Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Androsz

16 bejegyzést írt és 7702 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MovieCops ZOMBI 4 2024.06.17 06:00:00
Soha nem titkoltam különösebben, hogy nem én vagyok a horror műfaj legnagyobb rajongója, fiatalabb éveimben sem voltam az. Igaz, akkoriban nem is nagyon lehettem volna, mivel a műfajt tiltották Magyarországon, és csak a nyolcvanas évek elejétől kezdett beszivárogni a hazai filmforgalmazásba.…..
Androsz 2024.06.18 13:47:09
@Field64: A kommandós filmekkel nekem nincs semmi bajom, és egyetértek, a férfiak azoknak valószínűleg nagyobb kedvelői. Csak ez a fénykép a két kigyúrt, jól fésült muszklijanival, nevetséges pózban, befeszítve markolják a puskát, valamiért az az érzetem volt, hogy mintha a nők nem ilyen fényképek láttán kezdtek volna sóhajtozni, ellenben a melegek kedvenceként efféle alakokat láttam filmekben ábrázolva. De ez csak egy ösztönszerű megérzés volt, viszont igazolást nyert.

A horror beteges műfaj? Hát, szerintem van benne egy kis igazság. :-) Tényleg nehéz megindokolni, miért akar egy ember nagyon megijedni. És persze a szokásos: miért nézzem azt, hogy egy ember hülye döntésekkel szándékosan bajba sodorja magát. Amikor a Légy magyarországi ősbemutatóját láttam a Filmmúzeumban - érdekes, hogy mindkét főszereplő színésszel akkor találkoztam először, azóta nagy sztárok lettek -, és már a teljesen szétesett testű Seth végtelenül gusztustalan látványában tocsogott a film, én elfordítottam a tekintetemet, mert semmi okom nincs ilyen undorító mocskot nézegetni, akkor sem, ha csak műanyagból van, és csóváltam a fejem, hogy mi szükség van erre. Ennek ellenére tudom, hogy a film nagyon sikeres lett, csak én nem vagyok vevő rá.

Kamaszoknak összeírtam egy csomó megnézésre érdemes filmet, és négy klasszikus horrort is közéjük tettem (Madarak, Psycho, Halloween, A ragyogás), mert tudom, hogy ezek már a filmművészet részévé váltak. De egy Piranha 3 vagy Megacápa vs. Óriáskrokodil (csak találomra, de voltak efféle filmek) meg a hasonló csacskaságok elé magamtól sosem ülnék le. Egy YouTube-csatornán (Retroshock) láttam vagy ötven régi scifi-horror nagyon mulatságos kivonatát, de nagyon nehéz azok helyébe képzelni magam, akik akkoriban ezektől a filmektől felsikoltottak. :-D Az elborult gyilkosok vérengzései akkor már valamivel félelmetesebbek, csak én azt meg nem akarom megnézni, bizonyára én vagyok maradi. Ha a régi elvtársak ezeket kerülendőnek minősítették, akkor valamennyire megértem őket. De mint tudjuk, a szellemet nem lehet visszazárni a palackba, eljöttek a videókazetták, és tucatszám jött vele a trash horror, az állampolgár kielégíthette kíváncsiságát, helyreállt az egyensúly.
ZalaiZug Öreg pasi és fiatal nő 2024.06.12 10:31:44
Nem először és valószínűleg nem is utoljára találkozom az alábbi jelenséggel. Tudjátok, mikor egy éltes fószer fűzni kezd egy húsz-harminc éves nőt, a legnagyobb lelki kétségek nélkül. És ne haragudjatok meg, nem sértés, de ne szépítsük. Ezek az emberek már öregek. Lehet jól tartani magunkat,…..
Androsz 2024.06.14 21:41:33
SZOKTUNK látni fiatalos nőket idős férfiakkal. A jelenség kétségkívül létezik. Tanakodhatunk a magyarázatán, de a lényeg, hogy létezik. Hát akik a fiatalabb nőkkel próbálkoznak, azok csak kipróbálják, hogy nekik is szerencséjük lesz-e. Ha igen, azért őket dicsérik, ha nem, azért a nőt vádolják.

Én hatvan elmúltam, és sokat gondolkozom mindenfélén, a fiatal nőkön is. Első kézből tudom, hogy egy korombeli férfit nagyon is csábít egy huszonéves nő, sőt, akár még egy tizenhat éves is. Nem keresem az ilyen lehetőséget, de tiszta fejjel elismerhetem, hogy igen, a vágy irántuk meg tud lenni, mert kívánatosak. Kiindulásként ennyi. A többi túl bonyolult.

És azt is el kell fogadni, mert tény, hogy ha én barátnőt keresnék, nem lenne kedvem egy hatvan éves nőhöz. Ha barátnőt akarnék, szexuálisan még viszonylag aktívat szeretnék, ebbe még az ötven is belepasszolhat. Ha tetszik ez valakinek, ha nem. Ha illendőségből tagadni akarnám magam előtt, hogy egy hatvan éves nő már szexálisan nem vonz, akkor csak magamat próbálnám becsapni. Aztán hogy mindezek ismeretében hogy alakuljon az ember élete, az már egy fogós kérdés, de az alapokat tisztázni kellett.

És legyünk tisztában azzal, hogy sok fiatal nő fogad el partnerként érett vagy idősödő férfit, nem csak az aranyásók és sugar babyk. (Történelmi-kulturális gyakorlata is van, régen tíz-tizenöt év korkülönbséget optimálisnak tekintettek.) Egy középkorú férfira azt mondják, hogy sármos, a középkorú nőre meg hogy jól tartja magát. A helyzet nem szimmetrikus. Nincs igazság, elfogadom, de legalább a tényeket el kell ismernünk.
Phoebe Cates (Egyesült Államok, New York állam, New York City, 1963. július 16.) amerikai színésznő, modell és énekesnő teljes neve: Phoebe Belle Cates, asszonyneve: Phoebe Cates Kline. A Sivatagi paradicsom (1982) című romantikus ifjúsági kalandfilm főszereplőjeként vált ismertté. Ő énekelte a…..
Androsz 2024.06.11 04:54:52
A Sivatagi paradicsom egy pocsék film, de ez a kis vadmacska annyira étvágygerjesztő benne, hogy már csak ezért is érdemes belepörgetni.

A kisebb gyerekek és a meztelenség, illetve szex viszonya egyáltalán nem egyértelmű, egy gyerek gondolatmenete megjósolhatatlan, ha valami neki szokatlant lát. Lehet, hogy fel sem kelti a kíváncsiságát, de lehet, hogy a kíváncsiság egészségesen zárul le, olykor viszont megmagyarázhatatlan és felnőtt fejjel teljesen nevetséges félelmekkel. Az aggódó szülők és törvényhozók a rossz kimeneteleket tekintik mértékadónak, ezért a teljes tilalom. Indokolatlanul. De az istenkedés és hápogás a mindenféle borzalomnak kitett gyerekekről olykor már komédiába fordul, ott van például a nem régi ügy a plakátokon látható HÁBORÚ szó kiskorúakra gyakorolt károsító hatásról, az ilyen sandaságot persze nem kell komolyan venni.

A saját egykori szellemi érésem történetéből kiindulva eszembe jut egy eset, amikor fekete-fehér pornófényképek kerültek a kezembe, kisiskolás voltam, egy osztálytársam jutott hozzá ismeretlen módon. Biztosan emlékszem, hogy az egymásba gabalyodó testek látványát nem igazán értettem, és nem sok időt töltöttem el a szemlélésével, az izgalmat az okozta, hogy ezeket a fényképeket az osztálytársam szerint sok pénzért el lehet adni, és akkor gazdagok leszünk. Így alakult az én első találkozásom a pornóval, szerintem majdnem mindenkinek ennyiben kimerül a viszonya a szexszel kisgyerekként. A néhány, aki valamiért ijedezni kezd, ők okozzák a felhajtást.

A fiatal kamaszoknak pedig receptre írnék fel pornót. De jót, válogatottat, amiből akár még tanulhatnak is. Igazság szerint akár a tananyag részévé is lehetne tenni, de akkor garantáltan unnák.
2022-ben az orosz-ukrán háború kitörését követő hónapokban Orbán igen meggyőző stílusban lépett fel a béke elkötelezett védelmezőjeként és az akkor egységesnek mondható ellenzék nem értette, honnan jött a derült égből az a nagy vereség. Most pontosan ugyanezt a trükköt próbálja eladni a…..
Androsz 2024.06.05 16:36:23
"„Anglia háborúpárti”, holott egyrészt ilyen ország nincs is"

Értem én, hogy nem szereted sem Orbánt, sem a kormányt, de attól még nem kell marhaságokat összehordeni érvként. Írtál eleget, az ilyen korcs érveket kidobhattad volna. Az angolok valószínűleg nagyot néznének, hogy az országuk nincs, pedig zászlajuk van, a fociválogatottjuk - nincs olyan, hogy brit válogatott - nemsokára megmutatja magát, ahogy Skóciáé is, idén Wales és Észak-írország nem szerepel, és ilyen országok sincsenek, gondolom.

"Az EU parlamenti választásoknak nincs lényeges hatása az orosz-ukrán háborúra"

Gondolom, hallottál arról az 55 milliárd euróról (eredetileg 50 volt), amelyet az EU Ukrajnának felajánlott. Bizonyára sejted, hogy ha esetleg más lesz az EP összeállítása, akkor az ilyen eszetlen pénzadományok elapadhatnak. Ez szerintem hatás, és csak egy példát mondtam.

"A „nyugattal” szembeni kritika ergó mindig ránk is vonatkozik."

Ez most egy felfedezés? A csehek és a szlovénok megszavazták azokat a döntéseket, amelyeket a vezető hatalmak tőlük megköveteltek, mi egy részüket nem szavaztuk meg. Ez az oka annak, ha ezzel újat mondok neked, hogy mi vagyunk a Nyugat számára a kerékkötő ellenség. De ez nem kultúrharc, hanem érdekütközés. Nekünk olyan dolgok vehetők nemzeti érdekünknek, amelyeket a Nyugat támad. Nincs más, mint vagy beadjuk a derekunkat és szopunk, vagy ellenállunk. Ez nem kultúrharc, nem látod a viták tárgyát.

"ha az ukrán hadsereg netán kapitulál, vajon hagyni fogja a többi európai ország, hogy az orosz hadsereg Ukrajna teljes területét megszállja?"

Ti hogy képzelitek azt, amikor arról szónokoltok, ábrándoztok, hogy a többi ország "nem hagyja"? Hogy fogja nem hagyni? Ráparancsolnak Oroszországra? És amikor az csak köp egyet, akkor mi jön? Hogy akarsz egy hatalmas és makacs országot bármire kényszeríteni? Egy módja van: megtámadjuk őket. Háború. Ez az, amiben reménykedtek? Nem vagytok akkor mégiscsak háborúpártiak? Ha Ukrajna kapitulál - aminek egyelőre nincs indoka -, és Oroszország elfoglalja Ukrajnát, akkor mi a terved, hogyan akarod megakadályozni? Egy módja van: megtámadjuk őket. Háború. Most akkor miről magyarázol?
Katie az idősödő (ne finomkodjunk: baromi idős) milliárdos üzletember, Scott kirakatfelesége. Noha több mint 30 év korkülönbség éktelenkedik köztük, a szerelmük nem is lehetne valódibb, és igencsak aktív életet élnek – ágyban és azon kívül is. Egy szomorú napon azonban véget ér a paradicsominak vélt…..
Magyarországon 1997 óta léteznek az ún. "kereskedelmi tévéadók", vagy rövidítve kertévék. Az azóta eltelt 27 év során számos sikeres műsor és sorozat került adásba ezeken az adókon, annál több volt azonban, amik annyira sikertelenek voltak, hogy néhány adás után el is tűntek a süllyesztőben. Ez a…..
  Régi számítógépes játékok, a 10 legjobb, legnépszerűbb a 80-as, 90-es évekből. Az 1970-es évek kezdeti programjai után az 1980-as években éltük a számítógépes játékok hőskorát. Majd a 90-es évtizedben egyre többet tudó játékok jelentek meg, s ezek megalapozták az internet és az okostelefonok…..
A Férfi amerikai és olajmérnök, a cége pedig egyik egzotikus országban állomásoztatja a másik után. Legújabb ideiglenes lakhelye Venezuela, ahol azonban a texasi jóléthez szokott felesége, Monica, cseppet sem érzi jó magát: a klímától elfárad, az indián cselédeket lenézi, a napozása közben…..
A Mesterséges értelem egy nagyon elgondolkodtató filmnek indul és az is marad végig de sokkal több is lesz egyben. Ehhez rengeteget hozzáad Steven Spielberg rendezési stílusa. Amiatt az egyik kedvenc rendezőm Spielberg, hogy elképesztően élvezetes és magával ragadó módon tud átadni történeteket.…..
fáymiklós Majakovszkij, a király 2024.03.21 06:44:53
Bizonyos dolgokról nem tudok számot adni. Például ezt is nemrég találtam a szobámban, pakolás közben, és el nem tudom képzelni, hogyan került hozzám, és miért. Nem teljesen az, aminek látszik, nem egy szovjet útlevél, csak egy szovjet útlevéltok, de hogy kitől kaptam, nem tudom. Valószínűleg…..
A Skála Kópé közelől, ahogy a vonalkódos cetli-nyugágyán üldögél Már itt a poszt legelején leírom, hogy bár én gyalogosan jártam végig az összes budapesti szobrocskát, felkereshetjük azokat tömegközlekedéssel, illetve saját autón is, bár a Belvárosban jobban tesszük, ha egy helyen leparkolunk a…..
Frank Herbert 1965-ben jelentette meg sok éven keresztül írt monumentális sci-fi regényét a Dűnét. A történet megírásakor a hidegháborús idők jártak: az USA körül szerveződött nyugati szövetség állt szembe a Szovjetunió uralta keleti tömbbel. A Dűnében számtalan olyan elem mutatkozik meg, mely ennek…..
Androsz 2024.03.11 18:06:45
"mit esznek a fremenek, ha az egész bolygó egyetlen hatalmas sivatag"

Jó kérdés, Herbert ugyan a könyv terjedelmes függelékében nagyon sok részletet elmagyaráz, de azért nem agyalt ki mindent. A könyvben a fremenek nem kizárólag a terméketlen homokban élnek, vannak füves részek is, például, a közös fremen vízkincset a hajnali harmatszedők is gyarapítják, ahogy kaszára hasonlító szerszámaikkal a harmatot a fűről begyűjtik. A film leegyszerűsít mindent, a könyvben több dologról esik szó. Vannak kis állatok is, amelyek húsát fogyasztják, de persze nagy dínom-dánomra a fremenek nem készülnek.

"A fremenek Herbert regényében az araboknak felelnek meg leginkább"

Annyira, hogy a könyvben az egyik nyelvükön arab szavakat használnak. A könyv egyik emlékezetes diadalkiáltása így szól: "Ja hija csuhada!", amely arabul azt jelenti, "Lássuk a jelet/bizonyítékot". A könyvben ezen kívül cigány és bolgár szavak is olvashatók, a filmben egy külön kreált nyelvet használnak.

"egy futurisztikus high-tech világban miért kardokkal harcolnak a hadseregek?"

A történet korában általánosan elterjedtek az energiapajzsok, testpajzsként és hatalmas, helyhez kötött pajzsként is. Ezek minden nagy sebességű anyagi testet megállítanak, csak lassú mozgással lehet áthatolni rajtuk. Még egy késsel sem lehet átdöfni, a kést le kell lassítani és úgy áthatolni a pajzson, ez a képesség sok gyakorlást igényel, a könyvben sok szó esik róla. A lövedékek tehát kiesnek az eszközök közül, és kiesik a lézer is, mert ha annak sugara energiapajzsba ütközik, hatalmas fúziós robbanás keletkezik a sugár mindkét végén. A Dűne sivatagjában kivételesen nem szabad pajzsot használni, mert az vonzza a férgeket. A filmben a csatákban használnak valamilyen lőfegyvereket és rakétákat, de a regény elgondolása szerint ezek helyett inkább a szálfegyveres harc vált gyakorlattá. Miért? Csak. Ez egy regény, méghozzá sci-fi regény, ismertetett koncepcióval, és mi elfogadjuk a felvázolt világot a sajátosságaival együtt, azért, hogy lehetséges legyen egy történet megírása ezen belül, ez a sci-fi egyik jellemzője.

A regényben egyébként a Harkonnen báró nem kopasz, hanem vörös haja van, ahogy az unokaöccsének, Feyd-Rauthának is. Mellesleg a báró a fiatal fiúkat falja, de erről ma nem illik beszélni egy rossz karaktert bírálva vele, ahogy Herbert tette, a filmben ezt agyonhallgatták. Azt is, hogy "hőseink", a fremenek egy dzsihádra készülődnek a világ ellen, ma ez sem szalonképes, ugye. A regény keletkezésének idejében az arabok még nem voltak terroristák.

"előbb még le kell győznie a nagy főrendi házakat is. Alighanem ez marad majd a harmadik részre."

Erről nagy a találgatás, mert a történetnek valójában nincs harmadik része, a könyv története véget ért. Nem úgy, ahogy a film, ennek az okát még nem ismerjük. Az időrendben következő regény, A Dűne messiása egy teljesen más történet, durván 15 évvel később játszódik, Alia már fiatal nő, a Dűne egyházi vezetője. Ha egy harmadik filmben akarnak foglalkozni a Nagy Házak és Paul összeütközésével és Csani visszatérésével, akkor kérdés, hogy még miről fog szólni a film, mert kanonizált történet nincs hozzá.
Írta: Dönsz-Kovács Teodóra és Marton Miklós A Politico új, riasztó jelentése a budapesti repülőtér vitatott bővítésével kapcsolatos „forgóajtókat”2 tár fel az EBB legmagasabb szintjén.   Fotó: Liszt Ferenc Budapest Airport, Bjoertvedt, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons   Csaknem egymillió…..
„Most, hogy a lengyelek is magunkra hagynak minket, tényleg Magyarország lesz az utolsó ország az Európai Unióban, ahol még mindig csak receptre lehet esemény utáni tablettát kapni. A tavaly megválasztott lengyel kormánytöbbség február végén szavazta meg a korlátozás eltörlését, igaz, ahhoz, hogy a…..
Korábban több kormánytag is kijelentette, hogy a készpénzt előnyben részesíti. Emlékezetes, amikor Szijjártó Péter 75 ezer forintos cipőjének fizetésekor azt mondta, hogy "csak a készpénz". De miért is? Mi baja lett volna, ha kártyával fizeti ki? Miért jobb kivenni az ATM-ből és utána bevinni egy…..
Androsz 2024.03.07 15:39:16
Én is a készpénzt részesítem előnyben. Nem tudatlanságból vagy ókonzervatívságból, hanem mert az ellenőrzésemen kívül álló banki rendszeren az én pénzem csak néhány byte, amit a leghozzáértőbb emberek bizony képesek lehetnek törölni vagy magukhoz átirányítani. A bankok nem szoktak beszélni arról, hogy hány esetben tettek náluk bejelentést kártyás csalásokról, hány behatolási kísérletet fogtak meg a biztonsági szakemberek, és arról sem, hány behatolásról értesültek csak utólag. Az én pénzemért a bank nem vállal teljes felelősséget, és azért sem, hogy teljes garanciát nyújtson arra, hogy az én engedélyem nélkül senki nem tud a nevemben tranzakciót indítani. Ha ellopják a számlán levő pénzemet, panaszt tehetek a banknál, és ők "elbírálják". Manapság bármikor ráfoghatkák bármelyik esetre, hogy biztos kiadtam valakinek a jelszavamat, és akkor bizonyítsam be én, hogy ez sosem történt meg. A pénzem akkor van biztonságban, ha bankjegyek alakjában van a birtokomban. Az állam egyelőre garantálja annak az értékét, a banki kamat meg szart sem ér.

Ha a nálam levő készpénzt valaki meg akarja szerezni, akkor be kell törnie a lakásomba, meg kell találni a széfet, ki kell nyitni és akkor viheti. Ez távolról, hackerekkel nem történhet meg. Ha megkapom a fizetésemet, kiveszek a számláról annyit, amennyit nem költök el hamarosan, a kisebb bevásárlásokat meg kártyával fizetem, az után legalább nem kell nekem fizetnem.

Időszerű lenne egy nyilvános kijelentés a kormánytól arról, hogy a készpénzhasználat jogát minden körülmények között megvédik. És időszerű lenne a havi ingyenes készpénzfelvételi limit megemelése a már nagyon régi szintről.

@Balogh Zsolt: A fogásznál, gondolom, azért kellett készpénzzel fizetned, mert nem akar nyomot hagyni, hogy mennyit keresett. Magyar fogászok is csalnak az adóval.
Múltkor (megint) rábukkantam egy régi Danubius Rádiós, sőt: "Radio Danubius"-os szignálgyűjteményre a youtube-on, és elkezdtem gondolkodni, hogy mennyire tudom összerakni a fejemben az időbeli sorrendet, hogyan alakult ki "a" kereskedelmi rádió, mely azóta már el is tűnt. Nos, nem tudtam összerakni,…..
Androsz 2024.02.26 17:39:57
87-ben, 88-ban még szívesen hallgattam a Danubiust, eleinte németül. Ugyan a Petőfin és a 3. műsoron (a későbbi Bartókon) nagyon jó zenéket is lehetett hallani, köszönhetően a kiváló zenei szerkesztőknek és a mindenféle műsoroknak a Magnósok, figyelemtől a Poptarisznyáig, de a Danubius délután órákon át nyomta a friss és jó popzenét, és azt a kevés német szöveget közben el lehetett viselni. Amikor otthon dolgoztam, szokásom volt, hogy bekészítettem a magnóba egy kazettát, és ha olyan zene szólalt meg, ami érdekelt, gyorsan elindítottam a felvételt. Van még ilyen megmaradt kazettám ebből az időből. Olyan felvételt is szereztem így, ami talán soha többé nem volt hallható: a Soul II Soultól a Back To Life-nak egy olyan verziója ment le, amelyen egyedül a háttérvokál volt hallható, és a szám vége felé keverték csak rá a dobot, később a zenei alapot, nagyon érdekes volt. Fogalmam sincs, honnan szerezhették, de hálás vagyok nekik. És igen, Fikár László perfekt németsége valahogy már akkor is feltűnt, pedig nem sokat beszélek németül.

A fecsegős műsorokat sosem szerettem, a betelefonáló hallgatókat még kevésbé, így aztán nem lett belőlem nagy rádiófogyasztó, de ez az egy-két év kellemes volt.

Jó rádióműsorok egyébként korábban is voltak, a Petőfi például egy időben azt csinálta, hogy éjféltől hajnalig egy szerkesztő összerakott egy sokféle zenét tartalmazó műsort, és élőben konferálta, helyenként rövid szöveges részekkel, egy-egy történettel, konferansszal, hasonlókkal kiegészítve, Benedikty Béla összeállításait hallgattam a legszívesebben a nyugodt éjszakában, miközben dolgoztam. Aztán évekkel később persze elindult egyre többi kereskedelmi adó, már válogatni is lehetett, az már egy másik kor volt.