Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alapvető élelmiszer

0 bejegyzést írt és 396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Ingatlanos szótár 2011.10.21 06:00:00
Ez bizonyára már a sokadik ilyen próbálkozás - én a Szó-Beszéd (Pease-Garner) c. könyv egyik fejezetéből indultam ki. Most kaptuk: az Urbanistán is volt hasonló.   Dinamikusan fejlődő: foghíjtelkek, tűzfalak, rozsdálló gyártetemek, még külsőbb kerületekbe zsuppolt…..
Alapvető élelmiszer 2011.10.22 09:21:21
@MecKenna: Engem a Landler Jenő érdekelne, hol volt ilyen utca?
A Mártírok érdekes, én már a Margit körútként szoktam meg, de szerintem ismerőseim között én vagyok az egyetlen.
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.22 22:58:55
@Zuzu Petals: Aki zajt akar, az költözzön reptér közelében. Éltél volna a pesti oldalon, ahol már a Közraktár utca mentén is végig lakóházak vannak, hogy a Boráros környékéről ne is beszéljek. De elmondom neked, sokszor távolabbi részeken is tisztán lehetett hallani, hogy aznap milyen koncert van a ZP-ben. Azért, mert zajos a város, akkor nyugodtan legyen még zajosabb?

De ha neked ennyire fontos, akkor bevisszük a te kertedbe, ablakod alá, aztán kedvedre pátyolgathatod a seggrészeg, de nagyon bátor 14 éveseket.

Az, hogy a tini a szüleinek nem meri elmondani, merre is van és erre egy szórakozóhelynek kell külön valamiféle villanypásztort kitalálni, az meg jobban jellemzi azt a szánalmas szülő-gyerek kapcsolatot.
Kettős Mérce RIP ZP 2011.09.22 20:17:00
Ma végleg eldőlt a Fidesz-KDNP és a Jobbik szavazataival megszüntetik a Zöld Pardont, bár én nem vagyok a hely lelkes híve, egy a közösségre nem figyelő,helynek tartom, de figyelemreméltó azt a módszer, ahogy ezt a helyi Fidesz végigvitte.  A végső szavazást megelőző…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.22 22:55:19
@Szamiz67: Ha ez neked ennyire szívügyed, visszük a te kertedbe. Próbáltál meg volna élni a pesti oldalon, ahová TISZTÁN átüvöltött a zene, még a Kinizsi utca környékén is lehetett tudni, aznap ki lépett föl.
Vastagbőr Csak nem kapják meg 2011.09.22 09:01:00
Egy darabig vicces (volt) a kapkodó ötletelgetés, amit gazdasági ügyekben művel Matolcsy Ikon karmesterkedésére a kormány, de mivel kőkeményen a bőrünkre megy a dolog, lassacskán kezd egészen ijesztővé válni a rapid nyilatkozatok vad katyvasza. Lehet, hogy valaki már unja, de…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.22 09:39:12
Belsőség Ki volt az a barom?! 2011.09.21 06:20:06
Amit mi elcsesztünk, az el van cseszve és punktum. Ám ha a közlekedésről van szó, ez kínos és hosszú életű. Mai cikkünk blogposztja...
Alapvető élelmiszer 2011.09.21 09:14:30
@kicsi11: A közlekedéstervezők előttem akkor leszerepeltek (de nagyon mélyen), amikor megláttam az új kiskörúti lámpahangolást, ahol a következő rend van (pl. Fővám tér)
1., zöldet ad a gyalogosoknak a lámpa
2., megindul a tömeg a Csarnokból
3., azonban éppen ekkor vált pirosra a túloldali gyalogos lámpa, így a gyalogok tömörödhetnek azon a 2x3 méteres járdadarabon, amit a villamossínek és a közút között hagytak.
4., Gondolkodhat a gyalogos, vagy előrelép kettőt, hogy ne vigye le az autós a seggét, ekkor a villamos csapja el, vagy hátralép kettőt, hogy a villamos elmehessen, ekkor viszont az autós fog joggal anyázni.

És ez így megy a megnyitás óta!
Subba Nemzeti Vágta 2011.09.20 14:00:00
Igen, az a bele (csak erős idegzetűeknek). Ez pedig pörög a Facebookon pár napja, itt több kép is van:Ő az egyik ló aki meghalt az idei vágta giccsparádén. Nekirohant a palánknak ami a képen is szerepel és szó szerint kibelezte!!! Valaki azt mondja, hogy egy kaput akart…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.20 14:52:25
@turbólyuk: Miért nem lepődök meg.
Ja, hogy ez is Geszti műve, aki a nagy Magyarországos dalt is csak másolni tudta...

Volt annak az ürgének valaha is valami eredeti ötlete?
Nem mintha nem lenne minden pontgyűjtő-akció ordenáré adatgyűjtés, a legszebb bizonyítéka az egészbe szemből beleszarásnak a Tamás emailjére kapott "válasz". Nem a Supershop ügyfélszolgálatosa írt, csak a robot jelezte vissza, hogy olvasatlanul kitörölték a…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.20 14:47:16
@metal: Helyesbítenék, amennyiben az Outlook úgy van beállítva, hogy az olvasóablakban nem lesz automatikus az olvasottság, hanem külön pl. space-t kell nyomni, és így törölsz egy levelet, akkor is ezt fogja visszajelezni a rendszer, függetlenül attól, hogy a betekintőablakban tényleg elolvasta-e a delikvens a levelet vagy sem.
  Nem akarom feszegetni, hogy kinek a hibája, hogy így alakult (rég volt, hagyjuk), de azt azért rögzítsük, hogy jó nagy szopóágra küldték az egész országot azok, akik hagyták, hogy ilyen mértékben adósodjunk el devizában. Ráadásul úgy tették ezt, hogy voltak, akik…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.20 11:16:45
@Robinzon Kurzor: Tegyük hozzá, hogy ez a lehetőség kapóra jön a tehetős közép és felsőosztálybelieknek, akik adják a FIDESZ bázisát. Ő nekik most be lehet nyalni a langyos szarig, hiszen kiugorhatnak most, amikor a bankrendszerre rá fog dőlni a hitelkártyavár. Mert ha dől, a bank sem hülye, hogy nem fogja továbbterhelni. Csak éppen azok, akiktől lehetne még mit elszedni, azok már rég a partvonalról röhögnek, mert ők 180-nak kiugrottak. A többieknek meg majd száll apáról-fiúra az adósság.

Ja, és meglepő módon valamiért Rogán "kiskirály" Antal, Lázár "akinek nincs semmije, az annyit is ér" János is CHF-ban van eladósodva. Nahát...
Török Gábor ma reggeli elemzésében remekül megfogalmazta mi a probléma a Fidesszel: "A kormány egyre gyakrabban és egyre látványosabban kénytelen szembemenni ellenzéki időszakában hirdetett mondataival, ráadásul nyilvánosan azt sem vállalja, hogy egyáltalán viszonyuljon…..
  Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás – válaszolta újságírói kérdésre tegnap Matolcsy György, miután bejelentette a 2012. évi költségvetés főbb irányait. A gazdasági miniszter az…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.17 13:24:15
@Viktus: Vidéki dolgozó... Hahahaha
Pont a vidékiek voltak, akik leghangosabban sírtak, hogy az MSZP-SZDSZ kormány csak a nagyvárosi értelmiség érdekeit nézi, meg bezárja a kisiskolát, ami versenyképtelen oktatást nyújt annak a 10-12 nebulónak, akit odaírattak, ami bezárta a gazdaságtalan, kocsinként 6-8-10 utassal közlekedő vonatot, ami bezárt a kispostát, aminek forgalmát az jelentette, hogy Mari néni 8-án fölvette a nyugdíját.
Nesze, itt a vidék pártja, amely külön is hangoztatta, hogy "a vidék élni akar", csak éppen ezekkel az intézkedésekkel őket lövi bokán, mert a pesti meg fogja rendelni interneten a dolgait, elmegy az olcsóbb hipermarketbe, amiből 5 is van 1 km-en belül.

Megfőzték, egyék is meg, csak az a gond, hogy miattuk most én is szívok.
HamPLÓ Nyitvatartási idő 2011.09.15 11:00:00
Eddig általában úgy gondoltam az órásokra és egyéb kisiparos mesterekre, hogy "szegények, ez a mai nem az ő világuk". Ott ülnek egész nap, néha beesik valaki hozzájuk, de csak pár száz forintos javításokat, cseréket végeznek, mégis jófejek, és apróbb dolgokat…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.15 13:37:01
@Hamster: Én nem általánosítok, én arra az egy emberre gondoltam. Hogy ha már úgyis nyugdíjas és nem lát szívesen vevőt, akkor minek üzemeltet boltot? Főleg ilyen ötvenes évek-beli stílusban?
Eladó Szeleczky Zita 40-es években, Duna-parti hegyoromra épült nyaralója: kilátás Esztergomtól Visegrádig (im) Ferenc körúti hotel “erotikus kellék üzlettel” Alaprajznak az eredeti, “Ngs. Almásy Gézáné úrnőnek” készült 1933-as tervek feltöltve…..
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.07 12:47:48
@dw1: Az Szabadkikötő út, pontosabban már Weiss Manfréd útra lett átkeresztelve.

Remélhetőleg a csövesekkel is kezdenek valamit,én eddig is jártam arra biciklivel, de pl. az OBI mögött kialakult csövestanyáról rendszeresen kergettek meg kutyák -- és nem csak engemet. Volt, hogy az autósok közé is beszaladtak.
Amikor tavaly az RTL bejelentette, hogy oly sok lenyúlt formátum után végre hajlandók már venni is egyet, ráadásul bevált, nagy közönségsikert hozó tehetségkutatót, mindenki veregette a mellette álló vállát a Nagytétényi úton, és valahol joggal. Sejthető volt, hogy a hazai…..
Tegnap óta van népegészségügyi termékadó (NET), de már most látszik, hogy nagyjából megbukott.Illetve ha valóban a nép egészségének védelme volt a kormány célja, akkor talán részleges lesz a siker, viszont a valószínűbbnek tűnő 20-30 milliárdos pénzbeszedés nem jön…..
Alapvető élelmiszer 2011.09.02 15:06:32
@Zka: Ja. Nekem más is eszembe jutott, csak ez az a Csiba Gábor, aki fel volt háborodva, amikor a megyei kórházban a tűzoltók szétfeszítették a liftet, mert bennragadt egy életveszélyes beteg. (www.origo.hu/itthon/20110407-elet-es-halal-kozt-lebeg-a-magat-fobe-lovo-rendor.html)

Ja de igen... Borsodban továbbra is csak a sör a világos...
2010. december 2-án a Pannon Filharmonikus karmestere, Peskó Zoltán bejelentette, hogy a fél év múlva lejáró szerződését nem kívánja meghosszabbítani, és távozni kíván.…..
Alapvető élelmiszer 2011.08.25 10:42:29
@zrobasé: Elfelejtetted a legfontosabbat:
"ne a zemberekkel fizettessék meg"
Hyungkoo Lee előszeretettel foglalkozik a jól ismert rajzfilmfigurák elmúlás utáni állapotával. Az 1969-ben Pohang-ban született, jelenleg Szöulban élő és dolgozó dél-koreai művész, biológiai alapossággal tanulmányozta a műveiben megmintázott élőlények karakterét, testét,…..
Alapvető élelmiszer 2011.08.23 10:20:30
@tb79: Jaja. "Művész úr" elmehetne betonozni vagy gátat építeni, több hasznunk lenne belőle.
Találtam egy vicces kérdést a gyakorikérdések.hu-n, "Szabad-e kutyával bemenni az Aréna Plázába". Úgyhogy ezen elgondolkoztam én is, ha már ugye KÖKI és ha már pláza a téma itt is. Vajon lehet-e majd kutyát vinni a KÖKI Terminálba? Szólnak érvek a dolog ellen és…..
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
Alapvető élelmiszer 2011.08.15 11:23:46
@fraki: Lófaszt. A Sziget évek (talán a kezdetek óta?) arról szól, hogy a sziget után gerendai halálsápadt arccal elsírja, hogy mennyi, mennyi munka van benne és közben éppen csak nullás, esetleg nagyon vékony nyereséggel élték csak túl.
Az idei sírás is már elkezdődött: gazdasagiradio.hu/cikk/67245/

Amúgy én nem félek Zagvya miatt. A Fidesznek nagyon kínos a Jobbik stílusa, nyers turultudata, Zagyva pedig tálcán kínálta magát ahhoz, hogy ki lehessen vonni a forgalomból. Lásd, a Jobbik villámgyorsan el is határolódott. A HVIM nevű gittegylet meg legfeljebb a partvonalról ugathat befele.

Figyeljétek meg, még a végén Zagyvának kell majd kaparnia ahhoz, hogy ne ítéljék el.
Szuper ez a Munka Törvénykönyve tervezet (?), főleg, hogy olyan remek szakember az egyik szerzője, mint Pethő Róbert, aki mellesleg tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza. A következő Munka Törvénykönyvét meg biztos a szakszervezetek írják, paritásos alapon, nem?  Dr.…..
Alapvető élelmiszer 2011.08.10 13:50:06
@KUCM: Jakab Andor egy puhapöcsű fasz, aki azon akar spórolni, hogy egy korrektül megírt felmondólevél helyett , mint valami bábáskodó kiskirály, csak úgy, egyik napról a másikra kirúghasson valakit. (Ezt én csak és kizárólag paritásos alapon engedném, azaz, ha viszont én találok jobb munkahelyet, akkor akár már másnap mehessek oda dolgozni és ne kelljen a felmondási időt ledolgozni.)

Idézném neked a jelenlegi Mt-t (89. § / 3. bek.): "(3) A felmondás indoka csak a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. "
Ha ebbe képtelen egy főnök belesűríteni azt, hogy pl. a munkavállaló egész nap hegyezi a cerkát meló helyett (lásd Jakab Andor), az meg is érdemli, hogy a munkavállalók ott fosszák ki, ahol lehet.
Alapvető élelmiszer 2011.08.10 15:44:56
@maydayray: Pontosan tudom, adtam már be pár felmondást, illetve én is kaptam már. Arra kívántam utalni, hogy Jakab Andor panasza arról szól, hogy ő csak úgy nem rúghat ki valakit egyik napról a másikra, ha nem elégedett vele, hanem fel kell mondani, felmondási időt kell adni, plusz végkielégítés, miegymás.

Erre mondom azt, hogy oké, legyen kirúgható a dolgozó máról holnapra, ha rosszul dolgozik, de akkor én is bármikor mondhassak föl máról-holnapra, ha találok egy jobb helyet. Így paritásban vagyunk.
Ebben a sorozatban írtunk már Londonról, Lisszabonról, Dublinról és Amszerdamról, mindegyikben arra adtunk tippet, hogy miként lehet egy világvárost fillérekből, rövid idő alatt megismerni. Ez a rész azonban rendhagyó lesz, a szöveg most ugyanis csak kiegészítő, és inkább…..
Alapvető élelmiszer 2011.08.10 12:25:32
Köki Turistaparadicsom 2011.08.09 14:00:00
A KÖKI-parajelenség mindig is attól különbözött a többi lerobbant, lepusztított, koszos átszállóhelytől, hogy Ferihegyről időtlen idők óta ide érkeztek meg azok a turisták, akik taxi helyett a tömegközlekedést választották. Tehát számukra ez volt Budapest kapuja,…..