Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MdCecile

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy mi a sikeres vírusvideó titka? Ez az amit nem lehet szakkönyvekben leírni, mert ezer dologtól függ és előre teljesen megjósolhatatlan, hogy reagálnak az egyes ötletekre az emberek. Az például nem sokan gondolták volna, hogy egy a Skót-felföldön táncoló és moonwalkoló, Tina…..
addict Anyának lenni nehéz meló 2012.04.21 07:50:00
Lágy zongorafutam, érzelmes hangulatképek néhány magasztos gondolattal körítve. Ha így nézzük, nem is lehetne ennél sablonosabb egy reklám. Hogy ennek ellenére a Procter&Gamble legújabb filmje mégis működik, sőt, egyenesen telibe találja a célcsoportot, csak látszólag…..
Mióta kikerült a külföldi blogokra a Volkswagen legújabb, ehető printkampánya, mindenki arról beszél, hogy ezt korábban mások már megcsinálták. Ezért kicsit utánanéztem, hogy az elmúlt években milyen ehető reklámokkal csillapították a fogyasztók éhségét és kiderült,…..
Aki azt hitte, hogy a ketrecbe zárt kismamáknál, libaként megtömött meztelen nőknél, vérrel összelocsolt csupasz önkénteseknél vagy a bébifókák mészárlását bemutató videóknál nem jöhet rosszabb, az alábecsülte a Petát, mert amellett, amivel most előrukkoltak, elbújhat az…..
Mi az, ami egy lázadó kamasz srácot meggyőz arról, hogy a hirdetett termék tényleg jó? Például az, hogy az anyja utálja, mert akkor biztos lehet benne, hogy ez éppen neki való. Ez volt a gondolatmenet a Dead Space 2 nevű játék bevezető kampányánál, amelynek során azzal…..
MdCecile 2011.01.19 11:33:48
@DaBigMeyow: Az "Ilyen húzásokért utálják a reklámszakmát" alatt azt értettem, hogy az ilyen, megkérdőjelezhető, már-már etikátlan módszerekért, hogy fókuszcsoportra invitálnak anyukákat, akik őszintén (és persze már-már mókásan is) kifejezik ellenszenvüket, majd ezt kiforgatják (és oké, hogy volt ott apró betű) és tulajdonképpen ellenük fordítják a saját szavaikat. Amúgy az ötlet szerintem is jópofa, a reakciókat megörökítő reklámok mindig bejöttek, a fekete nőci mindent visz :)
@balazsman: Egyetértek a sportolással kapcsolatban. Tudom, hogy ebben elég radikális nézeteket vallok, de szerintem egy igazi férfi sportol és nem virtuálisan lövöldöz :P
Update: Tárárááám! Kisorsoltam a játék nyertesét! Nem más az illető, mint Rewriter, a miazhogy.blog.hu  gazdája, aki a következő hozzászólással örvendeztetett meg bennünket: Gazdálkodj okosan - Az agrármarketing centrum támogatásával, A legkisebb is számít - Tesco. A…..
  Hogy lehetne egy kifejezetten férfias módot találni arra, hogy a férfiak felhívhassák vele a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, egyúttal kifejezhessék szolidaritásukat a betegséggel küzdőkkel. A nőknek ott van a mellrákellenes rózsaszín szalag, de hát egy férfi csak nem…..
  Idén ünnepli a még mindig zseniális sorozat a 20. szülinapját, ennek alkalmából a készítők rengeteg meglepetéssel készültek. Ezek közül az egyik legizgalmasabb az a pályázat, amelyen bárki részt vehet, aki egy röpke angol leírással be tud mutatni egy általa kitalált…..
addict A nagy márkapárosok 2009.09.22 09:35:00
Tegnap az adidas és a Puma kapcsán felmerült, hogy rajtuk kívül is sok páros küzdelem van a márkák között. Nem véletlen ez, hiszen az emberek szeretik az ilyen heroikus, vagy éppen vadnyugati leszámolós sztorikat, és a két márka vezető szerepét is bebetonozza egy ehhez hasonló…..
addict A legviccesebb nevű boltok 2009.08.18 10:40:00
Ahogy a fenti példák is mutatják angoloknak illetve amerikaiaknak sem kell a szomszédba menniük, ha fárasztó szóvicceket kell elsütni egy bolt névadásakor. A bestweekever oldal most például összegyűjtötte a szerintük 50 legjobb angol nyelvű boltnevet, amelyek között tényleg sok…..
A Konkrét Könyvek kiadó posztjának írása közben gondolkoztam el azon, mennyire nem foglalkoznak sem az irodalmi művekben, sem a filmekben a reklámosokkal. Na nem mintha olyan megkerülhetetlenül izgalmas világ lenne ez, de a nagy számok törvénye alapján azért ennél sokkal több…..
MdCecile 2009.08.12 15:50:11
@reklámbuzi: nem a Zene és szövegre gondoltam. Láttam múltkor félig egy másik filmet, valami nagy, romantikus, ömlengős dolog volt. A csaj éppen valami nagy tender közepén volt, a pasija meg elhagyta, de aztán bement hozzá az irodába és nagy éljen, és húha, és láv. Lehet, hogy nem a Drew Barrymore volt, de valami szőke, ismert :D Sajnálom, a memóriámból most ennyire futja.
MdCecile 2009.08.13 14:33:36
@dnd: tényleg a Boomerang :) A Páncél Vagina nevű parfüm. Az mekkora volt, az a reklámfilm hozzá :D
Most tette közzé a Millward Brown a szokásos éves jelentést a márkák értékének változásáról. Az idei listát csakúgy mint a tavalyit a Google vezeti, ráadásul úgy, hogy 16%-ot növelni tudott az értékén. A lista második helyén a Microsoft áll, amit a Coca-Cola és az IBM…..
A reklámok egyik legősibb eszköze a megszemélyesítés. Hol a terméket, hol a fogyasztót, hol a szolgáltatást vagy éppen a szolgáltatót személyesítik meg, amelynek eredményeképpen az minden évben a Barátok közt szereplőgárdájának számát is meghaladó reklámkarakter…..
Ezt a filmet és annak minőségét nézve sokat gondolkodtam rajta, vajon a Nagy Ferót szerepeltető, a Bosrsodi által támogatott fesztiválokat hirdető reklámnak a reklámszemle rovatban van-e a helye. Aztán eszembe jutott, hogy a Sziget fesztivál szpotjai is itt szerepeltek, márpedig itt…..
addict F ING Magyar Nagydíj 2009.07.06 11:40:00
Van ugyebár a Formula 1- nek egy jól bejáratott, jól ismert logója, ami egy egymásba szerkesztett F betűből és egy egyesből áll. Ezzel nincs is baj, amíg nem kezdjük tovább bonyolítani, és mondjuk az egyes mellé pakolni az aktuális verseny nevét. De még ezzel sem lenne komoly…..
Slam Poetry Budapest 14 2009. június 28. vasárnap, 18.00 (vetítés), 19.00 (verselés) Kőleves vendéglő, VII. Kazinczy u. 35. (Dob utca sarka) Most persze játszhatnánk felvágósdit, hogy immáron másfél éve, és ez már a tizennegyedik... Meg, hogy már Veszprémben és Zalaegerszegen…..
MdCecile 2009.06.26 15:38:18
Update: A térdelő hölgy mögött álló fekete alakos print nem más, mint a nálunk a per óta már Metropol néven futó ingyenes napilap megbízásából készült, és azt hivatott demonstrálni, milyen az, ha mások irányítják a véleményedet. A képre kattintva előbukkan az eredeti…..
Life is for sharing. Ez a T-Mobile nemzetközi kampánygondolata. Hogy ezt demonstrálják, ők maguk szerveznek olyan rendezvényeket, és adnak olyan élményeket a meglévő vagy reménybeli ügyfeleiknek, amelyeket azoknak érdemes megosztaniuk másokkal. Az első nagy megmozdulás a Liverpool…..
addict Szexista reklám nőknek! 2009.04.15 11:00:00
Furcsa ilyesmit hallani nem? Azt, hogy bögyös szőkék, kacér barnák vagy lengén öltözött feketék riszálják magukat egy reklámban, és ezzel próbálják magukon kívül a terméket is kívánatossá tenni a férfiak szemében olyannyira megszoktuk, hogy szinte már észre sem vesszük,…..
Update: Na akkor jöjjön a megfejtés. Ez kérem szépen egy tengeri herkentyűket, így cápalesvest is kínáló étterem hirdetése (a képre kattintva megtekinthető), amelynek fősora: Seek revenge, azaz szabad fordításban Állj bosszút. Jó mi? Ami a nyereményt illeti, a csoki alakú…..
Update: Szerintem nagyon tuti ez a kazettás táska, úgyhogy érdemes még egyszer nekifutni a játéknak. Aki kimarad, lemarad!Fussunk még egyszer neki a játéknak, Mostanra már szinte rendszeressé vált az addicton a heti reklámrejtény, ami így további folytatásért kiált. A múlt…..
MdCecile 2009.04.07 10:40:35
@SueSue: Ha már Stihl vasfoga: "Tavasz, nyár, ősz. Stihl." Ha már nem maradt más remény a szabadulásra, avagy Fűrész 562.rész
Update: Eljött hát a megfejtés és a sorsolás ideje. A képre kattintva előtűnik az eredeti reklám, ami a Ripolin festékek időtállóságát hirdeti. A sorsoláshoz ismét a random.org segítségével pörgettem ki a győztes számot, amelynek tulajdonosa (vagyis a sorban az övé volt a…..
addict Reklámjáték, 4. felvonás 2009.03.26 14:00:00
Update: Elnézést, hogy csak ma zárom le a játékot, de tegnap elragadtak az események (nem, nem az MSZP-vel tárgyaltam a niniszterelnöki posztról). A reklám az Alka Selzter tablettát hirdeti, ami nagyszerű másnaposság ellen, az eredetit a képre kattintva megnézhetitek. A random.org…..
addict Reklámrejtvény 1. 2009.03.09 10:50:00
Update:Mivel úgy látom, van piaca az ekkora hülyeségeknek, ezért hogy tovább fokozzam az izgalmakat, a nap végéig meghosszabbítottam a játékot. Még egy kis ikont is kitettem mint a profik, úgyhogy van itt most már Három in Egy: reklám, játék és nyeremény. Már én is kíváncsi…..