Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bombadil Toma

332 bejegyzést írt és 7846 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor és sokan teszik fel a kérdést: léteznek-e olyan alapanyagok, receptek, amelyek révén létrehozhatók magyaros jellegű BBQ-fogások? A téma kezdetektől fogva foglalkoztat bennünket is. Amikor ez ügyben zajlik eszmecsere, mindig az elsők között merül fel a marhalábszár, mint…..
Bombadil Toma 2015.12.30 13:13:04
@Márkaséf: Akkor várok tavaszig, pedig gondoltam kipróbálom a névnapi bulimra, de akkor marad a pulled pork tarjából. :)

Egy nagyságrendi árat tudsz nekem mondani privátban? Akartam már neked írni korábban, hogy érdekelne egy Pit Box "S", csak a tűztér kialakítása nekem nem túl praktikus tudod. Ezért örültem meg ennek a változatnak ami számomra sokkal kezelhetőbbnek tűnik.
Több jó okom is lenne sárba tiporni ezt a filmet, de most egy sem jut az eszembe. Ugyanis amikor éppen nem girhes, Shakespeare-en edződött angol színészek zseniális alakításain ájuldozom, gátlások nélkül félreteszem a feminizmusomat, és istenien szórakozom gyermekkorom…..
Figyelem, dilivideó! A College Humor összerakott egy tréfás reklámot arról, hogy a Trónok harcánál ezerszer jobb nézni azokat az arcokat, akiknek fingjuk sincs a könyvekről, és minden egyes új rész közben sokkot kapnak/mindent tudni akarnak/hülye elméletet gyártanak/már nem is…..
Bombadil Toma 2014.06.24 02:25:40
Az oldalas után a pulled pork (szabadfordításban: cafatos sertéshús) a barbecue műfaj második legismertebb fogása. Egyben sütött lapockából vagy tarjából készül, vagyis kellőképpen nagydarab és zsíros, kollagén részekben gazdag húsrészekből. Az igazi low & slow…..
Bombadil Toma 2014.06.21 21:24:07
@Márkaséf: Arról nem is beszélve, hogy a majonéz több "klasszikus" amerikai grillbár szendvics-szószának alkotórésze, mint pl a tigris szósz (tomás majonéz) vagy a Fry sauce (majonéz+ketchup). Én nagy majonéz rajongó vagyok, nem tartom megvetendőnek a hasznalatát. És megjegyzem még a bolti majonézek közül is van egy ami minden körülmények között vállalható szerintem, az a Lidl, Vita D'or prémium majonéze.
Rendszeres olvasóim már tudják, hogy megszállott körömpörköltevõ vagyok, mióta felfedeztem, hogy az egy jó étel. Általában a madaras hiperben veszem az alkatrészeit, mert szépen letisztított körmöt árulnak. Soha nem veszem viszont "körömpörkölt alap" kiszerelésben, mert az csak robbantott körmöket…..
Bombadil Toma 2014.06.18 21:57:18
@Andrass9: A hozzávalók között nem olvastam, az elkészítésnél meg nem vettem észre, hogy írtad. :)
A reszelt krumplis módszert általában én is csak akkor alkalmazom, ha nagy mennyiséget csinálok, jó bő eresztésű szafttal, bográcsban, akkor elkél a sűrítés. A krumpli meg ugye azért kerül bele az ételbe, mert alapvetően mégis csak egy bográcsos egytálétel, és egy pincebuli vagy kerti főzés alkalmával nem lehet külön a körettel molyolni. :))

@susztertangó: Üdv, ST! :)
Történetek a múltból, Fuser-gate és egy kis BMW. Valamint a vásárolt érettségik. Az Égéstér 120. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Bombadil Toma 2014.05.28 22:40:31
Csodálkozom Winkler gondolkodásmódján a rokiparkolók kapcsán, ennél jóval értelmesebb, enpatikusabb embernek gondoltam.

Aki sokallja a rokkantparkoló helyeket, egy kicsit gondolkodjon el azon, hogy egy kerekeszékes például nem választhat, neki mindenhová autóval kell mennie, és parkonia kell valahol, 50-100 méteres körben, ahol elég széles hely van ahhoz, hogy teljesen kinyithassa az ajtót (ezért vannak a roki parkolók). Egy egészséges ember ezzel szemben, választhat, mérlegelheti, hogy gyalog, Auto al, motorral, biciklivel, vagy tömegközlekkedéssel megy mondjuk ügyintézni, vagy orvoshoz stb...

@repecs: Ezt remélem nem gondoltad komolyan!? Mi köze a házhozszállításnak a rokiparkolókhoz? Házhozszállitással menjen orvoshoz, találkozzon a barátaival, menjen moziba, vagy intézze az ügyeit??

@ilhabela_: Javaslom, egyszer kérj kölcsön egy kerekesszéket, ha van ilyen barátod ismerősöd, és csak egy szokásos napodat éld, közleked végig úgy mintha rokkant lennél, és rájössz mekkora butaságot írtál.

@Rocko-: Vagy pedig ha még nyitottabban nézzük, a rokkant illető vesz magának valamit, nem? Én kerekesszékkel közlekedem, de attól még hordok cipőt, jelen esetben egy magasszárú Converse-t :) sőt szabadidő ruhám is van, és úszó cuccokat is spotboltokban vedzek...
A szakácsmunka egy alapvetően manuális dolog, amely mély lelki kötődést eredményez különféle eszközökhöz. Az egész napos monoton munka során markolászott 2-3 tárgynak kulcsszerepe van, így nem meglepő, hogy érzelmek is életre kelhetnek irányukba. Aki szeretettel főz, annak…..
Bombadil Toma 2014.05.25 19:21:45
@Márkaséf: láttam hogy üzentél, köszi, válaszoltam is! :)

Az oldalassal kapcsolatban lehet, hogy igazad van mint ahogy írtam is, én nem mértem meg soha csak érzésre, meg a szuvid hőfokokból kindulva következdtettem, de igérem legközelebb sütök oldalast belebököm a maghőmérőt! :))

Apropo, maghőmérő! Nem tudod hol lehet venni vagy neten megrendelni, olyan vezetékes maghőmérőt, aminek a tűje egy hőálló szilikonos zsinór végén van, és így kívűlről lehet ellenőrizni folyamatosan a hús maghőjét.?
Bombadil Toma 2014.05.25 19:56:18
@Márkaséf: Még sose rendeltem az Amazonról, hogy megy ez? Honnan jön a cucc, és mennyi idő még megérkezik, hogyan kell fizetni? Mindig a magyar oldalakat böngészem, mert valahogy bizonytalan vagyok a külföldről rendeléssel kapcsolatban, de úgy látom lassan kikerülhetetlen lesz a dolog. :)
Bombadil Toma 2014.05.27 21:16:59
@Balambér: Kössz a tippet, ez is jónak tűnik, és egyszerűbb is megrendelni mint az amazonról, majd meglátom...

@sulthal: Nem hinném, hogy túlárazott lenne a BGE, azért ez a magas minőség, sokoldalúság sokba kerül. Az meg, hogy egy jól bejáratott hiteles brandhez tartozó perifériák, kiegészítő eszközök drágábbak a szokásosnál, az nem ritka jelenség (lásd pl. Apple kiegészítők), de ezeket meg nem kötelező megvenni, ha van már egy zöld tojásod, ugyanúgy működik egy noname grill spatulával, vagy olcsóbb pizzakővel...
A BGE mellett, Weber smokey mountain is napirenden van, mint ahogy egy saját építésű smoker is, majd kiderül mi lesz a befutó :)
Örömmel jelentjük: mintegy 3-4 hónapos fejlesztési munka eredményeként elkészült a Nyárspolgár BBQ és az Őrház Sörkert közös reverse flow ofszet szmókere! A szmóker elfoglalta méltó helyét az Őrház épülete mellett, és megkezdte méltóságteljes pöfékelését. A…..
Bombadil Toma 2014.05.26 23:59:12
@Márkaséf: hát valahogy sejtettem!:) csak azért pécéztem ki ezt a darabot, mert meglepően sok pozitív értékelést kapott és mert 300£-ról van akciózva, és gondoltam a kb ötszáz dolláros ár miatt azért lehet már minőség...
"Mulligan, te állat, a sajátjaidra lövetsz!" Bazi Joe-nak nincs jó napja, balról Patton, jobbról a németek, és ráadásul még a tüzérek is félrecéloznak. Egy újabb nehéz nap a fronton, Franciaországban, amit csak humorral lehet túlélni. Rengeteg hősies film készült a második…..
Március 15-ike adta az ihletet ehhez a recepthez, melynek lényege: a szárazpácban őrölt kávé, a szószban pedig frissen lefőtt presszókávé az egyik kulcselem. Ez nem az ünnepre kreált étel (Pilvax-módra, vagy valami hasonló művi dolog), hanem jól ismert BBQ-klasszikus! A recept…..
Bombadil Toma 2014.03.20 18:29:31
@Márkaséf: Oldalasnál lehet, hogy az már közelebb van a 80-hoz mire elkészül.
Én bele szoktam azért kalkulálni a pihentetést is. 70-72 fokos húst ha alufolíaba tekerek és min. negyven percet pihentetem, akár még jó két-három fokot is emelkedhet a maghőmérséklet.
Az angoloknál amúgy nagy divat manapság a sertést is rozéra sütni, pedig náluk lazábbak az állategészségügyi előírások és ellenőrzések mint nálunk.
A sertésnél ha jól tudom az esetleges élősködőktől lehet inkább tartani, de azok 67 fok felett elpusztulnak... A csirkénél a szalmonella miatt kell a 70 fok feletti hőfok.
Lényeg a lényeg, hogy eddig még senkit sem nyírtam ki a sertésemmel! :D
Bombadil Toma 2014.03.20 19:08:42
@Márkaséf: Csak azért hoztam fel az élösködőket, hogy a biztonsági határ azért szerepeljen itt az eszmecserében, ezen felül tényleg csak ízlés kérdése ki hogyan szereti a hús. Ezért is írtam az első kommentben, hogy ÉN hogyan szeretem. Aztán majd úgy is mindenki megtalálja a magának valót. :)
Multkor Jamie Olivertől láttam éppen, hogy egy nagy bőrös sertés lapockát sütött egyben, mikor felvágta csorgott ki a rózsaszín húslé, mintha csak roasbeef lenne.
A töltött sertésláb francia klasszikus (pied de cochon farcis), emblematikus étel, amely lélektanilag megérinti és elgyengíti a magyar férfiembert is. Maga a kreáció valószínűleg sok évszázada létezik. Sőt, magyaros verziókról is hallottam már, a tejben áztatott zsömlés,…..
Egy 2007-es videóval sikerült lebuktatni Szikora Róbertet, aki akkor azt mondta a Privát rocktörténet egyik adásában, hogy: "Elhívtak akkor még zsűrizni. Életemben először akkor vállaltam és soha többet." A jelenleg futó X-Faktor zsűrijét elnézve megint csak bebizonyosodik, hogy…..
És akkor anyu hazajött a melóból és hozott egy hatalmas nájlonzacskót magával, ami tele volt könyvvel. Így kezdődött. Jó, hát nem túl lélekemelő történet, tudom, de a szépséget és a nájlonzacskót eddig csak az Amerikai szépség c. filmben sikerült szerencsés módon…..
Gyerekkorunk kedvenc bunyósa nem csak az önéletrajzi kötetét dedikálgatta az elmúlt években, de 2010-ben leforgatott egy főcsőzkézős-nyomozgatós tévésorozatot, az I delitti del cuocót is, amit a büntető Nincs kettő séf nélkül címmel (kényszeres szóviccelő…..
Bombadil Toma 2013.03.04 20:23:13
@bug jr.: "en fanatikus vagyok, de eszembe se jutott megnezni, mar a 20 evvel ezelotti extalarge is tre volt es a piedone filmektol sem voltam elajulva."

ezek alapján nem nagyon neveznélek BS fanatikusnak... no offense!:D
Bombadil Toma 2013.03.04 21:46:57
@bug jr.: többségében én is a közös filmjeiket kedvelem jobban, de szerintem mindkettőjük legjobb filmje pont külön készült. bud spencernek a "piedone a zsaru" és az "aranyeső yuccaban", terrence hillnek meg a "nevem senki" volt a legjobb filmje szerintem. a legjobb közös filmjük meg a nincs kettő négy nélkül és a kincs ami nincs volt...:)
Minden Oscar-gálán van egy olyan, kb. 4 perces montázs, amiben az elmúlt év nagy szórakoztatóipari veszteségei előtt tisztelegnek, és mind minden évben, idén is voltak olyan színészek, rendezők és más filmesek/tévések, akik kimaradtak az összeállításból. A tévések esetében…..
Bombadil Toma 2013.03.02 00:23:40
@ZF2: larry hagman vagy harminc amerikai sorozatban szerepelt ebből kettő, a Dallas és a I Dream of Jeannie a legnépszerűbb, legnézettebb volt a maga idejében.
Bombadil Toma 2013.03.03 16:37:45
@ZF2: nem egészen. amellett hogy nagy tévés sztár volt, L.H. több mint húsz mozifilmben is játszott, többek között olyanokban mint a sas leszállt, superman, nixon, a nemzet színe java stb... nála huszadrangúbb sosehallott színészekről is meg szoktak emlékezni a in mamoriamban.
Bombadil Toma 2013.03.03 21:49:44
@ZF2: sokkal nagyobb sztár volt mint mint ma W. petersen, össze sem lehet hasonlítani a kettejük ismertségét, népszerűségét.
rághatjuk itt még a gittet egy darabig, írhatsz még pár sületlenséget, de a tények attól nem változnak...
Tavasszal debütál a BBC3 zombis sorozata, az In the Flesh, amiben a szokásos élőhalott-toposzok helyett a fókusz, vagy hogy is szokták ezt mondani szépen, a szerencsétlen zombik társadalomba visszaintegrálása áll majd. Nahát, ugye? A kissé depressziós jövőben játszódó sorozatban…..
A Mr. Skin minden évben megválasztja az év legjobb meztelen jeleneteit, így idén is sort kerítettek rá, és ez jövőre is így lesz, nyugi, amíg van egy pár csöcs a világon és egy kamera, addig nem maradunk pőre másodlagos nemi jelleg nélkül, az kurvaisten. A filmes kategóriákról…..
Várható volt, hogy Seth MacFarlane, a Family Guy és a Ted alkotója legalább egy olyan viccet/poént elereszt majd a 85. Oscar gála műsorvezetése közben, amire valaki, valahol felkapja a fejét, és azt mondja, hogy ejnyemár. A műsort egyébként elég unalmasan és sótlanul, főleg…..
A Do No Harm buktája után már nemcsak az NBC-n röhög a sorozatvilág, a Zero Hour című midseason-dráma premierje tragikus, 1,3-as 18-49-et és 6,3 millió nézőt tudott, ami például a Foxon elég volt a Fringe túléléséhez a pénteki napon, de az ABC csütörtök estéjére…..
Bombadil Toma 2013.02.18 00:28:18
@rtttha: a második világháború áldozatinak száma európában 40 millió ember volt alsó hangon (egyes számítások szerint 50M). az akkori lakosság száma európában 200 millió körül volt. ez bizony minden ötödik ember, akárhogy is matekozzuk... ha nem is minden egyes embert a nácik irtottak ki közvetlenül, közvetetten hitler és a nácijai felelősek a teljes veszteségért. ez nem is kérdéses normális körökben. úgyhogy mégis csak hosszú beszélgetés lenne az!
Bombadil Toma 2013.02.18 15:55:15
@Mérgező Hulladék: igazad van, csak "EU-ban" gondolkodtam, elfelejtettem belevenni az akkori szovjetúnió lakosságát. :) azóta utánanéztem és kb. 450 millió lakosa volt a harmincas években európának. de a lényegen nem változtat... :)
Meglehetősen korán, a májusi évadzáró előtt jóval berendelték a CW három elfogadható nézettséget hozó sorozaténak újabb évadát. Az Arrow a CW 2009 óta legjobb premiereredményét hozta, jelenleg a csatorna legnézettebb sorozata a maga 4,3 millió nézőjével. Az ötödik…..
A Captain Obvious-medál eheti kitüntetettje egy Raven nevű sorozatgyilkos, aki éppen sitten ül, ahol, más dolga nem lévén, tévézik, és szakért az Investigation Discovery adó Dark Minds, azaz Sötét elmék című műsorában, amiben M. William Phelps író és John Kelly…..
Kossuth-tér,a Konzum áruház aljában meghúzódó lounge-hangulat. Kellemes zene,tűzrőlpattant,de nem tolakodó felszolgálólány,akit egy talpig úriember váltott kissokára. Étlap plusz napi ajánlat. Onnan sikerült a helyi rosét (2011. Lisicza pincészet) kicsípni-kóstoló után egy…..
A Kaliforgia új évada már elkezdődött, Hank Moody ismét rászabadul a lakosság női felére, és vélhetően mindenkit megdug, aki nem szalad előle elég gyorsan (vagy még őket is). Eddig sem volt szívbajos, a Huffington Post össze is szedte, mennyire nem. A videó szigorúan…..
Felvésni a naptárba, a február egyik legfontosabb napja. A Southland pontosan az a rendőrös sorozat, amit mindenkinek javallunk, nemcsak a Kemény zsaruk kedvelőinek, de ők járnak vele a legjobban. Realizmus, összetett szereplők, a címlapokról ismerős bűncselekmények, kézikamerás…..
Azt, hogy miért nem tartjuk többre az Aranyglóbuszt a kiskunhalasi Vörös Csillag MGTSZ rendes évi termelési versenyéről, már többször leírtuk, egy belterjes szervezet, a Hollywoodban dolgozó külföldi sajtómunkások jó elvtársaiból összeválogatott 84 fős grémium osztja ki,…..
Bombadil Toma 2013.01.14 02:16:04
@Parasite: az HBO leadja kommentár és felirat nélkül. ha ilyet akarsz elő kell rá fizetni.