Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vacskamati4

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lényegében az aktív, vállalt nárcisztikusoknak két alapvető fajtája van. A testi és az agyi. Mindkettő grandiózus, hatalmat, hírnevet, pénzt és imádatot akar, de a testi főként azért, hogy a testét szolgálhassa, az agyi pedig…..
Vacskamati4 2015.01.14 09:38:21
@zelje: Nekem is Ikrek, nálunk is valami hasonló volt a mechanizmus: eszmélés, hogy nem vagyok sehol a kapcsolatban, szembesítés, válóper lehetőségének felvetése. Mire kezdtem összekapni magam (kijöttem a depiből, lefogytam, elkezdtem újra dolgozni), és azt hittem, most végre a kapcsolatomat is rendezni tudom, kb egy hónap leforgása alatt egyedül találtam magam 3 kisgyerekkel, fizetés nélkül, lenullázott bankszámlával. Csak nálunk még megy ez a fogd meg- ereszd el játszma, amiből nagyon nehéz józan ésszel kiszakadni.

DB írásai nagyon sokat segítettek ( köszi!), bár őszintén, nálunk nem fekete- fehér volt a helyzet: van olyan, amikor két vámpír nyúzza egymást majdnem két évtizeden keresztül? Most úgy néz ki, h kölcsönösen leszívtuk egymás energiáit. De végül mégiscsak én estem pofára. :)
Vacskamati4 2015.01.14 09:40:02
@zelje: Ja, és amikor ezt olvastam, szó szerint azt gondoltam, mint Te. És kínomban röhögtem. :))
Vacskamati4 2015.01.15 16:12:50
@DuBarry: Köszi. :) Ezen most majd megint elrágódom egy darabon... :))) Nálunk nem olyan tisztán egyértelmű a kép, mint amit itt többen leírtak, de sok leírt elemet ismertem fel a mi kapcsolatunkban is. Baromira nagy aha élmény volt. :-/
Amikor készültem a zsúrra, próbáltam új játékokat keresni. Igaz, hogy a meghívott gyerkőcök még nem voltak nálunk zsúron (Kitti csak osztálytársait hívta), így nem ismerhették a korábbi születésnapokon hangulatkeltőként bevetett játékokat, de szerettem volna, ha Kittinek…..
Nincs mese, lassan vége a napsütéses, langymeleg őszi reggeleknek. A reggeli indulásnál legalábbis a két Nagyvad már igencsak csípősen és sűrűn emlegette a sapka-sál kombót, amiről aztán eszembe jutottak a Cate and Levi jópofa, kesztyűként is használható zoknibábjai, esetleg…..
 ”Augusztus néz: merre jár  a kedves kis napsugár?”A nyár utolsó hónapjában, augusztusban a természet gazdagsága kiteljesedik. A nyári időszak, nagy hatással van a kisgyerekekre, hisz ilyenkor lehetnek a legtöbbet kint, most gyűjthetnek legtöbb tapasztalatot,…..
Vacskamati4 2011.08.17 12:30:54
Rózsa, rózsa, szép virágszál,Szálló szélben hajladozzál,Napsütésben nyiladozzál,Meglocsollak: illatozzál./népköltés/ Fésűs Éva: HúsvétBokrok aljánpiros tojást leltem,azt mesélik,nyuszi járt a kertben.Megkérdeztemmind az ibolyákat,rám nevettek:ilyet sose…..
Gyerekszoba Pom-pom bagoly 2011.04.06 08:08:00
Emlékeztek a pom-pom labdákra, amiket technika órán, még általános iskolában csináltunk? Ahogy elnézem, ezek a cukorfalat baglyok is ezzel a technikával készültek, úgyhogy otthon is könnyen elkészíthetjük, saját két szép kezünkkel. Ahogy a képek mutatják,…..
Gyerekszoba Szalagos mobil 2011.03.10 08:14:00
Zafinak kellene ezt a posztot írnia, annyira homlokcsapkodós ez az ötlet. Én speciel nem szeretem a zenélős forgókat, mert bár a kölök tök jól elvolt vele, de ez az idilli állapot csak addig a másfél percig tartott, míg a mobil le nem járt, a zene el nem hallgatott. Na, ilyenkor…..
 ”Fodros felhők úsznak el felettünk az égen… hópelyheket szórva szét erdőkön és réten”     Fésűs Éva: Mit hoztál december? Téli erdőn, réten fehér csend honol. Didergős december, vajon mit hozol? Mélységes tarisznyád miket rejteget? Hoztál-e…..
Gyerekszoba Makkbagoly 2010.11.10 12:25:00
Amikor megláttam ezeket a makkokból készült baglyokat rögtön az jutott eszembe, hogy ilyet muszáj készítenünk a csajokkal itthon. A leírás rettentően egyszerű, némi ragasztó és filc kell hozzá, semmi más, és máris lehet ilyen hihetetlenül cuki baglyokkal játszani. Szerintem az…..
Gyerekszoba Nemzetiszín tálak 2010.11.05 12:01:00
Ha gyermekünket érdekli a földrajz, de nem egy nagyevő, vagy épp fordítva: a hasát jobban szereti, mint Földünk országait zászlóstól-fővárosostól bemagolni, akkor ezekkel az egytálételekkel ki leszünk segítve. Ráadásul a nemzetközi gasztronómia alapjait is lefektethetjük…..
Gyerekszoba Hangulatvarázslat 2010.10.28 19:33:00
Örömünnep nálunk, hovatovább inni kell rá, ha  akad egy szabad délutánunk otthon szöszmörögni a gyerekkel. Se házimunka, se vasalnivaló, vacsira is ehetünk valami könnyű hideget - mélyhűtött libatoll mindig akad -, a poroszlánok pedig most az egyszer megvárnak az ágy…..
Halloween van, bár részemről nem lelkesedem maradéktalanul az ilyen ünnepek átvételéért, de begyűrűzik hozzánk is a töklámpás faragásának, festésének, bármilyen módon  való díszítésének őrülete, így megadom magam. Természetesen nem a szokványos vigyorgó…..
Gyerekszoba Macskalámpa 2010.10.26 12:09:00
Mindig is macskapárti voltam, és nemcsak a macskák szabadságközpontú, kedvesen manipulatív jellemvonásai miatt, hanem azért is, mert a testük amellett, hogy funkcionálisan tökéletes, rengeteg játéklehetőséget rejt egy kreatív elme számára. Például Oliver Kuntzel és Florence…..
Gyerekszoba Hamarosan Karácsony! 2010.10.15 12:35:00
Már csak kevesebb, mint hetvenet kell aludni, hogy ismét meggyújtsuk a gyertyákat a feldíszített fenyőfán, és élvezzük, hogy kicsit belassul az élet, csillognak a gyerekszemek. Addig azonban még rengeteg dolog vár ránk: akiknél szokás, el kell készíteni az adventi naptárat,…..
Gyerektrend Kis felnőttek 2010.09.20 10:29:00
Visszavonhatatlanul és feltartóztathatatlanul eljött az ősz és a kabátok ideje. A Zaránál kabátfronton mondható, hogy a helyzet több mint kielégítő. Különleges, természetes ruháik mellett a kabátok egyediek, mindegyikben van egy kis többlet, amitől nem tucatdarabok lesznek,…..
Gyerekszoba Kényeztetés teával 2010.09.02 17:04:00
Teázni jó dolog - persze, egy bizonyos kor felett -, főleg a napokban uralkodó időjárási körülmények között, és nemcsak délután ötkor. És ez esetben nem a boltokban árusított, kész teákra gondolok. Hanem az otthon készített italra - melegen, langyosan, forrón, cukorral,…..
Jó, tudom, hogy kicsit túl sokszor került mostanában szóba a svéd multi, de nagyon is aktuális téma, hiszen szeptember 6-án jön ki az új katalógusuk - amit rendes ember elnyúlva, egy kávé vagy tea mellett lapoz át, álmodozva, mi mindent nem fog megvenni belőle. A héten szó esett…..
Gyerektrend Ünneplőbe öltözünk 2010.08.13 10:48:00
A gyerekek legalábbis ünneplőt öltenek nemsokára az évnyitókra. Tudom én, hogy a fekete szoknya-fehér blúz tartja magát az iskolákban, ezért inkább csak álmodozásra lehet jó ez a poszt, hogy lássuk, vannak a fekete-fehér ünneplőbe öltözésnek egyéb alternatívái is, mint…..
Gyerekszoba Golyócsúszda 2.0 2010.08.06 10:26:00
Vannak olyan gyerekjátékok amiket alapvetően a szülők maguknak vesznek. Illetve, hogy finomítsuk a dolgot: maguknak is. Ilyen játék például a golyócsúszda. Eljátszanak vele a gyerekek is, de igazából akkor működik jól ha az apjuk rakja össze a pontosan megtervezett trükkös…..
Vacskamati4 2010.08.06 12:00:10
Gyerektrend Szelídülő franciák? 2010.04.29 14:39:00
Szakadt francia kölykök voltak az Ikks őszi/téli katalógusában, most is hasonló számítottam, ám azt kellett tapasztalnom, hogy nem úgy van az. Akárcsak a BonPointnál, itt is szelídülést és színesedést találtam. Hát mi van ezekkel a franciákkal, hova rakták a csavargó…..
Vacskamati4 2010.04.29 15:47:46
Talán mindenki emlékszik még Björk 2001-es toalettjére, amely elég nagy felháborodást, felzúdulást váltott ki az Oscar gálán és utána. Igen, arról a döglött hattyús, hófehér tüllcsodáról van szó, amit én őszintén szólva, imádtam - bár ez annyira nem újdonság, mert…..