Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beste

0 bejegyzést írt és 613 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
beste 2020.01.17 21:31:08
@Péter 2: pluszban meghitelezi a készletet, nyilvántart, adminisztrál, új ügyfeleket kutat fel, koordinálja a szerelőket, fejleszt, képez, pénzügyezik.
Javaslom Reactor úrnak, hogy nyisson egy vállalkozást, és ha az egyik melósa 3 millió árbevételt hoz, akkor adjon neki 3 millió btto fizetést, és utána azonnal számolja meg, hogy ez mennyi mínuszt hoz a cégnek, majd igen gyorsan zárja be a boltot.
beste 2020.01.18 12:29:57
@Reactor: akkor nézzük a cég felépítését. Van a tulaj, (kisebb cégeknél = főnök), aki a pénzét öli bele a történetbe. Meghitelezi, felépíti, bővíti. Nézzük a szükséges, de nem termelő embereket (pénzügy, HR, IT, stb - oké, ki lehet szervezni, de akkor is pénzbe kerül, hacsak a tulaj nem szuperhős és rengeteg végzettséggel rendelkező ember). Vannak az adók, közterhek, stb., amit mind-mind fizetni kell valamiből. És a tulaj is azért csinálja, mert szeretne pénzt látni a befektetéséből. Szerinted miből fizeti mindezt? Nyilván a (jelen esetben) szerelő által megtermelt árbevételből. Ha 3 misi árbevételt termel a szerelő, hogy adsz neki 3 misi bruttó bért?
beste 2020.01.18 12:33:09
@CCnick: a 10 évvel ezelőtti válság megtanította a multikat és a nem multik jelentős részét az optimalizációra. A vállalati létszám elenyésző kisebbsége az említett hájas seggű naplopó, mert annak is van egy főnöke, aki számonkéri.... és igen, igazad van, a kolbászbólkerítésnyugaton is a főnök sokszor annyit keres, mint Jürgen a targoncán. Illetve ott már nem Jürgen ül a targoncán, hanem Ahmed.... esetleg Igor, esetleg Marci.
Gyerekkorom óta vágytam a lovak közelségére. Talán a családi, lovas anekdoták, talán ezeknek az állatoknak a tekintélyt parancsoló, mégis félénk megjelenése miatt, de ahányszor ló közelébe kerültem, boldogságot és nyugalmat éreztem. A szüleimben, akik sohasem ültek lóháton, a hatalmas, izomtól…..
beste 2019.12.25 18:40:15
@Killary Fucking Clingon: majd ha a gyerekeddel átéled azt, amit én, akkor megváltozik a véleményed.
Gondoltátok volna, hogy ez a házi vízmű olyan népszerű, hogy csütörtök reggel 9 óráig már 7-et el lehetett adni belőle? Sőt, frissítés után egy olyan felirat jelent meg, hogy velem együtt már 8-an nézegetjük párás szemmel ezeket a gömbölyű formákat, szóval ez iszonyú nagy biznisz lehet. Hiába na,…..
beste 2019.11.09 06:36:09
@borso: kb ennyi a nagy titok. Nincs ebben semmi misztifikum...
beste 2019.11.09 06:36:09
@borso: kb ennyi a nagy titok. Nincs ebben semmi misztifikum...
beste 2019.11.09 08:44:38
@borso: kb ennyi a nagy titok. Nincs ebben semmi misztifikum...
via GIPHY A MINDENTOLCSON.HU lelkes csapata (ez áll minden aláírás alatt) egyszer már szerepelt nálunk, akkor egy lombfúvó nem akart működni. Most még akár működhetne is a megrendelt termék, ám Andrea sajnos nem azt kapta, amiért fizetett. Ezzel viszont a lelkes ügyfélszolgálat látványosan nem…..
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
beste 2019.10.26 12:49:31
@juhaszvik1: "A posztoló meg simán hangulatot gerjeszt, ezzel a "honnan kellett volna nekem tudnom, hogy a UPS-nél külön kell jelentkeznem a csomagomért", mert (feltételezem) az UPS csak default módon átadta a NAV-nak a csomagról az infót, és (szintén csak feltételezem) a NAV-nál van egy jelentkezési határidő a megsemmisítés előtt."

A UPS-nek nem lehetősége, hanem KÖTELESSÉGE bejelenteni a NAV felé az érkezett vámárut. Innentől határidők vannak, ha jól emlékszem 21 nap az átmeneti tárolás ideje, ami meghosszabbítható, emlékeim szerint 30 nappal (nem automatikus a hosszabbítás, kérni kell). Ha ügyfél nem jelentkezik/nem elérhető/nem válaszol, akkor a végtelenségig a jóisten se fogja tárolni a motyóját, és a hatályos jogszabályok szerint vagy visszaküldésre kerül (ki fizeti a költségét, ha az ügyfél nem reagál/elérhetetlen?), vagy megy a megsemmisítőbe.
Ha csak annyit mondunk, hogy új főzőlap és szerviz, gyakorlott olvasók már pontosan tudják, mi következik. Feleslegesen kivett szabadnapok, nem létező alkatrész és vállvonogatás, mindez hosszú heteken át. A paprikás krumpli meg nem rotyog. Szeretném megosztani a kálváriámat egy Bosch főzőlap…..
beste 2019.10.19 21:05:21
@havrilla: mosogatógépből volt bosch. 90-es évek közepén lett beszerezve. 2016-ban kellett lecserélni. Szervizes sosem látta, hibátlanul működött. Sajnos, 20+ pár év után a rozsda ette szét, azért kellett cserélni.
Amikor a különböző szakszervizek különböző álmegoldást javasolnak, a garanciális időben elromló klíma viszont továbbra sem működik, csak egy biztató dolgot mondhatunk: közeleg a tél. Tisztelt Garanciát Érvényesíteni Akaró Magyar Embertársaim!  2017 nyarán vásároltam Suzuki Baleno gépkocsimat,…..
beste 2019.09.28 12:26:24
@aefzuj:
"A Suzuki szidas meg nemzeti sport Agyarorszagban, de en empirikus uton meggyozodtem rola, hogy csak olyanok szidjak, akiknek nincs valos tapasztalatuk rola. "
ugyanúgy, ahogy az alfákat is szidják. 30 éve vannak alfáim, és egyikkel sem voltak különösebb problémák (bár gondosan szelektált példányokról beszélünk, amik mindig megkapták a kötelező gondoskodást)
  N. már nagyon várta, hogy a magyar közvetítő cégen keresztül talált animátori munkába belekezdhessen, ám Görögországban a második nekifutásra is olyan állapotok és feltételek várták, amikkel ő nem tudott kiegyezni.  Koszos, lerobbant, látványosan magára hagyott szellemszállások és vállvonogatás.…..
beste 2019.07.18 21:31:11
@Zabalint: bakker, a 16 éves lányom diákmunkát vállal nálunk, és ennél többet kap fizetésnek (diákszövetkezeten keresztül)..... cserébe hordozva van otthon - melóhely - otthon távon, normálisak a munkakörülmények, és végigröhögi a napot a munkatársaim humorának köszönhetően. Miközben hasznos munkát végez.
beste 2019.07.18 21:36:11
@user friendly: nem megy el heti 6 nap 600 eur-ért. Itthon is simán meg lehet keresni ennyit diákmunkával heti 5 napban és napi 8 órában, és a nyelvet is lehet gyakorolni közben. Csak jól kell választani munkahelyet, minimális odafigyeléssel.
beste 2019.07.21 18:11:04
@user friendly: légkondis irodában, jó társaságban adminisztrátorkodik a gyermek, ahol az idegen nyelvtudását is tudja gyakorolni. Nem utolsósorban olyan cégnél, amilyennél a jövőjét tervezi.
Számlacsomag-váltás egy bankban? Ugye, hogy nem hangzik ördöngősségnek? Nem is kéne, hogy az legyen. Olvasónknak mégis ritka kalandosra sikeredett, amin mi szerencsére nem érintett félként elég jól szórakozhatunk. Kedves Homár! Nem egy egetverő történetről van szó, nem is biztos, hogy az oldalra…..
beste 2019.07.17 19:59:43
@Yossarian_M: húszas éveim végén elkövettem azt az ostobaságot, hogy legalább 5 banknál volt ilyen-olyan bankszámlám. Kb 10 éve úgy döntöttem, optimalizálom, marad egy bank. Természetesen azt választottam, ahol full ingyen számlacsomagot adtak. Bemegyek az egyik bankba, hogy megszüntetem az ott levő számlát. Előadom, hogy megszüntetni jöttem, a miért kérdésre válaszolom, hogy mert "1." banknál teljesen ingyen van a csomag. Erre az ügyintéző közli, hogy ne szüntessem meg, cserébe 50%-ot 1 évig visszatérítenek a havi számlakezelési díjból. Mondom neki, hogy az pont annyival drágább, mint az "1." banknál levő csomagom, tehát szüntesse meg a számlát, aztán haladjunk. Még kétszer magyaráztam el, hogy hiába csökkenti a díjat, az még mindig drágább, mint az ingyen számlacsomag....
beste 2019.07.18 21:40:39
@Balfredo Alfredo: sajnos nem tudok képet kimásolni ide, de hidd el, hogy még most is "Erste SzuperNulla Bankszámla" (netbankból másoltam most) néven nevezik. Azt tudom, hogy ezt már új ügyfél nem tudja megkötni.
beste 2019.07.18 21:45:01
@Balfredo Alfredo: ja és elfelejtettem, hogy egyszer felhívtak, hogy megszüntetik a szupernullát, és milyet akarok helyette. Csak úgy rávágtam, hogy nem akarok másikat, ezt akarom. Nem tudom, hogy hogyan, és milyen úton, de ez maradt, a korábbi kondíciókkal. Nem feszegetem, nehogy Nagytudású Agyoniskolázott Matild ezt felfedezze és tényleg megszüntessék... :)
Levente a kánikula közepén szerette volna magával vinni az ebéd mellett megmaradt ásványvizét, ám azt nem vihette ki a Vakvarjúból. Nem tűnik nagy dolognak, de ha már kifizette, ha már szomjas, mi ebben a probléma? Az üveget még a betétdíj kifizetése után sem vihette birtokon kívül. Na de vajon…..
beste 2019.07.10 19:36:53
@Serivor:
családi konfliktusok kezeléséhez azért jól jöhet egy kemény tárgy... :) :)
Dóra fittség helyett bokasérüléssel távozott a Fitness5 edzőteremből, hogy aztán hetekig küzdjön a műfű által takart titkos gödör okozta rándulással. Kompenzációt szeretett volna, ügyvédhez fordult, két hónappal a baleset után pedig hiába próbált bejelentkezni a terembe, azt írta nekünk, hogy…..
beste 2019.07.09 20:28:05
@Zabalint: felszaladtam a honlapra, csak rápillantani az árakra. Bakker, ez drágább, mint amennyiért lovagolni járok.... és ott is "személyi edző" van, aki 1 órában csak kettőnkkel + a lovakkal foglalkozik (a gyerekemmel szoktunk minden héten lovazni)...
beste 2019.07.09 20:45:03
@doorkaboolka: nem vagyok benne biztos, de nem lehet, hogy azért kértek írásos bejelentést, hogy a felelősségbiztosításuk terhére Téged kártalaníthassanak? Enélkül nem tudják elindítani az eljárást a biztosítójuknál. Ebben az esetben teljesen jogos kérés az edzőteremtől az írásos bejelentés.
A szállásfoglalós oldalak vendégértékeléseire alapozott szállásfoglalás után most jöjjön a másik oldal. Egy vendégház, amit tönkretett a booking.com. Levélíró vállalkozónk nem értette, miért nem jönnek foglalások az oldalról, aztán meglátta a lehúzó kommentet, amit…..
beste 2019.06.06 21:05:52
@Los Alamuszi: azt hiszem, ott van a lényeg... tied a pont.
"Azt sajnáljuk, hogy nem olvastuk el a többi 200 kommentet a foglalás előtt!"  Na kérem, ez itt a lényeg. Jön a nyár, végre itt van a szabadság, ne tessék már olyan helyen elkölteni a véres verejtékkel megkeresett pénzt, ahol nincsenek visszajelzések. Ahol meg vannak, olvassuk már…..
Kicsire  nem ad. ..
beste 2019.05.01 17:47:54
@ebella: khmmm.... büntetlenül. Gondolom, így akartad...
"Az ülőfelület elvesztette tartását, a töltetanyag elvékonyodott. Ez okozza a huzat gyűrődését. A minőségellenőr megvizsgálta az áruházban kiállított darabot, amelyen hasonló elváltozások figyelhetők meg" - igen, oké, de talán egy 2 személyes háztartásban szolgáló kanapénak 1 év használat után nem…..
beste 2019.04.12 22:01:14
@KaTe: egyetértek. Én a házam berendezését 3 éve nem a csilivili áruházakból, hanem asztalosmestertől szereztem be, valamivel olcsóbban, mintha ott (bármelyikben) vásároltam volna. Cserébe ezek fából és nem furnérlemezből vannak, méretre szabottak (bár volt ebben pici kompromisszum), ötezerért házhoz hozták, berámolták, összeszerelték (már amit egyáltalán kellett), és azóta sincs velük semmi baj.... A kommunikációjukkal volt némi gondom, de ez volt az a pont, amin simán továbbléptem a tolerancia jegyében.
Egy gépkocsi még régebbi típus és használt állapot esetén is többszázezer forintos tétel, vagyis egy kiflivételhez képest körültekintőbb vásárlást és szakmai segítséget igényel. Egyáltalán nem érdemes megspórolni a szervizes kört és az előzetes netes tájékozódást. És nem csak a gépjárművek ára és…..
beste 2019.03.30 12:57:41
@juhaszvik1: a következők szerint dönts: ha kiválasztod a megtekintendő autót, olyan helyre vidd, ahol értenek az adott fajtához. Pl. az én szervizesemhez hiába is vinnél pl. opelt, mert ő alfákkal foglalkozik. Tavaly vettem alfát, minden irányból körbejártam az autó előéletét, a kereskedő adatait is lehúztam az optenből, a saját szervizes átnézte, és eddig azt mondom, hogy nagyon nem fizettem rá :) (na jó, egy izzó már kiégett egy év alatt....)

Fontos tudni, hogy ha lekéred a megtekintendő autó alvázszámát, annak az előéletét (szerviz, egyebek), egy márkaszerviz le tudja kérdezni egy számítógépes rendszerből. Ez talán még pénzbe se kerül (legalábbis nálam nem kértek el érte pénzt). Természetesen az utolsó szervizállapotot tudják megmondani, hogy mi történt utána, az egy másik kérdés.
A világ legbiztonságosabb autóinak listáit általában nem a járművek megbízható működése, hanem a töréstesztek eredményei illetve mostanában egyre inkább a balesetelkerülő-rendszerek hatékonysági vizsgálatai alapján állítják össze. Ettől függetlenül persze egy ezeken a rangsorokon rendre előkelő…..
beste 2019.02.23 15:01:47
@juhaszvik1: nem lehetne erre cserélni a fenti posztot? :) :) A te verziód sokkal jobb :)
beste 2019.02.23 15:22:39
@Christian Smith: pont nem keverném ide a szállítmányozási díjakat. Ugyanazt az méretű és tömegű árut ugyanolyan távolságra Németországban 1,6 - 1,9-szeres áron viszik házhoz, a hazaihoz képest. Igaz, Nyugaton simán kifizetik a nyerges kamionokra (felszereltségtől és minőségi tudástól függően) az 1,3 - 1,7 EUR / km díjat, de itthonra elvárják a 0,8 EUR/km díjat, ami a hideg vízre is kevés, nemhogy üzemanyagra, bérköltségre, egyéb költségek fedezésére. Pl. a mi multinknál a spécin felszerelt kamionokra olyan fuvardíjat kér a német irodánk, amiért két magyar kamiont is találok...
beste 2019.02.25 19:53:02
@Sipos Hajnalka: értem. Tehát Te ostobán fogalmazol, egy teljes fejezetet szentelsz mindenféle irreleváns információnak, aminek konkrétan semmi, de semmi köze a történtekhez, majd én vagyok a hülye, Te pedig a helikopter. Hogyne.
Egy akkora webshoppal bíró cégnél, mint az Extreme Digital, az ember úgy képzeli, hogy üzemszerűen mennek a dolgok: a vásárlásnak, a csomagküldésnek és a panaszkezelésnek is megvan a protokollja, amin csak végig kell tuszkolni az egyes rendeléseket. Ehhez képest a sokadik levél jön, ami alapján az…..
beste 2019.02.25 18:55:30
@juhaszvik1: az simán megy, van hozzá menüpont. Ami viszont meglehetősen kérdéses, az az adatvédelmi szabályozás...
Jó pár héttel ezelőtt elhatároztam, hogy lefuttatok egy kis tanulmányt. Körbe szerettem volna nézni, hogy mi a helyzet a különféle „állatos” Facebook csoportokban. Nem, nem az egyre növekvő számú, olcsó kutyákat eladásra kínáló csoportokba néztem be, hanem pár olyan népesebb virtuális közösségbe,…..
beste 2019.02.11 17:44:37
@Meroé: kimaradt a felsorolásodból a "kutyaiskola = úri huncutság" című rész, de minden más benne van, és egyet kell értsek veled...
beste 2019.02.11 17:48:19
@Évi Hajzer: Erre már vannak jó példák (de sajnos, nem elég). Rendszeresen járnak a kutyasulis bemutató csoport tagjai sulikba, ovikba órákat tartani a felelős állattartásról.
Az állatok jóllétéről alkotott véleményünk mindig változik. Így változik az is, hogy mit tekintünk állatbántalmazásnak, melyek az egyáltalán el nem fogadható bánásmódok. Lassan és fokozatosan, új elemmel bővül az állatkínzás fogalomtára. Ez pedig nem más, mint az ivartalanítás...
beste 2019.02.11 16:50:47
@Szarazinda: remek összefoglaló. Teljesen egyetértek. Bár fajtatiszta kutyám van, mégis ivartalaníttattam. Egyrészt, mert rengeteget járunk kutyás társaságba, és másnak sem csinálunk nem kívánt szaporulatot. Másrészt mert nem kívánom tenyészteni. Egyébként semmi negatív, de még csak kellemetlen mellékhatását sem látom a kutyámon az ivaralanításnak. Nem utolsósorban: dugig vannak a menhelyek....
beste 2019.02.11 16:56:48
@bodhiszattva: kis hazánkban a felelős állattartó olyan ritka, mint medvesajtban a brummogás... Hatalmas tisztelet a kisebb számban levő kivételeknek. A felelős tenyésztő pedig szerződéssel, utógondozással adja át a kiskutyát, némely esetben pedig ivartalanítási kötelezettséggel.
Manapság, amikor egy fogyasztói sérelem akár órák alatt is körbefuthat a facebookon, az ügyfélszolgálatok szerepe alaposan megnőtt. A legnagyobb gondossággal üzemeltetett cégeknél is előfordulhatnak ugyanis hibás áruk, technikai gebaszok vagy nehéz időszakban lévő pincérek, de…..
beste 2019.01.06 18:06:42
@Lancelot0: szerintem küldetek valamilyen weboldallal mind a H and M-nek, mind a posztolónak egy-egy helyesírási szótárt.
Kutyatartó nemzet vagyunk. Magyarországon egyszerűen imádjuk a kutyákat! És ez a kutyák legnagyobb veszte...
beste 2018.10.04 12:36:15
@_B_: csak pontosítás és nem kötözködés.
Nem fajtiszta, hanem fajtatiszta.
Aki próbált már összeszerelni Jysk vagy Mömax bútort, szinte biztosan találkozott azzal a jelenséggel, hogy egyszer csak a rövid káromkodások közti szünetekben az ember előtt feldereng a jó öreg ikeás imbuszkulcs- és csavarcsomag meg a kis hegyesorrú vonalemberke a kottából, aki hol bíztató…..
beste 2018.08.05 11:52:11
@zserzsenne: teljesen jogos, én is így csináltam. Minimális árban a differencia (ha a beruházás mértékét nézem), de többszörösen megtérül, mind minőségben, mind az esetleges hibák utólagos elhárításában.
Egészen a mai napig biztos voltam benne, hogy egy bank csak örül az ügyfelének, hiszen az ügyfél pénzt jelent, és mi mást akarna egy bank, ha nem abból jó sokat, így aztán - hacsak nem szeg folyamatosan szerződést az illető -  nem szüntetnek meg csak úgy számlákat. Erre jött Gabi és egy sztori, ami…..
beste 2018.07.12 19:28:04
@jomtom: nekem full ingyen van a bankszámlám az erstebanknál. Kivéve a készpénzfelvévtel az első két (ingyenes) alkalom után, a 3. készpénzfelvételtől. Minden más szolgáltatásuk ingyenes a számlámhoz (már amit használok: netbank, átutalás netbankból bárhova, elektronikus kivonat, pénzlekötés stb.)
beste 2018.07.15 10:49:21
@Balfredo Alfredo: igen, csoportos beszedési is van benne. Sima kártya van hozzá, de nekem az elég. Van hitelkártyám is arra az esetre, ha külföldre mennék, de az más tészta. Cserébe egyszer megnéztem, hogy a folyószámla hitel mennyibe kerül, ha túllépném a keretet, és gyorsan lemondtam róla - tiszta lehúzás. Szerencsére, még nem volt szükség rá....
Nem lesz könnyű megtalálni! A parkoló övezet létéről és a parkolásra vonatkozó információkról szóló tájékoztató táblát meg ne is tessék keresni, mert azt nem sikerült a pénzgyűjtő szerkezet mellé applikálni Rákosfalván.  Tisztelt Cím ! Október 9-én a XIV. ker.…..
beste 2017.10.26 16:54:38
@Sipovicsné Zahedli Krisztina: @Xezs6: én ma hogy jártam.... Mindig SMS-t használok a parkoláshoz. Hát ma sikerült elgépelnem a kocsim rendszámát, ott is virított a (jogos) bünti a szélvédőmön. Mielőtt bementem volna a postára, gondoltam felhívom őket, hogy ilyenkor mi van. Azonnal törölték a büntetést, és ami a pláne: kért egy e-mail címet, és egy órán belül írásban is ott volt, hogy törölték a büntetést. És mindezt teljesen normális, korrekt hangnemben, látták a rendszerben az SMS-t is meg a büntetést is, és azonnal összevonták és szó nélkül tudomásul vették, hogy valószínűleg véletlen volt. Úristen, mi van ezekkel?