Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Minarikede

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egervárinak igaza van, ezen a szinten megbocsáthatlan egyéni hibák miatt veszítettük el a mérkőzést, csak azt felejtette el hozzátenni, hogy ő lenne az az egyén. "Olyan hibákat követtünk el védekezésben, amelyeket nem lett volna szabad" nyafogta csalódottan, de vajon Elek követte…..
Sanna Quist svéd fotós találta ki ezt a projektet. Megkérte a barátait, hogy hordják össze a saját dolgaikat egy kupacba és mosolyogjanak a kamerába. Innen a megnevezés: Minden az enyém!”All I own”. Nagyon különleges fotók készültek, érdemes végignézni őket.…..
Minarikede 2012.08.26 11:27:53
@lajthabalazs: S mint látható az eredeti sokkal eredetibb. ;-)
Minarikede 2012.08.26 11:29:13
@cckk: illetve az első válaszomat ide akartam, csak...
Annak idején az ifjú Rebbeca Black Friday című kultursokkja bebizonyította, hogy nem csak a tévében lehet botrányosan rossz produkcióknak milliós nézettséget generálni. Azóta a Friday egy generáció szinonimája lett, ha a nemi erőszakkal felérő hanghullámos támadást akarták…..
Minarikede 2012.06.15 08:51:22
Minarikede 2012.06.15 08:53:36
@ufig: Remélem ez vér komoly, mert viccnek elég durva. ;-)
Van egy remek népesedési oldal, a GeoHive, ahol szépen sorrendbe vannak rakva a világ agglomeráció aszerint, hogy melyikben élnek a legtöbben. (Igen, valószínűleg máshol is elérhetők ezek az adatok, de én itt bukkantam rájuk.) Az élen Tokió, a második Delhi, a harmadik São…..
2011. szeptember 23-án „Eger Megyei Jogú Város nagyberuházásainak helyzete” címmel interpellációt nyújtottunk be Habis László polgármester úrnak. Úgy gondoljuk, hogy a téma minden egrit érint és érdekel. Alább olvasható az interpelláció…..
Minarikede 2011.09.28 09:15:41
Lionel Messi előbb barátnőjét, majd saját bálványát döntötte le a nyaralásán.                       A Barcelona ikonja, Lionel Messi az argentinok számára csúfosan véget…..
  (ígért folytatás) Miután elbontották a jégpályát felmerült egy-két kérdés szinte minden szempontból, minden oldalról. Mi lesz a jégkorongosokkal? Hol fognak edzeni? Mi lesz a korcsolyázókkal? Egyáltalán, mikor lesz új pálya, új csarnok? Információk szerint korábban…..
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
A dunaújvárosi rolba kétszeri meghibásodása miatt nagy nehézségek és csúszás árán, de hétvégén befejeződtek az U12 és az U14 korosztályok selejtezői, így immár hivatalos, mely 10-10 csapat alkotja a bajnokságok felsőházát, azaz az A csoportot, és kik kerültek a B-be. A…..
Minarikede 2010.09.27 15:06:08
@F. Kapus: Ja, arra. Azt hiszem pont ezen a felületen már elvitatkoztak egyesek, hogy ez a selejtező rendszer mennyire igazságos vagy sem...én azon az állásponton vagyok, ha ezt írták ki, akkor ennek kell a csapatoknak megfelelnie.

Csak szerettem volna tudni, hogy mi történt a versenyhelyszíneken.
Pl. Ne nekem keljen kisakkoznom, hogy a péntekikölyök meccseken ki lett a harmadik...
Rájöttem azért, hogy a Zalai T. és a Dunaferr-FTC osztozott az első két helyen és a KASI a negyedikre szorult. Így a AV2 játszhatott vasárnap és ott elvérzett. Ám sokkal jobb lenne, ha olvashatnám az eredményeket, mint Dr Wattsont játszani.
Minarikede 2010.09.27 15:07:49
@F. Kapus: Köszönöm így legalább a vasárnapit már tudom és lassan tisztul a kép.
Tenksz!
Minarikede 2010.09.27 16:37:41
@F. Kapus: Ebben nincs vita közöttünk.
Egy-két héten belül kinyithat a zalaegerszegi jégcsarnok, az évek óta tartó gondok megoldódhatnak. A tulajdonos banktól a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány egy évig bérelte az épületet. A szerződés 2010. április 30-án lejárt, így a jégcsarnok azóta zárva tart. Hosszú…..
Eggyel bővült, 19 csapatos mezőny gyűlt össze az U14-es magyar bajnokságban, ahol az eggyel kisebb és az eggyel nagyobb korosztályhoz hasonlóan selejtezőt írt ki a szövetség az A csoportba kerüléshez. Ahogy írtuk is, a felső ágon 10 csapat versenyez majd a bajnoki címért,…..
Minarikede 2010.09.02 07:59:43
@w21:
Kedves kommentelő, azt is hozzászámoltad, hogy sok csapat osztozik azonos jégen pl. Erzsébet, MTK vagy a MAC ilyenkor szept-okt még bekényszerül egy csarnokba és ott lesz elég jégidő a szoros programhoz.
Netán beszéltél a csarnok üzemeltetőivel.
S ha ezt a 18 kört le akarod zavartatni október végéig ami ugye 9-10 hétvége akkor azt is számold, hogy legalább minden második csapatnak el kell utaznia Csíkba, 7-8.-s gyerekekről beszélünk a pályaválasztás előtt iskolaidőbe.
De a mai magyar közlekedési lehetőségek mellett Szegedre sem egyszerű lejutni.
Szeged-Győr
Debrecen-Zalaegerszeg
Ilyen távolságokat kéne a csapatoknak letudni a te terved szerint néha hétköznapokon, úgy, hogy másnap iskola.
Na brávó.
"Ez szép felelet volt, majdnem ötös, kettes."
Szeptember 5-én 10.15-kor Bp. Stars 2–Erzsébeti Farkasok kölyökbajnoki selejtezővel kezdődik a magyar bajnoki idény. A serdülő (U16), a kölyök (U14) és az előkészítő (U12) bajnokságot kétcsoportosra írták ki, egy erősebbre és egy gyengébbre. A jelentkezők szeptember…..
Harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte a profi alapokra helyezett Miskolc, az iglói négyes torna második napján a házigazdát győzték le a borsodiak 3-2 arányban. Az iglóiak az előző napon felülmúlt liptószentmiklósiakhoz hasonlóan az előző szezont a szlovák…..
Minarikede 2010.08.26 23:13:51
@Miskolcifan: S ez mennyire nem álom kategória. Mármint a nyerés.
Ha abból indulunk ki, hogy a tegnapi ellenfél ma 0-ra verte a következő ellenfelünket.
Ez már zsebben van.
Minarikede 2010.08.27 06:40:58
@kerusz: Szerintem nem csak pár meccset érdemes megvárni, hanem egy egész bajnokságot.
Miskolc 19-re lapot húzott és úgy fest makk alsó, de mi van ha még is felső.
Most a miskolci közeg adott volt, hogy a város a hoki mellé álljon (ebben nagy szerepe van a focicsapat évek óta tartó vergődésének, most is 100millás tartozásról beszélnek).
A miskolci klub vezetés jól látta meg a lehetőséget az adott helyzetben, reméljük sikerül neki felépíteni évtizedekre egy erős vidéki hoki fellegvárat.
Persze ehhez rengeteg pénzre, tehetős szponzorokra és eltökélt városi vezetőkre van szükség.
Most még derűs a kép csak a pénz is elég legyen.
Elképesztő magasságokba jutott el a Jégkorongblog. Kedves olvasónk, Satti71 a Siculus Alpin Club tagjaként megmászta a Kaukázus és a földrajzi Európa legmagasabb csúcsát, az Elbruszt (5642 m), és bennünket is magunkkal vittek. Bizonyító erejű fotó hajtás alatt. ..
  Zárából Trauban tartott utunk. Az úton fura nevű benzinkúttal találkoztunk, ahol tilos volt a köszörűgép használata. Trau kapuját, akárcsak Záráét, a velenceiek építették, és a Kamerlengo-erőd, a védelmi rendszer része. A városka ideális nászút-célpont,…..
Minarikede 2010.08.02 08:47:49
@Grift: Kedves sörszakértő barátom, a kedves post-oló Horvátországban járt és említett egy iható horvát sört, szerintem nagyon helyesen, mert az utazáshoz hozzátartozik a helyi ételek és italok élvezete is.

Erre Te kioktattad, hogy hú meg ha...

A baj ezzel egyedül az, hogy a Zlatorog egyáltalán nem horvát sör, hanem szlovén. Tehát azt majd akkor kóstolja meg egy utazó, ha a Triglavra kirándul.
Minarikede 2010.08.03 08:17:21
@Grift: Drága barátom ilyen alapon említhetted volna a sztellát, hejnekkent vagy a giniszt is, hiszen azokat is vásárolhatod Dalmáciában és némelyiket gyártják is a horvátok.
Azért szólottam, mert -bár a globalizáció miatt nehézkes- de azért még kóstolhatók helyi sörök.
A korábbi tervek és ígéretek szerint 2011-ben újra az első osztályban indul a debreceni jégkorongcsapat. Korcsinszky Györggyel, a Debreceni HK elnökével és Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével arról beszélgettünk, egy évvel a céldátum előtt hol tartanak az előkészületek,…..
Minarikede 2010.08.01 18:24:17
@HAnonymus: Magyarázkodásnak nem tűnik, hanem ez az, de vastagon.

Ha csak olyan csapat, város, városrész indítana az OB I.-ben csapatot, akinek kettő fedett pályája van, akkor vajon hányan is lennének az első osztályos csapatok.

Elég komoly összeget tennék rá, hogy a Debrecent nem látjuk az elkövetkezendő 7-8 évben a Fradival mérkőzni.
Minarikede 2010.08.02 13:23:21
@kerusz: Gondolom az általad belinkelt rangsor hűen megmutatja az európai országok csapatainak rangsorát.

Azért a 159. helyen tanyázó Belfast Giants nem hiszem, hogy 10 meccsből 1 tudna nyerni a 209. Fehárvár ellen.
Vagy a 156 Sheffield Steelers jobb mint a mögötte jegyzett Graz vagy Innsbruck.

Jó kis lista.
MTK Meteor néven vág bele az utánpótlás-nevelésbe a kék-fehér egyesület legfiatalabb szakosztálya, amely 1975-ben megszűnt, most pedig újjáalakult. A szakosztály elnöke Palotás István, a pesterzsébeti jégcsarnok létesítményigazgatója lett. Szeptemberben több…..
Minarikede 2010.06.15 11:11:50
@MeLa: Vagyis?
Akkor mégis csak a létesítmény kapacitás a gond?
Én nem valami ilyesmiről beszéltem, és azzal kezdtem, hogy egy születő, újjászülető egyesület az örömteli...
Az meg, hogy hány jégpálya és hol fog működni, arról majd nyugtával.

Szerintem ma a magyar jégkorongban a legfőbb cél, hogy a meglévő utánpótlás bázisokat kell megerősíteni, hogy ne forduljon elő olyan eset, hogy kiveszik a jeget a gyerekek alól lásd Zalaegerszeg. Azután meg kéne nézni az országot egy vezetőnek és a területi alapon a még fehér foltokban elkezdeni építkezni, hiszen a déli részeken nincs komoly utánpótlás bázis /Szeged, Pécs/ pedig tehetséges gyerek gondolom ugyan annyi mint...

Ennek ellenére ám legyen! ;) Szülessék meg az MTK Meteor Jégkorong Szakosztály! Amen.
Majd kiderül életképes éééééé. Az idő majd választ ad.
A repülőterek – különösképpen a katonaiak – harci helyzetben tuti, hogy dobogós helyen szerepelnek az ellenség által megjelölt elsődleges célpontok listáján. A kifutópályákkal nem nagyon lehet mit kezdeni, ellentétben a hangárakkal, amelyek álcázására rengeteg…..
A szurkolók két csoportra oszthatók: vagy a játékvezető ítéleteiben látják a legnagyobb problémát, vagy egyéni hibák miatt egyes játékosokat említenek a vereség forrásaként. Szerintem az az igaz, ami az igaz: azért vesztettünk, mert lassúbbak voltunk a szlovénoknál. Mondjuk…..
Minarikede 2010.04.27 09:03:43
Nagyságrenddel több játékos van a korosztályban, akikben megvan a nagy lehetőség, értékelte blogunknak Kercsó Árpád az idei kölyökbajnokságot. Az is kiderül, ezt tartja a mester mind közül a legértékesebb bajnoki címének, és jövőre már három korosztályban kíván…..
Minarikede 2010.03.12 20:37:05
@pokerface:
Olyannyira nem vagyis igen, hogy a bokának szabadon kéne előre, hátra mozognia, hiszen azért is íves (hosszanti irányban)a hokikori éle, mert mikor a sarkat fordítjuk befelé akkor a talp puha részére terhelünk, ha pedig az orrát akkor a sarokra terhelünk és ezekhez finom bokamozgás szükséges.
A műanyag koriban nem is lehet rendesen megtanítani a gyerekeket korizni, minél előbb hokikorira kell áltatni a korisulisokat is...

Nem off hanem uff. :)
Minarikede 2010.03.12 20:39:09
@Minarikede:
áltatni helyett átállítatni
Ezt küldte a rettenetes Pázmány Péter, a címben idézett felütéssel. Most tényleg, emberek vagyunk, mondjátok meg, mit tehetek? A borzasztó humor ilyen intezív csapása ellen Yoda mester sem tudna ügyesen védekezni. Ha itt egyáltalán, a szó bármilyen liberális értelmében…..
Minarikede 2010.03.10 07:58:33
Jégkorong Újpest-Miskolc 3-2 2010.03.09 20:26:00
Hamar kétgólos vezetést szerzett a rájátszásért küzdő Miskolc az Újpest ellen, és dacára a Kiss Gábor révén aránylag hamar érkező hazai szépítésnek, sokáig győzelemre álltak. Az utolsó tíz percben azonban először Fábry révén egyenlítettek, majd a Hetler Ádám…..