Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szotyirapénzt

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
szotyirapénzt 2011.05.16 18:36:04
Üdv.
Nem tudom kinek milyen tapasztalata volt, de annak idején, amikor hitelt akartunk felvenni, s jártuk a bankokat, nem egyszer a hitelközvetítők/hiteltanácsadók rögtön a trükkökkel jöttek elő, azaz, hogy mit hogy lehetne csinálni, hogy magasabb hitelösszeghez jussunk. Ők azok, akik a kihelyezések arányában kapják a csinos jutalékokat. (Ők sok mindent el tudtak intézni a kockázatkezelőknél, és a hitel már ment is.) Vittük szépen a folyószámla-kivonatokat a jövedelmünk igazolására, de mindenáron arra ösztökéltek, hogy többet vegyünk fel, mert ugye milyen praktikus is az a plusz 1-2 szoba, meg a garázs. Maradtunk garázs nélkül, de képzelem hányan elcsábultak.
A másik az ingatlan felértékelése, amit ugye a bankkal szerződésben álló alvállalkozó végzett. Már akkor lehetett látni, hogy a szarháza külsőn, gyümölcsösre épített lakópark/sorház stb. túl van értékelve, mintha az ingatlan értékét a beépített tégla, meg beton határozná meg és nem a hely, ahova épül. Így simán előfordulhat, hogy a trükkös hitel, a túlértékelés és persze a HUF elgyengülése, a megemelt ilyen-olyan banki költség után ma nem éri el az ingatlan értéke a felvett hitelét. Közeli ismerőstől halottam, amikor a munkahelyén kirugdosták a hitelközvetítőket, akkor a vezetők annyit mondtak az utolsó szeánszon széles vigyorral, hogy "gyerekek, eddig tartott a buli, szép volt". Aki többet vett fel, mint amennyit reálisan, nagy biztonsággal elbír, az nagy ostobaságot csinált és a saját kárán kell ezt a leckét megtanulnia, de voltak, akik tudatosan bevezették ebbe a csapdába, és ezt az állam simán hagyta. Ha több ezer, lakását elvesztő családdal kell valamit kezdeni, az csak drágább lesz mindeninek.

Még csak egy kérdés, az tudja valaki, miért nincs közvetlen konverzió valuták között bankon belül? Miért váltják át a más valutában érkező jövedelmet először HUF-ra és onnan CHF-re? Persze előbbit vételi-, utóbbit eladási áron.:)
szotyirapénzt 2011.05.16 18:42:28
@Zabalint:
"Amúgy ha ez lenne, az még nagyobb igazságtalanság lenne, hiszen akkor a rendesen fizető balekok szívnák meg, és arra motiválja a devizahiteleseket, hogy ne fizessenek. "

Ha jól értem a tervezet, akkor aki tovább fizeti a jelenlegi konstrukcióban, annak nem marad a végére egy csinos kis összeg, ami a különbözetből adódik. Vagy nem értem?:)
szotyirapénzt 2011.05.16 20:04:24
@misztikus alfahím:

Bizony, a különböző igényeket kielégítő, ez alapján differenciált árú bérlakások építésével ugyan úgy fel lehetett volna pörgetni az építőipart, és a mostani mizéria be sem következett volna.
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
szotyirapénzt 2010.05.12 10:19:29
@Bellagio: :)) Igen, elég gyakran, és még soha nem találkoztam ovis csoporttal egy gépen sem. 1-2 utazó gyerek biztos hatalmas hangzavart okoz, mi durci? Használj fülhallgatót! Te viszont, feltételezem WizzAir-en kívül repülőt csak képről láttál. De inkább hagyjuk.
szotyirapénzt 2010.05.12 10:28:24
@TrackerXX: Na még egy durcás.:) Bár ez csak egy mellékszál volt, s csak válaszoltam. De. Nyilván arról írtam, hogy a közösségi közlekedés minden fajtája arról szól, hogy elfogadom, elviselem, hogy velem együtt mindenféle emberek használják. Ezért olcsó(bb). Ha nem vagy hajlandó erre a kompromisszumra, akkor neked kell tenni róla, s nem mindenki másnak. Nagyon okos lehetsz.:)
 Azt hallani, hogy az új kormány meg akarja menteni a devizahiteleseket. Ám tegyék, de semmiképpen se az én pénzemből! Nekem nincs és nem is volt devizahitelem, semmi közöm az egészhez! Dobják össze a milliárdokat azok, akik miatt ez az egész helyzet kialakult! Fizessenek a…..
szotyirapénzt 2010.05.11 21:18:34
@malac555: Nem a devizahitelek miatt kellett konszolidálni a bankokat sehol. Tudtommal a fedezet nélküli (elsősorban tengerentúli) hitelek, amiket szépen becsomagolva dovábbadtak a bankok egymás között voltak a fő ok. Csányinak, vagy az Orbánnak nem tudom mennyi köze van ehhez. Bocs, ha tévednék.
szotyirapénzt 2010.05.11 22:02:49
@malac555: A szakértőket?:) Az a legdrágább, legalábbis M.o-on.
szotyirapénzt 2010.05.11 22:06:21
@Vödör: Tudtommal a bankok ma már ugyan annyiért jutnak CHF-hez, mint a válság elött. Ezt persze nem sietnek érvényesíteni a hiteleknél.
Szűk egy éve derült ki, hogy a gazdasági válság ellenére két és fél milliárd forintot szán a magyar állam a sanghaji expo magyar pavilonjára. A pályázatot akkor -a két másik jelentkező kizárása után- Dégen István cége nyerte. Dégen az átkosban remek kapcsolatokat…..
Fel kell ismerni.Vége a köntörfalazásnak! Nem az a megoldás, ha homokba dugjuk a fejünket. A tény attól tény marad! férfibűnözés létezik. Csak AZ van! Fajra, vallásra való tekintet nélkül! Erőszakos, durvák, abberráltak, erkölcstelenek! Az alapvető társadalmi normákhoz sem…..
 Kínai Kálmán szólt nekünk, hogy nagy bánatára ezennel nem tud kimenni a Charta tüntetésére, úgyhogy látogassuk meg most mi őket. A chartások ugyanis összegyűltek a Fidesz székháza előtt, hogy így tiltakozzanak a Kubatov-beszéd (pontosabban a titkos komcsilajstrom) ellen.…..
szotyirapénzt 2010.04.10 12:00:29
@józan':
@Téglagyári Megálló:

"Bizony mondom néktek, lesz még itt majd taxisblokád"

Cekkerekből úttorlasz?
"Na, attól kilesznek páran."
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
szotyirapénzt 2010.04.06 09:24:10
@zoli29:
"Pl. a fideszesek kb. fele hallani sem akar a Jobbikról. "

Még szerencse.
Akik egy jó kemény kis neoliberális pártot szeretnének látni a parlamentben, azoknak minden reményét lerombolja, ha az MDF bejut.Kire szavazzanak a neoliberálisok? Ha ezt a kérdést feltesszük, fel kell tennünk azt is, hogy mi szolgálja a neoliberalizmus eszméjének ügyét…..
szotyirapénzt 2010.04.02 17:37:25
@almodhi:
"Bokros itt utolsó pária lesz..."

Nem hiszem. Akik mögötte állnak, az mdf/szdsz viszont simán. Nem is ok nélkül. Szerintem Bokros ezek nélkül messzebbre juthatott volna. Az elmúlt hónapok eseményei számomra azt mutatják, Bokros hangja halk suttogás maradt a háttér cirkuszai mellett, ráadásul erodálták politikai tekintélyét is.
Az alábbi dokumentumfilm készítőitől már bemutattunk egy kisfilmet, mely a nácik által beszennyezett ősi magyar jelképek eredetéről szólt. Megtudhattuk, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a magyarság szimbólumának számító Árpádsávos zászlóra hogyan tapadt rá a náci…..
  Amikor az új alkoholos-dohányos MDF-plakátok híre megérkezett a szerkesztőségbe, egyből a Jobbik 2004-es, EU-ellenes EP-plakátja ugrott be (akkor még úgy gondolták, egy EU-ellenes párt ne akarjon bejutni az Európai Parlamentbe). Úgy látszik, nem csak nekünk, Barnabás a…..
  A pártok választási programja azért remek dolog, mert rá lehet húzni az orrukra. Mondjuk a választás nagyjából lefutott meccs, amit a programmal elsőként tavaly decemberben jelentkező MSZP, majd az összes soron következő szervezet elkönyvelt, így az öt nagyjából…..
szotyirapénzt 2010.04.01 16:52:47
@desw:
"Én meg arra gondoltam, h aki nem tudja megteremteni az anyagi és egyéb felteteleit a gyerevállalásnak, az ne vállaljon. "

Az esetek többsége nem ilyen fekete/fehér. Pl. egy pedagógus pár az anyagi helyzetére való tekintettel ne vállaljon gyerekeket? Pedig jó az esély, hogy a társadalom számára hasznos/értékes embereket nevelnének. Az autónepper suttyó (bocs) viszont vállaljon, mert ő megteheti? Hogy is van ez?

Ha elöregszik/elfogy a népesség a te nyugdíjadat ki fogja kitermelni?
szotyirapénzt 2010.04.01 17:49:31
@desw:
Alapvetöen minden adót fizető polgár pénzéből jut rengeteg olyan kiadásra, ami őt személy szerint nem érintene. Erre mindenki tudna személyes példát. Akárki kerülhet nap, mint nap olyan helyzetbe, hogy igénybe kell vegye a közösségi ellátórendszer valamiely részét. Pl. komolyabb műtétre szorulsz, annak a valós költségeit kevesen tudnák kifizetni, egy azt fedező biztosításért pedig havonta sokkal többet kellene fizess, mint a tb-járulékod. Ebben az esetben a te műtétedet pl. én is fizetem.
A nyugdíjrendszer átalakítása szükséges, de a későbbi termelő erőt (azaz a mai gyerekeket) akkor sem nélkülözheti. Nem hinném, hgy a találékony nepperek fogják ennek a termelő erőnek a gerincét adni.
Ha a pedagógus, az orvos stb. más munkát vállal, vagy külföldre megy akkor ki végzi majd az övéket?
szotyirapénzt 2010.04.01 19:10:23
@gyz:
"Aki el tud tartani egy gyereket, az el tud kettőt is. Aki el tud kettőt, annak a három is menni fog."
Átlagos család esetében ez így van, max. a szülőktől valamivel több lemondást kíván, de megtérül (sokszorosan).
A csal.pót., ill. adókedv. nem hiszem, hogy döntő, de mint segítség, számít.
  A férfiember általában még legénykorában beszerez egy kanapét, egy fotelt, egy asztalt és egy polcot. Ezzel úgy gondolja, hogy be van fejezve a nagy mű, igen, a kanapé-, fotel-, asztal- és polckérdés egy életre, vagy legalábbis pár évtizedre meg van oldva, el van intézve,…..
szotyirapénzt 2010.04.01 14:54:00
@efhábé:
"... az IKEA nálunk ennyire preferálja az Örs nevet?"

Igen, a következő az Őrs(égben) nyílik.:)
  Volt ez a Király András-ügy, meg a Szávay István-ügy, a Képviselő Funky kéjjel vadássza le a jobbikos politikusokat. Ugyan kellemetlen mindkettő, de igazából egyik sem komoly, csak épp okoznak némi kognitív disszonanciát egy komolykodó pártban, ahol mindenki kemény,…..
  Tavalyi felmérésünk után idén is készítettünk egy kis kutatást a Mandiner olvasótáboráról. A 2010. február 15. és 25. között véletlenszerűen kiválasztott látogatóinknak felugró kérdőívünket 696-an töltötték ki.   Összefoglalónk első része…..
szotyirapénzt 2010.03.24 14:34:19
@igotthefever:

Ön nagyon szigorú velünk. Kérem több megértést, ha lehet. Az Ön alternatívája? Csak nem a stop.hu?
Paranoid Android Fletóbeszél 2010.03.20 09:52:00
   Mint alant megtekinthető, hallgatás közben a gépbe jegyzeteltem magamnak a fletó évértékelőjét. Nem kellett volna, persze, de ha valaki akar élvezkedni...... Már megírtam a fletóról a pszichiátriai szakvéleményemet, de némi rövid tanulsága van annak is, ha az ember…..
szotyirapénzt 2010.03.20 18:37:58
@Jack_Ryan:
Üdv. Jóember, nem a baloldali szavazóknak van félnivalója. Ne hülyéskedj. Csak megpróbál néhány svindler és ámokfutó a megmaradt szavazói mögé bújni, ugyanis tisztában vannak felelősségükkel. Viszont nem kell hozzá aszisztálni. Aki itt kommentel, az nem hinném, hogy kapott Hagyótól, vagy mástól. Itt, ha sikerül a fidesz-kdnp-nek rendet tenni, annak a jobboldali és a balodali választó, de még az ufóváró is ugyanúgy a részese lesz. Ha elcsesznék, akkor pedig annak. Gondold meg, ha kivesszük az mszp retorikájából a félelemkeltést, akkor mi marad ebben a kampányban? Hmm?
szotyirapénzt 2010.03.20 18:38:53
@szotyirapénzt:
*asszisztálni
A Fidesz és a Jobbik között nincs lényegi különbség Gyurcsány Ferenc szerint   Különös érdeklődés vette körül Gyurcsány Ferenc épp egy éve megbukott kormányfő rendhagyó évértékelő beszédét. Azért volt ez rendhagyó beszéd, mert ő sem kormányfői,…..
szotyirapénzt 2010.03.19 21:27:01
     Húsz éves tapasztalat, hogy a magyar országgyűlési választások az első fordulóban dőlnek el. Ez alól csak a 2002-es választás kivétel bizonyos értelemben, amikor a második fordulóban kiderült, hogy a szavazópolgárok egy része meggondolta magát a…..
szotyirapénzt 2010.03.13 14:03:47
@tölgyes: 2006-ost kivéve, akkor mindenki azt állította, hogy pedig ö a fideszre szavazott.
szotyirapénzt 2010.03.13 14:10:00
@tölgyes: Nem igazán lényeges, csak személyes emlék.
szotyirapénzt 2010.03.13 14:15:32
@tölgyes: Lehet. A lényeg inkább a koalíciós vitáktől mentes, a kormányzásra koncentreálni tudó erős kormány. Biztos többség, esetleg 2/3. És mellette szívesen látnék egy bejutó ökoszemléletű pártot.
  A szuperanya státuszt három gyermek egyidejű nevelésével lehet elnyerni, ami nagy kövér nahátokban, meg ez mind az öné? kérdésekben kicsúcsosodó elismerés. Ami face to face még akár kedves is lehetne, csak hát mindannyian tudjuk, hogy a mosolygós sóhajtozás mögött…..
szotyirapénzt 2010.03.11 10:59:37
@Bubuluc apuka:
Most csak egy:
Amikor a fiaink edzésére megérkezünk (szintema a kisebbekkel), miért van az anyukák (és csak az anyukák) többsége melegítőben és edzőcipóben? Egyik sem áll be nyilván büntetőket rúgni. Ezt pl. még nem sikerült megfejtenem.
szotyirapénzt 2010.03.11 11:00:39
@szotyirapénzt:
*szintén
Valószinűleg ezt még átirom párszor, de annyira telitődtem, hogy muszáj leirni, ami jön. Orbán felszólalását vagy mély hallgatás fogja övezni, vagy hosszú ideig alakitja a közbeszédet, ha itthon nem is, de Európában mindenképpen. Sajnos én az elsőre tippelek. Az…..
szotyirapénzt 2010.03.05 13:42:38
@Walter Melone:
Amiről OV beszélt az a néppárti gazd.pol., ami ellentétes a nekon, ill. neolib. gazd. pol-val. Minek az egyik alelnöke OV? Kiknek is beszélt?
Mi itt a kérdés?
szotyirapénzt 2010.03.05 13:44:32
@Walter Melone:
"az európai értelemben vett jobbold" sem homogén
szotyirapénzt 2010.03.05 13:46:51
@Walter Melone:
A baloldal M.o-on olyan munkáspárti lesz 1 éven belül, mint a huzat, csak figyelj. Olyan érzékenyek lesznek szociálisan, hogy öröm lesz nézni.
A Political Capital elemzőinek egy jó kis blogbejegyzéssel sikerült tematizálniuk a közbeszédet: visszalép-e egyéniben az MSZP a Fidesz javára az április 11-ei első forduló után, ha úgy hozza a sors? Szerintük, ha nem, akkor egyes választókerületekben az is megeshet, hogy a két…..
szotyirapénzt 2010.03.02 18:43:57
@greybull:
Gondolom az a típus vagy, aki betonbunkert épít hátul a kertben a sufni alatt vész esetére.

@Kangörény_:
Pedig bizony-bizony, az öreg kommerek között rengeteg a rendpárti (nem feltétlenül rasszista), s náluk a jobbik üzenetei pont találnak.
  A világért sem szeretnénk elrontani az MDF-jelöltvideóknak köszönhető összmagyar jókedvet, a mai sajtószemlében azonban megakadt a szemünk egy nyilatkozaton, amely mellett nem szívesen megyünk el szó nélkül.   Herényi Károly így fejtette ki…..
szotyirapénzt 2010.02.27 12:17:36
@smartdrive: Én az áldozat és áldozat közti ostoba és kegyeletsértő különbségtételről beszéltem. Nem hiszem, hogy a szólásszabadság ettől sérülne.
szotyirapénzt 2010.02.27 12:22:29
szotyirapénzt 2010.02.27 12:35:55
@AnnaKarenina: "A falvakban fürdőszobás házak épültek, és a földművelésből élő emberek évszázadok óta először szabadságra mehettek." stb.

Azt gondolod, ha '48-ban másként alakulnak a dolgok, akkor ezekhez mérhető eredmények nem születnek? Azaz főszolgabíró lenne és kakastollas csendőr a határban?

Nem hinném.
Sokan és sok helyütt rúgtak már bele az MDF-be az elmúlt hetekben-hónapokban – olykor telirüszttel jómagam is –, de egész egyszerűen annyira irritáló politikai fenoménről van szó, hogy az ember nem bírja megállni. Tavaly ősszel még a Fideszhez dörgölőztek a…..
szotyirapénzt 2010.02.25 17:07:24
@akak: melyik mdf-nél?
Az utóbbi években az aktuálisan futó politikai kampányokba megzakkanni készülő választópolgár megszokhatta, hogy az MDF akcióin, megmozdulásain lazíthat a leginkább felhőtlenül. Ott van példának legalább három választási hadjárat, ahol a párt imázsát a bajusz köré…..
szotyirapénzt 2010.02.25 15:39:01
@Mawhonic:
Azért nem ártott volna, ha minimálisan elvárható feltételek teljesülnek. Ez nem kandikamera volt ember, akár fel is lehetett volna készülni. Ezekből az emberekből nem az összevágott videó csinált totál hülyét, hanem a Herényi Ibolya és a Somogyi Z.
szotyirapénzt 2010.02.25 17:03:56
@csaloganyfelix:

csaloganyfelix 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban 2010.02.25. óta tag, azaz mától.

Akkor az mdf-nek is van netkommandója. Bravó.