Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kp2

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kezeljük a helyén a dolgokat. Ez a bejegyzés nem elemzés, hanem inkább gondolatébresztőnek szánom. Az elmúlt hetekben rengeteg elemzés látott napvilágot, hozzáértő és kevésbé kompetens tollakból. Csendben megjegyzem, hogy a 2008-as válságot megelőzően nem láttam, hogy elemzők csapkodták volna az…..
kp2 2022.03.16 09:51:39
@pizo: mondjuk Karlsruhe az kb olyan, mintha Magyarországot Ózd alapján itélnéd meg... Az a város a nehéziparra épült, ami eltünt; vele együtt az összes adófizetö is. Akik maradtak a nyugdíjasok, meg a menekültek...velük pedig egyenes az út a leszakadáshoz.

Persze van igazság abban amit mondasz, de azért egy átlag német város még mindig fényévekkel jobb infrastruktúrával rendelkezik mint egy átlag magyar város.
kp2 2022.03.16 10:33:23
@konrada: Az az hatás amit leírsz az már szerintem jelen van, és pont azért kerülnek a használt lakások már most annyiba, amennyibe; zöld hitel és miazmás ellenére. Hiszen a támogatásokat szinte "könnyebb" megkapni, mint akár normál bankhitelt egy kiskeresetü átlagvásárlónak.
Ha csökkenne a különbség, akkor az emberek inkább új lakásokat kezdenének el venni és újra kiegyenlítődne - de ez csak egy vélemény.

Igazából legyen Neked igazad, mert van kitettségem a használt lakás piacon :)
NA NE! A magyar underground alistene, Paizs Miklós aka Sickratman leérkezett a padlóra. Segítsünk neki fölállni, én mondom!! Ha nem, akkor buzi-e vagy!  Szóljon Paizs Miklós: "HELYZETJELENTÉS Egyebet nem tehetek, minthogy kiírom ide a szégyenemet és a…..
Új szintet ugrott ez a zsáner, nem mondom! És lehet csatlakozni a fészbuk odalukhoz, lel B) Köszi Dénes!..
kp2 2016.01.31 22:10:42
@Hugyecsek Máté: ravasz, elkepesztoen ravasz ;)
"Úgy tűnik a Nemzeti Parkolási Szisztéma nincs felkészülve a forintokkal vacakolás helyett mobillal fizetni akaró külföldiekre. Vagy legalább is nem igazán akar segíteni nekik." Tavaly augusztusban írtuk ez. Majdnem egy évvel később  csak a helyszín változott, a helyzet…..
Vajon hány ember kezén ment át a nyomdába kerülés előtt a McDonald's új kuponja? Egyszerűen elkerülhető lett volna a félreértés, ha valaki egy kicsit is gondolkodik, de így, a szóközzel elválasztott kettes és négyes számjegy kinek mit jelent? 24 csirkefalat vagy kettőször…..
kp2 2014.06.18 15:06:32
Dashcam a tankokon Szíriában. Új szintre lépett a haditudósítás.  Oroszországban igen gyakori, hogy a közlekedők autóik műszerfalára kamerát szerelnek, amivel vitás közlekedési szituációkban akár bizonyíthatják is igazukat. Ebből az interneten főleg azok jelennek meg…..
Eredetileg úgy volt, hogy a Green Day 45 percet játszik ezen a Las Vegas-i fesztiválon, de végül csak 25 percet kaptak, mert az előttük fellépő Usher majdnem fél órával többet baszkódott a színpadon. Billie Joe Armstrongnál akkor szakadt el a cérna, amikor a kijelzőn megjelent az…..
A mai írás körül alighanem ismét lesz némi vita, mivel Kockabogaras szembemegy az általánosan elfogadottnak vélt nézettel (az egyszerűség kedvéért hívjuk sztereotípiának...), mely szerint az angolok lusták lennének és azt állítja, a magyarok túl sokat panaszkodnak és…..
kp2 2012.09.12 14:20:57
@think different: bocsanat, errol ez jutot eszembe:

Spider-Pig, Spider-Pig,
Does whatever a Spider-Pig does.
Can he swing from a web?
No, he can't, he's a pig,
Look out, he is a Spider-Pig!
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
Többen is megpróbálták az idei Pikes Peak hegyiversenyt elektromos autóval teljesíteni, és nem is voltak esélytelenek. A Toyota prototípus hatodik ideje mutatja, mennyire nem. Azt viszont sosem gondoltam volna, hogy ekkora csalódást okoznak. Amikor a 80-as évek végén először…..
Nekem már anno is szimpatikusak voltak, mivel ők legalább nem csinálnak titkot az elmebetegségükből. Az Index címlapjáról egyenesen ide a Subbára kerültek. De a levél Pali Bához, na, az nem rossz...
Az Ambani családi házikó a kép bal oldalán láthatóHa valaki felépít egy házat, akkor abba a hagyományok szerint többnyire be is költözik, már ha addigra nem születik meg a határozat, hogy földig kell azt rombolni és sóval behinteni. Akkor különösen, ha a 27 emeletes házikó…..
kp2 2011.10.26 11:22:30
@Donor: Ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz, a penzmennyiseg a rendszerben nem allando. Azert mert Te mondjuk veszitesz a tozsden, ez nem jelenti azt hogy mas ugyanezt a penzt megnyeri. Persze van valamenyi igazsag abban, hogy valaki jol jar ha toled olcson mondjuk reszvenyt vesz; de alapjaban az emberiseg osszvagyona nem allando, mindenki veszithet egyszerre.
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Bálint nem igazán érti, miért nem adja vissza a MÁV a jegye teljes árát, minthogy Budapestről Kőszegre menet Kelenföldig jutott, amikor valaki a vonat alá ugrott:Vajon van olyan az olvasók között, aki utazott vonattal, Budapest határain belül 14 percet 1500 forintnál drágábban?…..
kp2 2011.10.12 09:59:17
@maretz: Repulesnel ha esik a ho es nem tud elmenni a gep szerinted visszaadjak a penzt?

Koltoi kerdes.
kp2 2011.10.12 10:54:56
@maretz: Szerencséd volt.

lasd pl.:
www.malev.hu/utasinformaciok/ugyfelszolgalat/kerdesek-valaszok?faqitem=1676

"Milyen esetben nem fizet a Malév kompenzációt a járat késés vagy törlések miatt?

Nem jár kompenzáció olyan esetekben, ahol a késés vagy törlés nem a Malév hibájából következett be (vis major). Ilyen eset lehet például: sztrájk, időjárás, technikai problémák, légiirányítási döntés, vagy ezeknek bármilyen következménye."
A Saxo története ott kezdődött, amikor a motorozásé véget ért. Szinte napra pontosan egy éve történt a baleset, amikor a robogózás, mint a tömegközlekedés alternatívája kipattant a fejemből, és rá két hónapra le is zajlott a tényleges baleset, amikor a közben megvásárolt…..
kp2 2011.08.15 11:18:59
@hallari: egy 750-es aprilia. Mondjuk en tenyleg rovid tavon hasznalom (4km oda es 4km vissza) es a belvaros kozepen.
Mondjuk az autom komputere ugyanezen a tavon 14-15l szokott kiirni, ugyhogy a 8 igazan barati... :)
Es igen, nem vagyok a legsporolosabb vezeto. Valoszinuleg lehetne kevesebbel is eljarni. :)

Veglet: Egyszer volt egy Jeep Grand Cherokee berautonk 4.7l-es V8-as motorral. Teletankolas utan (80l benzin), a meg megteheto tavolsag a komputer szerint 380km volt. :) laza 22l/100km varosi atlag, es nem is volt olyan nagyon suru a forgalom...
autózz! Életmentő harmadik sáv 2011.07.11 08:22:00
Dél-európai országokban jellemző, hogy ott is megoldják az előzést, ahol jönnek szembe, mert mindenki lehúzódik és középen elfér egy harmadik autó. Pocak megtapasztalta milyen ez, de nem külföldön, hanem itthon a 85-ös főúton. Hogy ebben a szituációban ki hibázott, az…..
  A híres-nevezetes debreceni koncert, ahol Endre részeg volt. Bónusz felirattal. Lézengenek, ténfergek órákon át Várom, hogy jöjjön egy jó társaság Nyitva az ajtó, itt nincs meghívó Õrültek napja, ez csak nekünk való Sziget az óceánban Menedék bánatban Napfény vad…..
Karesz elkészült Dezsővel, azaz most még egy utolsó cserélendő olaj van benne, amit majd én cserélek le szűrőstől, mert ő csak pár száz métereket tudott ott menni az utcában, az kiadott három olajcserét. Ez a negyedik, hosszan futtatott olaj remélhetőleg a legmikroszkopikusabb…..
Belsőség Ínséges idők 2010.03.05 17:08:00
Bármennyire is várjuk, csak nem jön friss infó Csikóséktól. Minden valószínűség szerint úton vannak, legutolsó telefonos beszélgetésünk során Bende annyit mondott, hogy a kárfelvétel megtörtént és indulnak tovább, Katinak el kell érnie a repülőgépét. Állítólag készül beszámoló a mai délelőttről,…..
kp2 2010.03.05 17:50:13
@-Gabi-: :) engem sem igazan, csak ugye ez ellentmondasban van azzal hogy ez egy 190-es...
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
"Először is üdv minden olvasónak, másodszor pedig szeretném leszögezni, hogy ez nem a klasszikus megszívtam a svájci frank hitelemet, vagy a mocskos hitelközvetítő átvágott típusú történet lesz - csak egy általános szépségre hívom fel a figyelmet, amiről tudtam eddig is,…..
kp2 2010.02.17 17:39:49
@Pénzkereskedő: azert ez nem ilyen egyszeru... Amikor hitelbol lakast veszel tulajdonkeppen egy tokeatteteles befektetest csinalsz (leverage). Tehat mondjuk 30.000.000 forintot fektetsz be. Ha a lakas erteke no (mondjuk legyen 5% evente) akkor a 30M 5%-t hozza hozamnak.
Ha mindekozben csak a maradek penzedet fektetned be (mondjuk 5M HUF) hitel nelkul (mondjuk szinten 5%-ra) akkor ezt az 5%-t csak a maradek penzed utan kapnad.

Persze fizetsz meg kamatot is (az minusz a lakasvasarlasnal), es persze lakast is kell berelned (minusz a berlesnel), ezek egyebkent kb egyenlok... es a lakas fenntartasi koltsegei is egyenloek optimalis esetben. Hogy hol van az optimum nehez megmondani, nagyon fugg a lakasarak alakulasatol, mivel azon van a legnagyobb attetel. Vannak nagyon szep excel tablak az interneten, ahol mindenfele ilyesmit lehet szamolgatni.

Okolszabaly, ha kevesebb mint 5-7 evig lakunk egy helyen, akkor szinte biztos hogy nem eri meg vasarolni.

Aztan van meg as erzelmi oldal is, meg persze mii van akkor amikor hirtelen ki kell koltoznod, mert a foberlo ugy gondolja...

szoval nem egyszeru, na.

p.s. nem vagyok kozgazdasz elnezest,ha vmi szakszot rosszul hasznaltam