Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zhaoman

443 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első hetek során fura érzés volt, hogy nem tudok fontos dolgokat. Zavart, hogy alapvető dolgokat nem tudok, mégis elboldogulok. #telefonszámokA megérkezés napján kaptunk két SIM-kártyát, az egyikhez mobilnet előfizetést is. Az egyik kártyához tartozó telefonszámot azonban nem…..
zhaoman Meleg van 2013.06.04 06:05:49
2013. 06. 04. 12.00-kor a hőmérséklet 32 fok, a páratartalom 70, a hőérzet 41 fok. Vasárnap már talán lentebb megy a hőmérséklet, talán. Tegnap este voltam futni, folyt rólam a víz rendesen...
zhaoman Földrengés 2013.06.02 13:44:17
Az idei legnagyobb földrengés rázta meg Tajvant ma délután, helyi idő szerint 13:43-kor. Az epicentrum Nantou megyében volt, ott 6.3 erősségű rezgést mértek, de számos más helyen is lehetett érezni, Tainanban például 5 erősségű volt, Kaohsiungban 3-4-es erősségű rezgést…..
zhaoman Albérlet Kaohsiungban 2013.05.31 04:56:47
"Lakást bérelni könnyű, különösen Tajvanon!" "Lakást bérelni nehéz, különöen Tajvanon!" Mindkettő igaz, mert természetesen attól függ! Mitől? - mennyi időre? - melyik városban? - milyen jellegűt? - mekkorát? - hol? Az itt leírtak nem biztos, hogy egész Tajvanon…..
zhaoman Vasárnapi reggeli 2013.05.26 12:01:55
"Milyen ismét Tajvanon?" - teszik fel sokan a kérdést. Ezt nehéz megválaszolni. "M hiányzott a legjobban?" - erre már vannak részválaszaim. Hiányoztak a tajvani ételek, közülük is a reggelik. Tajvanon - a városokban mindenképp - az ételeket általában nem otthon készítik, hanem…..
Onlinemarketing blog Retro 2013.05.24 23:43:18
Nemrég kaptam egy levelet Kelttől, amiben retro blogger sörözésre invitált. Egészen pontosan azokat az embereket hívta meg, akik már úgy 2005 környékén is blogoltak. Volt akkoriban az a szokásunk, hogy találkoztunk egy -két pohár mellett, hát most felemlegette. És igen,…..
zhaoman Taiwan: második felvonás 2013.05.15 10:15:12
2008. augusztus 4-én utaztam el Taiwanról, és 2013. május 8-án érkeztem vissza. Négy év, kilenc hónap.  Hosszú idő, több, mint amit itt töltöttem korábban. Most teljesen más körülmények között, teljesen más célokkal és sokkal rövidebb időre érkeztem. Szeptember…..
Január 1-jén családilag lencsét ettünk. Ezt azért szoktuk, hogy sok pénzünk legyen az új évben. Sajnos finoman szólva sem jött be a dolog, nehezen indul az esztendő. Decemberben a két hátsó lengéscsillapítót ki kellett cserélni, mert megöregedtek. Eljött az ideje az…..
zhaoman 2012.01.20 22:03:37
  „Magyarországon az emberek megtanulták, hogy [...] Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs.” (Orbán Viktor, Magyar Hírlap, 2007)   „Kína és Magyarország ilyen új szövetségesei lehetnek egymásnak. A két ország kapcsolatában a…..
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
A sorozat nem áll meg, kitartóan keressük Budapest legszebb lépcsőházait, ezúttal egy olvasói ajánlásra érkeztünk a Belgrád rakpart és az Erzsébet híd találkozásához. Külsőre egyáltalán nem gondolnánk, hogy a lépcsőházakra vadászók milyen csemegéket találhatnak…..
zhaoman 2011.06.19 17:14:45
Azon férficsapathoz tartozom, akik nem azért járnak fodrászhoz mert szeretnék vkinek elújságolni a legutóbbi all-inclusive egyiptomi út részleteit vagy kiváncsiak lennének a legújabb bioizé extrára - egyszerűen szeretnék gyorsan, olcsón és jól hajat vágatni. És bár a három…..
Januárban rendszeresen azzal terrorizálom a barátnőimet, hogy jöjjenek el velem az aktuális esküvő kiállításra. Egyszerűen nem értem, hogy ők miért nem élvezik az esküvői fotóalbumok lapozgatását (jó, igaz, hogy ismeretlen emberek szerepelnek benne, de kit érdekel?), az…..
zhaoman 2011.03.02 14:04:14
A Ponte.hu pár hónapja indította el a SmartCity iphone-os verzióját. A SmartCity egy Budapestre készült útvonaltervező alkalmazás. Nagyjából azt tudja, amit egy átlag navigációs szoftver, csak épp nem az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek segít megtervezni, hogy milyen…..
Óriási. Megvan még az amerikai újságíró, akiről februárban írtam? Az arc, aki bekapta azt a csúnya rajtaütést északon és utána kicsit úgymaradt. Nos, az arc élete egészen George Orwell-i fordulatot vett. Elfogyott a pénze, kifogyott a hitelezőkből, az amerikai sajtósok nem…..
zhaoman 2010.09.18 17:06:38
@wape: Szerintem itt is lehetne a blogod. Egyfajta küldetés jelleggel, csatlakozhatnál az ismeretterjesztéshez. A blogspot-ot "csak" a tágan értelmezett szakmai ismeri. A trollok és a szakmai érdeklődők között van egy réteg, amit a blog.hu-n egyszerűbb elérni, mint a blogspot-on.uff.

Végül is számomra az a fontos, hogy írj, az RSS folyamatosan jön.
    Most, hogy a Nemzeti Tanévnyitó után már Nemzeti Oktatás folyik az iskolákban, hadd járuljak hozzá egy igazán konzervatív javaslattal a hoffmanni reformokhoz: legyenek újra egyenruhák az iskolákban! Nem megijedni.   Nagy-Britanniában járva ismét feltűntek azok a bizonyos…..
A kilencvenes évek nagy találmányát, a color cycling-ot (színkeringetést) fedezte fel magának újra Joe Huckaby. A színpaletta eltolásával animált mozgást Mark Ferrari néhány klasszikus képéből, és ezeket jelenítette meg egy html-oldalon. A demóért katt a képre:via effectgamesA…..
waijiao Orosz humor (?) 2009.05.14 07:00:00
Január másodikán hangzott el az alábbi riport egy orosz tv-ben. Feltehetőleg csak szarkasztikus humorról van szó, de a ruszofóbok sztereotípiák egész tárházát találják vélelmeik alátámasztására."Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz? Semmi baj, ne legyünk idegesek. Csak elzárjuk…..
"A modern nemzetközi politikai gazdaságtan központi kategóriája az ún. strukturális hatalom, amelynek négy összetevője van: biztonsági, termelési, pénzügyi és tudásbeli hatalom. Annál nagyobb nemzetközi befolyással rendelkezik egy ország, egy régió vagy egy vállalat,…..
waijiao A ping-pong már nem menő? 2009.05.13 13:55:00
A jokohamai asztalitenisz világbajnokágon ismét kínaiak szerezték meg az összes aranyérmet. Az előző (páros években) rendezett csapat világbajnokságokon szintén minden aranyat a kínai csapatok nyertek. Férfiaknál utoljára 1997-ben, a nőknél 1993-ban volt utoljára nem kínai…..
GDP-arányosan mi kaptuk a legtöbbet. Eddig...
Asszem blog Egészségnap 2009.04.04 20:44:36
Gondoltam adok egy kicsit az egészségnek, úgyhogy bevásároltam. Vettem egy kétliteres kólát, egy Nutella-utánzat mogyórókrémet olcsóér', egy nagy doboz fagyit és egy sört. És elszívtam egy szál cigit. Most beülök a gép elé és sorozatban megnézek pár filmet. Utána…..
zhaoman 2009.04.05 08:08:16
PTinfo Taipei Circular 2009.03.22 17:32:00
Taipei metróhálózatáról nem sokat hallani itthon, de ha röviden akarjuk jellemezni a hálózatépítésüket, akkor azt lehet mondani, hogy pont olyan gyors, mint az anyaországban :) Tajvan székhelyének a metróhálózatát 1988-ban kezdték el építeni, az első vonalat 1996-ban…..
Dél-Korea a világ egyik vezető gazdasági hatalma. Szöul húszmilliós város, igazi metropolisz. A koreaiak találták fel a padlófűtést, de Viki szerint, aki angoltanár Szöulban, minden mást koppintanak valakiről, isznak, mint a gödény, és tahók. Vigyázat, negatív tapasztalatok…..
There are at least two broad and competing explanations of the origins of this crisis. The first is that the "easy money" policies of the Federal Reserve produced the U.S. housing bubble that is at the core of today's financial mess.The second, and far more credible, explanation agrees…..