Adatok
ostr
121 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Kuktában főzök egy adag csirkehúslevest, 3 répával, 2 fehérrépával, egy ökölnyi karalábéval, kevés zellerrel. A hús kb. 60-70dkg csirkecombfilé, plusz egy hagyma, és két gerizd fokhagyma. Só. Azért mert csecsemő, még nem kell ízetlenül ennie. Ha kész, a zöldségeket leturmixolom a hússal, kb. egy…..
A kicsontozott csirkecombot besóztam, majd egy hagymát megfuttattam olivaolajon. Jó a nem oliva is, de olyan nem volt. A csirkecombot körbepirítottam, majd jó sok szójaszószban, és egy kis Worchester szószban pároltam. Tettem hozzá egy darabos paradicsomkonzervet,( ez nekem nagyon bejön) egy…..
Kiérek egy adagot, annyit aminek a kétszerese kell. Ráöntök kétszeres mennyiségű forró tejet, ízesítem bármivel (vaníliáscukor, kakaó, stb.) lefedem, állni hagyom, és 10 perc múlva kész. Olyan mint a tejbedara csak sárga...
Köretként kis olajban inkább csak átforgatom, öntök rá 2x mennyiségű vizet, de nem kell hogy forró legyen. teszek hozzá vmi zöldséget, leginkább borsót, és egy jó maréknyi, inkább kettő pirított hagymát.Fedő alatt felforralom, lezárom, és hagyom, hogy egy konyharuha alatt készre gőzölje magát.…..
A csirkét fehéredési pirítom, majd ráöntöm az egy kanál méz, és valamennyi vörösbor keverékét. Félidőben , amikor a hús már majdnem puha, beledobok 2 marék aszalt szilvát, majd ha a hús már puha, akkor egy két almát felcikkezve. Még néhány perc , hogy az alma puhuljon, de ne főjön meg.…..
Sütni való sárga krumplit veszek, olyat aminek láthatóan vékony a héja. Simán felvágom, héjastul, és vagy alufóliával letakart serpenyőben, vagy sütőben sütőpapíron, vagy lábosban fedő alatt kevés olajban megsütöm. A héja is jó lesz...
A jól besózott csirkehúst, ( vettem egy szakácskönyvet a gyerekeknek, azóta több sót használok) minden oldalán megpirítom fehéredésig, majd ráöntöm az egy kanál méz, egy kanál mustár, és valamennyi fehérbor keverékét. A fehérbor helyett mehet balzsamecet. Fedő alatt párolom, majd pirosra sütöm, A…..
Főzök egy egyszerű csirkepaprikást tejföl nélkül. Egy másik edényben egy kis olajon kicsit átpirítok egy bögre bulgurt, megsózom, majd felöntöm két bögre vízzel, és hozzáöntök egy fél pohár pirított hagymát amit készen veszek vmi boltban. Leginkább a "lidiben". Felforralom, majd egy-két perc múlva…..
Nem szeretem a répát. Egyáltalán nem. A kínai csülkös krumpliban van néhány ropogós csípős répa . na az fincsi.Kipróbáltam otthon, ízfokozó nélkül.
A répát felvágtan vékony hosszúkás szeletekre, besóztam, és kicsit állni hagytam. A hagymát csíkokra vágtam. forró olajon átforgattam, leöntöttem…..
Még soha nem vettem, de a kisunokám szereti, ezért kipróbáltam. Meghámoztam, felkarikáztam, forró olajba tettem. Egy réteg édesburgonya, egy réteg hagyma.Megsóztam, és rétegenként leöntöttem egy olivaolajos, balzsamecetes keverékkel, amibe egy kis mézet, és kicsi csípős paprikát tettem. Nem kell sok…..
http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130121-sajtosztalyozasi-gyakorlat-magyarorszagon-a-hipermarketekben.html..
Párolt zöldséghez, vagy egyszerű sült húshoz amikor kész dobok egy kis szelet " rúzsos sajtot". Pillanatok alatt felolvad és nagyon erős ízű, ezért nem kell sok. Kb. egy-két kockasajtnyi...
Fél kiló májat 2 közepes vöröshagymával átsütök, mellette külön edényben megpárolom a zöldbabot. Azért külön, mert nem merem egybe rakni, hátha nem egy időben lesz kész, és akkor vmi szétfő. A zöld zöldbabot preferálom, mert az nem fás. Amikor kész, a májhoz nyomok némi mustárt és összekeverem a…..
Napok múlva is finom, friss volt...
A főtt krumplit felkarikáztam, a tetejére az együtt pirított, kockára vágott hagymát, szalonnát szórtam, majd leöntöttem borral hígított tejföllel, és a tetejére pálpusztai sajtot kockáztam. 20 perc alatt ráolvadt a sütőben .
Francia recept, a tetejére vmi. rúzsos sajtot ír, de jó a pálpusztai is.…..
Az Ilától kaptam egy zacskó canellonit, Olaszországból hozta. Hosszú ideig nézegettem, aztán egyszer csak ...néztem a Paprika TV-t, ahol megmutatták mit kell vele csinálni.
Főztem egy paradicsomszószt hagymásan, fokhagymásan. Belefőztem apró húsgombócokat. Közben fél kiló túrót összekevertem nyers…..
Egy Váncsa recept alapján. Azért nem Váncsa recept, csak alapján, mert egyrészt az ember nem követi a recepteket szó szerint, másrészt az eredeti nevét ki sem tudom ejteni. Ami mégiscsak gáz.
2 kg marhahúst, konkrétan nyakat egész darabokban bepácoltam vörösborban. Beletettem…..
Mautner recept, valahol olvastam..
A karfiolt kicsi rózsákra szedem, a szárait vagy félreteszem levesnek, vagy felszeletelem. Elterítem nyersen egy nagy tepsiben, igen, nyersen, és alaposan beolajozom, hogy mindenhova jusson. Megsózom, és cukrozatlan kakaóporral, esetleg egy kis csípős…..
Egy kisebb kenyérsütő, vagy őzgerinc formát kibélelek sütőpapírral, és körberakom nem olvadó sajttal. Jó az Anikó, vagy én valami mozzarellát szoktam venni, ami darabos, nem egy lében úszós típusú. Aztán egy réteg kockára vágott csirkemell, majd aszalt szilva, és banán,…..
Egy kenyérsütő formát kibélelek sütőpapírral, majd bacon szalonnával úgy, hogy kényelmesen visszahajtható legyen.Kockára vágok egy-vagy másfél csirkemellet, összekeverek egy kiolvasztott lecsöpögtetett zacsis spenótot egy, vagy két tojással, jó sok fokhagymával, egy kanál…..
Hozzávalók
250 g étcsokoládé (legalább 60%-os)
6 tojás
175 g porcukor vagy finom szemű kristálycukor
125 g vaj
1 narancs lereszelt héja és kifacsart leve
250-300 ml tejszín
vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
Elkészítés
1. A sütőpapíros…..
KÉTSÉGBEESETT SÜTEMÉNY
Hozzávalók 40 darabhoz:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma (vaníliás cukor)
- 1 tk szódabikarbóna (sütőpor)
- 1/2 tk só
- 4 tojás (villával verjük fel)
- 15 dkg liszt
- …..
A főtt zöldbabot - sárgát, mert azzal szebb- leterítem a tepsiben, kicsi mélyedésekbe tojásokat ütök. Igen, nyers tojást. Erre kolbászkarikákat rakok, jó sűrűn, majd tejföl, és reszelt sajt. Jó rá a füstölt, de a sima is. Forró sütőben kb. 40 perc...
A régebben leírt paradicsomos halas szószhoz, amit akkor szoktam főzni, ha a Csabi másnapos, tettem két apróra vágott kopasz barackot, és friss paradicsomot. Nagyon jó lett tőle...
Finom, nagyszemű, húsos szilvából a legszebb. A szilvát kis olajon rövid ideig sütöm, amikor levet enged, abba Worchester szószt, ki balzsamecetet, 2 gerizd fokhagymát és egy kis cukrot teszek. Méz jobb lenne , de ilyenkor soha nincs otthon. Egy evőkanál, vízben elkevert…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz