Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vero

6 bejegyzést írt és 3256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Bízzál, s virágzóbb századokat remélj, / Elődeidnek szép kora visszatér...” (Berzsenyi Dániel: A tizennyolcadik század) Van-e jobb környék Berzsenyi Dániel sorainak, szellemének felidézésére, mint a Balaton nyugati hátországa? Van-e környék Magyarországon, ami jobban…..
Verrasztó Dávid egy 26 éves, az életét a sportnak szentelő fiatalember, aki 2003 óta versenyzik és igyekszik sokat tenni önmagáért, a sporttársaiért és az országáért. A nevét nem sokat lehetett hallani, holott számos nemzetközi versenyen is részt vett, ahonnan egyre több…..
„Az emberek iránti kereslet szükségszerűen szabályozza az emberek termelését, mint minden más áruét.” (Karl Marx: Gazdasági filozófiai kéziratok) Ki ne emlékezne – aki már élt akkoriban – a pártirodák a maguk primitivizmusában is sokat mondó egyen-dizájnjára: az asztal…..
Mai világunk kulturális szokásaihoz hozzátartozik, hogy sokféle eredetű, korú és a szervezettség különböző fokán álló alkotásokkal egyidejűleg képes és szeret együtt élni. Ez történelmileg kialakult állapot, melyről tudnunk kell, hogy épp azon közösségi kultúrák…..
vero 2014.08.17 17:13:40
@Disznóvári: most nevetnem kellene. nekem nem segítségre van szükségem. olyanra különösen nem, hogy valaki egy diskurzusban belinkeli nekem a bibliát.
én sem segítek neked tovább, ha nem tudod megfogalmazni a véleményedet néhány állításon kívül, amit mantraként ismételgetsz.
vero 2014.08.17 23:20:02
@Disznóvári: és van link is!
A töltött sertésláb francia klasszikus (pied de cochon farcis), emblematikus étel, amely lélektanilag megérinti és elgyengíti a magyar férfiembert is. Maga a kreáció valószínűleg sok évszázada létezik. Sőt, magyaros verziókról is hallottam már, a tejben áztatott zsömlés,…..
Cigaretta hirdetések a múlt század elejéről Az elmúlt évtizedekben fokozatosan bevezetett szigorú korlátozások és végül a dohányáruk reklámozásának teljes tilalma a nyugati társadalmakban természetesnek tűnik számunkra, mint ahogyan általánosan elfogadott és orvosilag…..
Tegye fel a kezét az, aki bringázott már alkoholfogyasztás után.És utána még egyszer, ha balesetet okozott ezzel.Nos, ennyire életszerű a kerékpározás mértékletes alkoholfogyasztás utáni engedélyezése, és ennyire volt fölösleges korlátozás a korábbi tiltás.A 2010 óta…..
vero 2014.07.25 21:21:18
@jm padilla: sztem sisakban annyira ciki biciklizni, hogy inkább nem isznak és vezetnek
2007-ben ellopták Kádár koponyáját, de úgy tűnik, hogy nem a Kisvárosban Medveczky Ilona csodaautójával feltűnő, törtmagyarul beszélő emigráns gyűjtőknek adták el, hanem főtt tojást falatozó amerikai kampányguruk és angyalföldi lakossági fórumok szervezői…..
„− Azt mondd meg, Antoine,
 mi az hogy változás? − Várjál csak, Desiré,
 egyfajta tyúktojás.“ (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ding-deng-dong I.) Amint az anekdotából ismert, a már bomlott elméjű néhai pártfőtitkár Kútvölgyi úti kórházi szobájában…..
vero 2014.07.08 09:13:27
@tauglich: én évente csak napokra voltam a Дъемск szenvedő alanya.
vero 2014.07.08 09:39:20
@marko11: nem mentek el, mert végre először már nem kellett elmenni.
tiszta vicc, de lehet, hogy így éltek az újradeklarált szabadságjogukkal.
most hogy mondja tényleg emlékszem, hogy alig ütötte meg a mércét, de akkor annak örült a szabad sajtó, hogy érvényes és eredményes lett.
vero 2014.07.08 09:40:06
@tauglich: nagy majsztró maga. ha van valami esemény, csak kihúz valamit a fiókból.
tauglich Egy kívánság 2014.06.28 21:05:00
Az alábbi viccet 1976-ban stockholmi lengyel emigránsok mesélték az akkoriban egy időre ugyancsak Svédországba távozó édesapámnak. A történetet nem először osztom meg a blogoszférában, azonban érvényessége aligha kopott azóta, hogy az közel négy évtizede családom…..
Európának sok vége van, térben és időben is. Ez az egyik. Anglia óceánba nyúló, göcsörtös karja Cornwall; annak a legvége a Golf-áramlat állandó hullámverésének kitett, három oldalról nyaldosott Land's End, a föld vége. Kelták, kövek, kőkörök. Dolmenek, cromlechek,…..
Nem vagyok a kvóták és egyéb – nem, faj, bőrszín, vallás, világnézet stb. szerinti – megkülönböztetéseken alapuló numerus claususok híve, nagyon nem. De a kirívó társadalmi aránytalanságoké sem. A magyar parlament női képviselőinek nemzetközi viszonylatban…..
Tegnap volt az emberi jogok világnapja, mivel hatvanöt évvel ezelőtt, 1948. december 10-én fogadta el az ENSZ Közgyűlése az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát. Érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni rajta, hogy miért jött létre eredetileg ez a nyilatkozat, és sokan miket…..
vero 2014.01.05 12:17:28
@Kettes: uralkodó osztály. emberi jogok meg szólásszabadság. aha. te vagy az aki kivágtál mint macskát ........ a blogodról, mert nem értettem egyet valamelyik sameszod véleményével. :D ugyan kispiskóta, menj haza okítani.
Mind a protestáns hollandok, mind a katolikus flamandok nagyon értették a dolgukat. Másod- és harmadvonalbeli festőik céhekbe tömörültek és így elégítették ki a németalföldi polgárság és az aktív polgárosodás útjára idejekorán rálépett néderlandi nemesség…..
tauglich Felszabadulás tér 2013.12.01 06:50:00
1989  október felszabadulás térjégbüfémég népköztársaság kisképzőfekete lyuk és tilos az á orwo np 27 ferenciek terefats domino a sportcsarnokban taxisblokád. tefu feliratú teherautó platóján megafonba delirál egy pulóveres faszi: „tudjuk, merjük,…..
Még januárban, a doni áttörés hetvenedik évfordulóját követően írtunk arról a szenzációszámba menő fotóanyagról, amelyet id. Konok Tamás gyalogsági őrnagy és haditudósító századparancsnok fotóhagyatékából válogatott és mutatott be egy kiállítás részeként a…..
vero 2013.10.27 16:26:07
@Valóraváltógép: jóreggelt! béla vagyok a szomszéd utcából.
vero 2013.10.27 16:55:06
@Alfőmérnök: már aszittem megvan fletó elveszett szakdolgozata.
vero 2013.11.02 06:41:41
@Alfőmérnök: most olvasom, hogy tai chi közben vesztette életét.
Mandiner blog Tizenöt és szabad 2013.10.23 11:11:00
Tudsz még tizenöt éves lenni? Tudsz még hinni a szabadság harcában? Moyses Márton vagy, 1941-ben születtél szász-magyar családban, Sepsiszentgyörgyön. Apád tisztviselő volt egy másik rendszerben, te pedig családoddal együtt megkapod a kispolgári billogot az újabb rendszerben.…..
MAI SUNA Szilikon maca 2013.08.26 09:37:32
..
vero 2013.08.27 06:58:28
Tudom, hogy sokan vaníliás pudingporral csinálják a gyümölcslevest, de nekem semmi kedvem nem volt emiatt a boltba szaladni. Így is remek lett. Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt a levével együtt 4 dl víz 3 dl tej 1 púpos ek. liszt 1 kk. őrölt fahéj cukor ízlés szerint (függ…..
Már régóta foglalkoztat a városi zöldfelületek kihasználhatósága, szokatlan elvek alapján tervezése, így egyetemi éveim alatt felvettem a Történeti temetők elnevezésű kurzust, hogy nagyobb betekintésem legyen a temetőkertek – mint városi közparkok, közkertek – bővebb…..
Mandiner blog A másik Balaton 2013.07.13 08:01:00
Tudta Ön, hogy van az országban egy másik Balaton nevű hely is a magyar tengeren kívül? De hol és hogyan és miért? Most megtudhatja.Nincs könnyű dolga nálunk a figyelmetlen külföldi turistának, ha pusztán csak a modern technikára hagyatkozik a tájékozódásban. Hiszen könnyen…..
Mandiner blog Streetviewtangó 2013.04.29 13:01:00
Google Street View Csenyétén, Magyarország legszegényebb falujában, valamikor a kétezertízes években. „Csenyéte község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Encsi kistérségben. Encstől 20, Miskolctól közúton 57 kilométerre északra fekszik. A települést 1243-ban…..
Feladta magát a múlt heti pécsi támadó - nyugtázhatjuk az egy hetes hajtóvadászat eredményét. Az elrettentés-pártiak esetleg fellélegezhetnek. Akik azonban prevencióban gondolkodnak, nyilván eltöprengenek az állami gondozás helyzetén, de elsősorban azon, hogy miként kaphatnak a…..
Úgy indult, hogy rendkívüli mértékben bosszantott valami – nem találtam azt a képet, ami megjeleníti az előző posztban említett Ingres hegedűjét. Persze, hogy nem találtam, mert rossz helyen kerestem, többszörösen is. A francia dadaisták és impresszionisták – no, meg a…..
Mandiner blog Gugli 2012.11.16 08:01:00
„... amit nem tudok, arról nem is vélem, hogy tudom.”(Platón: Szókratész védőbeszéde) Ariosto örökbecsű művében, az Orlando Furiosóban – magyarra Őrjöngő Roland címmel fordították – Orlando fegyvertársai elkeseredve tapasztalják, hogy barátjuk szerelmi bánatból…..
vero 2012.11.16 15:02:50
@Doomhammer: a bíróságon megjelenik a felperes, az alperes és képviselője.
a felperes előadja mondanivalóját, mire a bíró így szól:
-magának igaza van.
majd az alperes is előadja mondandóját, mire a bíró így szól:
- magának is igaza van.
erre az alpres ügyvédje megszólal:
- de bíró úr, az nem lehet, hogy az alperesnek és a felperesnek egyszerre igaza van!
-na látja, magának is igaza van.

(az egyszeri bíró esete)