Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Swank

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szomorú, hogy olyan megtörténhet, amit Péter írt meg nekünk. Nem tudom, hogy első kézből hallotta-e, mindenesetre ijesztő. És mint a példa is mutatja, nem csak Budapesten van sok agresszív állat, aki egy dudálásért ilyesmire képes. Aki esetleg látott valamit, az jelezze emailben…..
Szeptember 22. már évek óta sok európai országban autómentes nap, nálunk leginkább csak elméletben. Egy éve is leírtam már, hogy a kezdeményezést alapvetően támogatom autósként is, sokkal élhetőbb lenne minden nagyobb város, különösen Budapest, annak is a belvárosa, ha…..
Swank 2009.09.21 18:41:25
@Reggie: Van benne igazság :) De köteles vagy jelezni a [29. § (2) bek.] szerint

"29. § (2) Az irányváltoztatást - ide nem értve a körforgalmú útra történő bekanyarodást - a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. E rendelkezést kell alkalmazni a körforgalmú útról történő letérés esetében is. A jármű vezetője egyéb esetben (pl. útkereszteződésben kanyarodó főútvonalon való továbbhaladás esetén) is adhat irányjelzést, ha ezzel továbbhaladási irányáról a közlekedés más résztvevői számára többlettájékoztatást ad, az irányjelzés azonban megtévesztő nem lehet."

Ebben a lényeges az egyéb, ott viszont csak egy példa van :(

Azon gondolkozok, hogy hol lehetne utána kérdezni, ahol pontosan meg tudják mondani.
Egyébként engem így tanítottak, szóval ezért mondom ezt
Swank 2009.09.21 19:02:33
@Reggie: Persze, mert törvényt, rendeletet szó szerint kell idézni kell idézni (elvben, csak a média facsarja ki néha), szóval azért, de az értelmezés jó lenne.

Vagy SilentSound kereshetne egy szakértőt, akik Kresz oktató :D
Swank 2009.09.21 19:07:11
Merengek a sorson és az esélyeken, amelyből a cigányságnak oly kevés jut(ott), annak ellenére, hogy ezt állítja a társadalom széles rétege. Mit adott a politika és a társadalom a cigányoknak? Igen így en bloc a cigányoknak... Nem néhány kiváltságos roma vezérnek, pártfogolt…..
Swank 2009.09.21 11:01:31
Nem olvastam végig a kommenteket. De nem értem, hogy miért is kéne bárkinek is adni valamit. Bármilyen csoportnak, rassznak, vagy egyéb szerveződésnek.

Jelenleg a munkaerő piacon versenyhelyzet van, a szoci korban mindenkinek volt munkája. Akkoriban is el lehetett volna végezni szakmát, a rendszer váltás után nem meglepő, hogy a leginkább alul iskolázottakat dobták ki a cégektől, illetve sok volt a munkahely megszűnés is.

Rendszer váltás óta 20 év telt el, felnőttek lettek a 80-90 között született emberek. Egy része, aki járt iskolába mostanra összehozott valami állásféleséget és él belőle. Én nem utálok senkit azért mert a bőr színe, én egyöntetűen utálom a tanulatlan, sok parazitát. (Aki a segélyre pályázik, és egy szakmát nem szerez magának, aztán még másoknak kellene sajnálni, hogy szar az élete.)

(Valamelyik kereskedelmi csatornán mondtak évekkel ezelőtt, hogy sok cigány csak azért végzi el az általánost, mert kell a jogsihoz...)

De azért lássuk be, hogy sok helyen kihasználják a Magyar szociális segély adata esélyeket/lehetőségeket (van aki él vele, és van aki vissza él vele) és akárhogy is, a gyerekek száma nem a fehéreknél van többségben, és nem a kulturáltan, tisztán élő embereknél, akiknek nem jut eszükbe a segély mint megélhetési lehetőség.

Továbbá tényleg érdemes megnézni a statisztikákat (rendőrségi, szociális, stb.), amik jól mutatják, azt amit az utcákon is tapasztalhatunk. Nem véletlen alakult ki félelem az emberekben cigányok miatt. A félelem nem azért alakul ki, mert azt mondják a gyereknek, hogy utáld őket mert mások, hanem azért mert látja, amikor a telefonját, vagy egyébértékét kívánják "kölcsön" kérni vagy neki, vagy egy társának.

Nekem számtalan ilyen esetem volt Budapesten, és emiatt kicsit félek is tömegközlekedést használni, és nem a bőrszínéről ítélkezem, hanem a kinézte, viselkedése alapján /nem csak egy pillantás alatt/ (amit az ember maga alakít ki). Amikor látom, hogy fennhangon minden problémázik, és tudja, hogy bár mi történjék is, majd azt kiáltja, hogy rasszisták vagytok, és megússza a dolgot.

Soha egy fehérrel nem kerültem összetűzésbe (nem mintha nem lenne rossz ember a fehérek között, mert van), nem találkoztam olyannak aki a telefonomat, vagy a tárcámat, órámat, és egyéb értékeimet akarta "csak" megnézni.

A tapasztalatok alapján tudok dönteni, és ezzel tudom megvédeni magam. Nem hiszem, hogy én tehetek arról, hogy a statisztika ezt mutatja...

Nem mondom, hogy más emberben nincs hiba, de az arányok miatt elég látványos, és ebből lesz az általánosítás.

Én csak a szubjektív véleményemet tudom mondani, ami sajnos a többi szubjektív véleménnyel és tapasztalatokkal megegyezik...

Egyébként, oktatásra és munkára ugyan annyi lehetősége mindenkinek, ha egy cigány falu lakik, ahol nincs iskola, a szomszédja meg egy fehér, akkor mindkettőnek ugyan annyi esélye van, csak be is kéne járni az iskolába, nem pedig mással foglalkozni. Munkára onnantól kezdve van esélye, hogy ha valamit fel is tud mutatni, ami ma már egy szakmai képzettség minimum, mert segédmunkást mindenhol talál ember. Viszont a szakmához meg tanulni kellene.

Én sajnálom azokat a cigány ismerőseimet, és a társadalmi normák szerint élőket, mert a nagy átlag miatt nekik kell szívniuk és sokkal többet küzdeniük, mert a többi meg szarik bele.
Nagyon örülünk, hogy egyre többen küldenek nekünk levelet, amelyben leírják az iskolával kapcsolatos jó vagy rossz élményeiket, véleményeinket. Ezúttal egy anyuka írt nekünk, aki egy orvosi rendelőben volt fültanúja egy igencsak furcsa beszélgetésnek, ami arra világít rá,…..
Swank 2009.09.20 19:59:34
@T2006: Pedig azt hittem, hogy 14 fölött már nem tájékoztathatja.

Na majd ha lesz gyerekem :) akkor csekkolni fogom :D úgy 7-10 év míg meg lesz, meg 7-18 mikor oda kell figyelni :)
Swank 2009.09.20 21:21:18
@titantoma: és takarító vagyok :) (Jó ez csak egy poén, de magas labdát le kell csapni)

Örülj neki, és nézd meg a többséget, nézd meg a diákokat egy-egy oktatási intézményben... nem jó a helyzet, és erre általában a szülő is rátesz egy lapáttal.
A lenti levél beküldője, Tornado86, nem feltétlenül fog szeretni a véleményemért, mert amellett, hogy jól lefikázott egy szerencsétlen, béna és amúgy valóban veszélyesen közlekedő alulmotorizált Skodát és annak vezetőjét, minden lelkifurdalás nélkül leírja, hogy szokott…..
Swank 2009.09.20 19:56:46
@Tornado86: Általában aki elbízza magát az balesetezik. Nem feltétlenül, mert lehet nem fogsz balesetezni, de nagyobb rá esélyt, ennyit kéne belátni. Én emlékszem, hogy amikor elkezdtem egyre többet vezetni, akkor fater megmondta, hogy nem sokára elég jó leszel egy ütközéshez. Be is jött neki :) Fater 2M+ vezetett már, látott ezt azt.

A lényeg, hogy addig érzed nagyon jónak magad míg nem történik valami, de azt már látom, hogy csökönyös vagy és nem fogod fel a dolgokat, és nem látod be a veszélyeit a dolognak. Én sem azt mondom, hogy ahol tábla 50-et mutat, ott 50, de azért 90-nel, necces, főleg faluban, ahol a részeg bringások sokat figyelnek :). De lehet Olaszliszkán is próbálkozni :)

Talán majd elmúlik, hogy kemény gyerekként nyomjad neki. Nálam elmúlt, pedig nem baleseteztem nagy sebességénél, de beláttam, hogy attól, hogy nem érzem, az autó nem biztos, hogy fogja bírni.

Milyen autód is van pontosan? Csak, hogy egy gyári adatot is tudjunk nézni fékútra.

Többiek: Ne feledjétek a lengő és az út minőség sem mindegy, hogy mennyi is a fékút.
Kérem a heti BB-díjasok listáját, akár több jelölt is lehet a befutó, mert már lassan 2 hete nem hirdettünk győztest!Ne feledjétek, munkanélküli olvasóink számára lehetőség nyílik ingyen és bérmentve hirdetni blogunkon, részletek ITT.Aktív álláskeresőinket megtekinthetitek…..
Swank 2009.09.20 18:30:10
@Unter Bahn: Szerintem attól, hogy amerikai leányvállalat attól még teljes mértékben a Magyar törvények vonatkoznak rá, továbbá a bírák is Magyarok lesznek. Szóval, egy ilyenért még itthon (szerencsére) nem kell fizetni. Itthon is lehet munkahelyi zaklatás, szexuális zaklatás címen feljelentést tenni, de szerencsére itt ésszel bírálják még a dolgokat.

Nekem volt olyan munkahelyem (multinál), ahol többször kifejeztem nem tetszésemet a dolgokkal kapcsolatban, amiért elég hamar elkezdtek kötekedni, rögtön nem voltak megelégedve a munkámmal, valamint elkezdték mondogatni, hogy ha nem változik a hozzáállásom, akkor majd beszélgetünk.

Kb. félévig ment ez, sose került sor a bizonyos beszélgetésekre (mondjuk a teremben fenn hangon mondtam a kollégáknak a munkáltatói perek statisztikáját), aztán egyik ismerősöm szólt, hogy lenne meló. Volt is nagy csodálkozás amikor hirtelen felmondtam. Az elválás kulturált volt, semmi táppénz vagy egyéb, viszont mondtam, hogy legyen 2 hét a felmondási idő. Picit húzták a szájukat (elméletileg nem voltak megelégedve a munkámmal, de leépítések közepette mégsem mondták, hogy legyen kevesebb az a felmondási idő :)), de bele egyeztek, pedig még egy hetet szerettek volna, ha maradok :D
Swank 2009.09.20 19:17:04
@nyíregyházi betti: Na, és itt a lényeg, hogy ha a hangadót kirúgják, akkor kell egy munkaügyi pert a nyakukba akasztani :) Tanúd lesz rá, mert utána már nem mernek még pár embert kirúgni, mert szintén milliókba kerülnek.

Mindenki attól fél, hogy leteszik az asztalára a közös megegyezéses felmondást. Ilyenkor meg kell szépen mondani, hogy semmi gond, de ezt nem vagy hajlandó aláírni. Tegyenek le egy rendesen, indoklásokkal ellátott felmondást, majd beszélünk újra.

Anyámat (fogászati röntgen asszisztens) fegyelmi akarták kirúgni, egyik kolleganőjével együtt, gyorsan elkezdték összeszedni a vádakat (16-18 évet dolgozott ott, és az utóbbi két évre nem volt meg a sugárvédelmi vizsgája, mert az intézmény nem küldte el tanfolyamra, amikor a munkáltató dolga lett volna kifizetni), majd ő nagyon megijedt, kicsit nyeregben érezte magát a főnöke, és gondolta itt az ideje aláíratni a közös megegyezéseset... Szerencsére anyám pár nappal előtte felhívta ügyvéd ismerősünket, aki szívesen segített. Nem írta alá semmit papírt utána ügyvéd jelenléte nélkül. Végül kirúgták, aminek következtében be perelte az intézményt. Végül peren kívüli megegyezés lett.

Kolléganőjének elrontott valamit az ügyvéd, így abból per is, ő 4 év után nyerte meg a pert.

Anyám így duplázta a végkielégítését, és később ugyan úgy röntgen asszisztens ként tudott elhelyezkedni, tehát nem lett olyan, hogy összesúgtak volna az intézmények és nem talált munkát.

Nem szabad megijedni, ha jól végezted a munkád, és csak néha hibáztál egy keveset, nem naponta késel egy órát, akkor csak üres fenyegetőzés minden ilyen támadás.

Még leépítésnél is meg kell indokolni, hogy miért rúgnak ki, így ha netán arra hivatkozni, hogy költség megtakarítás miatt elküldenek egy embert, de áthelyeznek, vagy felvesznek oda utána új embereket, akkor szintén lehet perelni.

Általában a főnök fontoskodó, és szeret pattogni, de amikor beszélnie kell a főnökével, hogy már pedig ezt az embert rúgjuk ki, akkor ki fogják kérni a cég munkajogászának véleményét is, aki azt fogja mondani, hogy nem kéne.

Jah, igen és a cég munkajogászával is lehet egyeztetni szerintem, ilyen főnök problémával kapcsolatban. Munkajogásznak nem nagyon kezdik megmondani, hogy de márpedig ezt az embert ki kéne rúgni kamu indokkal, mert, ha nem úgy sül el a per, akkor ő is megüti a bokáját, és presztízs vesztés neki.

Szóval, ne xarjunk be egy főnöktől, de tiszteletlenek nem lehetünk viszont soha, és a fentiek akkor érvényesek inkább, ha normálisan (nem tökéletesen) végeztük a melónkat.

Bár hallottam már szebb eseteket is :) Amikor van vaj a munkáltató füle mögött is (ki nem fizetett túl órák) és, ha egy munkajogi peren egy ilyet elhintenek, nem csak a pert nyerik meg, után csúnyán kap még a munkáltató.
„Az elmúlt években jelentős számú - sajnos gyakran szabálytalanul közlekedő - kerékpárossal a belváros közlekedése mára kaotikussá vált” – írja Verók István VI. kerületi polgármester a belvárosi közlekedés megújításáról szóló közleményében. A…..
Mindig fura nekem az, amiről Gábor mai levele szól, mégpedig hogy az emberek mennyire közömbösek tudnak lenni bármi kapcsán. Ez a "bármi" ezúttal egy égő autó volt, amit szorgosan kerülgetett mindenki, de segíteni meg nem álltak volna. Az eset tegnap este 6 körül…..
Repes a kitinpáncélunk: a magyar fogyasztók veszélyeztetett kisebbségi csoportjai közül a városi gyalogosok végre abbhagyták a punnyadást, és akcióba lépnek. Pompás nevű szervezetük, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportja szerdán délután hatkor a Budaörsi úton…..
Swank 2009.09.10 00:46:39
@ArmandoBertolucci: Igen, arrafelé vagy időben indulnak minden felé, vagy csak elképzelik a fordított helyzetet, vagy tudja fene, de nyugaton tényleg megállnak.

@bloodmn: A zebrát megfelelő sebességgel kellene megközelíteni, ha megfelelő sebességgel mész, és arról fékezel le, akkor senki nem fog beléd menni. Plusz nem muszáj satu fékkel megállni, azért általában előbb látható az útszélén az ember, ha csak nem cső látásod van.

@pitykeorm: itt válaszoltam erre: zebraakcio.blog.hu/2009/09/08/egy_kis_statisztika_19#comment-form
Swank 2009.09.10 01:31:39
@Kámfor: Szerinted mire kellet volna engedélyt kérniük? Gyalogosátkelő helyen való átkelésért, vagy fényképezésért?

Miért okozna az forgalmi dugót, ha egy gyalogos át kell a zebrán? Nem folyamatosan tartotta fel a forgalmat, és nem fordult vissza rögtön amint át ért. Talán, ha a hasonló képességűek mint te is mind át engednék a gyalogosak rögtön, akkor a gyalogos nem félne lelépni a járdáról, és talán az előtt átjuthatna a túloldalra mielőtt meg kellene teljesen állni.
Swank 2009.09.10 06:25:56
@Kámfor: Igazad van, a hasonló képességűvel az éjjel rosszul fejeztem ki maga, szóval a hasonló gondolkodásukkal van probléma (az írásod alapján).

Utasként is felháboríthat, de ezek az "önjelölt igazságosztó" emberkék speciel gyalogosok voltak, és csak prezentálták a helyzetet, hogy gyalogosként közlekednek. Többször átkelve a zebrán.

Ha forgalmi dugónak nevezel ilyet (nem tudom mennyit kellet várni), akkor az nem jó, mert nálam a dugó kifejezése kicsit erőteljesebb. Ha pedig egy gyalogos elengedés után az autós nem tud elindulni... hát ez a vezető hibája (mondjuk egy tanuló vezető)

Ha céllal egyet értesz, de szerinted nem jó az eszköz, akkor javasolj valami egyéb figyelem felhívási eszközt, amire valószínűleg cselekedik is valaki. (Nyilván egy gyalogos gázolás egyenes felvétele elég is lenne, de ahhoz kell egy jó operatőr ;) )

@taxi33: A cím nekem sem tetszik :( Spec aki nem ott megy át ahol elsőbbsége van, arra ráhúzom a kormányt, hogy érezze, hogy ott nem szabad :) De csak óvatosan

Ezek az emberkék sem azt várják el, hogy ha jön 1 db autó (se előtte, se mögötte másik) akkor álljon meg és szépen lassan átcammognak előtt. Vannak olyan kereszteződések, ahol ha kiállsz, és nem vagy elég erényes, akkor nem engednek át.

Szerintem babkocsit maga előtt tolva (Amiben gyerek is van) az ember nem kezd bátorkodni, hogy na vajon melyik sávban koccintják meg a babakocsit.

A 70kg-ot okés, hogy könnyebben lefékezed, de ott állsz 2 percig és várod, hogy minden autós elmenjen? Minden forgalmasabb zebránál?
Zebra-akció Egy kis statisztika 2009.09.08 08:21:00
A hazai hivatalos statisztikai adatok alapján 2008-ban 1.164 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. A gyalogos elütések többségét, egészen pontosan 72%-át – összesen 839 balesetet – gépjárművezetők okozták.…..
Swank 2009.09.09 23:43:12
@ArmandoBertolucci: Hmm... és el is fogják fogadni, vagy ennek még nem tudtatok utána nézni.

Egyébként nekem is volt zebrás esetem amikor szimplán paraszt volt az autós (jobban mondva mindkettő) Jött két kamaz egymás után és mindkettő úgy gondolta, hogy kit érdekel, ha alám lép... sajnálom, hogy nem volt nálam kalapács, és inkább visszább léptem, hogy ne menjen rá a lábamra... na az nem figyelmetlenség volt.

Jó lenne, ha esténként egyes gyalogátkelők ki lennének világítva, mert a normál közúti lámpa nem világítja be rendesen a felfestést, és a tábla sem igen látszódik abban a fényben.

ui.: Azért ne ítéljetek el minden autóst... néha mindenkinek becsúszhat, hogy nem veszi észre, hogy a kicsit előtte lévő megáll és engedi az embereket. Vagy esetleg a szándékot a gyalogosban.

Szerencsére a videón, azért sok esetben egyértelmű, hogy nem, hogy nem vette észre, még inkább le is dudálja :(

A videó alapján kéne egy mentős kocsi is :)
Swank 2009.09.10 00:23:46
@pitykeorm: Jó lenne, de erre ott a KRESZ, az oktató el is mondja, be is mutatja, hogy kell viselkedni.

Mégis mit csináljanak? Kezdjenek gyűjteni hirdetésre? A TV-ben nem egyszer volt gyalogos átkelős hirdetés, babakocsit tologató anyuka stb. abból senki sem tanul. Szerintem akkor ebből kell tanulniuk az embereknek, hogy jobban figyeljenek.

És nem csak arra az egy helyre szeretnének biztonságot, hanem minden hova, így egy lámpa kevés ehhez.

Mondom mindezt úgy, hogy autóval közlekedek általában.

A statisztika pedig amit fent írnak, elég gyászos, így ez a legegyszerűbb, legésszerűbb megoldás, amit civilek tudnak csinálni.

"Inkább a közlekedési morál javításáért fáradoznátok ennyit. A kultúr országokban ha a gyalogátkelőnél áll egy gyalogos, akkor az autósnak meg kell állni, hogy átengedje."

Más országban komoly büntetés jár azért, ha nem áll meg.

Spec Romániában is, ha meg látja a rendőr, akkor bevonhatja a helyszínen a jogsidat... lehet, hogy még akkor jobb ez a figyelem felhívás, mint jogsit bevonni?
Naiv ügyfélnek fél évébe került, amíg a Raiffeisen kiderítette, hogy lakótársa vásárolt le 71 ezer forintot a kártyájáról, amit emiatt szerintük nem is fognak jóváírni: Februárban interneten keresztül levásároltak a bankkártyámról durván 71000 forintot. Azonnal 24 órán…..
Swank 2009.09.09 23:29:44
@Okádó Mikádó: Hmm... szerintem a másik témába akartál kommentelni, és Angliában tudom, hogy írják a turisták miatt, hogy merre kell nézelődni :)
Swank 2009.09.10 00:00:19
@Égbekiáltó: A bank biztonságiak és a kártya kibocsátok sokat tudnak ;) Nem nagyon vannak kérdéses esetek, persze, aminél felhasználói hiba van, ott nem tudnak mit csinálni, azt nem nyelik be.

De ha szignós a kártyád, és ellopják, de csak a köv héten veszed észre, és vásároltak vele mindenhol, akkor a boltokban (mivel ellenőrizni kéne) aláírt példányokat grafológussal elemeztetik, majd jóváírnak, és a költségeket az üzletre ráverik :D
Ha behívják a rendőrségre a pasidat, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy bűnöző. Rajta kívül álló okok miatt is kontaktusba kerülhet a hatóságokkal, pont úgy, mint az alábbi történet férfi szereplője. Kezeket fel!   Hi! Anna vagyok, 18 éves. Dolgozom, és van egy szép…..
Swank 2009.08.30 14:06:07
Kicsit gyanús csak a sztori...

Ellopták az iratait amit be jelentett, de akkor miért nem csináltatott újat? Attól, hogy ellopják az iratokat, még tudják mi a bejelentet lakcím, ha csak nem jelentette, hogy többször költözött, mert
lesz@rta.

Attól, hogy az irataival bűncselekményt követtek el (mert gondolom ezért volt a körözés) attól még a nyilvántartása benne van, hogy ellopták, ezt a rendőrök is letudják kérni.

Nem tudni, hogy a bűnökhöz amiért körözést kapott van e köze, de, hogy biztos, hogy nem mindent a szabályoknak megfelelően (nem jól intézte a papírjait) csinált az is tuti, különben nem lett volna ilyen.

Szóval a rendőrségi rész amit leírtál nem tiszta az irományodból, és ezért posztolni??

Viszont attól még, hogy beviszik a rendőrségre nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy bűnöző. Nekem is van ismerősöm aki vízum kérvényen fenn akadt, és kérték, hogy menjen be követségre tisztázni a helyzetet (kép alapján keverték valakivel)

Amúgy meg ha szét mentek és kevésbé kényelmes akkor adj fel hirdetést amiben albérlő társat keresel.
Olvasónk az internet egyik sarkában talált egy levelet, amit egy BKV-s dolgozó írt. Egy olyan BKV-s, aki a cégnél eltöltött 25 éve alatt látott már mindent, és minden erejével azon dolgozott, hogy ez a cég, melyet a magáénak érez jobb legyen, jobban működjön. Látta, ahogy Antal…..
Olyan rossz hatással volt az áfaemelés a hipermarket pénztárgépeire, hogy az olcsóbb árucikekket össze-vissza árazták, Vendel papírzsebkendőjét például a valós 229 helyett 629 forintért számolták el, de halootak olyan szegfűborsrajongóról, aki 100 forint helyett majdnem…..
Swank 2009.06.30 11:23:40
Hmm... pedig csak este lesz az átállás :) Elég sz@r kifogás arra, hogy rosszul küldték le az árakat :)
Swank 2009.06.30 12:19:28
@Droli: Auchan informatikánál nem tudom, hogy volt e leépítés, de bármikor beszélek velük, és bármit mondok, semmit sem tudnak :) és a göngyöleg árakat rendszerint rosszul küldik le :)
Alig pár hónapja írtunk a szexszel fizethető albérletről, ami elég nagy vihart kavart, még másnapi bulvárlapok is átvették a hírt (igaz forrásmegjelelölés nélkül). Nos tommybravo most egy hasonló lakáshirdetésre akadt. A feladója azért már óvatosabban fogalmaz. Vagy nem is…..
Az informatikusokról szóló, príma külső konzulensemmel szerkesztett posztom után végre itt van egy olvasói összeállítás is, amin remekül mulattam. F. Sz., nagyrabecsült olvasónk gondolta úgy, hogy mazsolázgat innen-onnan. Én is az informatikusokról - némely kollégámról -…..
Swank 2009.06.19 10:47:59
Poszt alapján kissé digitális analfabéta a posztíró :) Alapvetően utálhatja az informatikusokat, biztosan buta felhasználó, és jól kioktatják, mert hülyeséget csinálgat :)

Pontosan azért kell elmondani neki (és általában mindenkinek) a dolgokat, mert annak aki mondja valószínűleg egyértelmű, de másnak nem biztos, de ha nem mondod el egyértelműen akkor nem lehet utána csodálkozni, hogy nem az lett amit te akartál.

"(Szakmai ártalom egyébként, hiszen a számítástechnikában csak 1 és 0 létezik, nincs talán, meg esetleg.)"

A számítástechnika az nem informatika, hanem számítástudomány, amihez sok esetben speciális gépeket használnak, és sem a számítástudományban, sem pedig az informatikában csak a 0 és 1 az ismeretes, mert a szakértői rendszereknek nem csak az létezik (Utána kéne nézni egy picit a mesterséges intelligencia dolgoknak.)

Op. rendszert már mások is megemlítették.

A részleteket sok esetben meg kell látnia, ez tényleg szakmai ártalmon. Elég nehéz is lenne enélkül programozni.

Nem azért nem használ tollat és papírt, mert ezzel akar felvágni, hanem mert kényelmesebb és gyorsabb.

"Tapasztaltabb kolléga szégyelli magát a külföldiek előtt, mert egy tapasztalatlanabb valaki a csapatából esetleg elszúrt valamit. "Majd mondják, hogy milyen hülyék ezek a magyarok, pedig csak egy balfaszkodott el valamit" - Persze ilyenkor nem jut eszébe, hogy ő az indiaiakat szidja mindig, mint a bokrot."

Ez nem szakmától független, ez inkább emberi probléma. De a megrendelő szempontjából lényegtelen ki rontott.

A fényképezőgéppel esetleg profibb képeket akar csinálni, mint egy kis kompakttal és lehet, hogy ki is használja majd, csak ez már nem jutott el a tudatodig? Vagy fáj, hogy neked olyan nincs, mert másra költötted a pénzed?

"Azt a tényt, hogy informatikus, jó érvnek, és mentségnek tartja ahhoz, hogy neki az egyébként tök felesleges, leggyorsabb, legdrágább internetcsomag kell otthonra."

Ellenőrizted, hogy mire használja? Vagy csak gondolod? Nekem 30/3 mbps netem van, a feltöltés még így is kevés, egy 20/10-es inkább kellene

"A barátnője is ugyanannál a cégnél dolgozik."

Ez sem csak informatikusnál jellemző, de valószínűleg nem jött össze neked a cégnél egy jó nő se.

"Ha egy kollégájuk tanácsot kér számítógép-alkatrész, vagy bármilyen műszaki cikk vásárlásáról egy bizonyos árkereten belül, akkor viccesnek találják azt, hogy csípőből rávágják a kérdésre a piacon fellelhető legdrágább termék márkáját válaszként."

Attól, hogy informatikus, még nem biztos, hogy állandóan a hardwareket böngészi, de gondolom ez sem jutott még eszedbe. (Pl. autóelektronikás sem tudja megmondani, hogy melyik olaj a jó.)

"Ebédidő előtt pár órával már az a legfontosabb téma, hogy átböngészik és mérlegelik a közeli kajáldák étlapjait, és a céges telefonon adják le a rendelést."

Ha van szabadideje, akkor mit zavar, plusz céges telefonról nem lehet kaja rendelést csinálni???

"Némelyek pályát tévesztettek, elmehettek volna akár közgazdásznak is, mert meló közben olyan világválságot is helyrepofozó ideákat boncolgatnak, hogy azt "öröm hallgatni"."

Bocs egyesek az informatikusok közül nem szakbarbárok, és esetleg más szakmákban/tudományokban is szeretnének/szereztek tudást.

A posztíró vagy modortalan vagy nem, de, hogy tudatlan az is biztos.
Swank 2009.06.19 12:29:48
@gyz: Igen, szerintem ha egy témában írok, akkor nem ártana utána nézni.

Spec én nem annyira szeretem, ha mindenféle olyannal piszkálgat valaki, hogy szerinted milyet vegyek, és csak azért kérdez engem, mert informatikai iskolát végeztem. Nagyon sok hardware van még annál is több teszt, nézzen utána ha érdekli az interneten, de az legyen az első, ezt-azt akarok, de ne legyen csak ennyi... én is utána nézek autóalkatrésznek, ha érdekel, és nem kérdezgetem a szervizt, hogy melyiket kellene. Ő se tudja, hogy melyik a jobb, max tesztek alapján, amit én is meg tudok nézni.


Egyébként a poszt nekem azért nem tetszett, mert egy cégnél, néhány "informatikusnak" nevezett emberkéről szól, és ebből általánosítást csinálni. (Vagy a posztoló látja rosszul ott a dolgokat, vagy az ottani "informatikusok" tényleg olyanok, amilyenek)

Ha mondjuk IT-Crowd stílusba lenne egy kifigurázás, akkor azon nagyon nevetnék, de így nem igazán jó.
Érzésem szerint - bár levélírónk ezt nem említi - Hargita lehetett az "A" jelú autó sofőrje, esetleg utasa, mert bár mindig a hátulról érkező a hibás, álló autónál pedig ha nem is lehet követési távolságról beszélni, akkor sem lehet ő a hibás még olyan esetben…..
Swank 2009.06.09 17:08:35
@SzZ: Ilyen apróságokkal már nem foglalkozunk, mert úgy is csak rész információs a történet, és az egyik fél leírását ismerjük.

Egyébként meg, mindenki hazudik :)
Swank 2009.06.09 17:16:31
@MrZed001: Hát, attól még ők lettek volna a hibásak :) határ környékén azért tisztában vannak vele, hogy jönnek más országból is így oda figyelnek, meg szerintem van 3 sáv + teljes leálló sáv náluk. Kicsit fura ez, hogy "rákényszerítenek" a nagyobb sebességre, de lehet csak épp kifogtad azt a 3 sofőrt. Vagy mindenki állat arra felé? :)
Itt a jó idő, és vele együtt egyre több veszély leselkedik a biciklisekre, gyalogosokra és autósokra egyaránt. A kétkerekűvel közlekedők sokszor kerülnek összetűzésbe az négykerekűekkel, utóbbiakban pedig sokszor megáll az ütő az öngyilkos hajlamú bátor versenyzőktől. De…..
Swank 2009.05.23 03:03:13
@promontor: Jó, de a 35. § (1) pont a "34. §-ben, vagyis az előzésnél leírtakat kell alkalmazni, ott pedig csak a balról, illetve a sárga villogóst lehet jobbról kerülni :(

Szóval én azt mondom, hogy jelenleg nem lehet elhaladni, persze, ehhez hozzátartozik az is, hogy nagyon kéne az új KRESZ, mert ez így sz@r

@glinolid: Igen, lehet rosszabb azt látni, de még mindig jobb, mintha a megszokott nénikék helyett 20-30-cal valaki beszánt amikor gyalogos nincs és már indul az ember.

Remélem ha lesz új KRESZ akkor abban benne lesz, hogy bicós át haladhat, de ész nélkül menjen ő se, mert sok kereszteződésnél nem lehet rendesen látni, plusz a holttér is oda esik sok esetben :(

Bár ha biciklis sávokat átgondoltan telepítenének útsávokra akkor meg lenne oldva, mert lenne az úton biciklis sáv, és mindenki happy lenne, de ha egy év alatt minden felfestenek, abból nem lehet elég pénz lenyúlni, mintha 10 évig húznák azt :)