Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trillian72

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Laura, 15 éves, leánygyermekem és áldozatom egyben, tegnap este gondolt egyet és jáccásiból megnézte, ki tudja-e vajon nyomni a 20 kilós bellt. Mire észrevettem, mit művel, már nem volt más hátra, mint a telefon után kapni és felszólítani, hogy ismételje meg :) The Force is…..
Fred mester megmutatja, hogyan kell fából készült botot lóbálni, letenni, felvenni, felemelni, és mi újság a ritmussal, valamint az időzítéssel :)Tökéletes.    Az Oroszok ebből természetesen nem maradhatnak ki. Putin on the Ritz! Orosz-amerikai királykodós…..
Webisztán Magyar nők az IT-ban 2009.03.09 14:42:00
Közhely, hogy az IT-szektorban nagyon kevés nő dolgozik. Pedig a nők és az IT már nagyon régen egymásra találtak.Lord Byron lánya, Ada Lovelace például már az 1840-es években foglalkozott a számítógép egyik elődjének tekinthető analitikai géppel. Sőt, programot is írt a…..
Trillian72 2009.03.09 21:19:44
@Hersey:
Hersey, én sem fejlesztő vagyok. :) Lóti-futi User Support-ként kezdtem, voltam Server Admin (30 szerver és 500+ kliens), Project Manager (talán ezt szerettem legjobban), és jelenleg Software Licensing-el foglalkozom. 2-3 évenként jött egy-egy új lehetőség és jó kipróbálni a képességeimet egy új területen de a fejlesztés már az egyetemen sem érdekelt igazán. Ismerek Network Admin csajt is, de az elég ritka madár. A legtöbb IT-s nő akit ismerek, vagy fejlesztő, vagy Helpdesk. Utóbbi kategória pedig elég vegyes képzettségű népség.
Trillian72 2009.03.09 21:34:21
@Gergő77:
Kicsit erős kifejezés, hogy ignoráljuk. Ikább csak szerintünk nem akkora vaszizdasz ez a "férfias" szakma titulus. Minket az vagy nem zavar, vagy még büszkeséggel is tölt el, hogy helyt tudunk állni ezen a területen is. Ki-ki vérmérséklete szerint.

Saját megfigyelésem, hogy hogyan lehet még mindig férfias szakma az IT: az egyetemen még 50%-50% volt fiú-lány arány az informatián. Diploma után a legtöbb lány inkább tanítani ment, már aki nem ment el rögtön szülni, míg a srácok cégekhez mentek dolgozni. Több olyan férfikollégám is van most, akik tanítottak pár évet, aztán inkább átléptek a versenyszférába. Nő egy sem. Ti is tapasztaltatok hasonlót?