant barátnőmmel, a csudálatos Agatával. Nem csak az a csudálatos, hogy sikerült vele elindulni, sőt bizonyos vargabetűkkel megérkezni: Agatában, ha jól meggondolom, az a legcsudálatosabb, hogy még él. Hogy életben hagyták. Ugyanis hosszú évtizedek…..
gyengetölcser 2017.09.21 12:38:43
@sognomignon: igen, az, es nem lesz ido Ragusara, azt majd maskor. Most nyilvan palermoi varosnezes, aztan Levanzo, Mondello Beach, Segesta, Erice, Salt Pans (sobanya?), meg csak seta cel nelkul, atlatszo kifogasokkal bemenni uzletekbe, hogy gyakoroljam az olaszt, illetve tulzok, megertsem a sziciliai olaszt:)
gyengetölcser 2017.09.21 21:46:58
@sognomignon: na, hat nyilvan en is igy mondanam sziciliaiul!:)
A határátkelés egyik sajátosság (mint ez már többször kiderült), hogy nem feltétlenül egyszeri és egyirányú folyamat. Példa erre István története, aki Svédországból költözött vissza Magyarországra, hogy aztán rövid idő elteltével mégis úgy gondolja, jobb lesz neki a…..
gyengetölcser 2017.07.10 17:26:24
azoknak, akik aggodnak a meleg csaladokban felnott gyerekek lelki fejlodeseert, ajanlom ezt a konyvet:
www.amazon.com/Family-Woman-Lesbian-Mothers-Children/dp/0520239644
34 leszbikus csalad sorsat meseli el, es a vegen (spoiler!) az derul ki, hogy nem magasabb ezekben az ezekben a csaladokban felnovo gyerekek homoszexualitasanak aranya, mint az ugynevezett "normalis" csaladoknal. Mintegy 10 eve olvastam, tehat sok reszletre nem emlekszem, de erre igen. Es arra, hogy nem meglepo modon ezek a gyerekek joval toleransabbak lettek, mint "normal" tarsaik.
Aki krimit fogyaszt, rossz ember nem lehet. De attól még persze választhat rossz krimit. Mert vannak ezek az előrecsomagolt, főcímtől végefőcímig a cselekményt egy az egyben kibontó, karakterfejlődésre mit sem adó, 45 perces gyorsfogyasztásúak. Nincs ezekkel semmi baj, sőt, gyakran megteszik, ha…..
A hagyományos fánkhoz képest ez a túrós változat egy gyerekjáték. Sütőben is megsüthető lenne szerintem, majd kipróbálom úgyis. Addig is adom az olajban sült változatot. Készíts masszát robotgépben akár a következőkből: 12 dkg zabliszt, 1 tojás, 25 dkg túró, fél csomag…..
gyengetölcser 2015.12.12 19:08:14
Sokkal egészségesebb verziója egy klasszikus cukorbomba csokitortának. Szinte lehetetlen kiszárítani, sokkal puhább és omlósabb, mint a hagyományos. A piskótát jól ellensúlyozza a vastag csokiréteg. Később ha megdermed, roppanós lesz. Hozzávalók egy minitortához: 50 g…..
A héten előállt (jórészt már eddig is ismert) elképzeléseivel az újraválasztott brit miniszterelnök, úgyhogy arra gondoltam, ma beszélgethetnénk arról, vajon sikerrel járhat-e David Cameron és kormánya a Nagy Bevándorló-ellenes Harcban. Lássuk, mi vár az Európai Unió…..
gyengetölcser 2015.05.23 12:10:56
@~~Babette~~: a Nem tabor vezetoje mar ezt tweetelte: twitter.com/DavQuinn/status/602036483906805760
A most következő határátkelés nem mostanság történt. Mindenkinek a rokonsági, ismeretségi körében vannak disszidálási történetek, amelyek ugyanúgy egyéniek, személyesek, sorsfordítók, mint a maiak, bizonyos értelemben még élesebb a váltás, mint manapság.…..
gyengetölcser 2015.03.25 15:50:56
@Muscari: en mar hasznaltam, Budapesten es New Yorkban. Semmi gondom nem volt. Bar olyan helyen foglaltunk, ahol mar tobb visszajelzes volt. Bar nekunk nem volt reklamacionk, azaz lett volna, de nem foglalkoztunk vele, mert annyira nem volt jelentos, igy penzt sem kaptunk vissza. Mind a ket helyen talalkoztunk a tulajjal is.
gyengetölcser 2015.03.25 15:52:14
@Muscari: torold az uccso ) jelet a linkbol:)
Nem is olyan régen jelent meg Janicsár posztja, melyben egy külföldi esküvő kapcsán végigjárt kálváriát ecsetelt. Az egy Európán kívüli országban történt, a mai (részben talán válasz-)poszt egy unión belüli történetet mesél el El Chango tollából. „A külföldön…..
gyengetölcser 2015.03.19 10:42:27
@Taxomükke: sot, nem is te irtad a hozzaszolasodat :D
Vannak olyan elvetemült emberek, akik képesek és külföldön fogadnak örök hűséget, ráadásul ilyenkor jellemzően ugye nem is magyar állampolgár a másik fél. Na, aki erre adja a fejét, előtte jó, ha nekiáll jógázni, mert az ügyintézés sok minden, de egyszerű biztosan nem –…..
gyengetölcser 2015.03.12 15:49:10
@maxval bircaman szerkesztő: akkor nem ertem, miert nem akarnak felesegul menni hozzad, a bacsi, a kislany es a kutya. Lehet, hogy nem szeretnek es ez az akadaly? Megkerdezted oket? Mert en megkerdeztem a baratnomet es o igent mondott (biztos vak es suket) :)
gyengetölcser 2015.03.12 19:56:13
@~~Babette~~: nyilvan tok veletlenul mossa ossze az azonos nemuek kapcsolatat a pedo/zoo- es egyeb filiakkal, mit lehet tenni, o sem lehet minden tudas birtokaban:)
Azért érdekes a mai történet, mert egy olyan jelenség egyik előhírnöke, ami szerintem mostanában egyre gyakoribbá válik majd. Jelesül szerzőnk egyszer már kipróbálta magát Angliában, aztán visszaköltözött Magyarországra, és bár anyagilag nem panaszkodhat, mégsem találja a…..
gyengetölcser 2015.03.06 15:44:42
@Dragonlady (Bp, Hun): en is probalgatom a skatulyakat, de a baratnom, aki 35 eve ugyanazt a lakast berli, nem akar beleferni egyikbe se...
Múlt héten olvashattátok az „Útlevélügyintézés külföldön” című írást, ami sokakat ihletett hozzászólásra, sőt már poszt is születet az utórezgésekből. Most egy szintén erre a posztra reagáló, de már új irányba mutató hozzászólásból lett posztot teszek közzé,…..
gyengetölcser 2015.03.05 13:53:37
@adg [Au, Darwin]: tartsd meg a rosszat es rendelj ujat. En laptop adapterrel jartam igy, es azt csak UK-n belul kuldtek, de szar volt, visszakaptam a penzt, es nem kellett visszapostaznom. Mindenki boldog:)
gyengetölcser 2015.03.05 15:01:48
@adg [Au, Darwin]: akkor biztos nem valami high-end telefon lehetett:) En eladok eBay-en, es valoban inkabb tartsa meg a vevo a cuccot, mint hogy en fizessem a visszarut plusz meg kuldjek egy ujat is. Plane, ha amerikai vagy ausztral...
gyengetölcser 2015.03.05 15:11:19
@geegee: de ha meg hazaugrasz elintezni, mondvan az gyorsabb, akkor meg az tortenik, hogy odaballagsz az ablakhoz/asztalhoz, ahol atveszik a kerelmedet, majd szolnak, hogy legkozelbb csak egy het mulva lesznek nyitva, amikor is adnak neked egy fecnit, amit viszont be kell nyujtanod a C ablaknal uldogelo macanak, ami viszont aznap nincs nyitva, csak a kovetkezo szerdan 2.13-3.01 kozott, de mar reggel 6-ra oda kell menned sorszamert.
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
gyengetölcser 2015.02.19 12:14:15
@brioche: mi egy Rossmann-ban voltunk Budapesten a magyarul nem beszelo baratnommel, es fizetes utan, o jaj, baratnom nem az elvart helyre helyezte vissza a kosarat, a penztaros rank is szolt, es bar baratnom nem ertette, a hangszinbol tudta, hogy az a kosar bizony mashova valo:)
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
gyengetölcser 2015.02.13 00:11:40
@Sparrow79: szia muci:):)
Ma folytatódik Dóri angliai története (a kezdetekről ebben a posztban olvashattok, szerintem érdemes a mai előtt elolvasni annak, aki anno nem tette, vagy elfelejtette már), melyből megtudjuk, nehéz kenyér az au pairé, lesz benne egy, az angol humort idéző kutyás kaland, és az is…..
gyengetölcser 2015.02.09 10:20:30
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: talan 200 forint korul lehetett? En 97-ben voltam Angliaban, akkor asszem 180 volt.
Határátkelő Egy ártatlan világ 2015.02.05 06:39:00
Ha legutóbb a skóciai Shetlandre azt írtam, hogy a világ vége, akkor most mit kellene írnom Vanuaturól? Nem is írok semmit, szerencsére megtette ezt helyettem Ferenc, aki korábban már küldött egy posztot luxemburgi és új-kaledóniai kalandjairól, de ami most jön, olyan még nem…..
Ha létezik világvége, akkor a skóciai Shetland elég közel lehet hozzá, hiszen a Feröer-szigetek – Norvégia – Skócia ölelésében található szigetcsoport „fővárosában” is csak 7000-en élnek. Persze, hogy itt is van / volt magyar, úgyhogy ma következzen Gyengetölcsér…..
gyengetölcser 2015.02.05 10:11:48
@mojyo: szerintem is a mammut a tettes, vagy a diszno mammutfertozest kapott es vaddiszno lett es amokfut?:)
gyengetölcser 2015.02.05 10:13:45
@MagyarJoe: hallottam, hogy sok magyar van itt (azt nem tudom, hol dolgoznak), de en nem sokkal talalkozom, biztos nem megyek etterembe eleget:)
gyengetölcser 2015.02.05 10:17:03
@csoio csagasz: en kenyerre, tejre, ilyenekre gondoltam. Nalunk 4-unkre volt egy pici huto, szerinted abba mennyit lehetett pakolni? Es a fagyaszto resze nem mukodott.
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
gyengetölcser 2015.01.30 12:06:56
Határátkelő Mese felnőtteknek 2015.01.29 06:45:00
Hol volt, hol nem volt – kezdődik a mai poszt, de ha végigolvassátok, rájöttök majd, hogy nem mese, hanem kőkemény írás Hófehérkéé (természetesen nem véletlen, hogy ezt a nevet választotta, miként a meseformátum sem). Nem akarok megelőlegezni semmit, de annyit elöljáróban…..
Múlt héten kezdődött egy minisorozat, amely a Tárki egy nagyon érdekes elemzését dolgozza fel három részben. Az első részben arról volt szó, vajon mennyien is vannak a határátkelők, ma azt vesszük górcső alá, kik is azok, akik külföldön képzelik el a…..
gyengetölcser 2015.01.14 13:09:17
@maxval bircaman szerkesztő: egyreszt nem az USA-ban volt (illetve lehet, hogy ott is volt), hanem Eszak-Irorszagban, es a cukraszda nem volt kereszteny, a tulajok voltak azok, de nem kereszteny cukraszdakent hirdetik magukat, igy nem volt joguk elutasitani a kerest.
Határátkelő Hol van Európa? 2015.01.08 06:51:00
Mindig érdekes, amikor valaki hosszabb távollét után látogat vissza Magyarországra. Ez történt Diggerrel, aki két év Anglia után töltötte az év végi ünnepek idejét Magyarországon. Tapasztalatairól (melyek között akadt ilyen is, olyan is) az alábbiakban számol be. „Ez az…..
gyengetölcser 2015.01.08 16:58:22
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ez talan hasonlo ahhoz, amire gondolsz: www.bankmonitor.hu/bankszamla.htm
gyengetölcser 2015.01.09 12:32:50
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szivesen! Ez biztos azert felhasznalobarat, mert NEM hivatalos szerv keszitette tajekoztatas celjabol :)