Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lumumba

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek este a munkából hazajövet megfáradva bekapcsolom a tévét, várva az Nb1 első tavaszi fordulóját. A Sport1-re kapcsolok, ahol Zomborit hallom. Elmondta a várakozásait, szó szerint idézhetem, mert vissza tudom tekerni a televízió adást. "Mindenképpen várok egy kis…..
Lumumba 2014.03.02 10:40:32
@!CSABEE!: Ez a bizonyos megjegyzés minimum tahó, mégpedig azért tahó, mert rasszista. Szerintem ezt te is érzed, hogy miért, de beszűkült agyad nem engedi, hogy meg is értsd.
Miután Szaniszló Ferenc kitüntetése után kirobbant a botrány, Balog Zoltán először kijelentette, hogy nem volt tisztában az Echo TV-n konteókat gyártó szerkesztő huszonegyedik századi tevékenységével, utólag viszont nem tehet semmit, a díjat vissza nem veheti. Néhány nap…..
Lumumba 2013.06.09 22:46:36
@Libatolvaj takarodj: Kiragadsz egy Spiró-mondatot, amit a szélsőséges haverjaid mindenfelé kürtölnek, de biztos, hogy még azt a bekezdést sem olvastad el, amihez tartozik.
Lumumba 2013.06.09 22:56:23
@Libatolvaj takarodj: Vajon ezt most mire hoztad fel? Hogy mennyire nincs stílusérzéked? Mennyire nem vagy tisztában a szarkasztikus fogalmazás kellékeivel, amikor a kimondott szó a valóságban az ellentétét jelenti? Vagy amikor az író saját maga fogalmaz úgy, mintha az egy célcsoport szájából hangzana el?
Lumumba 2013.06.09 23:12:01
@Libatolvaj takarodj: Ha elv- és párttársaid is ezen a véleményen lennének, hogy különbözőek vagyunk, és ezért a dolgokat másképpen látjuk, akkor minden rendben is lenne. De itt most olyan intézményi hatalomátvétel és ideológiai monopolizmusra törekvés zajlik, ami példa nélküli. Sőt: a legrosszabb időket idézi.
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
Lumumba 2012.12.22 17:44:03
@Anti Anyag: Láthatóan az Orbanisztánnal szemben ellenérzők gondosan ügyelnek arra, hogy alkalmat se adjanak az ellencsapásra. Egyszerűen: kulturáltan teszik azt, amit tenni kell, nem úgy, mint a Fidesz által szervezett had korábban. Azért azt, hogy Orbán nem vereti meg az ellenzéket, ez csak a szó szerinti értelemben igaz, tudjuk milyen terror folyik a közintézmények vezetőinek a kontrolljában, a fontos pozíciók élére történő kinevezésekben stb.
Lumumba 2012.12.22 18:02:14
@Anti Anyag: Nehéz ezt a te oldaladról belátni, de egyszer talán eljutsz egy olyan objektív nézőpontra, ahonnan világos lesz, hogy azért a hatalmi kényszer különbsége mérföldekben mérhető. Ennél sötétebb káderpolitikát, mint mostanában, kb. 60 éve tapasztaltak eleink.
Lumumba 2012.12.22 18:16:08
@kolbászoszsömle: Ez a Műcsarnok ügy itt elég off, de érdekel, és a többiektől bocs: hogy kapcsoltad ezt a szálat ide? Ki volt liberális? Ugye, nem a korábban a debreceni Fidesz vezérkar (Kósa) seggét nyal Gulyásra gondolsz?
Egy kedves új-zélandi olvasónk küldte ezt a klipet, amelyben egy magyarbólyi néni reklámozza a magyar sávszélességet és egy új új-zélandi szolgáltatót.  És hogy fut a net mindeközben Oroszlányon? Úgy tűnik, jól. Szégyellhetik tehát magukat azok, akik szerint Magyarország…..
A kínai propagandakiállítást ismertető kritikánkkal alapjaiban értettük félre a témát és magát Kínát is, állítja Salát Gergely Kína-kutató a Mandineren megjelent írásában. A konzervatív blogon Kínai Kálmán és Trágár Tóniként publikáló szerző saját nevén jegyzett…..
Horn Gyula volt miniszterelnökről nem sokkal az 1994-es, első ügynöktörvény elfogadása után kiderült (illetve szélesebb körben ismertté vált), hogy 1956-ban pufajkás volt. Azokra vadászott, akik felkeltek Magyarország elnyomása ellen, akikhez mérhető hősei hazánknak azóta sem…..
Ma hajnalban, kéthónapos betegség után 63 éves korában elhunyt Bernáthy Sándor, a magyar kortárs művészet egyik neves alakja. Előbb képzőművészként tevékenykedett, majd zenei pályafutását az A.E. Bizottság alapító tagjaként kezdte, később meghatározó szerepet töltött…..
 A moziban is az a jó, hogy senki se mond előtte semmi okosat, szóval sok duma helyette jöjjenek a filmek, nem sorrendben. A filmrészleteket igyekeztem eredeti nyelven megkeresni. Étel, ital, férfi, nő - Eat, drink, man, woman A tajvani csodálatos film főzős jelenetei összevágva:…..
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
Lumumba 2010.06.08 21:22:32
@II.Briandrew: Erről van szó: némi ésszel! Vagyis?
Lumumba 2010.06.08 21:37:54
@II.Briandrew: Szándékosan nem szóltam az egész intézkedésrendszerről, mert akkor egy egész blogot kellene nyitnom, de alapvetően nincs is vele bajom. De vannak elemei, amik így részben blöffnek számítanak (pálinkafőzés), és vannak, amelyek ilyen kidolgozatlan formában veszélyt rejtenek. Nem tudom, pontosan mennyi a minimálbér, de gondolj bele: ha veszünk 80ezret, ami eddig épp hogy elég volt egy garzon rezsijére, mire elég, ha ebből lejön 12e?
Az RTL Klub közleményt adott ki, miszerint a ma hajnalban, a szemtanúk állítása szerint ittasan balesetet okozó Stohl András ezzel a húzással kigolyózta saját magát a húsosfazékból, és nem vezeti majd a a csatorna soron következő, X-Faktor című tehetségkutatóját. A…..
A kérdés felvetése mindenképpen jogos, de a téma könnyebb bemutatása érdekében azzal az egyszerűsítéssel élünk, hogy a száraz kategórián kívül minden kategóriát, tehát a félszárazat, félédeset is édesnek tekintjük. Tehetjük ezt azért is, mert Nyugat-Európában…..
Lumumba 2010.05.05 14:17:15
@(not_just_my)_one_and_only_rule: Ha estére vagy másnapra úgy érzed, hogy fáj a fejed, kavarog a gyomrod, ne arra fogd, hogy sokat ittál, hanem hogy tablettás vagy cukrozott bort. A természetes szőlőlétől (igazi bortól) soha nem leszel rosszul. Ezzel az erővel lehetne azt is tenni, hogy a társaság elé tesszük a szárazat, és mindenki annyi cukrot kavar bele, amennyit kíván, mintha teát inna. - RÉMÁLOM! Vagy bor, vagy cukros limonádé.
Lumumba 2010.05.05 14:25:05
@oliva: Próbáld ki a fröccsöt (de csak szárazból)! Amúgy az ember vagy azért iszik, hogy jobban csússzon az ebéd, ezt lehet olyan mértékkel, hogy szinte meg sem érzed a hatását. Ha meg este el akar ereszteni, akkor meg ép az a cél, hogy eltunyuljon, ellazuljon.
Lumumba 2010.05.05 14:36:51
@BZoltan: Ez így oké, de úgy látom, itt leginkább a napi fogyasztásról van szó. Ha a hétvégi ebéd mellé asztalra kerülő borokról beszélünk (nem különleges alkalmakról, drága ajándékról) akkor az "édes" minősítésű borok többsége cukrozott, mivel a természetes cukorfoktól édes borok más árkategóriát tartalmaznak. Vagy nem jól tudom? Én sem vagyok profi, csak ivója a jó (tiszta) bornak.
      Korábbi megnyilvánulásomban már kifejtettem, hogy a magyar honfiúi kebel egyik legnagyobb fájdalma, hogy a szlovák államnak egynehány röpke év alatt sikerült ótvarabb, ergyább, redvásabb politikai elitet kigennyedzenie magából, mint nekünk ezer év alatt. A…..
Lumumba 2009.08.23 21:26:09
@pelettye: miért tehetné? Mondtam ilyet?
Lumumba 2009.08.23 21:37:19
@pelettye: a köztársasági elnök nem viselkedhet magánemberként, ő minden helyzetben egy köztársaság elnöke. Tehát ha átlépi az országhatárt, vagy akár csak nyilatkozik, nagyobb összefüggéseket kell mérlegelnie. Mindenekelőtt tiszteletben tartani a fogadó ORSZÁG (és nem egy helyi kisközösség) szempontjait.
A nyár nem az az időszak, amikor az ember sorskérdésekkel bajlódik, új utakat keres és megváltoztatja a világhoz való hozzáállását. Nyáron az ember és a világ viszonya többnyire zavartalan, és olyanok foglalkoztatják, mint hogy melyik a legrövidebb út a strandra. Vagy miként…..
Másodszor járom körbe Robert Capa legjelentősebb képeiből válogatott kiállítást, és még mindig nem jut eszembe semmi koherens a háborús fotós művészetéről. Nem azért, mert nekem valamiért nem tetszenek a világhírű felvételek. Éppen ellenkezőleg, pont hogy zavarba…..
Lumumba 2009.07.05 18:55:43
@café: Lásd be, egy ekkora rendezetlen masszában kóvályogva a néző elég reménytelenül téblábol. Tudom, gyorsan kellett az anyag bemutatását megoldani, nagyobb előkészület nélkül. De azt nem látom be, hogy ilyenkor az a megoldás, hogy puritánul egymás mellé rakunk 3 kicsit és 2 nagyot, középre az állót, köré a fekvőket stb. Kis energia ráfordítással és pláne ennyi pénzből, amennyiből ez az egész project fut, lehetett volna némileg igalmasabb installáció, rövid orientáló szöveges tájékoztatás (nem csak füzet), szervezettebb elrendezés.
Lumumba 2009.07.06 19:26:04
@drill_: Ahogy Cornell Capa az apja műveivel űzérkedik az hátborzongató. Milyen alpon üti rá az apja pecsétjét a halála uán évtizedekkel készült utánnagyításokra, és adja el őket unikumokként? Ezek, még ha (akkor éppen)csak 3 példányban készültek is, nem eredeti művek, semmilyen tekintetben. A megvásárolt 1000 darabból csak alig néhány Robert Capa alkotása, mégha nem is ő nagyította ezeket sem, de legalább közvetlenül a saját kontrollja alatt készültek (és főleg az életében). Ezért tehát a magyar államot az érték telkintetében csúnyán átverték.