Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nickleeson

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papp Tibi lemeze elakad a prémiumbarázdában az új Opel Zafirában, ami kiviszi a két kilót bő 30 rekesszel. Videoblog: Karotta egy kiskamerával elkószál a világ egyik legérdekesebb helyére, ahol semmi érdekeset nem szabad levideózni. Igen, itt készül minden McLaren versenyautó, és…..
Annyi ugyan már frissiben kiderült, hogy a közszféra bérmelésére és nyugdíjemelésére megy el nagyjából 180 milliárd forint az "Önkéntes Visszalépők" magánnyugdíjából, az adócsökkentésre is kell fedezet, de mire költik vajon a 2700 milliárd fennmaradó részét…..
 Káprázatosan aktuális téma Bandisternkerntől a borklubos összeállítás után (vajon milyen körökben mozoghat sunyi, megfigyelő szemekkel..?) - parancsoljatok. Helyszín: a Vörösmarty-tér vagy bármely más, szigorúan belvárosi kávézó.Szereplők: két harminc év…..
nickleeson 2010.09.10 14:04:52
@Bandisternkern:

mint a nickemből is látszik, nálam is a rogue trader a legnagyobb kedvenc, a legreálisabb brókerfilm sztem :)

az overnight és a brókerarcok viszont iszonyatosak... nagyon távol áll a valóságtól, aki azok a filmek alapján képzeli el a brókerszakmát
Kedves olvasó! Biztosan emlékszel a múlt hét péntekjén megjelent, és A mormon-összeesküvés címet viselő posztra itt, a konteóblogon; nos, annak a legvégén ezt írtam: "Nagyon tudnám értékelni, ha a bennfentesek (vagyis mormon vallású felebarátaink) közül is nyilatkozna…..
nickleeson 2010.09.06 11:46:18
@Rókakígyó:

a South Parkot azért nem nevezném ateistának, az alkotó Trey Parker sok interjúban kiállt a hagyományos vallások mellett, ahogy maga a sorozat is.
Modorosblog A Társadalomfeletti 2010.07.02 07:00:00
-Mit gondoltok ti, mit tudtok ti... semmit, csak hiszitek, hogy. Beálltok a sorba, sablonokat követtek mind, és azt gondoljátok, különbek vagytok, mint a másik x százalék. Sok kis sablonos-sémás majomcsorda mutogat egymásra, és röhög. És nem veszi észre, hogy az ő hátán is van…..
nickleeson 2010.07.12 15:12:50
@Ernoke:

ez nem József Attila, hanem Szabó Lőrinc
nickleeson 2010.07.12 15:15:14
@nickleeson:

és most magamból csináltam hülyét, lehet röhögni, nem tudom miért Szabó Lőrinc ugrott be... sorry
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
nickleeson 2010.06.06 12:15:07
@rockee:

Roubini egy megélhetési vészmadár, a gazdasági tv-k celebpojácája, külföldön baromira nem veszik komolyan... attól, hogy nobel díjat kapjon pedig igenigencsak messze van :D tájékozódj kicsit
Vastagbőr A MOL az aranyérmes 2010.04.13 10:01:00
Na, vajon ki reagált a leggyorsabban a választási eredményre? Nem gondoltam volna, hogy a MOL lesz az aranyérmes, rajt-cél győzelem, az Igazgatóság nyelve lett a legfürgébb és hatolt a legmélyebbre: 2010. ápr. 12. 19:33  Rendkívüli tájékoztatás: (Köszönjük Viktor a…..
Régóta gondoltuk, és fogalmazgattuk magunkban, mi lehet ennek a következménye. Erre még nagyobb meglepetés kopogtat be. A magyar politikai élet ritkán produkál meglepetéseket, de ha igen az általában nagyot szokott ütni. Így volt ez 1994-ben, amikor az MSZP abszolút többséget…..
 Lajos, szokatlan lesz az a hangnem, amelynek használatára kényszerítesz, „tudom, hogy keményen hangzik”: Ismered, Lajos, milyen a kőművesszex? Mész a picsába! Nem titkolom, hogy mindig is utáltalak. Már a Horn-kormányból is te voltál a legellenszenvesebb figura,…..
nickleeson 2009.05.21 21:30:28
Gyerekek, lehet itt szidni a multicégeket, de az a nagy helyzet, hogy az ország nélkülük sehol nem lenne. Belegondoltattok, hogy csak az Audi hány százalékát adja a magyar GDP-nek?

Valójában sajnos nagyon is szüksége van az országnak a multikra, méghozzá a TB hozzájárulások és az SZJA miatt, nem is beszélve a foglalkoztatásról. Mennyi olyan kisvállalkozás van, ahol öszvissz 4-5 dolgozó van, de egyik sincs rendesen bejelentve, vszínű azért, mert a vállalkozó nem bírná a terheket, de amúgy is sport az adóelkerülés. A bankok és multicégek alkalmazottai a szigorú könyvvizsgálás és presztízs miatt is mind be vannak jelentve, gyakorlatilag ezek a munkavállalók fizetik az SZJA és a TB hozzájárulás nagyobbik részét, ezek például a szarrá szidott bankok, a service centereket üzemeltető nagyok, mint pl Exxon. Emellett ezek a cégek felszívják a nyelveket beszélő diplomás réteget, jellemzően 500-nál több alkalmazottal dolgoznak, viszonylag magas fizetést adnak, amiből viszont rendesen be vannak fizetve a járulékok. Épp ezért fontosak és örülni kell nekik. Emellett fontosak azok a középvállalkozások, amelyek elérik az évi 1 milliárd forintos adóbevételt (számomra valahol itt kezdődik a középvállalat), ezek fontos lenne támogatni, hiszen többségük egy jó ötletre, licenszre, piaci résre épülő üzéeti modellt alkalmaz. A kisvállakozások között sajnos rengeteg az eleve életképtelen, mert rossz az üzleti modellje, vezetése stb.. életképtelen dolgokra nem szabad szerintem adóforintokat ölni, viszont ha vmelyik jó, akkor meg kell adni neki a lehetőséget, hogy kinőhesse magát.
Ezért nem hiszek a nagy multiellenességben, ez szerintem eléggé szocialista felfogás (bár elég jellemző erre az országra)...
  Brutális különbségeket mér a Szonda Ipsos az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. Bár a közvéleménykutatásokat szokásos szkepszisemmel könyvelem el általában, most érdekesebb és tanulságosabb, hogy korcsoportokra lebontva is láthatjuk a baloldali párt bázisának…..
nickleeson 2009.05.03 11:04:51
@Scaramella va alla guerra:
.
Scaramella, valójában sajnos nagyon is szüksége van az országnak a multikra, méghozzá a TB hozzájárulások és az SZJA miatt, nem is beszélve a foglalkoztatásról. Mennyi olyan kisvállalkozás van, ahol öszvissz 4-5 dolgozó van, de egyik sincs rendesen bejelentve, vszínű azért, mert a vállalkozó nem bírná a terheket, de amúgy is sport az adóelkerülés. A bankok és multicégek alkalmazottai a szigorú könyvvizsgálás és presztízs miatt is mind be vannak jelentve, gyakorlatilag ezek a munkavállalók fizetik az SZJA és a TB hozzájárulás nagyobbik részét, ezek például a bankok, a service centereket üzemeltető nagyok, mint pl Exxon, BP, Diageo stb. Emellett ezek a cégek felszívják a nyelveket beszélő diplomás réteget, jellemzően 500-nál több alkalmazottal dolgoznak, viszonylag magas fizetést adnak, amiből viszont rendesen be vannak fizetve a járulékok. Épp ezért fontosak és örülni kell nekik. Emellett fontosak azok a középvállalkozások, amelyek elérik az évi 1 milliárd forintos adóbevételt (számomra valahol itt kezdődik a középvállalat), ezek fontos lenne támogatni, hiszen többségük egy jó ötletre, licenszre, piaci résre épülő üzéeti modellt alkalmaz. A kisvállakozások között sajnos rengeteg az eleve életképtelen, mert rossz az üzleti modellje, vezetése stb.. életképtelen dolgokra nem szabad szerintem adóforintokat ölni, viszont ha vmelyik jó, akkor meg kell adni neki a lehetőséget, hogy kinőhesse magát.
Ezért nem hiszek a nagy multiellenességben, ez szerintem eléggé szocialista felfogás...
  Figyelem! Most következő posztunk esetleg sértheti ateista olvasóink érzékenységét. Azon túl, hogy ezt előzékenyen előrebocsátottuk, tisztelettel jelezzük, hogy egy, a tudományos ateizmust fennen hirdető (egyébként a Külker főiskolán vállalatgazdaságtant oktató)…..
Takács László cikke az Indexen kötelező minden magyar ember számára. Aki pedig adófizető rendes állampolgár, annak pedig kinyomtatva beletenném a fizetési papírja mellé. Egy "Köszönjük az adót" kártyával együtt... A mellékvonalak megtartása miatt sztrájkolóknak,…..
Mai posztunkat modoros művésznevű tchabeenak köszönhetjük: örömmel látom, hogy mások is ráéreztek embertársaink elemezgetésének gyönyörűségére. A fiatalember valamin módfelett feldühödhetett, mert hirtelen írt nagyon sokat, helyenként kissé szétszórt stílusban.…..
nickleeson 2009.04.15 17:37:16
Rorgosh barátunk újra billentyűzetet ragadott: Nincs könnyű helyzetben az ember – pláne ha politikus (feltéve, hogy biológiailag egyezik a kettő…) – ha meg akarja teremteni az ország hosszú távú sikerességének az alapjait és eközben – vagy épp ehhez…..
Rorgosh kollega újabb remek írással jelentkezett (előző: Egy új (gazdasági) világrend felé 1.rész és 2. rész):  Napjainkban – egy nem is annyira vicces (sokan kibírjuk nevetés nélkül) gazdasági válság közepette – a bankok mérgező eszközeivel, és a…..