Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mákdaráló

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, melyik a legsikeresebb magyar fejlesztésű videojáték? Neeem, nem az Imperium Galactica. Nem is az Impossible Mission II. És nem is a Stormregion valamelyik második világháborús stratégiája. Hanem egy Sega Genesisre készült program, az Ecco the Dolphin. Az Eccót a Novotrade…..
Szakítok a hagyományokkal. Muszáj kiírnom magamból az alábbiakat, mert nem bírom magamban tartani. Azért ide panaszkodok, mert nem akarom a "naénmegmondtam" szövegeket hallgatni. Pedig lehet megérdemelném. Itt senki se olvassa el (max. 1 valakit), tényleg mintha magamnak…..
A hiba egyértelműen magamban keresendő. Keresem egy ideje és azt hiszem megvan. Kiürültem. Volt amikor televoltam? Hát ha nem is tele de félig tele bizonyosan. Fontos, hogy nem félig üresnek gondolom. Vannak napjaim amikor úgy gondolnám, de nem ma! Végre tavasz van napok óta. Sokkal…..
rizottó ol, konyha párolt rizsből, apróra vagdalt zöldségfélékből és húsból v. májból összeállított, rendszerint sajttal megszórt étel(Megint egy kaja sikeredett... jelzés hogy tanuljak meg főzni, tudom...)..
Tegnap én és a női énem feltaláltuk az adóbevalló automatát. Még jó 2 hónapig nem aktuális a téma, de nálunk már most felmerült, hogy nem kéne az utolsó pillanatra tartogatni. Arra jutottunk, hogy technikailag tökéletesen kivitelezhető lenne. Kezelése egyszerű, bedobod a…..
irish stew [e: ájris sztyú] ang, konyha ír gulyás; bárányhús burgonyával és káposztávalMostmár ezt is tudjuk...
Nem hiszek a péntek 13-ban, viszont tartok tőle. Egy ilyen nap eleve nem lehet jó, ha úgy keltenek, hogy fél órám van felöltözni a temetésre. Egy rakás ismeretlen ember, akik elvileg a családfa lombozatát alkotják hozzám hasonlóan. Arcukat együttérzés, gyász és a felismerés…..
expozitúra lat, rég kirendeltség, ügynökség..
Régen nagyon szerettem azt a játékot, amelyeben egy hétköznapi használati tárgy egy apró részletének kinagyított változatából kellett kitalálni miről van szó. Úgy gondoltam felelevenítem ezt és időnként bedobok egy-egy képet, amire lehet tippelni. Íme az első:..
nepman or, tört azoknak a kereskedőknek és vállalkozóknak a gyúnyneve, akik spekulációs nyerészkedésre használták fel az 1920-as évek új szovjet gazdaságpolitikájának, a NEP-nek lehetőségeit..
... mert úgy illik. Egy fővárosi ifjú vagyok, aki próbál nyitott szemmel közlekedni kertvárosi otthona és a(z) - egyelőre - Csudapest szívében székelő Gyár között. Sőt, egyre többször van nyitva a szemem (meg a fülem... de utóbbinak hivatalból nyitva kéne lennie)! A munka a…..
 A máshol már jól bevált recept szerint minden új bejegyzés napján felütöm a Bakos Ferenc-féle Idegen szavak és kifejezések szótárát és rábökök egy szóra, amit megtanulok (még akkor is, ha már ismerem), sőt az azt követő bejegyzésemben igyekszem is felhasználni.finesz…..