Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deadasfak

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, mennyire igaz, hogy az átlagember kajakra elhiszi azt, amit a tévében lát, ha teszem azt mutatnak egy szarul összemontírozott, elől macska, hátul elefánt szörnyet, hogy belső-Mongóliában ilyennel terelik a kecskéket, a lakosság nagy százaléka itthon is erről beszélne a…..
Ezt a postot az Index legnagyobb meglepetésemre kitette főketrecbe. A postot gyors reakcióként írtam, nem számoltam az Indexes főcímmel, mivel az Indexen régóta indexen vagyok. Sajnálom, hogy az Index nem a legjobb cikkeimet emeli ki, hanem az ilyen gyorshíreket. Akit ez zavar, az az…..
Deadasfak 2013.03.13 23:15:17
A politikai napirendre került ügyek egy része erősen aszimmetrikus: ha egy országot katasztrófa sújt, nemzeti büszkeség tölt el, vagy olyan téma kerül a napirendre, amelyben a lakosság elsöprő többsége alapvetően azonos véleményen van, a politikai szereplők többsége…..
Liberatórium Zsidók a spájzban 2012.11.30 20:17:12
Mostanában a Jobbik nagyon aktív zsidó témában. Legutóbbi előadásuk már egyenesen nyilvántartásról is szó esett, amit ugyan később pontosított a képviselőjük. Erre persze sokan reagáltak és elítélték az antiszemitizmusa miatt. Pedig ezzel nem csak ez a baj, hanem hogy…..
Tíz év szünet után lényegében megjelent az Aebsence második nagylemeze, az ...is dead (magyarán Aebsence is dead). A lemezt fizikailag nem lehet majd beszerezni, a gödöllői folkos, grunge-os rockzenekar weboldalára kerül majd fel ingyenesen, addig viszont itt a Lángoló Gitárokon…..
..
Deadasfak 2012.11.11 12:29:33
Az elmúlt hét legnagyobb szenzációja Bajnai Gordon visszatérése a politikába. Nem vagyok örökös fanyalgó, de ennek most nem tudok teljes szívvel örülni. Nem azért, mert nem örülnék annak, ha valami értelmesebb kormány váltaná fel a jelenlegi kormányunkat. Ennek nagyon is…..
A frissen létrejött Együtt 2014 mozgalom nyilvánvalóvá tette, hogy működésének sikertelenségét jelentené, ha az MSZP-vel nem sikerülne megegyeznie a részvételről. Ráadásul mindkét szereplő hangsúlyozta, hogy csak a programalapú együttműködésben hisz. Nos, eddig csak az…..
Szerintem ez a videó Magyarországra is érvényes. ..
Deadasfak 2012.10.24 14:15:51
Gojira - L'Enfant Sauvage(Roadrunner) A technikás death metalból kivirágzott francia, ipari arany-standard hangzású lemezeket író Gojira azon kevés, nemrégiben népszerűvé vált metal zenekarok egyike, amely folyamatos, alázatos, kiváló munkával tart ott, ahol, és ez ritkaság.…..
Nos, kaptunk már hideget, meleget a tudomány istenítéséért, valamint a politika és a tudomány mindenféle terhes kapcsolatának boncolgatásáért.Ezúttal feldobnék egy témát, amelyet liberális szempontból (és főként a szabad tudományos vita lelkes híveként) mindenképp fontosnak…..
Deadasfak 2012.05.04 03:28:20
@mcs: Persze, napkitörést is túléltünk csak akkor még nem függött minden pillanat az elektronikától.
De amúgy igazad van, pl. kihaló állatokat is folyton akarunk menteni, pedig teljesen életképtelenek (pl. a Panda)
Az pedig hogy a felmelegedés jó is lehet... naja, de meddig? Texasban már homokviharok és rekordszar termésátlagok vannak. Vagy pedig áradás. Nehéz ezt megjósolni.
Akartam írni de aztán elfelejtettem: ezért kéne foglalkozni azzal is hogy mit csinálunk ha x-y fokokkal emelkedik a hőmérséklet, akkor hogyan reagáljon a mezőgazdaság stb., csak hát a lokális klíma is kurva kiszámíthatatlan lehet.
Azért akarjuk hogy ugyanolyan maradjon a természet mert már ahhoz vagyunk berendezkedve. Aggodalomra ad okot ha ez megváltozik.
Amúgy szeretem az ilyen álláspontmegváltoztató dolgokat. Van a Penn and Teller Bullshit című műsora az is sok téveszmémet rombolta le. Valahogy mostmár nem érzem úgy hogy nagyon aggódni kéne emiatt.
Szívesebben írok kicsit filozofikusabb témákról, de a napi politika nem enged szárnyalni. Tudom, hogy mindezeket már elmondtam, de nem tudok elszakadni a napi valóságtól... Annak idején Reagan hirdette meg a fenevad kiéheztetésének nevezett "programot". A…..
Deadasfak 2012.04.25 16:50:18
@mcs: A kukaborogatók nem értik a helyzetet. Má nem is a kommunisták vannak, akkor hogyhogy mégis tönkreteszik a zsidók az országot? (igen, van ismerősöm ilyen világképpel). Amúgy meg jobb ha nincs sztrájk meg kukaborogatás. Ezért "jó" a fidesz, legalább nyugi van, civil diskurzus racionális ellenzők között.

Egyébként ha megjön az IMF akkor azért csak vágnak a kiadásokon, nem? Persze a feltételeket állítólag nem tudjuk.
via..
Deadasfak 2012.04.21 22:59:18
A hétvégén megkezdődött "Magyarország legnagyobb drogellenes rendezvénye", a Drogmentes Maraton. A jeles eseményről profi videó is készült a YouTube-ra, és a kommunikáció mestereivel sajnos továbbra sem lehet interakciót folytatni (=le vannak tiltva a kommentek).A…..
Liberatórium Rekviem egy álomért 2012.04.03 21:15:00
Egyik igen veszélyes népbetegségünk az önáltatásra való hajlam. És pont ezt látom, az új múzeum tervében, amivel a magyar szellem előtt kíván tisztelegni (Orbán mondta). El kell ismernem, hogy tényleg nagyszerű dolog egy Rubik-kocka alakú múzeum, csak sajnos, az innováció támogatása itt lényegében…..
Deadasfak 2012.04.07 01:36:19
@mcs: igazából a külföldön tapasztalt modern épületek sem tudnak meghatni, én inkább az ilyen 19. század vége 20. eleje stílust kedvelem.
A szlovének 55-45% arányban elutasították az új családjogi törvényt, írja az Index. Ebben a híradásban ugyan nem szerepel, de a nagyobb külföldi médiumok – így pl. a The Washington Post híradása – beszámolnak arról, hogy a részvételt alig haladta meg a 25%-ot. Tény,…..
Deadasfak 2012.03.26 17:48:46
@bircaman maxval: Én elhiszem hogy a gyereknek a legjobb a rendezett családi háttér. Sőt, még azt is képes vagyok elhinni hogy jobb neki, ha a szülei ha nem is sajátok jobb ha heterók és nem melegek (bár ennek inkább külső okai lehetnek mint az hogy az ő nevelésük nem jó). Viszont a kár amit okoznak bizonyosan nem nagyobb mint az ha egy gyereknek nincs családja és otthonban nő föl, vagy magárahagyják pl. a kínai 1 gyerek politika miatt. Ezektől a gyerekektől pl. miért tagadnád meg a lehetőséget a jobb élettől azzal hogy elveszed a melegek jogait.
A melegség pedig nem gyógyítható, az összes "módszer" tudománytalan és sikertelen is. Valószínűbb hogy inkább önmegtartóztatóak azok akik exbuzinak vallják magukat, de nem "gyógyultak". De azt értsd meg hogy ha nincs negatívum amit az ő életkörülményeikben a melegség okozna, akkor mégis miért kellene gyógymód? Miben nyilvánul meg a betegség azon kívül hogy nem ellenkező neműekhez vonzódnak? Semmiben. Tehát a gyógymód fölösleges, de persze ha mégis talál valaki akkor nyitva lesz az opció. Bár kétlem hogy túl sok meleg élne ezzel.
Deadasfak 2012.03.26 17:56:13
@bircaman maxval: Tehát abban nyilvánul meg a cukorbetegség, hogy változtatni kell az étkezési szokásaikon. Nem ehetnek azt amit akarnak. Mi az ami miatt egy meleg vállalna egy melegtelenítő kezelést?
Nemrég írtunk arról, hogy április 16-án Weather Systems címmel jelenik meg az új Anathema-album, most pedig a kiadó váratlanul felajánlotta letöltésnek a lemez The Beginning and the End dalát, amit itt lehet elérni, illetve aki akarja, alább lehet streamelve is meghallgatni. ..
Deadasfak 2012.02.16 18:30:22
Metallica – Beyond Magnetic (Universal) A Metallica azon kevés zenekarok közé tartozik, amelyek még képesek komoly vitákat gerjeszteni. Pró és kontra indulatos érvek hangoznak el egy-egy albumuk megjelenésekor, legutoljára ugyebár a Lou Reeddel közösen készített Lulu után.…..
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
Deadasfak 2012.01.09 03:39:50
2001. december 13-án, 34 évesen hunyt el rákban Chuck Schuldiner, a floridai Death gitáros-énekese és fő dalszerzője, akit sokszor a death metal egyszemélyes megalkotójának neveznek, és bár ő ezt mindig tagadta, az 1987-es Scream Bloody Gore album a műfaj egyik legfontosabb lemeze,…..
Deadasfak 2011.12.15 19:16:23
Vastagbőr A nap képe: Aláírták 2011.11.30 10:01:00
Jól tippeltünk, azért kapja a MÁV az 5 milliárdot. A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke…..
 „A gyermek és a tanuló nem vethető alá testi fenyítésnek, kínzásnak, kegyetlen, embertelen megalázó büntetésnek vagy bánásmódnak”. – áll a mondat a törvényben amit Michl Ferenc a KDNP képviselője törölne. Természeten odáig nem merészkedik…..
Deadasfak 2011.11.30 12:01:32
@csukafi: @cso zsi: @komcsi, a salabakter: Na de komolyan... Sarokbaállítás, kiküldés, intő, stbstb nem játszik? Vagy már túl liberó, inkább üssük? Kurvára nem. Aki meg a tanárt veri azt meg el kell zárni, fegyelmi eljárás aztán javító vagy nemtom. Végül úgy is ő szívja meg hogy nincs meg a 8 általános se. Plusz akkor már jogos az önvédelem a tanár részéről. De annak már úgy is mindegy, ott otthon van a probléma, azon sem segít az ha a gyerek még a tanárt is utálja mint a szart mert az (is) üti. De azért mert beszélget a gyerek az órán ne kapjon verést. Ez kurvára nem arányos büntetés.
Én verés nélkül is felfogtam ha rossz dolgot csináltam, és a büntetés/beírás szégyen volt számomra. Akinek verés kell hogy megértse hogy ne csinálja amit csinál az már rég el van cseszve.
Deadasfak 2011.11.30 12:53:06
@csukafi: Én csak azt tudom amit saját oktatásom alatt tapasztaltam. Sosem volt szükség nálunk verésre, pedig voltak bukott rossz kölkök is. Persze lehet hogy (annak ellenére hogy az ellenkezőjét mondták mindig, bár az gondolom csak rutin:D) az átlagnál jobban viselkedtünk. Tényleg nemtudom milyen lehet ha valamelyik kis sátánfajzat abszolúte ki akar baszni a rendszerrel. Rajtunk az általam említett apróbb dolgok hatással voltak.