Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Todd. PT

1 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Tibi! Sajnos sokadik multifikázó posztotok és a lesajnáló, cinikus kommenthadjáratok után úgy döntöttem, tollat ragadok - "hallgattassék meg a másik fél is"-alapon. Itt van valami, amit anyukád sohase mondott. Mi az általános felfogás a multisokról? Nem értenek…..
Todd. PT 2014.08.23 21:39:39
Nem akarok senkit megbántani, és mint félig irodista jó magam is megértettem egy-két fogalmat, de komolyan emiatt rinyáltok ? :D Szörnyű dolog kurvázni meg megalázkodni a vezetés előtt. A tábla töltögetés, a szervezés, a többi idióta irodista koordinálása valóban rohadt fárasztó tud lenni és iszonyatos energiákat igényel.

Marha kellemetlen tud lenni amikor nem 4 rétegű csak két rétegű klotyó papírt raknak ki, vagy elfogy a kéztörlő és a hőlégfúvóval kell kezet szárítani.

Szar amikor a futár nem hozza a kaját és égő módon a menzára kell menni, mert az ember képtelen főzni magára.

Akkor jöjjön némi ellenpélda. a 9. kerületi kapitányság wc-je úszik a hugyban, menza nincs, automata nincs, céges kocsi nincs, túlóra van, sok barom állat állampógár az van.

Honvédség, a kaja szar már ha olyan alakulatnál vagy helyen vagy ahol van menza, a lakhatást úgy kell kikönyörögni, céges verda nincs, túlóra-különböző térítések meg csúsznak mint a szemét.

KV, embereket és anyagot kell irányítani bizonyos eseteknél és bizonyos beosztásoknál. Fizikailag és szellemileg is kimerülsz egy-egy 24 órás szolgálat után. Menza nincs, automata nincs, általában viszont van kondi helyben, az őrsöt meg nem a takarító néni tartja rendben és a tűzoltó autót se ő mossa le.

Nem mondom, hogy a fegyveres-egyenruhás testületeknél való szolgálat az IGAZI MUNKA, de miután irodista lettem, a fentebb felsorolt baromságokon csak nevetni tudok és szánakozni azokon, akik rinyálnak mert rossz kávét főztek nekik reggel meg 26 fokra van állítva a légkondi, és mert a kaja futár nem találja meg az irodát vagy nem tud vissza adni.

Még egyszer mondom, az elvégzett munka, a tábla töltögetés a 32000 részletre való odafigyelés kemény és becsülendő munka és nem is tudja mindenki elvégezni. De azért kicsit álljunk már alapra, és lássuk be, hogy rohadt jó dolgunk van. Ne pedig ilyen baromságokon rinyáljunk!
Combat Gear Blog Észt PLCE 2013.02.08 08:00:00
Az észt hadsereg málha rendszere több szempontból is figyelemre méltó. Jó minőségűnek látszik, egyszerű már bevált megoldások láthatók rajta, különféle célzsebekkel készítik és nem csak bemutatókon tűnik fel. A málha alapját a PLCE rendszer képezi. Mondjuk annyi…..
Combat Gear Blog LWH helmet cover 2010.12.24 11:14:29
Az LWH-hoz rendszeresített új sisakhuzat, a sisak formájából adódóan, a korábbi PASGT sisakhuzatának szabását veszi alapul. Pár apróságot kivéve, gyakorlatilag semmiben nem különbözik attól, megtartotta az egyszerű mivoltát.   A huzaton körülbelül két centiméteres…..
Todd. PT 2010.12.24 13:06:44
A vágatlan jeleneteket mindig is nagyra becsültem, éppen ezért nem is volt könnyű összeállítani a tíz kedvencemet, de végül azért csak sikerült. (A 2. helyezettről a videó elkészülte után kábé öt perccel tudtam meg, hogy tartalmaz néhány "rejtett" vágást, de…..
Csak hogy bemutassunk, kérlek javíts ki ha hibás dolgot állítanék, illetve tegyél hozzá bármit, amiről úgy gondolod megosztanád velünk. Afganisztánban szolgáltál, a 2. Tengerészgyalogos Hadosztályal, mint toronylövész egy M-ATV-n. A kitelepülésetek után, te és az…..
Todd. PT 2010.12.09 07:31:32
@XPS: B kitesek talán.

@apravetz: A problémám inkább, hogy mi ezeket a járműveket használjuk, míg a leatherneckék meg szemetet szállítanak vele.

@dudi01: Biztos lóg, a képeken is látok 1-2 megoldást. Főleg IFAK-ot raknak rá, de igazából máshol nincs hely rajta.
Todd. PT 2010.12.09 10:21:02
@Paszkarics: Nem tudom elképzelni, hogy ezek az összetákolt járművek bármit is kibírnának. Enyhén mosolyra húzódott az szám, mikor megláttam ezeket a szegecselt páncéllemezeket az URAL motorja körül.
A TIGR meg azokra a 60-70-es években kapható, öntött vas játékokra emlékeztet, tudjátok T-54 meg GAZ járművek. Na azok felülete nézett ki így.
Todd. PT 2010.12.09 14:16:14
@gioconda: Ezek lassan 10 éve átmeneti megoldások. Ami kimeríti az átmeneti megoldás fogalmát :)

Ahogy nézem az orosz hadsereg amúgy kevésbé néz szembe IED fenyegetéssel, tehát nem is indokolt annyira az MRAP.
Combat Gear Blog F1S2 2010.09.24 07:24:00
A sisak első típusa 1978-ban került a francia fegyveres erőkhöz. Ezek után sok változtatásra került sor, ezek előtt azonban lényegesebb tény az, hogy már 1978-ban felismerték annak jelentőségét a francia tervezők, hogy logisztikailag sokkal jobb megoldás az, ha egy „magasan…..
Combat Gear Blog 93M pulóver 2010.09.23 00:53:00
A rendszerváltást követően, a Magyar Honvédség gyors arculatváltásba kezdett, az egyenruhái terén is. Az 1993.1995-ös év elég termékeny volt ebből a szempontból, mivel ekkor került rendszeresítésre a 93M vegyvédelmi ruha és álarc, pulóver és „esővédő” kabát.…..
Todd. PT 2010.09.26 14:46:49
A tegnap egy elég érdekes hír jelent meg az Indexen, amelyből a nagyérdemű arról értesülhetett, hogy kemény idők jönnek ám a magyar katonatisztképzés fellegvárának számító Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóira.Foglaljuk tehát össze röviden, miről is beszélt az…..
Megnéztük Silvester Stallone legújabb akcióorgijáját, és cseppet sem csalódtunk. ..
Megpróbáltam, nem megy... Itt ülök éjnek idején a gép előtt és rájöttem, hogy ebből nem tudok nem posztot rittyenteni itt, a lemilen...Az egyik testvérblog posztjának hozzászólásai között említette az egyik kommentelő, hogy tán három évvel ezelőtt számolta össze a Magyar…..
Combat Gear Blog SPLAV téli sapka 2010.08.11 14:08:00
A szovjet utódállamokban, illetve magánál a nagy medvénél is, az usanka volt rendszerben mint téli fejfedő. A 90-es évek elején tűnt fel a kötött sapka, ami sokkal jobbnak és modernebbnek bizonyul. A SPLAV gyártja, ami szintén elég megbízható márkának számít. Először a…..
Múltkor jeleztem felétek, hogy a kukás motívumú pólót hamarosan visszavonultatjuk gazdasági és praktikussági okokból. Az 50 darabos limit összegyűlt már, azonban még érkeznek megrendelések, úgyhogy a következőt határoztuk el: A hivatalosan "Szemétbe vele" névre…..
Todd. PT 2010.08.16 11:20:15
Ezúttal egy régóta várt akció-vígjátékról beszélünk, ami egy picit megosztott minket, de azért nem kezdtünk el verekedni. Hangulatfokozóként bevetünk egy kis mézes málnást, így még BlackSheep-né sms-e sem zavart. :)  ..
A The Times of India lehozott egy cikket, miszerint a 2 millió Fontos új brit MTP egyenruha, nem meglepő módon, Kínában kerül legyártásra. Ez a brit textil iparnak igen súlyos csapást jelent. A korábbi brit egyenruha (DPM) még Nagy Britanniában készült. A DPM változatait a…..
A hagyományőrzés, az elődök megbecsülése, emlékük ébrentartása a földkerekség mindegyik, magára valamit is adó katonai alakulatának egyik legmarkánsabb jellemzője. Aki járt már egy komolyabb brit vagy francia laktanyában, az tapasztalhatta, hogy a házimúzeum formális és informális megbecsültsége…..
Combat Gear Blog Bear fleece 2010.06.13 14:36:00
Az ECWCS rendszerben a 3. réteget képezi a pulóver, vagy fleece. Az első két ECWCS rendszerben ez a bear/medve volt. A bear testhez álló, és a könyöknél illetve a vállaknál erősítést kapott. A vállaknál ezt ugye a málha indokolja, míg a könyöknél egyértelmű. Elől…..
Hogyan lett egy tehetséges bazaltarcú bácsiból, tehetségtelen bazaltarcú bácsi. Tom Berenger karrierje bemutatja nekünk hogyan lehet nagyot esni. Ezt páran már megmutatták nekünk itt a blogon, de Tom a legnagyobb bukók közé tartozik.  Sztárunk 1949-ben született Al Capone…..
Todd. PT 2010.06.23 23:23:27
@Nathaniel Arthur Parrott: Plusz a fél pofáját egy hatalmas heg borította :)

Említeném még a harmadik műszakot, ahol szintén jól játszotta a drogos írót.
Combat Gear Blog SDS Grenade Pouch 2010.06.13 14:09:00
Aki az elejétől nyomon követi a blogot az már biztosan jól ismeri az SDS termékeket. Az SDS által gyártott MOLLE készlet elmaradhatatlan eleme, az M-67-hez való gránát zseb. Bár jelenleg OEF keretében zajló harcok nagy része nem urbanizált területen zajlik, és ennél fogva a…..
Néhány dolog, és egy teljeséggel átgondolatlan logikai baki, ami nem fért bele az előző részekbe. Jó szórakozást!   ..
Todd. PT 2010.06.16 10:26:48
@M.D. House: Az biztos, hogy nem egyedi. De a valós konfliktusban egyre elterjedtebb.
A műanyag sisakok senkinek nem szúrtak szemet, pedig ezek azok. Dehát istenem.
Pár napja bukkantam erre a dokumentum filmre. A készítő, vagyis a PBS, összehozott már pár hasonló minőségű munkát. Másfél óra alatt bemutatják egy Irakban harcoló gyalogsági szakasz történetét, és hogy mi történt velük hazaérkezésük után. Nem hiszem, hogy…..
Ha megnéztétek a videót, elsőre kicsit Hollywood szagú az egész. Jobban átgondolva viszont ötletesnek és hasznosnak tűnik már.  Már a második világégés során, és vietnámi konfliktus alatt is, léteztek hasonló kiképző helyek, ahol az adott hadszíntér környezetét…..
A blog szerkesztősége Szeghalomról kapott egy érdekes kérdést feszegető levelet. A téma itt-ott már felbukkant a lemil oldalain (a hozzászólások között), de most megragadjuk az alkalmat és nyilvános, célzott vitára bocsátjuk nately olvasónk kérdését. A levelét…..