Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Androsz

16 bejegyzést írt és 7717 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hauser Total Recall (2012) 2024.07.21 14:00:01
Az 1982-ben elhunyt tehetséges sci-fi író, Philip K. Dick 1966-ban írta meg novella formájában a Total Recall alaptörténetét, melyet aztán 1990-ben Paul Verhoeven filmesített meg nagy sikerrel. A filmben Arnold Schwarzenegger, Sharon Stone és Rachel Ticotin alakítják a legfőbb szerepeket. Később…..
wagmg Ne Ukrajna kapja a pénzt 2024.07.16 05:49:53
Hallom, hogy az EU pénzt ad az ukrajnai háborúra. Hallom, hogy sokak szerint jobb lenne ezt a pénzt inkább az európai fegyverekre költeni. Lehet... ez is egy vélemény, lehet, hogy van benne valami. Azonban... Azonban van itt pár szempont, amit azért nem kellene ám agyonkussolni jó magyar szokás…..
Androsz 2024.07.16 18:25:53
@arthurthedent: "Oroszország biztonságos ország. A hadkötelezettség elleni menekülés nem elegendő arra, hogy valakit menekültnek tekintsenek"

Nemeslelkű nyugati országokban a kormány nem engedi az ideiglenesen odahurcolkodó ukrán férfiak hazaküldését, mert otthon hadkötelezettek, ezért háborúba kell menniük. (Ezért is ünnepli őket a fél világ előre hősként.) Szóval bizony van, amikor a puszta hadkötelezettség menekültstátusz okozója. Csak a Nyugat Oroszországot nem szereti - sok évvel a háború előtt is így volt -, Ukrajna meg hős, ezért ide is jut egy kettős mérce. Nem kell magyarázni, látjuk, hogy a Nyugat mit magyaráz összevissza.
Valamikor a hetvenes évek közepén, fiatal kölyökként a kezembe került a Sportolj velünk című magazin valamelyik száma. A hátsó borítón egy fürdőnadrágos fiatal fickó pózolt. Hatalmas izmai voltak, még sosem láttam ilyen igazi Herkulest. Akkoriban ugyanis azt se tudtam, mi az a testépítés. (Na, nem…..
Androsz 2024.06.30 07:49:16
@Field64: Érdekes, mennyire másként látjuk a második részt. Technikai virtuozitásként talán csak a tükröző fémfelületek számítógépes grafikája jutna eszembe, bár nyilván a gyakorlati effektekben is felismerhetne egy hozzáértő kiemelkedő megoldásokat. Nekem a filmről az látszik, hogy itt most már volt rá pénz, és nagyon hasznosan el is költötték azt. Számomra a második rész azért lett egyértelműen jobb, élvezetesebb, mert a történet gazdagabb és teljesebb, és például olyanra is időt szántak, mint a mexikói cimboránál időzés képei, a Terminátor viselkedése, Sarah álma, ezeknél kitértek az akciófilm síkjából, ez a kis pihenő nagyon sokat adott a filmhez.

És ki kell emelnem, hogy Linda Hamilton az elmegyógyintézetben, amikor megszökik, kimondhatatlanul szexi és dögös, a maga módján. Amikor a filmet díjazta az amerikai MTV, az ünnepségen Hamiltont a közönség olyan üvöltő ovációval fogadta, amilyenre én azóta sem láttam példát, egészen meghatódott.

Abban igazad van, hogy Arnold itt már nem karizmatikus. Ez lehet rossz, lehet jó is, szerintem érdekes volt, kicsit kibontották a figurát, anélkül, hogy szerelmi szálat írtak volna neki, jó hollywoodi módra. (Néger Terminátorral még adósok maradtak az erre oly kiéhezett szabadelvűeknek.) A fiatal John kicsit idegesítő, de nekem ez beleillik az elhanyagolt vadóc kategóriájába, akinek az anyja a világ megmentésén dolgozik, és nem ér rá a gyerekét szeretgetni. Ebbe bele is passzol az apró jelenet, amikor a gyerek azt hiszi, hogy az anyja megöleli, de csak megtapogatta, hogy nem sérült-e meg.

A harmadik rész idegesítő volt, a negyedik a sok dicsérhető eleme ellenére kicsit elmaradt, az ötödik a borzalmas félrecastingolás miatt lett hibás, holott az ötlet tetszett. Az utolsó viszont, amelyben Hamilton visszatér, majdnem teljesen jó. Őt olyan örömmel láttam a film promóképein, hogy a filmet ezután meg akartam nézni. Mackenzie Davis szerintem jó találat volt. Egy-két dolgot másképp csinálnék benne, de nem bántam, hogy megnéztem.
Vitorlás versenycsapatnak tekinthető-e egy olyan társaság, amelyiknek a fele nem tud vitorlázni?..
Megesik, hogy az embernek rossz napja van. Az irodában a műszaki berendezések fellázadnak a humanoidok ellen, és a hálózatról ledobált nyomtatókkal, a fóliákat begyűrő laminálókkal, éktelen Windows hibaüzenetekkel nyilvánítják ki a szabadsághoz való jogukat. Egy nyitva felejtett ablak miatt…..
Androsz 2024.06.25 00:32:12
@Rákos Róbert: :-)) Köszönöm az ajánlatot, de én már kikötöttem egy W-202-1AVEF mellett. Heti fél másodpercet siet, ez igazán becsületére szól, a számlap gyöngyházszerű fényét is remekül eltalálták, a megvilágítása és az olvashatósága is optimális. És bár a vagy huszonöt éve a feleségemtől kapott, szerintem állati menő megjelenésű Data Bank órámat ma is szeretettel hordanám, de ezt a "kistestvért" is szeretem. Látom, hogy vannak Data Bank órák számológéppel, nagyon pofásak, még az árukat is hajlandó lennék kifizetni, de igazság szerint már öreg vagyok, nekem már nem érdemes ilyen jószágot vennem. A telefonszámokat úgyis a kis telefonomra bízom már, az is derekasan húzza még az igát, a többi digitális ügyemet meg már úgyis a számítógépeimmel intézem, konzervatív geek vagyok, szeretem a gépeket.

Bevallom őszintén, én eszetlen pazarlásnak érzem, amikor valaki több százezres vagy több milliós karórát hord úgy, hogy ezért a vagyonért csak egy órát kapott, nem többet, és zsörtölődve nézem, amikor a méregdrága mutatós óra mindenféle haszontalan dekorációjával próbálják megindokolni az árát és férfiasabbá tenni az életérzést, én az első, teljesen egyszerű LCD órámban valamikor a 70-es évek végén megtaláltam azt a stílust, amit egy órának számomra követni érdemes. A Casio órái ebben nekem a mércét jelentik, a már harminc éves (kifogástalan állapotú és képességű) számológépem is ilyen márkájú, szóval én egy márkahű, de ugyanakkor nagyon "példányhű" vevőjük is vagyok, velem nem csinálnak nagy bizniszt. De talán akkor sem bánják, ha akad egy ember, aki kedveli őket. :-D
1912. A Titanic tragédiája után kivontatott mentőcsónakok a New York-i kikötőben..
MovieCops ZOMBI 4 2024.06.17 06:00:00
Soha nem titkoltam különösebben, hogy nem én vagyok a horror műfaj legnagyobb rajongója, fiatalabb éveimben sem voltam az. Igaz, akkoriban nem is nagyon lehettem volna, mivel a műfajt tiltották Magyarországon, és csak a nyolcvanas évek elejétől kezdett beszivárogni a hazai filmforgalmazásba.…..
Androsz 2024.06.18 13:47:09
@Field64: A kommandós filmekkel nekem nincs semmi bajom, és egyetértek, a férfiak azoknak valószínűleg nagyobb kedvelői. Csak ez a fénykép a két kigyúrt, jól fésült muszklijanival, nevetséges pózban, befeszítve markolják a puskát, valamiért az az érzetem volt, hogy mintha a nők nem ilyen fényképek láttán kezdtek volna sóhajtozni, ellenben a melegek kedvenceként efféle alakokat láttam filmekben ábrázolva. De ez csak egy ösztönszerű megérzés volt, viszont igazolást nyert.

A horror beteges műfaj? Hát, szerintem van benne egy kis igazság. :-) Tényleg nehéz megindokolni, miért akar egy ember nagyon megijedni. És persze a szokásos: miért nézzem azt, hogy egy ember hülye döntésekkel szándékosan bajba sodorja magát. Amikor a Légy magyarországi ősbemutatóját láttam a Filmmúzeumban - érdekes, hogy mindkét főszereplő színésszel akkor találkoztam először, azóta nagy sztárok lettek -, és már a teljesen szétesett testű Seth végtelenül gusztustalan látványában tocsogott a film, én elfordítottam a tekintetemet, mert semmi okom nincs ilyen undorító mocskot nézegetni, akkor sem, ha csak műanyagból van, és csóváltam a fejem, hogy mi szükség van erre. Ennek ellenére tudom, hogy a film nagyon sikeres lett, csak én nem vagyok vevő rá.

Kamaszoknak összeírtam egy csomó megnézésre érdemes filmet, és négy klasszikus horrort is közéjük tettem (Madarak, Psycho, Halloween, A ragyogás), mert tudom, hogy ezek már a filmművészet részévé váltak. De egy Piranha 3 vagy Megacápa vs. Óriáskrokodil (csak találomra, de voltak efféle filmek) meg a hasonló csacskaságok elé magamtól sosem ülnék le. Egy YouTube-csatornán (Retroshock) láttam vagy ötven régi scifi-horror nagyon mulatságos kivonatát, de nagyon nehéz azok helyébe képzelni magam, akik akkoriban ezektől a filmektől felsikoltottak. :-D Az elborult gyilkosok vérengzései akkor már valamivel félelmetesebbek, csak én azt meg nem akarom megnézni, bizonyára én vagyok maradi. Ha a régi elvtársak ezeket kerülendőnek minősítették, akkor valamennyire megértem őket. De mint tudjuk, a szellemet nem lehet visszazárni a palackba, eljöttek a videókazetták, és tucatszám jött vele a trash horror, az állampolgár kielégíthette kíváncsiságát, helyreállt az egyensúly.
Androsz 2024.06.21 22:32:17
@Field64: "Kifejtettem már korábban is, hogy igyekszem a választott témáimat a lehető legalaposabban bemutatni, kitérve az irodalmi és a történelmi háttérre (ha van), az érdekesebb alkotók pályájára, a forgatásra és a fogadtatásra. Ha, mondjuk, egy film esetében a főszereplő pornómúltja az egyik érdekesség (ahogyan most), én biztosan nem fogom ezt elhallgatni."

Ez így helyes. Nyugaton most az a divat, hogy a "p*rn" szót is csak csillagozva illik leírni, ez az aggszüzes aggodalom már groteszkké kezd válni, de ha valaki híres pornós volt, akkor az volt és kész, nincs értelme ezt elhümmögni. Aki nem tudja, mi a pornó, az nem fog sokkot kapni a szótól, aki meg tudja, annak meg mit bohóckodunk. Aki meg folyton a gyerekek lelki üdvét félti, annak néha van igazsága, de nem a fejünk földbe dugásával fogjuk a problémát kiküszöbölni.

Az, hogy ciciket és egyéb finomságokat adagolsz, teljesen rendben van. Ha ez csak egy ócska kattintásvadász zugblogocska lenne, amelynek a gazdája mindössze ennyi munkát szánna rá, azt lehetne bírálni, de a te posztjaid munkaigényesek, részletesek, információkban gazdagok és komolyak, ezek után ez a játék a pucér képekkel egyszerűen poén. Ha segít a blog olvasottságát növelni, annál jobb.

"Én a Halloweent akkor láttam, amikor moziban bemutatták nálunk. Kifejezetten untam, és bár baráti unszolásra is láttam már azóta, nem igazán tudtam megkedvelni."

Sosem néztem végig. :-)
ZalaiZug Öreg pasi és fiatal nő 2024.06.12 10:31:44
Nem először és valószínűleg nem is utoljára találkozom az alábbi jelenséggel. Tudjátok, mikor egy éltes fószer fűzni kezd egy húsz-harminc éves nőt, a legnagyobb lelki kétségek nélkül. És ne haragudjatok meg, nem sértés, de ne szépítsük. Ezek az emberek már öregek. Lehet jól tartani magunkat,…..
Androsz 2024.06.14 21:41:33
SZOKTUNK látni fiatalos nőket idős férfiakkal. A jelenség kétségkívül létezik. Tanakodhatunk a magyarázatán, de a lényeg, hogy létezik. Hát akik a fiatalabb nőkkel próbálkoznak, azok csak kipróbálják, hogy nekik is szerencséjük lesz-e. Ha igen, azért őket dicsérik, ha nem, azért a nőt vádolják.

Én hatvan elmúltam, és sokat gondolkozom mindenfélén, a fiatal nőkön is. Első kézből tudom, hogy egy korombeli férfit nagyon is csábít egy huszonéves nő, sőt, akár még egy tizenhat éves is. Nem keresem az ilyen lehetőséget, de tiszta fejjel elismerhetem, hogy igen, a vágy irántuk meg tud lenni, mert kívánatosak. Kiindulásként ennyi. A többi túl bonyolult.

És azt is el kell fogadni, mert tény, hogy ha én barátnőt keresnék, nem lenne kedvem egy hatvan éves nőhöz. Ha barátnőt akarnék, szexuálisan még viszonylag aktívat szeretnék, ebbe még az ötven is belepasszolhat. Ha tetszik ez valakinek, ha nem. Ha illendőségből tagadni akarnám magam előtt, hogy egy hatvan éves nő már szexálisan nem vonz, akkor csak magamat próbálnám becsapni. Aztán hogy mindezek ismeretében hogy alakuljon az ember élete, az már egy fogós kérdés, de az alapokat tisztázni kellett.

És legyünk tisztában azzal, hogy sok fiatal nő fogad el partnerként érett vagy idősödő férfit, nem csak az aranyásók és sugar babyk. (Történelmi-kulturális gyakorlata is van, régen tíz-tizenöt év korkülönbséget optimálisnak tekintettek.) Egy középkorú férfira azt mondják, hogy sármos, a középkorú nőre meg hogy jól tartja magát. A helyzet nem szimmetrikus. Nincs igazság, elfogadom, de legalább a tényeket el kell ismernünk.
Phoebe Cates (Egyesült Államok, New York állam, New York City, 1963. július 16.) amerikai színésznő, modell és énekesnő teljes neve: Phoebe Belle Cates, asszonyneve: Phoebe Cates Kline. A Sivatagi paradicsom (1982) című romantikus ifjúsági kalandfilm főszereplőjeként vált ismertté. Ő énekelte a…..
Androsz 2024.06.11 04:54:52
A Sivatagi paradicsom egy pocsék film, de ez a kis vadmacska annyira étvágygerjesztő benne, hogy már csak ezért is érdemes belepörgetni.

A kisebb gyerekek és a meztelenség, illetve szex viszonya egyáltalán nem egyértelmű, egy gyerek gondolatmenete megjósolhatatlan, ha valami neki szokatlant lát. Lehet, hogy fel sem kelti a kíváncsiságát, de lehet, hogy a kíváncsiság egészségesen zárul le, olykor viszont megmagyarázhatatlan és felnőtt fejjel teljesen nevetséges félelmekkel. Az aggódó szülők és törvényhozók a rossz kimeneteleket tekintik mértékadónak, ezért a teljes tilalom. Indokolatlanul. De az istenkedés és hápogás a mindenféle borzalomnak kitett gyerekekről olykor már komédiába fordul, ott van például a nem régi ügy a plakátokon látható HÁBORÚ szó kiskorúakra gyakorolt károsító hatásról, az ilyen sandaságot persze nem kell komolyan venni.

A saját egykori szellemi érésem történetéből kiindulva eszembe jut egy eset, amikor fekete-fehér pornófényképek kerültek a kezembe, kisiskolás voltam, egy osztálytársam jutott hozzá ismeretlen módon. Biztosan emlékszem, hogy az egymásba gabalyodó testek látványát nem igazán értettem, és nem sok időt töltöttem el a szemlélésével, az izgalmat az okozta, hogy ezeket a fényképeket az osztálytársam szerint sok pénzért el lehet adni, és akkor gazdagok leszünk. Így alakult az én első találkozásom a pornóval, szerintem majdnem mindenkinek ennyiben kimerül a viszonya a szexszel kisgyerekként. A néhány, aki valamiért ijedezni kezd, ők okozzák a felhajtást.

A fiatal kamaszoknak pedig receptre írnék fel pornót. De jót, válogatottat, amiből akár még tanulhatnak is. Igazság szerint akár a tananyag részévé is lehetne tenni, de akkor garantáltan unnák.
2022-ben az orosz-ukrán háború kitörését követő hónapokban Orbán igen meggyőző stílusban lépett fel a béke elkötelezett védelmezőjeként és az akkor egységesnek mondható ellenzék nem értette, honnan jött a derült égből az a nagy vereség. Most pontosan ugyanezt a trükköt próbálja eladni a…..
Androsz 2024.06.05 16:36:23
"„Anglia háborúpárti”, holott egyrészt ilyen ország nincs is"

Értem én, hogy nem szereted sem Orbánt, sem a kormányt, de attól még nem kell marhaságokat összehordeni érvként. Írtál eleget, az ilyen korcs érveket kidobhattad volna. Az angolok valószínűleg nagyot néznének, hogy az országuk nincs, pedig zászlajuk van, a fociválogatottjuk - nincs olyan, hogy brit válogatott - nemsokára megmutatja magát, ahogy Skóciáé is, idén Wales és Észak-írország nem szerepel, és ilyen országok sincsenek, gondolom.

"Az EU parlamenti választásoknak nincs lényeges hatása az orosz-ukrán háborúra"

Gondolom, hallottál arról az 55 milliárd euróról (eredetileg 50 volt), amelyet az EU Ukrajnának felajánlott. Bizonyára sejted, hogy ha esetleg más lesz az EP összeállítása, akkor az ilyen eszetlen pénzadományok elapadhatnak. Ez szerintem hatás, és csak egy példát mondtam.

"A „nyugattal” szembeni kritika ergó mindig ránk is vonatkozik."

Ez most egy felfedezés? A csehek és a szlovénok megszavazták azokat a döntéseket, amelyeket a vezető hatalmak tőlük megköveteltek, mi egy részüket nem szavaztuk meg. Ez az oka annak, ha ezzel újat mondok neked, hogy mi vagyunk a Nyugat számára a kerékkötő ellenség. De ez nem kultúrharc, hanem érdekütközés. Nekünk olyan dolgok vehetők nemzeti érdekünknek, amelyeket a Nyugat támad. Nincs más, mint vagy beadjuk a derekunkat és szopunk, vagy ellenállunk. Ez nem kultúrharc, nem látod a viták tárgyát.

"ha az ukrán hadsereg netán kapitulál, vajon hagyni fogja a többi európai ország, hogy az orosz hadsereg Ukrajna teljes területét megszállja?"

Ti hogy képzelitek azt, amikor arról szónokoltok, ábrándoztok, hogy a többi ország "nem hagyja"? Hogy fogja nem hagyni? Ráparancsolnak Oroszországra? És amikor az csak köp egyet, akkor mi jön? Hogy akarsz egy hatalmas és makacs országot bármire kényszeríteni? Egy módja van: megtámadjuk őket. Háború. Ez az, amiben reménykedtek? Nem vagytok akkor mégiscsak háborúpártiak? Ha Ukrajna kapitulál - aminek egyelőre nincs indoka -, és Oroszország elfoglalja Ukrajnát, akkor mi a terved, hogyan akarod megakadályozni? Egy módja van: megtámadjuk őket. Háború. Most akkor miről magyarázol?
Katie az idősödő (ne finomkodjunk: baromi idős) milliárdos üzletember, Scott kirakatfelesége. Noha több mint 30 év korkülönbség éktelenkedik köztük, a szerelmük nem is lehetne valódibb, és igencsak aktív életet élnek – ágyban és azon kívül is. Egy szomorú napon azonban véget ér a paradicsominak vélt…..
Magyarországon 1997 óta léteznek az ún. "kereskedelmi tévéadók", vagy rövidítve kertévék. Az azóta eltelt 27 év során számos sikeres műsor és sorozat került adásba ezeken az adókon, annál több volt azonban, amik annyira sikertelenek voltak, hogy néhány adás után el is tűntek a süllyesztőben. Ez a…..
  Régi számítógépes játékok, a 10 legjobb, legnépszerűbb a 80-as, 90-es évekből. Az 1970-es évek kezdeti programjai után az 1980-as években éltük a számítógépes játékok hőskorát. Majd a 90-es évtizedben egyre többet tudó játékok jelentek meg, s ezek megalapozták az internet és az okostelefonok…..
A Férfi amerikai és olajmérnök, a cége pedig egyik egzotikus országban állomásoztatja a másik után. Legújabb ideiglenes lakhelye Venezuela, ahol azonban a texasi jóléthez szokott felesége, Monica, cseppet sem érzi jó magát: a klímától elfárad, az indián cselédeket lenézi, a napozása közben…..
A Mesterséges értelem egy nagyon elgondolkodtató filmnek indul és az is marad végig de sokkal több is lesz egyben. Ehhez rengeteget hozzáad Steven Spielberg rendezési stílusa. Amiatt az egyik kedvenc rendezőm Spielberg, hogy elképesztően élvezetes és magával ragadó módon tud átadni történeteket.…..