Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dbm

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az általános tapasztalat az, hogy állásból másik állást találni könnyebb, még a nyilvánvaló nehézségek ellenére is, mint pl. nehézkes állásinterjúra járás, folyamatos aggódás és szervezés, nehogy kitudódjon a jelenlegi helyeden. És akkor állásinterjún elhangzik a kérdés, hogy „mikor tudna kezdeni?”…..
Dbm 2016.05.18 12:13:08
@rozsomák: Nem holmi ügyvédekre kéne hivatkoznod, hanem jogszabályt olvasnod. 2016-tól a Munka Törvénykönyve megváltozott, a munkavállalói felmondás esetén a felmondási idő egységesen harminc nap. Korábbi ügyekben persze lehet, hogy a korábbi szabályokat kellett alkalmazni, de az ilyesmit nem folyosói pletykák alapján kéne megítélni.
PKP közösség Átgondoltátok? 2016.02.11 20:01:45
Átgondoltátok, barátaim? Átgondoltátok ti ezt rendesen, tisztességes magyar, magát jobboldaliként meghatározó, a napi betevő falatjáért megdolgozó s a Fideszre szavazó emberek, polgárok?..
Nem csak Szentgotthárd polgármestere ragadtatta el magát azzal, hogy Európa menekült- és biztonságpolitikájával kapcsolatban alaptalanul vádaskodjon és idegengyűlölő konteót terjesszen. Ahogy néhány napja már megírtam: Kovács Zoltán, az Orbán-kormány hivatalos…..
Simicska Lajos felpörgése kapcsán a találgatás egyik fő alapja, hogy a médiaadó túl kevés pénzt érint ahhoz, hogy ekkora hiszti legyen belőle. (Ámbár ki tudja: lehet, hogy a médiabevétel egyedül Simicskáé, a többiből viszont sokat kell visszaosztania.) A sok elmélet között…..
Lesz maga Goodfriend az enyém,Csak az enyém,Csak az enyém!Nincs egyebem, csak a remény,Csak a remény, a remény.Karikagyűrű ragyoghat a kezén,Kacaghat gúnyosan ma még felém!Lesz maga juszt is az enyém,Csak az enyém,Az enyém! (via) Dear Andre!    Elszorult a szívem mikor…..
Sikeres ember nem lehet, aki nem nézi meg, hol szórja el a pénzét élelmiszerre. Azon még lehet vitázni, hogy hol van több unott-bunkó eladó, meg hogy hol kúrják rád a legtöbb lejárt parizert. Korábbi tapasztalataim alapján valószínűleg az átcímkézési vébén is tarolna a CBA,…..
Korábban a GENERA adatbázis kapcsán már pedzegettük, hogy mennyi közlemény létezik, amelyek génmódosított szervezetek hatásaival foglalkoznak, de nemrég megjelent egy rövidke összefoglaló a kérdésről, úgyhogy újra visszatérnék rá. A szerző nem lacafacázott,…..
A sok fideszes balhé és még több műbalhé közepette talán a legfontosabb kérdés manapság az, hogy van-e a jelenlegi szánalmas politikusi felhozatalban olyan arc, aki felveheti a versenyt Orbán Viktorral. Ha abból indulunk ki, hogy minimumelvárásként a tehetséget, tisztességet,…..
Abban talán az ép ésszel rendelkezők körében már nincs vita, hogy az Orbán-rezsim rég megérett a pusztulásra, s talán az is egyre egyértelműbb, hogy a levitézlett baloldalból a büdös életbe nem lesz már váltópárt. Görcsölhet Feri, óbégathatnak és beszállhatnak a…..
Dbm 2015.02.06 23:52:48
@búvár kondér: egyik sem az. Mind jude.
A KARD Magyar vagyok nem fasiszta 2015.02.06 06:36:46
Hát jó reggelt 900 000 magyar választópolgár! A nézőpont szerint kb. itt állt meg a Fidesz szavazóbázisának sorvadása az ősz óta. Szép szám ez kies hazánkban, ennyit állítólag még az MSZP sem bukott öszöd után. Nemhiába, Magyarország jobban teljesít - na de ebben is…..
 avagy ha Orbán Viktort szereted, akkor Ceaușescu (ejtsd: Cséáusészkú) elvtársat is szeretned kell.Déjà vu.  1. a) illiberális  (putyinista, liberális, nemzeti-liberális, közép, jobboldali, polgári, népnemzeti-apámfasza nemtudomárkövetni, populista, kádárista,…..
Sikerült komolyan megbántanom az Orbán-Gucci kormányt. Azt kértem a kormánytól spóroljon az állami autóhasználattal, s a megtakarítással pótolják a visszavonandó útdíjak miatti kiesést. Az ország vezetői ugyanis nyugodtan járhatnak közösségi közlekedéssel: a kormánynak…..
Dbm 2015.01.23 19:22:03
@Mach Péter: a mély fájdalom oka az, hogy nem vagytok hatalmon, Péter. A szociális demagógiát is olyan primitív szinten nyomod, hogy erre nyolc általános felett nem vevők az emberek. Ennyi jut nektek, a gyűlölködés.
Dbm 2015.01.23 21:49:22
@hanta boy: egy szerencsétlen alak. A középfokú végzettségével csak tengődik. Csak egy az ötödvonalbeli ballib megélhetési politikusok közül.
A címadó fejezetcím John Stuart Mill: A szabadságról c. könyvéből való, amely ingyen elérhető magyarul is akár a Google Books oldalán (bár ez egy elég régi fordítás), de angolul akár hangoskönyv formátumban is a librivox oldalán. Én ez utóbbit hallgattam meg, és nagyon…..
Dbm 2015.01.17 21:17:27
@Brendel Mátyás: mivel nektek állt érdeketekben, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy így történt.
Mostanra az ellenzéki politizálás oda jutott, hogy van 6-8 közepes-, kis- és mikropárt és 4-5 civil mozgalom, szervezkedés, amelyik fel akar lépni az Orbán rezsimmel szemben, nem szeretné soha kormányzati pozícióban látni a Jobbikot, de mindegyik ódzkodik a másiktól. Nagy,…..
Dbm 2015.01.13 23:51:26
@Jules Verne: ne hagyd abba idióta elvtárs. Rendkívül szórakoztató vagy. :)
Viktorunk szerint Amerika műveleti területté nyilvánította az országot azzal, hogy hírek szerint százmillió dollárokat fog a korrupció elleni harca fordítani itt. És erre mi a miniszterelnök válasza, ha már a szokása szerint ismét belebotlott egy háborús metaforába? Még nagyobb…..
Dbm 2014.12.17 13:08:13
@ParaZita2: "S talán a 'történelmi helyzet' is "egyre fokozódik""

Olvasom, forradalmi helyzet alakult ki a Kossuth téren. (Tüntettek amúgy Londonban is, bár nem értem, hogy aki a határon túl él, az miért szól bele a mi dolgunkba.)

Előkerültek az EU- és a Che Guevara-zászlók, rikácsoló Szél Bernadett szelfizett, a gyújtó hangú beszédek után - Iványi Gábor lelkész például valami bibliai idézetből vont le zavaros következtetést Orbánra vonatkozóan - a 2014-es hősök kiabálni kezdtek, sokan úgy érezték, eljött a cselekvés ideje is.

A lánglelkű forradalmárok egy része meg is ragadta az alkalmat, hogy tegyen a hazáért, a jövőért. A helyszínen lévő betlehemi jászolba Jézus helyére például egy Bűnözőknek nem adózunk feliratú röplapot tettek, ami teljesen újraértelmezte a művet, pontos jelentéséről évtizedek múlva is 10-20 oldalas esszékben értekeznek majd az elemzők.

Néhányan a rendőrsorfal látványától nem megriadva megpróbáltak a Parlament felé nyomulni, hogy kisöpörjék a bent tartózkodó talán 2-3 képviselőt (azok is lopnak!), mire a hatalom pribékjei gusztustalan erőszakkal vágtak vissza (vagy ők is komolyan vették a Nincs hova hátrálnunk nevű tüntetés fő üzenetét). A forradalmárokat paprikaspray-vel fújták le, ami az Index tudósítása szerint eltalálta az ATV operatőrét is, csak úgy csattantak a csípős molekulák szegény sajtómunkás fején.

Ő még olcsón megúszta: az egyik portál címben emelte ki, hogy vérző fejű tüntetők vannak a parlamentnél, a fotójukon látható lány például maradandó sérüléseket szerezhetett, a nagy ijedtségben vélhetően úgy elkapart egy pattanást, hogy még a furcsa sapkáját is le kellett vennie, felsőjét pedig összekente.

A forradalom tehát egyelőre nem győzedelmeskedett, de az ifjúság nem adja föl, őket nem olyan fából faragták. Hogy a harc mikor folytatódik, egyelőre nem tudom, ma még nem nyitottam meg a Facebookot.
Dbm 2014.12.17 22:35:15
@polyvinyl: hagyjad, már. Péter az ilyen kétezer fős tüntetésktől mindig erős izgalmi állapotba kerül, és ír egy orbánozós posztot. Lassan olyan lesz, mint Bartus. Ha pedig jön valami határozott ellenvélemény, törli azt. Ezek a progresszív demokraták már csak ilyenek manapság.
Az Orbán-rezsim napjai meg vannak számlálva. Lehet, hogy években vagy hónapokban folyik a visszaszámlálás, de megkezdődött. Az ország köré vont hálójuk elszakadt, kilátszik mögüle a kedvezményezettjeinek rút fizimiskája, lelepleződtek a silány szándékok, fény derült az…..
Bayer Zsolt hasogató fejfájással ébredt. Már az elkobzott konyak sem a régi. Bekapcsolta a rádiót és meghallgatta a híreket az amerikai imperializmus kegyetlenkedéseiről. Fasiszták ezek az imperialisták, gondolta. Ezek nevezik neofaisztának Orbánt, akik vízbefojtátos módszerrel…..
Dbm 2014.12.15 10:25:16
@jotunder: embereket brutálisan megkínzókat és gyilkosokat mentegetsz. Szakasztott egy liberális demokrata vagy.
Dbm 2014.12.15 10:33:34
@nandras01: nem verik. Ölik.
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..
Dbm 2014.12.12 22:43:44
@christvhu: biztos egyedül leszel ezzel höhöhö.
Mielőtt meg nem bukik ez a kormány, tehetne valami jót is. Íme néhány adófajta címzettje: - Olyan legalább 50%-ban állami megrendelésből élő vállalkozások, amelyek a szabad piacról származó  közvetlen vagy közvetett (alvállalkozói) jövedelmükhöz képest legalább…..
1000 leütés Kormányzati káosz 2014.12.10 17:50:20
Ami korábban csak a vájt fülűek számára volt világos, hogy a politikai kormányzás (aka unortodoxia) és az ország szuverenitása (ténylegesen Orbán önmegvalósítása) valójában ad hoc költségvetési politikát és nagybani lopást takar, az mára elérte a társadalom…..
Dbm 2014.12.10 23:07:58
@HaFr: halódó diktatúra
Dbm 2014.12.11 00:07:53
@fvipera: ha ezt Bajnai olvassa, vérig fog sértődni. Az ő híres válságmenedzselése már szart ér?
Büdös mocskos szabályszegő lettem, tiszta szerencse, hogy nem lőttek tökön a kataszrófavédelmisek. Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem: bementem a szétbaszódott erdőbe. Megnéztem, mekkora kárt okozott az ónos eső a kedvenc útvonalaimon, egyáltalán, mi a helyzet a…..
Orbán nem élt, illetve visszaélt a lehetőséggel, amelyet a válság, a korrupt baloldali kormányzás és saját politikai ereje együtt kínált fel 2010-től: a kétharmad jelentette erőt, amellyel a száz éve sodródó országot a polgári fejlődés biztos pályájára állíthatta volna.…..
Dbm 2014.12.04 23:13:39
@gono: Simicska mint az ellenzék legnagyobb reménysége. Ugye nem haragszol meg, ha kinevetlek? :)
Dbm 2014.12.05 00:15:22
@gono: mondtál egyáltalán valamit? :)
Az MTI szerdán közölte, hogy az amerikai külügyminisztérium szóvivője elhatárolódott több olyan kijelentéstől, amit John McCain republikánus szenátor Magyarországgal kapcsolatban tett. Marie Harf szóvivő szerint "nem meglepő", hogy a diplomáciai tárca nem oszt több olyan…..
Dbm 2014.12.04 21:26:06
@Moin Moin: "@Balt: A Fidesz-rendszer fasisztoid jellege melletti érveink magának a Fidesz-rendszernek a fasiszta államrezonokkal fennálló analógiáin alapulnak. Ezek cáfolhatatlan érvek."

Cáfolhatatlan, mi? Na látod, modoros ecsém, így beszél egy tőröl metszett toleráns neoliberális. Aki meg nem velünk van, az fasiszta. Vagy náci. Vagy mindkettő. De mindenesetre sokkal rosszabb, mint az ukrán nácik, akik jó nácik. Phej, nehéz kérdés ez a geopolitika.