Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okosanya

311 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zenetanulás alapvető eszköze a hangszer. Kicsi gyerekeknek nem muszáj hangszert vásárolni, inkább készítsünk otthon a ház körül található mindennapi dolgokból. A hangszerkészítés nem egyszerű feladat, de a segítségünkkel nagyszerű hangszereket varázsolhatnak a gyerekek,…..
okosanya 2014.02.22 23:52:08
Valamikor régen, még a világ  kezdetén nem voltak ám ilyen színesek a falevelek  ősszel, mint most. Egyhangú volt minden fa. Ha  elmúlt a nyár, megsárgultak és lehullottak. Őszapó már nem akart változtatni régi szokásán, megelégedett a sárgával is.  Ősz…..
Októberben egyre jobban hullanak már a falevelek és sajnos egyre hidegebb és csúnyább idő is van. Nehéz újra megszoknunk, hogy a sok-sok szabadtéri program után újra egyre több időt vagyunk kénytelenek a lakásban tölteni. A gyerekek számára jó móka először is a falevelek…..
   Már csak néhány hét és kezünkbe foghatjuk a Rumini 4. részét. Elvileg a könyvhétre fog megjelenni (2011. június első hete), úgyhogy legyünk résen!       Remélem, nem én vagyok az egyetlen elvetemült szülő, aki izgatottan…..
okosanya 2013.09.01 11:36:08
@paintressy: köszönöm, örülök, hogy nem egyedül vagyok gyereklelkű felnőtt :)
Bár szerintem azon kívül, hogy mi jól érezzük magunkat a bőrünkben, a gyerekeink profitálják a legtöbbet a "gyerekségünk"-ből.
A gyermekeim iskolájában ma lesz az évnyitó ünnepség. Már egy hete próbálnak a gyerekek, hogy a kicsi elsősöknek életre szóló emlék legyen ez a nap. Többek között ez a dal is elhangzik majd az évnyitón: Szerintem otthon is érdemes meghallgatni és tombolni kicsit a…..
Már csak egy nap és hivatalosan is beköszönt az ősz. Bár az egy héttel ezelőtti zuhogó esőhöz képest most csodaszép az idő, de sajnos ott tornyosul fejünk felett az óvoda- és iskolakezdés "réme". Kimondva vagy kimondatlanul ott zizeg a feszültség bennünk, körülöttünk, hogy…..
 Majdnem minden anya tud szoptatni és majdnem minden baba tud szopni. Annak eldöntése, hogy szoptatni fogunk vagy cumisüvegből etetjük a babát, személyes és érzelmi kérdés, ami csak tőlünk függ.   A döntés előtt azonban érdemes beszélnünk az orvosunkkal,…..
   Időnként kitör a gyerekeimen a találós kérdés láz és akkor napokig csak "találóskérdésezünk". Néhány tavasszal kapcsolatos találós kérdés:      Rügyet, falevelet rágok,négyévenként kárt csinálok.…..
A pici lányom 5. születésnapja körül megkeresett a védőnénink, hogy időpontot egyeztessünk státusz vizsgálathoz, melynek eredménye állítólag fontos az iskolaérettség megállapításához.   Természetesen nem készültem semmi komoly megmérettetésre, de a…..
           Donászy Magda: Hímestojás  Mesebeli Nyúlországban Tavasz táján nagy újság van. Azt dalolja a madár is, Nem is egy, de háromszáz is, Azt súgja a lomb, a domb:…..
  Ebben az évben úgy veszem észre, hogy üldöz az IDŐ! Alig pihentem ki a pici lány születésnapi buliját (nagy buli volt, majd később írok erről is), már itt az anyák napja.   Vagyis még nincs itt, de már az ovis fotózás megtörtént és ettől üldözési…..
Néhány évvel ezelőtt érdekes felismerés született egy felmérés során; melynek eredményeképpen létrehoztak egy új fejlődési szakasz kategóriát a serdülőkor és a felnőttkor között, ez pedig az utóserdülőkor. Ide azok a harmincas éveiben járó fiatalok tartoznak, akik…..
 Ma a pici lányom óvodájában hóvirágot készítettek a gyerekek. Nem akármilyet, origamis hóvirágot. Rendes okos anya módjára körülcsodáltam, megdicsértem, elaléltam (tetszés szerint folytatható) a műalkotásoktól. Azt hittem részemről ennyi volt a feladat. Hát…..
 A busójárás Mohács idegenforgalmi látványossága. Sőt Mohács télűző-tavaszköszöntő népszokását az UNESCO vagyis az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete 2009 őszén felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív…..
Gondolom, a címre elindult a fantáziátok ... A népmesék gyűjtögetése közben időnként belefutok pajzán népmesés kötetbe vagy a könyvtárban óvatlanul lapozgatok egy könyvet és az utolsó néhány mesét már kikerekedett szemmel olvasom és próbálom visszafojtani a nevetésem,…..
 Amikor nagylányommal egy szép januári napon elkezdtük az ovit, jövet és menet nézegettük a parkban a kismadarakat. Az én érzékeny lelkű pici lányom naponta eltervezte, hogy milyen ruhákat és cipőket készítsek a kismadaraknak, mire megyek érte délután az oviba és aztán…..
 Hogy miben? Természetesen TV-nézésben! Az AGB Nielsen kutatása alapján, melynek során a 2010. évi nézettségi adatokat vették figyelembe, a magyar gyerekek napi 197 percet néznek tévét, ráadásul ennek a 60 %-át teljesen egyedül.  (Fotó: Thinkstock)Ez a szám egy…..
 Bár Jász Attila könyve már 2008-ban megjelent, nekünk csak nemrég került a kezünkbe. Az ajánló szerint elsősorban gyerekeinek írta a kötetet, valamint azoknak, akik hisznek az angyalok létezésében.A versek nem a  "jaj, de cuki" kategóriába tartoznak és nem is…..
  Az előző bejegyzésben ígért farsangi köszöntőket gyűjtöttem itt össze. Ami viszont a jelmezes versikéknél kimaradt: ha tudod már,  milyen jelmezt szeretnétek, de nincs hozzá zenétek, akkor ehhez fantasztikus segítőt találhatsz Trinity személyében. Egész…..
 Amikor január 6-án megláttam az egyik nagyáruház polcán a kipakolt húsvéti díszeket (miközben én magamban éppen azon morfondíroztam, mit írjak a vízkeresztről), menthetetlenül éreztem, alig néhány nappal újév után már lőttek a fogadalmamnak.   Pedig…..
  Bizonyára sokan ismeritek már a Trixi könyveket. Ebből a sorozatból való a Farsang az óvodában című mese, ami pillanatok alatt a kisebbik lányom kedvence lett (5 x kellett elolvasni egymás után).   A mesekönyvek a 2-7 éves korosztálynak szólnak, de a 8…..
okosanya 2010.02.10 14:06:56
@f.zsu: szia, gratulálok a kisfiadhoz, köszönöm az elismerést, remélem a jövőben is segíthetek, örömmel és szívesen teszem, talán ez látszik is.
Biztosan jó anyuka leszel, hiszen ösztönösen rájöttél, hogy a mondókák, versikék milyen fontosak a kicsiknek; sokkal fontosabbak, mint bármilyen drága fejlesztő játék.
Sok boldogságot és jó egészséget a családodnak.
okosanya 2010.02.11 09:22:29
@Tóth Ágnes: köszönöm, hamarosan megy a mesekönyv. További jó mondókázást!
okosanya 2011.01.31 21:23:23
 Már csak néhány nap és itt a Vízkereszt (január 6.), ami azt jelenti, tiszta lelkiismerettel leszedhetjük a karácsonyfát, akarom mondani, szólhatunk az angyalkáknak, hogy vigyék vissza a Jézuskához.   Gondolom, nemcsak a mi fenyőfánk alja kaotikus, bár itt a…..
   Karácsony előtt négy héttel egy angyal érkezik a Földre. Égkék ruhában jár-kel az emberek között, de azok annyire el vannak foglalva az ünnepek előtti készülődéssel, hogy észre sem veszik.     A vásárlási láz - szebbet, nagyobbat,…..
Hamarosan itt a karácsony, elkezdődött a szokásos őrület: mindenki ajándék után kajtat, idegeskedik, szorong, mert kevés a pénz és minden drága. Évről-évre ugyanez ismétlődik és én csak csodálkozom, senki nem látja, hogy a karácsonynak így semmi értelme? Miért kell…..