Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oceanearth

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A képen a következő történik: a kis csapat megnéz minden ablaktörlőt az új modelleken. A bácsi középen valami ablaktörlő-félisten, mert csak ránéz és diktál. Hát valószínűleg így lesz neked olcsó utángyártott lapátod addigra, amikorra elkezdik árulni - esetünkben az új…..
oceanearth 2014.10.03 07:51:08
@csgeza: ez aztán a gazdagság :) én mindig szétszedem az ablaktörlőlapátot és csak a gumit cserélem. Így nem 20ezer a lapátcsere, csak 500ft...
oceanearth 2014.10.03 22:11:32
@PITTA: én eddig már 4x szedtem szét, még semmi baja. 8 éves gyári mercedes ablaktörlő lapát.
Szemből támad Hol van már a tavalyi hó, kedves barátaim, Hol? Lassan már az idei is megérkezik, ami rossz hír, mert fűteni kell majd, a gáz pedig drága, nagyon drága, nem magyar embernek való. Hogy valami jó hírrel is szolgáljak a rezsiköltségek várható emelkedése mellé, a…..
oceanearth 2012.10.02 15:12:56
@b@szus: Egy makettnél így kell, de a lexan karosszériára normális matricák vannak, tényleg nehéz felrakni őket bubimentesen. Én egy régi bankkártyával szoktam rásimítani.

kb. 35ezer az ára
Késve érkeztem. A Fővárosi Autósmozi kapuja előtt nyolckor már sorban álltak az autók, mögöttem egy újszerű Wartburg Tourist kadmiumsárga fényei zárták a sort. Bent a parkoló majdnem megtelt, ezért csak valahol hátul sikerült leállítanom a Swiftet. Nem baj, onnan is éppen…..
TComment Ha utálod a dízelt 2012.05.04 06:10:00
Csendes, még bőven takarékosnak is nevezhető. És kombinak hűdemekkora! Ja, hogy dízel? Észre sem fogod venni. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
oceanearth 2012.05.04 07:44:03
@7esbusz: Olvasd el a cikket okoska és rájössz, hogy ha csöndbe maradtál volna... 2. bekezdés
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kisautó blog Nyuszi vagy, McFly?! 2012.02.03 10:40:00
Aki látta a vissza a jövőbe filmeket, ismeri a cimben szereplő mondatot. Ez Marty gyengéje, nem szereti, ha gyávának nézik. Ezért majdnem belemegy egy utcai gyorsulási versenybe, amiben -ha nem tudta volna előre a jövőt - csúnyán összetöri magát és a gyönyörű, vágyva-vágyott…..
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Akkor, 1998-ban a Bianchinál még nem csúsztam el. Még tisztán láttam az utat, amit majd bejárok, nem tűnt víziónak. Volt ugyanis egy napi használatú állólámpás Mercim, ami akkor, 1998-ban, huszonhat évesen messze állt a veteránkortól, csupán egy kedves, öreg csataló volt, nem…..
oceanearth 2011.11.26 15:59:27
@Csikós Zsolt:
Arra gondoltam, hogy olyat sztorit szeretnék olvasni, ami Karesz cigifüstjétől bűzlik, amin érezni a gépzsír szagot :) vagy ahol látjuk rezső-dezsőt alakulni. Ahol látom, hogy felszállsz a "szopórollere" és hajtod egészen Viszig vagy Egerig!! :)) Én tisztellek, amiért így szereted a hobbyd és ilyen lelkesedéssel írsz róla. Érezni minden mondatodon, hogy áthatja az áhítat a gépek iránt és ez jó!! Csak így tovább!!!
Nagy gázra kitekeri a kormányt a kezedből, de hatszáz forint egy tankolás. Kipróbáltuk, tetszett, mégis aggódunk...
oceanearth 2011.11.04 07:54:11
@Kalmani:
Ez csak a régebbi típusú ni-mh/ni-cd akkukra igaz. A li-po/li-ion már igen jól viseli a gyorstöltést. A legújabb technológiás li-fe pedig hosszútávon is bírja a gyorstöltést.
A villanyautók alapvető baja a gyenge akkuoldal. Egyelőre akkut gyártani baromi drága és iszonyatosan környezetszennyező, ill. az akku halálával, szintén gondoskodni kell annak újrahasznosításáról. A mechanikai sérülés esetén fellépő tűzveszélyről pedig ne is beszéljünk...
Az meg, hogy milyen állapotban van egy akkumulátor nagyon egyszerűen megnézhető akár egy multiméter segítségével. Rákötsz valami komoly fogyasztót és megnézed mennyire esik be a feszkó. Ugyanolyan töltöttségi szint mellett (nyilván ez a tele szint lesz) ugyanolyan fogyasztó mellett, az lesz a szar, aminek jobban leesik a feszültsége.
Itt egyesek olyan maradiak, hogy az nem igaz. Azért zsákutca még, mert a technológia baromira gyerekcipőben jár. Majd költenek rá, kitalálnak majd valami hiper-szuper akkut, utána jobb motorokat... Ez egy ilyen dolog.
A benzinmotor is hogy indult és mennyi idő kellett hozzá, hogy eljusson oda ahova.
oceanearth 2011.11.04 08:01:41
@nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:
Sőt 1996-ban már gyártott a GM EV1 néven sorozatgyártású villanyautót. en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1 Volt egy film is róla. Azt hiszem "Who killed the electric car?" a címe. Érdemes megnézni.
oceanearth 2011.11.04 08:04:12
@magyar bucó:
Nyilván 100 éve egy szénkefés, kommutátoros villanymotor ugyanolyan jó volt, mint egy mai fejlett kefe nélküli motor...
hogyvolt Aranypart 1x21 2011.09.30 08:24:00
Előre le kell szögeznem, hogy nem tudom ki kivel van. Annyit tudok, hogy Glatz Ferenc nem lesz a szereplők között, és hogy a melegítő alsómért, amivel megtiszteltem a műsort, Király Gabi ölni tudna. A biztonság kedvéért némi Unicumot is fogyasztottam a műsor előtt, mondjuk nem az…..
világevő Pic 2011.09.26 06:45:00
Gondolkoztam ennél kicsit hatásvadászabb címeken is, de aztán végül úgy éreztem, hogy ehhez a fantasztikus nőhöz, ehhez a zseniális vacsoraélményhez csak ez az egyszerű cím passzol. Pedig nem kérdés, hogy az - egyetlen franciaországi nőként -  három Michelin-csillagos…..
Lázár János tegnap bejelentette: nemcsak a lakáshitelt, de a kocsmai cehhet is vissza lehet fizetni 180 Ft/korsó rögzített árfolyamon. A bankok és a presszók képviselői tegnap este egyeztető megbeszélésre gyűltek össze, hogy megtárgyalják, hogyan lépjenek fel Lázár János…..
Csak úgy nézelődtem a tecsőn. Idekattint, odakattint, aztán egyszer csak valami olyan videót látok, amire ismét a jól ismert ezt nem hiszem elb..meg!! szemdüllesztéssel tudtam reagálni. Lassan tényleg hozzá kéne szoknom ahhoz, hogy ne gondoljam, hogy távirányítású modellből…..
oceanearth 2011.09.10 18:30:48
@oceanearth: most nézem tévedtem, nem Bécsben hanem Lipcsében készült a video 2007-ben. Nekem egyébként még mindig a repülő fűnyíró tetszik a legjobban
A tegnapi poszt ideális folytatása a mai. Ott leírtam, mitől jó egy burger, és mitől átlagos, míg utóbbira, a rossz minőségű utcai burgerre a Fanni volt remek példa, addig a gourmet burger kategóriában lássuk az Andrássy úton található Ring Café & Gourmet Burger Bar…..
oceanearth 2011.07.21 09:58:01
@Magyarósi Csaba:

Szia!

Privátban akartam írni neked, de inkább itt osztom meg a tapasztalataimat. Nagy rajongója vagyok a blognak és ez idáig majdnem minden bejegyzéssel egyet értettem. Nagyon sok vendéglátóhelyet kerestünk fel az elmúlt években a párommal, de olyan még nem fordult elő, hogy egy egekig ajnározott helyben ekkorát kelljen csalódnunk. Tegnap este végre eljutottunk a híres Ring Cafeba. A kiszolgálás, a pincérek, a hely hangulata, a gyorsaság, mind-mind kifogásolhatatlan. Ezt sok étterem megirigyelhetné.
A hamburger viszont óriási csalódás, főleg a Manga vagy a Fridays után. Egyrészt kicsi. Nem csak én szerintem, a párom szerint is. A hús abszolút ízetlen. Ez alatt azt értem, hogy hiányzott belőle a só és a bors. (mert más ügye nem kell bele) Egy pozitívum, hogy félig volt átsütve, ahogy szeretem. A zöldségek és a többi feltét rendben volt, már ha rendben van az, hogy kaptam egy bélyeg nagyságú bacon szeletet sült hagymaként, pedig 2 csoffadt karikát, mintha ott sem lettek volna... A ciabatta zsömle nekem nem nyerte el a tetszésemet, főleg, mert a kapott késsel nem tudtam elvágni az alsó felet. Egy steak kés jó lett volna... A krumpli hideg volt és szénné sütött. Ettem már nagyon finom kétszer sütött krumplit, de ez sajnos a nagyon rossz kategória volt. A coleslaw saláta teljesen jellegtelen volt, mintha ott sem lett volna. A házi? ketchupről nem nyilatkoznék, mert én ellene vagyok a ketchupnek, így ez sem nyerte el a tetszésemet, de ez nem az étterem hibája. Alapvetően a hozzávalókon érezni lehetett, hogy ebből jót is ki lehetne hozni, mert tényleg frissnek tűnt minden, de valahogy az összkép nem ezt sejtette, sőt. Nem is értem, hogy ez a hamburger, hogyan lett a legjobb hamburgeres a városban, én maximum erős 3-mas, gyenge 4-es alát tudnék neki adni.

A tegnapi nap után 2 opció jutott eszembe, hogy miért véded ennyire ezt a helyet. 1. Már tudják ki vagy és nem azt a burgert kapod mint mások, 2. fizetnek, hogy jót írj. (bár ezt nem szeretném elhinni és gyorsan elhessegetem ezt a gondolatot a fejemből)

Maradok továbbra is hű olvasód!
oceanearth 2011.07.21 13:34:45
@Magyarósi Csaba:

Köszi a gyors választ. Azért írtam, mert nem tudom elképzelni, hogy egy jó étteremben ennyire hektikusan változzon a minőség. Többen is panaszkodtak, ezért írtam én is. Azt hittem, hogy tegnap volt egy rossz napja a szakácsnak, de ahogy olvasom a többiek véleményét nem csak mi jártunk rosszul. Én külön örülök, hogy a véleményed szerint tudnak jók is lenne és remélem egyszer majd megkóstolhatom a város tényleg legjobb hamburgerét a Ringben, de a tegnapi nagyon nem volt az.
A második opció után oda is írtam, hogy ezt én sem gondolom komolyan, ezen kérlek ne sértődj meg.
A Manga Cowboy vezetőjétől kapott levélben az állt, hogy feltétlenül el kell látogatnom az étterembe, mert már van saját szósz a hamburgerekben. Arra célzott, hogy annak idején, a hamburgeres sorozatunkban a Ring után a legjobbnak választott Manga Cowboyban csak a spéci szószt…..
Belsőség Meg vannak barmulva 2011.05.18 06:00:00
A sors fintora, hogy miután elintéztem a dolgomat, egy sarokkal odébb éppen elém került, így a piros lámpánál szépen ki is szálltam a kocsiból, hogy megvitassuk a kérdéseket. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kedvenc mentségem: a BKV járathat okádék buszokat, mert hát annyi embert szállít. Ilyen alapon a nagy éttermek főzhetnének lejárt szavatosságú húsból, hiszen annyi embernek adnak enni, nem? Vélemények az azonos című írásunkról...
Hibát-hibára halmoztál Jánosom, pedig látod, én megértelek. Pontosan tudom, miért van szükséged S8-as Audira. De a polgár nem, ezek ilyenek, rá se ránts. Vélemények az azonos című írásunkról...
Senki nem hiszi, hogy a nagy fekete autó azért tol le, mert így biztonságos és gyors. Vélemények az azonos című írásunkról...