Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palacklakó

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A szövegi merénylő megmutatja az arcát és közli a feltételeit. A kormány csakúgy, mint az RTL és a TV2 szereti támogatni a hamis és tehetségtelen énekeseket. SP még lakást is vett a Széchenyi tervből. Most itt az idő, hogy a konzervatív vezetés jó példával járjon…..
Valószínűleg ma dől el, Stohl Andrásnak börtönbe kell-e vonulnia. A közvélemény ennek megítélésében igen erősen megoszlik, mondhatni legalább oly mértékben kettéhasadt, miként azt Tóbiás József vizionálta a minap a parlamentben az úgynevezett Fidesz Magyarországáról.…..
A társadalmi ellenállás és a választási vereségtől való félelem az MSZP-kormányokból tehetetlenséget váltott ki. De vajon mit fog kiváltani a Fidesz-kormányból? Ez a kérdés előbb-utóbb aktuális lesz. (Fotó: Huszti István/Index) Az elmúlt hetekben az összes…..
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
A jobboldali filmrendezővel készített interjút mai számában a Magyar Hírlap, amelyben leszögezik, hogy az elmúlt nyolc évben a köztévé nem adta le a rendező egyetlen filmjét sem, sőt a Trianonról szóló dokumentumfilmjét az utolsó pillanatban vette le annak idején az m1. De…..
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Ma délután a Magyar Nemzettől kerestek telefonon, hogy kommentáljam a szocialista párttal kapcsolatos legújabb értesülésüket. Miután azonban egészen addig a fűnyírásnál komolyabb szellemi kalandom nem volt, a hívás pillanatában pedig éppen egy homokvár felépítésén…..
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
palacklakó 2011.02.13 08:39:17
@nemstatikus: A közszolgák a mindenkori MSZP hatalom fogaskerekei.

Ha valakiknek előny volt a szocializmus azok a "közszolgák", és hát nem hálátlanok.

Adófizetők pénzén melegített székeken ásítozást állami alkalmazásban lehet csak megtenni ma épp úgy mint korábban.
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
palacklakó 2011.01.21 13:33:16
Gábor, elmész a lényeg mellett. Te is "semleges" vagy?
Azt gondolom erre az álsemleges manírra semmi szükség, hacsak nem fizetnek érte.

Te is tényleg, komolyan félsz és azt gondolod, hogy az ország a diktatúra irányába halad? Vagy csak együtt haladsz a fizetett rettegőkkel, és azt gondolod ha most nem figyelmezteted olvasóid a veszélyre, akkor majd a másik hatalom eljövetelekor nem hívnak meg az ATV-be mint pártsemleges politikai elemzőt?

Tyúk vagy a tojás?
Harcias az Orbán? Szemellenzőtt le! Nézd meg csak ismét az EU parlamenti felvételeket.
Cohn Bendit fuldoklik, levegőért kapkod és kézzel-lábbal hadonászva fenyegetőzik, miközben azt kiabálja, hogy Orbán diktatúrát épít, és tényleg azt? Mert ha igen akkor először ezt írd le, és ne azt, hogy Orbánnak miért kell a harc.

Orbán a kérdezőihez képest visszafogott volt, határozottan és fele akkora harciassággal utasította vissza a vádakat.
Mégis a sajtótájékoztatón a német újságíró is - ahogy te is - Orbán harciasságának adott hangot.

Persze úgy könnyű, hogy az igazság oldalán áll az ember és akkor mindent szabad ugye? Figyelmeztetnélek, hogy fejeződik be a demokrácia.

Azoknak az országoknak akik az elmúlt néhány száz évben nem volt fontos a magyar szabadság, és soha nem segítették a magyarokat nyomorgatóikkal szemben, semmilyen jogalapja nincsen kritizálni.

Hol volt Cohn Bandit - és a többi rettegtető - amikor 2006-ban - a kommunista utódpárt - a szocialista párt az egyik hatalmi ágával a rendőrséggel rakatott "politikai rendet". A parlament körüli kordonok teljesen természetesek voltak, nem csak Európának, de az Amnesty International -nak is?

Miért nem érte el az európai legalsó demokrácia szintet az, hogy Mo-ot bármelyik banán köztársasághoz hasonlítsák?

Szóval, ha akkor nem akartak beavatkozni egy uniós ország belügyeibe, akkor most - amikor büntetés nélkül lehet Orbánhitlerezni - miért kell?

Mi történne a nagy német sajtószabadságban azzal az újságíróval aki Angela Merkelt lehitlerezné? Erre jó lenne egy válasz ha a többire nem is.
Abban a frusztrált Németországban ahol egy játszóteret is eldózeróltak ha megtudták, hogy a nácik építették?

Nyilván ezek az alapkérdések és nem az, hogy Orbán miért csak fele akkora harciassággal válaszolt, mint ahogy kérdezték.
palacklakó 2011.01.21 16:43:14
@puffatag: "nem érted, hogy európa a 2006 őszi eseményeket másként látja, mint te..."

de, értem... azt is, hogy másképp látja, de hát ettől még nem biztos, hogy igaza van.

Európa nem konzervatív, hanem liberális. A liberalizmusban pedig azt látom, hogy csak a "javamat" akarja és meg is szerzi.

Egy közösséget a hagyomány, a nyelv, a nemzeti értékek és érdekek tartanak össze.
Egy közösséget a liberalizmus az egyéni szabadság jogok -mindenek előtt erőltetésével - zilál szét, amely anarchiához, radikalizálódáshoz, majd háborúhoz és a területek és javak újra felosztásához vezet.
Na ez lesz majd az agresszív radikalizmus, nem az Orbán "diktatúrája".

Azt gondolom, hogy a liberális Európa egy dekadens társadalom amely hosszú agónia után harakirit fog elkövetni. Ha képesek vagyunk az önálló gondolkodásra akkor nem másolunk.

Végső kétségbeesésében majd határ zárat akar létrehozni, de a parlamentben már azok fognak többségben ülni akik ellen szeretné a vasfüggönyt építeni.
palacklakó 2011.01.21 23:33:55
@Bambano: "Az, hogy a közösség összeállhat közösségnek és megmaradhat annak, az liberalizmus.

Hát persze, meg az is liberalizmus amikor az egyén magasról tesz a közösségre...:)

TV székház? Hát igen ott is felhasználták politikai célokra a rendőrséget, amikor azért nem vetették be a téglával dobálók ellen, hogy az esti RTL híradóban vért lásson a rétegnéző "szavazóbázis".

A földönfekvőt azonosító nélkül rugdosó, meg ujjat törő, meg szemkilövő rendőrök nekem bármelyik Moszkvai ellenzéki tüntetést idézték, mintsem az egyéni szabadság jogok hazai kiterjesztését.
Ne fáradj tárgyszerűséggel, a személyeskedés épp megfelelő válasz lesz:)
Gulyásdemokrácia Megsértettek? 2011.01.19 13:37:00
Orbán Viktor szerint az EP-ben megsértették a magyar népet, amikor a kormányt diktatorikus hajlamokkal vádolták. Nem tudom, megkérdezte-e erről az egész magyar népet, én személy szerint mint a fent nevezett csoport egytízmilliomoda, a következő klasszikus politikai idézetet fűzném…..
palacklakó 2011.01.20 10:42:43
"Ne rejtsük véka alá, hogy vannak, akik életmódszerűen űzik a rágalmazást" - virít Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár nyilatkozata a Magyar Hírlap címlapján. Mert meg kell magyarázni, mitől ilyen ellenséges velük a sajtó. És az ember, aki kritizálta eleget a…..
palacklakó 2011.01.11 15:23:27
@Legelő Őse:
El kellene ájulnom, hogy Cohen újságírót Bayer újságíró lebűzlővégtermékezte?

Ha nem akadtam ki, hogy egy angol újságíró aki soha nem volt Mo-n, és lila gőze sincs a magyar politikai-társadalmi problémákról, mégis bűzösnek tartja azt, akkor ezen sem fogok.

Pedig Cohen megalázó módon az ő felsőbbrendű szemszögéből írja "politikai" véleményét egy nemzetről és szerencsétlen lakóiról.

Nem állítanám, hogy Cohen direkten rasszista, de alpári megnyilvánulásával, még alpáribb véleményeket gerjeszt.

Ezt minden újságírónak tudnia kell, még ha lágy kenyérbe csomagolja mondandóját, akkor is.

Na de Cohen nem ezt tette.

"Ki szelet vet, vihart arat".
palacklakó 2011.01.11 17:31:34
@Legelő Őse:
Lehet rosszul fogalmaztam, de félre értesz.
Egy szóval sem írtam, hogy baj van a cikkel.

Mondandóját elfogadom, mégha sokkal tárgyilagosabban és kevésbé indulatosan fogalmaznék is.

Ha mindenképen fel kell hábordjak, akkor felháborodhatok a baloldal Bayerjén Tóth W.Árpádon is, mégsem teszem.
Nagyszerű dolog a szólásnak szabadsága:)
palacklakó 2011.01.13 10:55:40
@az igazi Sipi: @adflexum:
A szocialista érzelmű gondolkodással szemben soha nem gondoltam, hogy létezik pártsemlegesség.

Ez a fajta "pártsemleges" gondolkodás mód illetve annak erőltetése kizárólag azt a célt szolgálja, hogy eltakarja a szoclib azonosulást...és valljuk be, az elmúlt 8 évben nagy haszna volt ennek.

Hiszen az egyszerű és emberséges szocialista ember nem dicsekedhetett Gyurcsány rendőreinek -túlórákkal havi 600 ezer Ft-ért földön fekvő embert rugdosó- cselekedeteivel. Ezért inkább permanens "pártsemleges" illegalitásba menekült.

Valamint azokkal a felszínes mondatokkal sem tudok mit kezdeni, hogy azért nem baloldali Tóth W.Árpád mert jobbra meg balra is csapkod.

Árpádnak elég sok írását olvasva állítom, baloldali, mert szemében - és nem ne az ő stílusában fogalmazva - Gyurcsány pozitív figura Orbánhoz képest. Alapvetően itt sem személyekről mint inkább elvekről van szó.

Jobboldal-baloldal honi megatározása nem egyszerű. Mégsem bonyolítanám túl.

Jobboldali az, aki totálisan elutasítja - a magyarországi elvhű kommunisták és a pénzért elvhű liberális barátaik által - Magyarország kifosztását.

Baloldali az aki Bajnai Gordon fogai között kiszűrődő internacionálét vele együtt, de őt túlharsogva énekli.

Valamint mindazok, akik számára elfogadható, hogy 2009-ben, magyarországon, sok-sok évnyi kommunista és orosz elnyomás után magyarnak mondott állami vezetők az internacionalát énekeljék.
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
palacklakó 2010.10.23 00:10:17
@Tóta W. Árpád:
Én pont ugyanerre gondoltam egy évvel ezelőtt, mármint, hogy kiveszem a pénzem a magánnyugdíjpénztárból és beteszem a párnám alá, hogy a "magánnyugdíjpénztár" ne piramis játékozza el.

Milyen marha nagy eszünk van Árpád mi? Rábaszunk a tolvaj kezére?

Kettőnk tervezett lépése között az lényeges különbség, hogy a magánnyugdíjas lopás már megtörtént.

Az állami lopás pedig nem történt meg, csak te és haveri köröd állítja, hogy meg fog.
 -Ez kész, ez már a vicc kategória - kár, hogy sírni volna kedvem. A dilettánskormány már megint Lukasenkó és Kádár szellemét idézte meg.Államosítás! Már akkor tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor a választások másnapján kiömlött a vörösiszap. Sokan…..
A hétfői Magyar Nemzet vélemény rovatában írja meg Fricz Tamás, hogy mit képzel bele Orbán Viktor a valósággal való szembenézésre felszólító mondataiba. Ezzel a Fidesz választási győzelme óta már nem az első kísérlet születik a jobboldali értelmiség részéről, hogy…..
palacklakó 2010.09.25 22:39:04
@mantis: Miért gondolod, hogy kevesen értik, és kevesen értenek vele egyet?
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
w Ich bin ein Berliner 2010.05.18 01:01:00
Szolgalati kozlemeny: Ezen a heten Berlinben vagyok, sot mar egy ideje. Ez itt a Nemet Szovetsegi Kulugyminiszterium (pbuh) projektje, amelynek kereteben egy csomo bloggert trombitaltak ossze a vilag minden tajarol, nyilvan valamifele orszagimazs-jellegu torekves van a hatterben. Eloterben…..
palacklakó 2010.05.23 15:09:18
@Tóta W. Árpád: "Dzsobbik"? Miért nem mondtad, hogy nem is akkora a probléma mint amit "mi" újságírók a Jobbikról szajkóztunk megtévesztésül a művelt nyugat számára.
Majd szólok Malackának, mert ő remekül érti és elemzi a rettegéseteket.

Egyébként egy cseh kollégám kérdezte ugyanezt: What about Dzsobbik? Hiába na, ő is aggódik Európa jövőjéért.
Nem gondolnám, hogy Mo-i átutazásain szerezte a negatív információit, viszont gondolom, hogy olvassa a Mo.-ról érkező "hivatásos rettegtetők" híreit.

Feltételezem azt viszont említetted, hogy az MSZP és Jobbik épp most egyezett meg a bizottsági elnökökben.
Az MSZP rendszeresen el fogja felejteni a parlamentben, hogy neki óvni kell Mo-t a Jobbiktól. Sőt ha ez még néhány új szavazót hozhat akkor rá is fog játszani.

Öregapám mondta mindig: "kisfiam, akinek csupasz a segge, az ne legyen finnyás"
 A Fidesz kormányzásának egyik legnagyobb kihívása a Jobbik további előretörésének megakadályozása. A politizáló közvéleménynek érdemes lenne ebből a szempontból is vizsgálni a Fidesz politikáját, a fideszes vezető politikusok és Orbán Viktor teljesítményét.Ehhez…..